İnsanların cahilliğinden bıktım!

Genelde küçüklükte geçiriyormuş zaten bu virüsü kediler ve köpekler. Yani yavrularda oluyor.

Reactions: H E
Bebekli evde kedi olur mu hiç? Pis o hayvan

Şaka şaka bende de var. Bazen benim gösteremediğim sabrı o hayvan gösteriyor aylardır. Parazit aşıları tamam, tırnaklar da kısaysa gerisi fasa fiso.

Soranlara “kediyi verdim” de.
Görenlere “bu kedi nerden çıktı bizim değil” de
İnanmayanlara “hayır o gördüğünüz kedi değil bi doktora mı gitseniz” diye sor

Bazı eklemeler:
Dediğim gibi aşılar tam olacak
Kediler çiğ et, ciğer vs yemeyecek
Kediler dışarı çıkıp eve girmeyecek
Tırnaklar kısa tutulacak.
Kedilerle bebek yalnız bırakılmayacak hiçbir zaman hiçbir şekilde (büyüdüğünde bebeği değil kedileri korumak için bu önlemi almanız gerekecek)
Kediler bebeği kıskanmamalı. Oyun zamanları, tüy tarama, sevme saatleri aksatılmadan tam gaz devam.

Merak etmeyin kedili eve bebek sokan ne ilk ne son aile sizsiniz. İlerde çok faydasını göreceksiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Son düzenleme:
Kv kedisi varmış eşim kediyle büyümüş ama ölünce kedisi aşırı etkilenmş eve almak çok istedi ama ben kabul etmedim umarım bebeğinizle güzel büyür

Genelde küçüklükte geçiriyormuş zaten bu virüsü kediler ve köpekler. Yani yavrularda oluyor.
aynen benım veterınerım arkadaşım .
Onun dediği kıldan kist kapmıyorlar kılın üstündeki virüsten kist kapıyor ınsanlar diyor .
Evde ki hayvalarda bu oran çok çok çok düşük.
' Çiğ et yemıyorsa , aşıları yapılıyorsa içini ferah tut . Biz her gun kaç hayvanla yüz göz oluyoruz der bana sürekli :)

Sen içini ferah tut .
Olcagı varsa dediğim gibi kedi kılın bahane olur . Sen tedbirini al yeter

:)))
Ya ben bitane video izledim,anne bebeğe şakasına bağırıyo vuruyo gibi yapıyo, kedi de yattığı yerden kalkıp anneyi ısırıyo :)
Bizden çok çok daha sabırlılar.
Benim takip ettiğim bir kadın var kedi ile bebek büyütüyor. İlk doğduğu gündem beri üstelik.
O bebek çekiştirip duruyor kediyi ama hiç tepki bile vermiyo en fazla patisiyle ittiriyor :) hatta kadın bile kedimde ki sabır bende olmaz diyor sürekli..
hayvanlar çocuklara karşı çok daha sabırlıdır. Bakalım nasıl olucak :))

Aynen bende öyle düşünüyorum..
olacağı varsa bunlar bahane. Bir kazak tüyü bile zarar verir.
Hayırlısı olsun ama ben minişlerimi vermem :))

Reactions: H E
hayatında evinde hiç kedi bakmamış insanların bu kadar kesin bilgilerle konuşması da ilginç.Ayrıca çocuğa bebeğe kadına insana verilen zararların olduğu haberlerde ben hiç yapanın kedi olduğu görmedim.Birçok insandan daha zararsız kediler.

Bi bıraksalarda insanlar bebeklerini istediği gibi büyütseler. Herkes çok biliyor bi anne baba bilmiyor

benim de komşum
bir rahatsızlandı, doktora gitti
doktor dedi ciğerinde tüy birikmiş
evde ne kedi, ne köpek var
olamaz vs dedi komşum
başka doktorlara da gitti, aynen öyleymiş
acil ameliyat olmazsan ölürsün dediler
ameliyat oldu, sonra enfeksiyon kaptı vs vs
aylar sürdü iyileşmesi

bu arada geçmiş olsun ablanıza

Onlara bir şey izah etmeye çalışmayın. Kararlı olun kimseyi ikna etmek zorunda değilsiniz. Pılise şikayet edemezler suç değil, kedileri elinizden alamazlar yasal değil. Vır vır edip dururlar en çok. Duymazdan gelin ve hemen konuyu değiştirin. Bu konunun tartışmaya kapalı olduğunu bilsinler.

aynılarını bende yaşadım şuan hamileyim yine hazırlıklıyım yaşamaya. ben tepemin attığı birgün bu benim bebeğim ben onun sağlığını hepinizden çok düşünürüm siz dert etmeyin demiştim. anladılar mı tabiki anlamadılar başladılar eşimi sıkıştırmaya olmaz oğlum bebeğiniz kör olur, çizer bir yerini,kıskanır....... ooo daha neler neler.... bende eşime bu konuyu asla yanımda açmalarına izin vermemesini benim kedilerimi çok sevdiğimi onları vermem demek yada başlarına birşey gelmesi demek beni çok üzer biliyorsun bunu sonra sütümün kesilmesini ikimizde istemeyiz demiştim. tabi bebeğimi erken haftalarda kaybettim. şuan yine hamileyim ve dediğim gibi hazırlıklıyım beni en tedirgin eden şey ise. doğumdan sonra bana gelecekler,hatta bende kalacaklar dikkatsiz davranmaları beni korkutuyor ne biliyim balkondu camdı kapıydı bu konularda ben çok hassasım. evin içinde 5 dk görmiyim tek tek arıyorum onları... bu sefer tepkim çok daha sert olur... veteriner ve doktorumla konuştum bu konuyu hatta daha yeni geçen cuma yeni doktoruma söyledim... aşıları varsa evde yaşıyorsa hiçbirşey olmaz dedi. üstünde bile durmadı. kusura bakmasınlarda bazen onlardan daha temiz olduklarını bile düşünüyorum peygamber efendimizin kedinin içtiği su ile abdest aldığı söylenir. kedinin ağzıda temizdir. insan saçı daha tehlikeli... kedilerin tüyü kist falanda yapmaz, kisti yapan tüylerinin arasında yaşayan parazitler.düzenli iç-dış parazit yapıldığı sürece sorun yok zaten sağlıklı benim kuzularım... toxsaplazmaya bağışıklığım bile çıkmadı kendimi bildim bileli hayvanlarım var benim. ve inşallah benim bebeğimde aramıza geldiğinde onlarla birlikte büyüyecek... vicdanı öğrenicek onlarla ve tam bir hayvansever olarak yetişicek. lütfen takmayın bu konunun sizi yorduğunu biliyorum. onlara benim verdiğim cevabı verin eşinizede bu konunun açılmasını istemediğinizi söyleyin.

Zaten artık direk bu konuyu kapatalım artık diycem başka türlü olmayacak.
Kimse şikayet etmez zaten,amaçları uyarmak sözde ama bilmeden etmeden konuşmalarına sinir oluyorum. Ve defalarca aynı şeyleri anlatmama rağmen ısrarla sormalarına anlam veremiyorum hepsi bu. Yoksa insanların lafına bakarak minişlerimi vermem :)

Kardeşim doğduğunda köpeğimiz vardı, herkes aynı senin çevrendekiler gibi hiç susmadılar
En son dr'a sorduk, aşıları tamsa bebek için çok sağlıklı, bağışıklık sistemi kuvvetli olur dedi. Kızımı bir gün bile ayırmadık evden kardeşim paylaşma, sevme duygusunu o kadar güzel öğrendi ki köpeğimizi kaybettik, kardeşim hastanede diye biliyor(5 yaşında) hala dışarı da yediği yemeğin birazını eve getiriyor kızım için. Hiç kulak asma evcille büyüyen çocuklar harika oluyor çok şükür kardeşim hiç bir hastalık geçirmedi :)

İmun sistemi yetersiz bireyler veya bebekler. Yani bağışıklığı düşük olan kişilerin başına bile gelebilir böyle birşey..
Anladığım kadarı ile öyle değil mı?

okuduğumdan anladığım o, ama ben uzman değilim tabi ki, ne desem boş
yani bir bebeğin bağışıklık sistemi çok çok zayıftır
gördüklerimi yazayım dedim size, belki bir faydası dokunur
belki siz de kedilerinize kan testi yaptırabilirsiniz, içiniz rahatlar

ben kediler gönderilsin demiyorum, yanlış anlaşılmasın
ancak bizim çocukluğumuzla şimdiki çocukluk bir değil
biz tüm mikropları vs dışarıda oynarken alıyorduk
toprak bile yerdik
elimize sürekli kıymık batardı
ağaçtan meyva koparıp yıkamadan yerdik
şimdiki çocukların böyle bir şansı yok maalesef ortamın güvensizliğinden
o yüzden sanki daha savunmasızlarmış gibi geliyorlar bana
bu sadece bir hissiyat, doktor değilim :)

Allah kucağınıza almayı nasip etsin inşallah,sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirirsiniz umarım :)
Evet malesef anlat anlat her yolu denedim ama olmuyor.
İşte insan anlamak istemeyince istediğin kadar detaya gir,anlamaz..
bende defalarca söyledim bunları,doktorum da üstelemedi. Hayvan besliyorum dedim aşılarına dikkat et dedi sadece,testimi yaptı ve hiç bir sorun da çıkmadı.
Zaten genelde o toksoplazma etten de geçebilir,az pişmiş et yada iyi yıkanmamış sebze vs..
kediler de bu virüsü bebeklikte geçiriyorlar.
Anlatıldığı gibi kıl tüyden de geçmez tuvaletlerini temizlerken eline değmesi gerek,elini de ağzına götürmen gerek sana bana geçmesi için :) yani yine ellerini yıkadığın sürece yine geçmiyor.
Ben bu kadar detaylı anlattım ama yok.
Eşim bu konuda zaten bana hak veriyor. Kedileri veremem ben ağlarım bile dedi özellikle büyük kedim için.
Beni bu konuda destekliyor yani.
Doğduktan sonra anlarlar umarım bir zararları olmadığını :)

Evet bende onu anladım..
yaptırırım tabi ki kan testi ikisine de.. önemli bir konu sonuçta tedbir almakta fayda var..
Bilgiler için teşekkür edem..

ayyy doğumada çok az kalmış Allah kolaylıkla kucağınıza almayı nasip etsin inş. heyecanlı mısınız ? ben burda 19 günü farkedince çok heycanlandım

Aynı durumu yaşadım. Bizim bir kedimiz var ve herkes bebeğim doğana kadar konuştu. Sonra eşimle baktık böyle olmuyor bu konuda ağzını açana ters cevap verdik. O bizim için çekirdek ailemizin bir parçası ve bu konuda sizin yorum hakkınız yok dedik. Şimdilerde hâlâ haddini bilmeyenler olsada çoğunluk sustu.
Doğum öncesi tüylerini mutlaka kestirin çünkü bebek birden maruz kalırsa alerji geliştirebilir. Bir de sizi sinir etmek için söylemiyorum kedisi ve 7 aylık bebeği olan bir anne olarak ilk aylar çok çok dikkatli olun. Benim kedim bir kez bile tırnak çıkarmazken ilk bebek gördüğünde bizim de tedbirsizligimizden saldırdı bebeğe. Bizim bebegimize hiç bir şey yapmadı ama. Sanırım benim dogurdugumun farkında tabii ilk bebek görüşü de değil. Yine de çok tedbirli davranıyoruz ikisini aynı odada hala nadir bulunduruyoruz. Aliexpressden tirnaklarina takilan plastikler var onlardan taktık uzun süre korkumuzdan, şuanda bebeğimin çok hoşuna gidiyor kedimiz ve oyun oynuyorlar :))

Arkaşımın da iki kedisi var.sonrasında bir oğlu oldu herkes komşuları vs çocuk hasta olur mikrop kapar dediler aynı haftada komşusu da doğum yaptı çocuk hastalıktan çıkamadı bir türlü allah şifa versin arkadaşımın oğlu maşşallah turp gibi gelişimine faydalı hayvanlar ve bağışıklığı için de gayet faydalı ama insanlar bunu anlamıyor bilgileri yok fikirleri var duyma kendini de yorma anlamazlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…