Ablanız umarım şimdi iyidir..
Yuttugu köpek kılı buyuk ıhtımale virüslü bir kıldı .
Ki bu virüs düzgün yıkamadıgımız yeşilliklerde meyvelerde bbile bulunuyor .
Bazılarımız şanslı bu virüse vücudumuz bağışıklık sağlıyor . ' ben gibi '
Her hayvan dışardakiler için konuşuyorum evdekiler genellikle aşılı oldugu için çok nadir bu virüsü kapmaları hayatıının 1 evresınde bu virüsü taşıyor ve bağışıklık sağlıyorlar .
Kv kedisi varmış eşim kediyle büyümüş ama ölünce kedisi aşırı etkilenmş eve almak çok istedi ama ben kabul etmedim umarım bebeğinizle güzel büyürÇok teşekkür ederim,ze birşey demedim :)
Ben kendi adıma tercih meselesi olamaz anlamında demek istedim. Çünkü çok büyük bir vicdan azabı çekerim eğer bir süreliğine dahi olsa uzaklaştırsam :)
Düşünün ki eşim bile tüylerini kestirmeye götürecek,1 gün öncesinden götüremiyor peikolojisi bozulucak diye düşünüyor :)
Diğer türlüsünü hiç yapamam. Yani benim için bir tercih olamaz öyle birşey
aynen benım veterınerım arkadaşım .Genelde küçüklükte geçiriyormuş zaten bu virüsü kediler ve köpekler. Yani yavrularda oluyor.
Bebekli evde kedi olur mu hiç? Pis o hayvan
Şaka şaka bende de var. Bazen benim gösteremediğim sabrı o hayvan gösteriyor aylardır. Parazit aşıları tamam, tırnaklar da kısaysa gerisi fasa fiso.
Soranlara “kediyi verdim” de.
Görenlere “bu kedi nerden çıktı bizim değil” de
İnanmayanlara “hayır o gördüğünüz kedi değil bi doktora mı gitseniz” diye sor
Bazı eklemeler:
Dediğim gibi aşılar tam olacak
Kediler çiğ et, ciğer vs yemeyecek
Kediler dışarı çıkıp eve girmeyecek
Tırnaklar kısa tutulacak.
Kedilerle bebek yalnız bırakılmayacak hiçbir zaman hiçbir şekilde (büyüdüğünde bebeği değil kedileri korumak için bu önlemi almanız lazım)
Kediler bebeği kıskanmamalı. Oyun zamanları, tüy tarama, sevme saatleri aksatılmadan tam gaz devam.
Merak etmeyin kedili eve bebek sokan ne ilk ne son aile sizsiniz. İlerde çok faydasını göreceksiniz. Şimdiden kolay gelsin.
aynen benım veterınerım arkadaşım .
Onun dediği kıldan kist kapmıyorlar kılın üstündeki virüsten kist kapıyor ınsanlar diyor .
Evde ki hayvalarda bu oran çok çok çok düşük.
' Çiğ et yemıyorsa , aşıları yapılıyorsa içini ferah tut . Biz her gun kaç hayvanla yüz göz oluyoruz der bana sürekli :)
Sen içini ferah tut .
Olcagı varsa dediğim gibi kedi kılın bahane olur . Sen tedbirini al yeter
evde kedi kopek beslemedıgımız halde ablam tek bobregını kopek kılı yuzunden 5 yasında kanser olup kaybetmiş
o yuzden sanırım aynı cumlelerı ben olsam bende kullanırdım , çunku yaşananlar kolay şeyler değil ,
bebegınız saglıkla dogsun inşallah , allah herkese nasip etsin saglıklı bir bebek
Onlara bir şey izah etmeye çalışmayın. Kararlı olun kimseyi ikna etmek zorunda değilsiniz. Pılise şikayet edemezler suç değil, kedileri elinizden alamazlar yasal değil. Vır vır edip dururlar en çok. Duymazdan gelin ve hemen konuyu değiştirin. Bu konunun tartışmaya kapalı olduğunu bilsinler.hepinize iyi haftalar diliyorum kızlar..
benim doğumum yakınlaştı,evimde de iki tane kedicik var. Evlat diyorum ben onlara :)
4 senedir besliyorum ve hiçbir zaman da vermeyi düşünmedim beni son zamanlarda zorlamalarına rağmen.
Ama ben insanlara laf anlatamıyorum.
Tutturmuşlar kedileri napıcaksın,bebek doğmak üzere diye..
doğum ne zaman diye arıyorlar,konu kedilere geliyor ve ben bu insanlara,aynı kişilere defalarca ama defalarca aynı şeyleri anlattım sabırla. Hala zarar verir dikkat et diye uyarmalarından bıktım.
Bu kişilerin içinde görümcem,kv olsun arkadaş çevrem filan..
Geçen hafta bir arkadaşım geldi,gayet sürekli görüştüğüm bir insan gerek telefonda gerek dışarda yada gelip gideriz. O bile aynı şekilde ne yapıcaksın diye tutturmuş. Anlatamıyorum bu insanlara ben.
Bikere değil 10 kere insan ısrarla neden uyarmak için uğraşır ki?
Bir zararları olsa bana olurdu şimdiye kadar diyorum hatta artık oflamaya bile başladım.
Dün akşam kv geldi konudan konuya atladı hoop kedileri napıcaksın,diyorlar ki tüyleri zarar verir. Köpeklerin vermez ama kedilerin verir diye tutturdu.
Anne defalarca anlattım ama bir zararı olsaydı bana olurdu aşılarını yaptırıyoruz diyorum ay bilmiyorum çizmez mı,ay boğmaz mı.
Ben bu tuhaf yaratıklara kendimi nasıl ifade edeyim de kapatsınlar konuyu?
Telefonları açmicam o derecede. Üst komşum gidip geliyor yine aynı,napıcaksın Allah napıcaksın
aynılarını bende yaşadım şuan hamileyim yine hazırlıklıyım yaşamaya. ben tepemin attığı birgün bu benim bebeğim ben onun sağlığını hepinizden çok düşünürüm siz dert etmeyin demiştim. anladılar mı tabiki anlamadılar başladılar eşimi sıkıştırmaya olmaz oğlum bebeğiniz kör olur, çizer bir yerini,kıskanır....... ooo daha neler neler.... bende eşime bu konuyu asla yanımda açmalarına izin vermemesini benim kedilerimi çok sevdiğimi onları vermem demek yada başlarına birşey gelmesi demek beni çok üzer biliyorsun bunu sonra sütümün kesilmesini ikimizde istemeyiz demiştim. tabi bebeğimi erken haftalarda kaybettim. şuan yine hamileyim ve dediğim gibi hazırlıklıyım beni en tedirgin eden şey ise. doğumdan sonra bana gelecekler,hatta bende kalacaklar dikkatsiz davranmaları beni korkutuyor ne biliyim balkondu camdı kapıydı bu konularda ben çok hassasım. evin içinde 5 dk görmiyim tek tek arıyorum onları... bu sefer tepkim çok daha sert olur... veteriner ve doktorumla konuştum bu konuyu hatta daha yeni geçen cuma yeni doktoruma söyledim... aşıları varsa evde yaşıyorsa hiçbirşey olmaz dedi. üstünde bile durmadı. kusura bakmasınlarda bazen onlardan daha temiz olduklarını bile düşünüyorum peygamber efendimizin kedinin içtiği su ile abdest aldığı söylenir. kedinin ağzıda temizdir. insan saçı daha tehlikeli... kedilerin tüyü kist falanda yapmaz, kisti yapan tüylerinin arasında yaşayan parazitler.düzenli iç-dış parazit yapıldığı sürece sorun yok zaten sağlıklı benim kuzularım... toxsaplazmaya bağışıklığım bile çıkmadı kendimi bildim bileli hayvanlarım var benim. ve inşallah benim bebeğimde aramıza geldiğinde onlarla birlikte büyüyecek... vicdanı öğrenicek onlarla ve tam bir hayvansever olarak yetişicek. lütfen takmayın bu konunun sizi yorduğunu biliyorum. onlara benim verdiğim cevabı verin eşinizede bu konunun açılmasını istemediğinizi söyleyin.hepinize iyi haftalar diliyorum kızlar..
benim doğumum yakınlaştı,evimde de iki tane kedicik var. Evlat diyorum ben onlara :)
4 senedir besliyorum ve hiçbir zaman da vermeyi düşünmedim beni son zamanlarda zorlamalarına rağmen.
doğum ne zaman diye arıyorlar,konu kedilere geliyor ve ben bu insanlara,aynı kişilere defalarca ama defalarca aynı şeyleri anlattım sabırla. Hala zarar verir dikkat et diye uyarmalarından bıktım.
Geçen hafta bir arkadaşım geldi,gayet sürekli görüştüğüm bir insan gerek telefonda gerek dışarda yada gelip gideriz. O bile aynı şekilde ne yapıcaksın diye tutturmuş. Anlatamıyorum bu insanlara ben.
Bir zararları olsa bana olurdu şimdiye kadar diyorum hatta artık oflamaya bile başladım.
Dün akşam kv geldi konudan konuya atladı hoop kedileri napıcaksın,diyorlar ki tüyleri zarar verir. Köpeklerin vermez ama kedilerin verir diye tutturdu.
Anne defalarca anlattım ama bir zararı olsaydı bana olurdu aşılarını yaptırıyoruz diyorum ay bilmiyorum çizmez mı,ay boğmaz mı.
Telefonları açmicam o derecede. Üst komşum gidip geliyor yine aynı,napıcaksın Allah napıcaksın
Onlara bir şey izah etmeye çalışmayın. Kararlı olun kimseyi ikna etmek zorunda değilsiniz. Pılise şikayet edemezler suç değil, kedileri elinizden alamazlar yasal değil. Vır vır edip dururlar en çok. Duymazdan gelin ve hemen konuyu değiştirin. Bu konunun tartışmaya kapalı olduğunu bilsinler.
İmun sistemi yetersiz bireyler veya bebekler. Yani bağışıklığı düşük olan kişilerin başına bile gelebilir böyle birşey..
Anladığım kadarı ile öyle değil mı?
aynılarını bende yaşadım şuan hamileyim yine hazırlıklıyım yaşamaya. ben tepemin attığı birgün bu benim bebeğim ben onun sağlığını hepinizden çok düşünürüm siz dert etmeyin demiştim. anladılar mı tabiki anlamadılar başladılar eşimi sıkıştırmaya olmaz oğlum bebeğiniz kör olur, çizer bir yerini,kıskanır....... ooo daha neler neler.... bende eşime bu konuyu asla yanımda açmalarına izin vermemesini benim kedilerimi çok sevdiğimi onları vermem demek yada başlarına birşey gelmesi demek beni çok üzer biliyorsun bunu sonra sütümün kesilmesini ikimizde istemeyiz demiştim. tabi bebeğimi erken haftalarda kaybettim. şuan yine hamileyim ve dediğim gibi hazırlıklıyım beni en tedirgin eden şey ise. doğumdan sonra bana gelecekler,hatta bende kalacaklar dikkatsiz davranmaları beni korkutuyor ne biliyim balkondu camdı kapıydı bu konularda ben çok hassasım. evin içinde 5 dk görmiyim tek tek arıyorum onları... bu sefer tepkim çok daha sert olur... veteriner ve doktorumla konuştum bu konuyu hatta daha yeni geçen cuma yeni doktoruma söyledim... aşıları varsa evde yaşıyorsa hiçbirşey olmaz dedi. üstünde bile durmadı. kusura bakmasınlarda bazen onlardan daha temiz olduklarını bile düşünüyorum peygamber efendimizin kedinin içtiği su ile abdest aldığı söylenir. kedinin ağzıda temizdir. insan saçı daha tehlikeli... kedilerin tüyü kist falanda yapmaz, kisti yapan tüylerinin arasında yaşayan parazitler.düzenli iç-dış parazit yapıldığı sürece sorun yok zaten sağlıklı benim kuzularım... toxsaplazmaya bağışıklığım bile çıkmadı kendimi bildim bileli hayvanlarım var benim. ve inşallah benim bebeğimde aramıza geldiğinde onlarla birlikte büyüyecek... vicdanı öğrenicek onlarla ve tam bir hayvansever olarak yetişicek. lütfen takmayın bu konunun sizi yorduğunu biliyorum. onlara benim verdiğim cevabı verin eşinizede bu konunun açılmasını istemediğinizi söyleyin.
okuduğumdan anladığım o, ama ben uzman değilim tabi ki, ne desem boş
yani bir bebeğin bağışıklık sistemi çok çok zayıftır
gördüklerimi yazayım dedim size, belki bir faydası dokunur
belki siz de kedilerinize kan testi yaptırabilirsiniz, içiniz rahatlar
ayyy doğumada çok az kalmış Allah kolaylıkla kucağınıza almayı nasip etsin inş. heyecanlı mısınız ? ben burda 19 günü farkedince çok heycanlandımAllah kucağınıza almayı nasip etsin inşallah,sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirirsiniz umarım :)
Evet malesef anlat anlat her yolu denedim ama olmuyor.
İşte insan anlamak istemeyince istediğin kadar detaya gir,anlamaz..
bende defalarca söyledim bunları,doktorum da üstelemedi. Hayvan besliyorum dedim aşılarına dikkat et dedi sadece,testimi yaptı ve hiç bir sorun da çıkmadı.
Zaten genelde o toksoplazma etten de geçebilir,az pişmiş et yada iyi yıkanmamış sebze vs..
kediler de bu virüsü bebeklikte geçiriyorlar.
Anlatıldığı gibi kıl tüyden de geçmez tuvaletlerini temizlerken eline değmesi gerek,elini de ağzına götürmen gerek sana bana geçmesi için :) yani yine ellerini yıkadığın sürece yine geçmiyor.
Ben bu kadar detaylı anlattım ama yok.
Eşim bu konuda zaten bana hak veriyor. Kedileri veremem ben ağlarım bile dedi özellikle büyük kedim için.
Beni bu konuda destekliyor yani.
Doğduktan sonra anlarlar umarım bir zararları olmadığını :)
Aynı durumu yaşadım. Bizim bir kedimiz var ve herkes bebeğim doğana kadar konuştu. Sonra eşimle baktık böyle olmuyor bu konuda ağzını açana ters cevap verdik. O bizim için çekirdek ailemizin bir parçası ve bu konuda sizin yorum hakkınız yok dedik. Şimdilerde hâlâ haddini bilmeyenler olsada çoğunluk sustu.hepinize iyi haftalar diliyorum kızlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?