İnsanları tanıyamamak..

Hepsini gectim tamam bilerek bana vermedin beni kovdun daha nie orda burda agliyo beni aramiyo diye
Ben köpekmiyim istenmedigim yere gidicem

Benim olayim hala niye benimle ugrastiklari
aslında hatalı olduğunu gayet iyi biliyor da işte burnunun dikine gidiyor hala.

ne yazacağımı bilemedim.
gerçekten bazen yaşlılar da yaşlılığının altına sığınıyorlar
para onun evet kime isterse ona verir tamama. ama bi de adalet var. kardeşler arasında adaletsizlik yapıyor.
benim eşim de kayınvalidemden istedi para. ev almak için. vermedi. 2-3 kez istedi . yok dedi.
oğlu evleniyor şimdi. ve ona ev alması için verdi para.
yüklü miktar.
bize yok ona var.
eşim iş kurmak istiyor. yine annesine bu bayramda söylemiş. ne kadar verebilirsin , paran var mı diye.
yine yok demiş. kaynımın düğünü var yakında. o düğün olsun ondan sonra . ne kalacak param bilmiyorum demiş.
eşim diyor ki." ben üvey evladım galiba"
2 kardeş zaten eşim.
birine verirken diğerine vermiyor.
halan kıradayız.
3 de çocuğumuz var.
sağlık versin Rabbim. kendimiz çalışıp halledeceğiz inşallah. Allah muhtaç etmesin. kaynanama kesinlikle ona verdin bize niye vermedin demedi eşim. kesinlikle. hesap sormaya da hakkımız yok. para onun . istediğine verir sevmediğine istemediğine vermez işte. yapacak bi şeyimiz yok. kalbimiz çok kırıldı yalnız.
para onun da evlatlar da onun. madem dünyaya getirdi, adil olmak zorunda ikisine.

o zaman gizli iş yapma gereği de duymayacak.
kızım sana vermek istemedim, kızımın eltisine verdim, benim kararım diyebilecek.
demek ki o da hata yaptığını düşünüyor ki, gizleme gereği duyuyor, bir de üste çıkmak için kovuyor.
ayrıca bu paraya karışmak değildir. insan yeri geliyor, sıkıştığı zaman iş arkadaşından, komşusundan borç alıyor. bu gayet insani bir durum.
Aynen benim neyimden korkuyo ki
Vermek istemedim sana desin
Bana nerden duydun diyo hemen.
Sasirdi panikledi.

Ben gorusmek istemiyorum kucuklukde buyuklukde bende kalmasin

Bunlarin hala benle derdi ne soramiyorumda bu beni rahatsiz eden

Hepsini gectim tamam bilerek bana vermedin beni kovdun daha nie orda burda agliyo beni aramiyo diye
Ben köpekmiyim istenmedigim yere gidicem

Benim olayim hala niye benimle ugrastiklari
onlara da laf lazım demek ki.
yaygara çıkarıp kendini ezik göstermek istiyor olabilir. yaşlılılığını kullanıyor olabilir.

para onun da evlatlar da onun. madem dünyaya getirdi, adil olmak zorunda ikisine.
aynısını düşünüyorum da . işte ... adaletli davranmıyor.
sorsan adalet timsali insandır. hak hukuktan yanadır.
benim kanımca beni sevmedi , benden dolayı vermiyor parayı eşime. tek bu kalıyor geriye.evlenirkende beni istemediğini hissetmiştim zati.

aynısını düşünüyorum da . işte ... adaletli davranmıyor.
sorsan adalet timsali insandır. hak hukuktan yanadır.
benim kanımca beni sevmedi , benden dolayı vermiyor parayı eşime. tek bu kalıyor geriye.evlenirkende beni istemediğini hissetmiştim zati.
seni sevse ne olur, sevmese ne olur? konu oğlunun hatrı, kalbinin kırıklığı.

E iyi tamam para onun, istediğine de versin sizin dediğiniz gibi. E kadını bağır çağır evden kovmuş? Bu da mı gol değil be!
Eliyle ilişkileri kesmiş kadın işte, şimdi ne diye milletle laf yolluyor. Evden kovarken düşünecekti onu.
Sizi bilmem ama bizde kovulduğunuz yere geri gitmek yoktur. :kahve:
Bende bunu anlamiyorum
Ayrica benim yazıklık neyim var
Allaha sukur ac acik degilim

seni sevse ne olur, sevmese ne olur? konu oğlunun hatrı, kalbinin kırıklığı.
onu gözü görmüyor.
beni sevmese bile ki gerçekte yüzüme gülse de bu para mevzusu yüzünden anlıyorum ki sevmiyor . içten içe kızgın.
13 yıl oldu evleneli.
ilk 6 yıl hep laf soktu kendisi. hep iğneledi.
şimdi yeni gelin alıyorlar. elti geliyor. kıza çok iyi davranıyor. canım , cicim.
biz evlenirken nikah yaptık.. düğünlü vs değildi. balayına da gidemedik. gelinlik giydik . takı töreni vs. yokluğun gözü kör olsun. istenmeyen gelin olunca yok oluyor herşey.
26 yaşında evlendik. eşimin üni. askerlik vs derken 5 yıllık sevgililiğin sonunda evlendik. o bizi anladığım kadarıyla çok aceleci buldu. bu yüzden de sık sık laf soktu .
şimdi davullu zurnalı ,balayılı ,çok lüks bi yerde düğün yapılacak. çoğu masarfı kaynanam karşılayacak.
diyorum ya adaletli olan kadın burada adaleti unutuyor işte.
biz evlenirken kaynanama o zaman miras düşmemişti. kayınpederimin emekli parasının yarısıyla biz evlenmiştik . eşya yapmıştık.
kalan diğer yarısını da diğer oğulları için ayırmışlardı. evlenirken harcamak üzüre. e şimdi 20 kat fazlasını harcıyorlar . harcadı.
eşim iş kurmak istiyor ; yeter çiftliklerde çalıştığı . . kendisi veteriner .
ben memur oldum 3 yıl oldu.
Allah sağlık versin . huzur versin . gerisi olur inşallah

mesele teyzeye para verme meselesi değil bence,teyzenin eltisine bile borç verirken,kendi torununa borç vermeme meselesi.
bütün parasını teyzeye akıtsın,kendi bilir ama torunun arkasından da gelmedi,para versem gelirdi gibi laf etmesi yakışık almıyor.
bugüne kadar kendi ailemden borç istemedim.ev alırken,yedi kat yabancıdan borç aldım,yine istemedim.istedim ki kendileri
Haklısınız ben 27 yasındayım cok duygusal bı yapım var bende buyuklerımın ayrımını yasadım hala da yasıyrum ama bashettıgımız sey tam olarak kısının kendısı ve vıcdanıyla alakalı yanı benım ananem torun ayrımı yapar yuzumıze guler arkamozdan knusur ben nısanlıyken az ortalık karıstırmadı... sebebını hala anlayamadım ama yınede kusmedım koydum mesafemı bayramdan bayrama el operım kandılden kandıle telefon ederım ama kusseydım ve yaslı ınsan olseydı kalan hayatımı ananem aklıma geldıkce bı vıcdan azabıyla gecırırdım yapım bu bana kotulık de yapsa ınsanlara uzuluyorum... amaaaan o da bana bunu demıstı dıyemıyorum... Aynı zamanda gururumda cok fazla kusme huyumda var ama ne kadar kusup darılsamda tekrar barısıp mesafemı korıyorum ne kadar kussemde sogumuyorum bılemıycem galıba bende bı sorun var

siz de bir sorun yok aslında,ben de aynı sizin gibiydim.ne olursa olsun,kimseye küsmeden,kimseyi incitmeden halletmeye çalışırdım.ama zaman bana gösterdi ki,insanlar iyi niyetten anlamıyor,siz kaldırıyorsunuz diye,yükleri sizin sırtınıza yüklüyor.sonra sizin kamburunuz çıkmış,onlar hala hiç bir şey yapmamış ya da nasıl olsa siz kırılmıyorsunuz diye,size yapmadıklarını bırakmayıp,köşelerine çekiliyorlar.gerçi bunları yazıyorum ama benim de vicdanım el vermez,arayıp,sorar, başları sıkıştıklarında ilk koşan kişi olurum.ama olan bize oluyor.bu yaşımda annemden daha fazla hastalık sahibiyim.eşim de bana kızıyor zaman zaman bu kadar düşünme ,seni düşünen yok diye.

Teyzeniz anneannenizi etki altina almis belli.

Yasli insanlar cocuk gibidir derler ya. O da etkilenmis teyzenizden.

Bence cok samimi olmamakla beraber yinede 3 gunluk dunya tamamen kusmeyin. Bayramda seyranda yine hal hatir sorun.

Yarin birgun bu dunyadan size kus bir sekilde gocup gitmesin.

Buyukluk sizde kalsin.

mesele teyzeye para verme meselesi değil bence,teyzenin eltisine bile borç verirken,kendi torununa borç vermeme meselesi.
bütün parasını teyzeye akıtsın,kendi bilir ama torunun arkasından da gelmedi,para versem gelirdi gibi laf etmesi yakışık almıyor.
bugüne kadar kendi ailemden borç istemedim.ev alırken,yedi kat yabancıdan borç aldım,yine istemedim.istedim ki kendileri

siz de bir sorun yok aslında,ben de aynı sizin gibiydim.ne olursa olsun,kimseye küsmeden,kimseyi incitmeden halletmeye çalışırdım.ama zaman bana gösterdi ki,insanlar iyi niyetten anlamıyor,siz kaldırıyorsunuz diye,yükleri sizin sırtınıza yüklüyor.sonra sizin kamburunuz çıkmış,onlar hala hiç bir şey yapmamış ya da nasıl olsa siz kırılmıyorsunuz diye,size yapmadıklarını bırakmayıp,köşelerine çekiliyorlar.gerçi bunları yazıyorum ama benim de vicdanım el vermez,arayıp,sorar, başları sıkıştıklarında ilk koşan kişi olurum.ama olan bize oluyor.bu yaşımda annemden daha fazla hastalık sahibiyim.eşim de bana kızıyor zaman zaman bu kadar düşünme ,seni düşünen yok diye.
İnanin okadar pisman oldum ki
Dilim lal olsaydi da istemeseydim dedim artik
Ne paraymis be konusa konusa bitiremediler
Nerden istedim lanet olsun dedim artik.

Kusura bakmayın ama para vermedi, "kendine ait olan parayı size borç vermedi" diye kadına hesap sormanız çok da doğru gelmedi bana. Ne hakla dedim içimden? Onun yaptığı doğru demiyorum ama duygularınızı tamamen devre dışı bırakıp sadece mantıken düşünün. onun parası, size değil kızına vermek istemiş ve vermiş belki daha çok ihtiyacı olduğunu düşündü belki sizin ödemeyeceğinizi düşündü belki de sadece canı öyle istedi ve öyle yaptı. Bu sizi ilgilendirmiyor.

Ha sizin yaptıklarınıza karşılık bunu yapması doğru mu değil ama o zaman siz de bir daha yardımcı olmayacaksınız mesafeli olacaksınız.

Sadece 3 kuruş için kavga çıkardı konumuna düşmeyeceksiniz. Een en fazla yapmanız gereken laf dokundurmak olmalıydı. Ne haddinize hesap sormak? Şimdi siz de paragöz durumuna düşmüşsünüz ağızlarına laf vermişsiniz.

Malesef arkadasım, Sizin suçunuz değil ama tecrübesizliğiniz. Bundan sonra bir şey isterse küçük teyzenizden istesin siz sadece bayram seyran el öpmekten öteye gitmeyin

Kusura bakmayın ama para vermedi, "kendine ait olan parayı size borç vermedi" diye kadına hesap sormanız çok da doğru gelmedi bana. Ne hakla dedim içimden? Onun yaptığı doğru demiyorum ama duygularınızı tamamen devre dışı bırakıp sadece mantıken düşünün. onun parası, size değil kızına vermek istemiş ve vermiş belki daha çok ihtiyacı olduğunu düşündü belki sizin ödemeyeceğinizi düşündü belki de sadece canı öyle istedi ve öyle yaptı. Bu sizi ilgilendirmiyor.

Ha sizin yaptıklarınıza karşılık bunu yapması doğru mu değil ama o zaman siz de bir daha yardımcı olmayacaksınız mesafeli olacaksınız.

Sadece 3 kuruş için kavga çıkardı konumuna düşmeyeceksiniz. Een en fazla yapmanız gereken laf dokundurmak olmalıydı. Ne haddinize hesap sormak? Şimdi siz de paragöz durumuna düşmüşsünüz ağızlarına laf vermişsiniz.

Malesef arkadasım, Sizin suçunuz değil ama tecrübesizliğiniz. Bundan sonra bir şey isterse küçük teyzenizden istesin siz sadece bayram seyran el öpmekten öteye gitmeyin
Kizina vermedi kizinin eltisine verdi 1
Bana neden yoktu ona neden var bunun nedenini sormak hesap sormak degil bu 2
3.olmus bitmis ben ilisigimi keserim bu benim kararim onlari ilgilensirmez
Hala benle ugrasmalari beni sinirlendiriyo.
Hala arkamdan konusmalari neyin hazimsizligiysa.

Sanki benden borc istemislerde ben vermemisim havasi resmen

İnsanlar artik icimi bulandiriyolar.

Ben icimden gelmedigi seyi sırf baskalarinin gönlü olsun diye yapmıcam
Bana yazık degil mi?
Ya benim kalbim benim icim.

Haklısın ara sor sürekli demiyorum ama saygını koru bence mutlaka aynı ortamda bulunursunuz çünkü bayram var başka günler var ...

Haklısın ara sor sürekli demiyorum ama saygını koru bence mutlaka aynı ortamda bulunursunuz çünkü bayram var başka günler var ...
Cok yakin degiliz onlar baska semtde.
Bayramda da aramadim
İcimde hic sızlamadı.
Aklımada gelmediler.
Her bayram gittimde noldu? Para vermedi diye gitmiyomusum ya
Ancak arkamdan konusuyolar

İnanin bende suan sizin gibiyim
Bize nispet yapiyodu yanimizda kucuk teyzeme para veriyodu al kizim ihtiyacin vardir
Gel kizim para verim diyodu
Yanimizda veriyodu bize nispet.
Bana tuhaf gekmiyodu

Suan cok safmisim diyorum

Benim istedigim neden hala benimle ugrasiyolar

Canım ne kadar uzak o kadar iyi.
Kimseyi dikkate bile alma.
Bak ben Ankarada yaşıyorum burda okudum bana bir kere nasılsın ihtiyacın var mı demeyen insanlar bi de utanmadan 2 yıldır niye gelmiyor diye laf yapıyorlar daha neler neler umrumda değiller.Tekirdağa gitsemde uğramıyorum aptal hissetmek istemiyorum birdaha

Canım ne kadar uzak o kadar iyi.
Kimseyi dikkate bile alma.
Bak ben Ankarada yaşıyorum burda okudum bana bir kere nasılsın ihtiyacın var mı demeyen insanlar bi de utanmadan 2 yıldır niye gelmiyor diye laf yapıyorlar daha neler neler umrumda değiller.Tekirdağa gitsemde uğramıyorum aptal hissetmek istemiyorum birdaha
Ben onlarsız gayet iyiyim
İnanin aklima bile gelmiyolar
Cunku bana hic bir yarari olmayan insanlar bunlar.
Arkamdan konusmalari beni rahatsiz ediyo
Yani hani hakli olup konusurlar amenna!
Yani neyin yarasi bu
Neyin meselesi

Bana gelme dedi gitmiyorum bitti

Ona buna aglayip duygu somurusu yapmak neyin nesi

Afedersiniz benim agzima etse ayy saol cok gzl agzima ediyosun buyuksun edersin tabi mi dicem ben

Yok öyle bir dunya.

böyle olaylarda ben kinciyimdir. bu dünyada en büyük kötülüklerin akrabalardan geldiğini gördüm. bu kadar olaydan sonra ölene kadar konuşmazdım kesinlikle

Var böyle insanlar. Biz de yaşadık zamanında. Dıdısının dıdısına iş kurdular, biz isterken para yok dediler. Hem de öz yeğeniz biz. O iş de battı, Allah büyük işte. Yazık olan ne biliyo musun, en yakının muhtaçken görmezden gelmek.. Sonra da zaten hayır filan bekleme, çünkü en zor zamanında insan en yakınından destek görmek ister.

Back
X