İnsanları sevmek için napmalıyım

Herkesle iyi anlaşmak diye birşey olamaz,anlaşıyorum diyen varsa da sorun direkt ondadır🙂.
Ek olarak bir insan hakkında herkes iyi konuşamaz.Eger o toplumdaki farklı bireyler ve farklı görüşler bir kişi üzerinde surekli olarak iyi paydasında bulusuyorsa söz konusu kişi herkese ayrı bir biçimde konuşup gönüllerini alıyordur.Yani onlara yalan söylüyordur.🧐

Şimdi kusursuz dost arayan dostsuz kalır, bu bir gerçek. Ama insanları sevmek gibi bir zorunluluk da yok. Gerçekten sana iyi gelen birkaç kişi ile devam et hayatına, diğerleri yüzeysel olsun. Yani ben insanları sevmiyorum sorun bende tarzı düşünmek doğru değil bence.

o bunu yaparak dinimizin kalp kirmayin sozunu yok saydı degil mi 😅 iste herkesten dua beklememek lazim gonulden gecen okur zaten boyle bir kadın 🤐🤐🤐 neyse
He he sorma. Sure oku diyip hakaret etmesi de ayrı komik.
Pöffff bir de dindar olacaksınız dedi - böyle bir iddiam yok-
Sizin gibileri ayağımın altına alır ezerim dedi dengesiz, vaktim yok okuyamam bu ara dedim diye bu hakaretler he..

Anneme söyle istersen dedim, sen aksama kadar napıyosun sanki evde dedi, bir de uzaktan akraba, öyle muhabbetim de yoktur
Her seferinde çocuk yok aksama kadar bos bos napıyosunuz diyor bu tipler.

O kişi benim herkesle iyi anlasirim çünkü çok girişken ve sicakkanliyim. sebepsizce beni sevmeyen müdür yardımcım hariç :confused: Ama kimseyle dünya tek biz ikimiz diyecek kadar yakın değilim böyle bir dezavantajı var. Ayrıca dışarıdan göründüğü gibi değil, karıncaya bile zararım olmaz ama beni sevmeyen çok oluyor. Herkesin sevdiği biri olmak istiyorsanız mesafeli olun kimseyle ikili münakaşaya girmeyin. Herkesle iyi anlasmazsiniz ama herkes sizi sever

İki yüzlü ve omurgasız olmalısınız birinin yanlışını gördüğünüz halde yüzüne cicim diyip arkasından konuşmalısınız. Ben soğuk nevale denilecek biriyim sanırım, samimiyet pek sevmem. Birini sevmiyor muyum? Bir daha bana ulaşamaz. Sevmediğim insanı görmeme konuşmama gerekkkk yok. Kafamı şişiren de yok. Boşver rol yapıp seveceklerine sevmesinler

Arkadaşlar hani herkesi seven herkesle iyi anlaşan tipler olur ya bunu nasıl başarıyosunuz ben de sizin gibi olmak istiyorum insanların iki yüzlülükleri omurgasız davranışları ve yalakalıkları sinirimi bozuyor hemen sırt ceviriyorum bu sefer kendim yıpranıyorum
Maalesef bende sizin gibiyim birde idin kotu tarafi maalesef ben cumle icinde olmasada sevmedigimi belli ediyorum sevmedigim kisilerle ayni ortamda karsilasmak dahi beni rahatsiz ediyor ama yeni yeni bu durumu asmam gerektigini düşünüyorum poliktik bir sekilde olsada en azindan gerginlik yasamadan merhaba diyebileyim ayni ortamda onlarla ayni oksijeni soludugim icin rahstsiz olmayayım istiyorum

O kişi benim herkesle iyi anlasirim çünkü çok girişken ve sicakkanliyim. sebepsizce beni sevmeyen müdür yardımcım hariç :confused: Ama kimseyle dünya tek biz ikimiz diyecek kadar yakın değilim böyle bir dezavantajı var. Ayrıca dışarıdan göründüğü gibi değil, karıncaya bile zararım olmaz ama beni sevmeyen çok oluyor. Herkesin sevdiği biri olmak istiyorsanız mesafeli olun kimseyle ikili münakaşaya girmeyin. Herkesle iyi anlasmazsiniz ama herkes sizi sever
Aynıyız he senle 🤣

Herkesi sevmiyorum ama mesafemi korur ve insanlarla ılımlı ilişkiler geliştirmeye çaba gösteririm.

Yeri göğü yaratan seçmedi ki ben bunu seveyim bunu sevmeyeyim diye, o halde ben de seçmemeliyim. :) Benim inancıma göre Tanrı sevgidir ve o birbirimizi sevmemizi istiyor. Herkesin inancı kendine tabi...

Sevecek neden bulmak için çok zorlanırken gıcık alınacak şeyler bulmada üstüme yok ve bir süre sonra hal hareketlerime yansıyor bence bu durum

Arkadaşlar hani herkesi seven herkesle iyi anlaşan tipler olur ya bunu nasıl başarıyosunuz ben de sizin gibi olmak istiyorum insanların iki yüzlülükleri omurgasız davranışları ve yalakalıkları sinirimi bozuyor hemen sırt ceviriyorum bu sefer kendim yıpranıyorum
Siz de omurgasız davranışları ve yalakalıkları hoş görmek istiyorsunuz o zaman? Ya da iki yüzlü olmak istiyorsunuz? Belki de herkesle anlaşan dediğiniz tipler onları olduğu gibi kabul edip nefret etme yoluna girmiyorlardır da size herkesi seviyorlar gibi görünüyorlardır. Aslında sevdikleri yoktur da sinirlerini bozacak kadar önemsemiyorlardır çevrelerindekileri belki

Şahsen ben hayatı deneyimledikçe tüm kötü özellikler arkasında sevgi eksikliği ve yaşanmış travmalar olduğunu fark ettim. Asla yapmam dediğim şeyleri yapmışımdır veya yapanları da görmüşümdür. Hayat bu bazısı iyi, bazısı kötü. O yüzden sorgulamıyorum ve düşünmüyorum. Kötü biriyse bu onun problemi, ben sadece yakınıma almıyorum öyle kişileri o kadar…

Sayılı arkadaşım var herkesle vıcık vıcık olmaya gerek yok. Sevgi pıtırcığı değilim sonuçta. İki yüzlü, yalancıları takır takır siliyorum hayatımdan kafam rahat. Hiç düşünüp kendimi yıpratmam, beni kaybettikleri için onlar düşünsün. Birde hangi arkadaşım yanımdan ayrılsa diğer arkadaşıma mutlaka giden arkadaşım hakkında olumlu, pozitif sözler söylerim arkasından. Alışkanlık yaptım bunu. O sayılı arkadaşlarım iyi ki varlar. İyiki arkadaşım hepsi.

Hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Herkesi sevdiği ve herkesle iyi anlaştığını düşündüğümüz insanlar genelde çevrelerinden beklentiyi minimuma indirmiş kişilerdir. Çünkü onların beklentilerini karşılayan bir aileleri veya bir iki sağlam dostu zaten vardır. O nedenle diğerlerinin yaptığı hataları vs. gündem haline bile getirmezler. Konuşarak halleder ve o kişileri gördüklerinde selam vermeye devam ederler. Çok ciddi bir soğuma nedeni yoksa arada kahve de içerler, genel konuşurlar, eğlenirler. Ama asla bizim zannettiğimiz gibi can ciğer olmazlar aslında. Vakit geçirmek, dost olmak ve çok sevmek manasına gelmiyor günümüzde. Yalnız hareket etmektense bu tercih ediliyor.

Ama sizin iki yüzlü, yalaka olarak saydığınız kişiler çok yakın gördüğünüz dostlarınızsa orada denge değişir. Ben şahsen bazı kötü hasletlerin kendisinde karakter olarak yapışık olduğuna inandığım insanla yolumu hemen ayırıyorum. Ama bir kerelik bir hatasını görmüşsem ve gerçekten dostum dediğim kişilerse, kendimin de hata yapmaya müsait bir kul olduğunu hatırlayarak sorunumu dile getirip halletmeyi seçiyorum. Sonuçta kimse kusursuz değil, ama kusurları görmezden gelmek de en yakınlarımıza mahsus bir tolerans olmalı bana göre.

Bir zamanlar herkesle çok iyidim. Hiç hayır demezdim. Nereye gitsek benim araba kullanılırdı. Kısaca pek çok konuda kullanılırdım. Kısaca insanların işine yaradığınız sürece iyisiniz. Ama içimde çok mutsuzdum. Kendi sınıtlarımı çok ihlal ettiğimi farkettim. Ve hayır demeyi reddetmeyi öğrendim. Şimdi çevrem daha az belki ama onlarla mutluyum. Yani herkesin sizi sevmesi siizin de herkesi sevmeniz mümkün değil. Zaten gerek de yok.

Antidepresan içmişcesine vurdumduymaz olmak istiyorum işten çıkıp eve döndüğümde gün içinde olan şeyleri çok kafama taktıgımı fark ediyorum içimden sürekli şöyle yapsaydım sunu deseydim neden böle baktı neden böle yaptı düşünüyorum ki gün içinde bir sorun olmamış oluyor eve gidince başlıyor bu düşünceler eyvah eyvah nolucak bu benim kafamda kurmalarım helppp

Bahsettiğiniz tarzda insanları zaten sevmeyin niye yipraniyorsunuz. 1kisi olsun düzgün insan olsun. Herkesi sevmek zorunda değilsiniz mevlanamiyiz biz.

Öncelikle e-ticaret, yazılım veya dijital pazarlama gibi insanla çok yüz yüze olmayacağınız bir meslek seçin. Sonrasında eğer bir hobiniz var ise onunla ilgili haftada bir veya iki saat ayıracağınız bir sosyal ortam edinin. Sevdiğiniz insanlar illa ki vardır, onların hangi özelliklerini neden sevdiğiniz üzerine düşünün ve bazı şeyleri tanımlayın kafanızda. Kimse herkesle iyi geçinmek zorunda değil. Ben de insan çok sevmiyorum maalesef. Çok az arkadaşım vardır. Yapı meselesi bu değiştiremezsiniz kendinizi zorlayıp yıpratmayın bence. Özellikle iş ortamlarında kendimi hiç tutamıyorum her şeye cevap verip çıkıntılık yapıyorum elimde değil. Ha seven böyle de seviyor orası ayrı ama nefret edenim de çoktur.

kimsenin kusuruna bakmayarak..
kendin gibi olmayı seçmelisin..
kusurunu bakarsan arkadaşın olmaz..
kusursuz dost arayan dostsuz kalır net..

nasılsan öle davranmalısın...
yalakalık mı yaptı sende yap.. kıtır kıtır güldüler mi sende gül.
boşverin...
kimseyi degiştiremezsin huyunu da..herkesi olduğu gibi kabul etmelisin...

Back
X