İnsanları tanıyamamak..

Her ailede böyle şeyler oluyor maalesef... Bazen anne tarafındaki büyükler bazen baba tarafınfaki..
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Gerçekten çok zor hem maddi açıdan hem manevi açıdan. İnsan gençken bazı şeyleri göremiyor ama yaşlanınca öyle bir anlıyorsun ki yaptığın hataları işte o zaman haksızlık yaptığın şeyler çıkıyor karşına zamanında sana ihtiyacı olan kişiye sen muhtaç oluyorsun yine iyilik ondan geliyor ayrım yaptığın insanlardan değil. Siz yine arayıp sorun bu dünyanın sonu da var Allah herkese hak ettiğini veriyor zaten Haklı siz de olsanız alttan alın Allah size kat kat verir şimdi ya da çok zaman sonra görürsünüz karşılığını.. İnsanoğluyuz bazen fevri davranıyoruz haksızlığa gelemeyip sesimizi çıkarıyoruz karşımızdakine olmasa da içimizden sinir oluyoruz ama hiç gerek yok kendi huzurumuzu bozmaya bırakın başkaları düşünsün siz yine büyüklük yapın :)
Ben icimden gelmedigi seyi sırf baskalarinin gönlü olsun diye yapmıcam
Bana yazık degil mi?
Ya benim kalbim benim icim.

Bu tavrınızı anlayabılıyrum ama ananenızın öldüğünü dusunun hıc mı bor sey kıpırdamadı ıcınızden ılerıde bununşa alakalı keskelerınız olmayacaksa tamam yokmus gıbı yasayın ama uc gunluk dunya buna degmez umarım anlatmak ıstedıgımı acı bı sekılde tecrube etmezsınız ölümün ve sevgının oldugu bu dunyada haklılık haksızlık muhım degıl cunku haklı olmak acıları dındırmıyor

bakın ben o yaşlı güruha ,yaş itibariyle yakın sayılırım.bu zamana kadar sizin gibi düşünürdüm ama artık öyle düşünmüyorum.yaşlılığın arkasına sığınıp,evlat ayrımı yapanlar bir zahmet sonuçlarına katlansınlar.53 yaşındayım.zaman zaman bu tarz yaklaşımlar gördüm aile büyüklerim tarafından,ama hastalıklarında en çok üzülen ben oldum,yine de kıymet bilinmiyor.

Kendinizi benim yerime koyarak mi yazdiniz?

Kesinlikle emin olabilirsin buna. Bırak anneanneyi falan babamdan istesem borç vermese sesim çıkmaz. Sonra kalkıp diğer kardeşlerimden birine verse yine soramam neden diye. Onun parası, onun kararı. Benim hakkım yok ki buna.

bakın ben o yaşlı güruha ,yaş itibariyle yakın sayılırım.bu zamana kadar sizin gibi düşünürdüm ama artık öyle düşünmüyorum.yaşlılığın arkasına sığınıp,evlat ayrımı yapanlar bir zahmet sonuçlarına katlansınlar.53 yaşındayım.zaman zaman bu tarz yaklaşımlar gördüm aile büyüklerim tarafından,ama hastalıklarında en çok üzülen ben oldum,yine de kıymet bilinmiyor.
İnanın cok haklisiniz
Bana sahsima yapilmasi zoruma gitti
Ama
Lafta cok sever beni
Bana kapisi hep acikti sözde
Ama sadece laftaymis

İyi oldu aslinda yuzlerini gormus oldum

Ben anneanneyi haklı buldum.
Parasını istediğine borç verir isterse kimseye borç vermez .
Ki sen 5 yıl önce istemesssin teyzenin olayı yeni olmuş. Arka arkaya bile değil borç istemeleriniz.
Başkasının parasını kime verdiğinin hesabını da soramazsin ayrıca. Belki geri ödeme konusunda eltiye daha çok güvendi bu yüzden verdi. Akraba diye sana vermek zorunda değil.

Kesinlikle emin olabilirsin buna. Bırak anneanneyi falan babamdan istesem borç vermese sesim çıkmaz. Sonra kalkıp diğer kardeşlerimden birine verse yine soramam neden diye. Onun parası, onun kararı. Benim hakkım yok ki buna.
Ben sizinle aynı fikirde degilim.

Ben anneanneyi haklı buldum.
Parasını istediğine borç verir isterse kimseye borç vermez .
Ki sen 5 yıl önce istemesssin teyzenin olayı yeni olmuş. Arka arkaya bile değil borç istemeleriniz.
Başkasının parasını kime verdiğinin hesabını da soramazsin ayrıca. Belki geri ödeme konusunda eltiye daha çok güvendi bu yüzden verdi. Akraba diye sana vermek zorunda değil.
Benim maddi gelirim o eltiden kat kat iyi
O dönem bi kredi olayimiz vardi
Ufak bir mebla icinde ev ,araba satamazdik.

Tamamen sahsi bir mesele bu.

elbette para onun, dilediğine borç verir, dilediğine vermez.
o zaman hayat da tr_lelli tr_lelli nin hayatı. dilediğini sever, görüşür. dilediği ile de görüşmez, konuşmaz. mecbur değil.
ama işte aile olmak öyle bir şey değil. aile olmak isteyen ayrım yapmayacak. yanlış yaptığında laf sokmayacak, özür dilemesini bilecek büyük bile olsa.

o zaman hayat da tr_lelli tr_lelli nin hayatı. dilediğini sever, görüşür. dilediği ile de görüşmez, konuşmaz. mecbur değil.
ama işte aile olmak öyle bir şey değil. aile olmak isteyen ayrım yapmayacak. yanlış yaptığında laf sokmayacak, özür dilemesini bilecek büyük bile olsa.
Buyukler ayrim yapmicak yapsada kimseye belli etmicek ozaman
İnsanlarin gozune sokup nispet yapmicak!
Yalandan yere ben seni cok seviyorum demicek!
Büyük buyuk olursa kucuk kucuklugunu bilir.

E iyi tamam para onun, istediğine de versin sizin dediğiniz gibi. E kadını bağır çağır evden kovmuş? Bu da mı gol değil be!
Eliyle ilişkileri kesmiş kadın işte, şimdi ne diye milletle laf yolluyor. Evden kovarken düşünecekti onu.
Sizi bilmem ama bizde kovulduğunuz yere geri gitmek yoktur. :kahve:

Haklısınız ben 27 yasındayım cok duygusal bı yapım var bende buyuklerımın ayrımını yasadım hala da yasıyrum ama bashettıgımız sey tam olarak kısının kendısı ve vıcdanıyla alakalı yanı benım ananem torun ayrımı yapar yuzumıze guler arkamozdan knusur ben nısanlıyken az ortalık karıstırmadı... sebebını hala anlayamadım ama yınede kusmedım koydum mesafemı bayramdan bayrama el operım kandılden kandıle telefon ederım ama kusseydım ve yaslı ınsan olseydı kalan hayatımı ananem aklıma geldıkce bı vıcdan azabıyla gecırırdım yapım bu bana kotulık de yapsa ınsanlara uzuluyorum... amaaaan o da bana bunu demıstı dıyemıyorum... Aynı zamanda gururumda cok fazla kusme huyumda var ama ne kadar kusup darılsamda tekrar barısıp mesafemı korıyorum ne kadar kussemde sogumuyorum bılemıycem galıba bende bı sorun var

Borç vermedi diye anneanneye küsmek benim yapabilecegim birşey değil. Aile olmak için borç vermeye gerek yok. Anneannesi ile bu sebeple görüşmezse de onun bilecegi is bana göre yanlış.

Benim maddi gelirim o eltiden kat kat iyi
O dönem bi kredi olayimiz vardi
Ufak bir mebla icinde ev ,araba satamazdik.

Tamamen sahsi bir mesele bu.

Mesele kimin maddi durumunun iyi olmasi degil. Ki zaten çok zengin olup borç odemeyenler de var .
Ben size ödemezsiniz demedim zaten. Mesela diyerek bir örnek verdim.
Anneannen sana borc vermek zorunda değil. Sana vermedi diye başkasına da borç vermemek zorunda degil.
Kadının kime borç verdiğinin hesabını sorarsan böyle de cevabını alırsın

Borç vermedi diye anneanneye küsmek benim yapabilecegim birşey değil. Aile olmak için borç vermeye gerek yok. Anneannesi ile bu sebeple görüşmezse de onun bilecegi is bana göre yanlış.
yalnız anneanne hem yalan söylüyor param yok diye, hem başkasına verirken duymasın diye organize olacak kadar kurnaz, hatalı olmasına rağmen sanane diyip üste çıkıyor ve evden kovuyor. yabancı biri bunları yapsa ona çirkef, şirret der, münasebeti keseriz. aile olunca daha katlanır olmuyor, aksine insan daha da kırılıyor.

ne yazacağımı bilemedim.
gerçekten bazen yaşlılar da yaşlılığının altına sığınıyorlar
para onun evet kime isterse ona verir tamama. ama bi de adalet var. kardeşler arasında adaletsizlik yapıyor.
benim eşim de kayınvalidemden istedi para. ev almak için. vermedi. 2-3 kez istedi . yok dedi.
oğlu evleniyor şimdi. ve ona ev alması için verdi para.
yüklü miktar.
bize yok ona var.
eşim iş kurmak istiyor. yine annesine bu bayramda söylemiş. ne kadar verebilirsin , paran var mı diye.
yine yok demiş. kaynımın düğünü var yakında. o düğün olsun ondan sonra . ne kalacak param bilmiyorum demiş.
eşim diyor ki." ben üvey evladım galiba"
2 kardeş zaten eşim.
birine verirken diğerine vermiyor.
halan kıradayız.
3 de çocuğumuz var.
sağlık versin Rabbim. kendimiz çalışıp halledeceğiz inşallah. Allah muhtaç etmesin. kaynanama kesinlikle ona verdin bize niye vermedin demedi eşim. kesinlikle. hesap sormaya da hakkımız yok. para onun . istediğine verir sevmediğine istemediğine vermez işte. yapacak bi şeyimiz yok. kalbimiz çok kırıldı yalnız.

yalnız anneanne hem yalan söylüyor param yok diye, hem başkasına verirken duymasın diye organize olacak kadar kurnaz, hatalı olmasına rağmen sanane diyip üste çıkıyor ve evden kovuyor. yabancı biri bunları yapsa ona çirkef, şirret der, münasebeti keseriz. aile olunca daha katlanır olmuyor, aksine insan daha da kırılıyor.

Işte insanlar birbirinin parasına karıştığı için millet de yalan söylemek zorunda kalıyor.
Evden kovmasi hata haklısın. Ama sizene benim paramdan kısmı çok doğru.

Hepsini gectim tamam bilerek bana vermedin beni kovdun daha nie orda burda agliyo beni aramiyo diye
Ben köpekmiyim istenmedigim yere gidicem

Benim olayim hala niye benimle ugrastiklari

Işte insanlar birbirinin parasına karıştığı için millet de yalan söylemek zorunda kalıyor.
Evden kovmasi hata haklısın. Ama sizene benim paramdan kısmı çok doğru.
o zaman gizli iş yapma gereği de duymayacak.
kızım sana vermek istemedim, kızımın eltisine verdim, benim kararım diyebilecek.
demek ki o da hata yaptığını düşünüyor ki, gizleme gereği duyuyor, bir de üste çıkmak için kovuyor.
ayrıca bu paraya karışmak değildir. insan yeri geliyor, sıkıştığı zaman iş arkadaşından, komşusundan borç alıyor. bu gayet insani bir durum.

ne yazacağımı bilemedim.
gerçekten bazen yaşlılar da yaşlılığının altına sığınıyorlar
para onun evet kime isterse ona verir tamama. ama bi de adalet var. kardeşler arasında adaletsizlik yapıyor.
benim eşim de kayınvalidemden istedi para. ev almak için. vermedi. 2-3 kez istedi . yok dedi.
oğlu evleniyor şimdi. ve ona ev alması için verdi para.
yüklü miktar.
bize yok ona var.
eşim iş kurmak istiyor. yine annesine bu bayramda söylemiş. ne kadar verebilirsin , paran var mı diye.
yine yok demiş. kaynımın düğünü var yakında. o düğün olsun ondan sonra . ne kalacak param bilmiyorum demiş.
eşim diyor ki." ben üvey evladım galiba"
2 kardeş zaten eşim.
birine verirken diğerine vermiyor.
halan kıradayız.
3 de çocuğumuz var.
sağlık versin Rabbim. kendimiz çalışıp halledeceğiz inşallah. Allah muhtaç etmesin. kaynanama kesinlikle ona verdin bize niye vermedin demedi eşim. kesinlikle. hesap sormaya da hakkımız yok. para onun . istediğine verir sevmediğine istemediğine vermez işte. yapacak bi şeyimiz yok. kalbimiz çok kırıldı yalnız.
İnanin siz gidin suan aglar param yok diye
Ama parasiyla dover adami
Cok rahat 50-60bin doker ortaya silkelense ama bize yoktur hemen aglamaya baslar
Sen acirsin veresin gelir

Back
X