İnsanların cahilliğinden bıktım!

Bağısıklık sistemine cok faydalıymıs deyin .Bide kedilerin tedavi edici ,sakinlestirici etkisi var ama insallah sizi kıskanmazlar .

Bebek kediyi boğar da, kedi bebeği nasıl boğacak?
He kastettikleri üstüne yatar falansa bilemem de insan hiç gözünün önünden ayıramıyor ki yavrusunu..

Emekleme döneminde yerden baya tüy yutacağı kesin. Sık sık hapşırabilir.
Bizim kedimiz yoktu halıdaki tüylerden hapşırıyordu oğlum.

Diğer taraftan hamileliğinde de aynı kedilerle yanyana olduğun için bebeğe zarar vereceğini sanmam. Bir doktor böyle söylemişti..
Soranlara "ne vermesi? 2 tane daha sahipleneceğim hatta" de geç.

3ay önce Doğum yaptım jakom var gelen giden yorum yaptı papağanı nezaman vereceksın çocuğun gözünü çıkarır dıyen bile vardı evcil beslemeyen bilmez onlarında ilk çoçuğunuz olduğunu.
Dikkati elden bırakmadan bildiğinizi okuyun illa ki alışcaklardır

Ben ikinci çocuğun oldugunda ilkini sokağa mı attın diyorum?
Bu arada alerji testi yaptırmamıza gerek olur mu onu bilemedim? Tek ondan tedirgin oluyorum ben.. doğar doğmaz bebegın kanından bakılır mı acaba?

ayyy doğumada çok az kalmış Allah kolaylıkla kucağınıza almayı nasip etsin inş. heyecanlı mısınız ? ben burda 19 günü farkedince çok heycanlandım
:)) şuan heyecan yok henüz.
Ben biraz son an heyecan yaşayan biriyim genelde :) tabi ki kucağıma almak için sabırsızlanıyorum ama hala daha çok varmış gibi geliyor :))

Ben ikinci çocuğun oldugunda ilkini sokağa mı attın diyorum?
Bu arada alerji testi yaptırmamıza gerek olur mu onu bilemedim? Tek ondan tedirgin oluyorum ben.. doğar doğmaz bebegın kanından bakılır mı acaba?

Bende öyle diyorum,onla o bir mı diyorlar :) benim için bir onlar anlamıyor işte..
kana bakıyorlar. Alerjik durumlar anneden geçebilir bende var :)
Yani geçen sene alerjim pörtledi :)
İnşallah bebeğimde olmaz..
Alerjiye kandan bakılamaz yetişkinlerde de öyle. O zamanla belli olucak

bizim bir tandığımız 50 li yaslarında bir abla ciğerlerinden yıllar sonra ameliyat olmustu. kedilerin tüyü kaçmış çocukluğunda evınde kedıler köpekler varmış. o zamanlar fark edılmemıs içinde buyumus.

ne olur ne olmaz tercıh sızın ama evde tuylerı de ya çocuğun ciğerine kacarsa ya gercekten çocuğu tırmalamaya kalkarsa hayvan bu sonucta ne yapacağı belli olmaz ki.

:)) ay allahım ya kendi hallerindeler anlamıyorum neden bu kadar canavar gözü ile bakıyorlar.
Sokakta bile bi yavru kediye yanaşırken hepsi saklanıyor. Sanki panter besliyoruz evde :))

anlamazlar
malesef ya görüşmeyeceksin ya sinir olmakla kalacaksın

biz de yasadık benzer durumları
cocugum yok ama annemler yenı ev aldılar, yenı eve kedıyı goturme dedıler:)

annemın torunu oldu e artık torunun da var kedıyı sal sokaga dıyenler oldu.

e son ben sen yenı eve gecerken cocugunu sokaga bırakıyor musun deyınce anneme kızın çok fevri terbiyesiz dediler benım için

Kendilerinin her konusma hakkı ama biz sinirlenip cvp verince terbiyesiz oluyoruz

hayvana da canlı gozuyle bakamayan , bu dunyayı sadece insanlar için düşünen kişiler bunu anlamaz canım
kendı kendını sinir etme

aşıları olunca o tüy ciğere kacsa da zararlı olmuyor
tüyden zarar gelmez, kedilerin dıskılarındakı parazitler tüye yapısırsa zarar gelir, bunun da aşısı varsa yıne zarar gelmez.

tırmalamaya da kalkmaz emin olun,
yaramaz bır komsu cocugunun evlerine gidip bebeklerini tırmalaması bir kedinin tırmalamasından daha olası bence.
beslemediğiniz için anlamazsınız.

benim yeğenim var suanda 4 aylık:)
kedimiz bebeği görünce tuhaf tuha uzaktan bakıyor
oralı bıle olmuyor :)
hatta onlar geldıgınde rahatsız olup baska odaya gıdıyor kedi.

insandan daha az zararlı kedicikler:)

Onun olayı şöyle,kedi tüyü parazit olmayan kedi tüyü kaçtığı zaman dışkı ile atılıyor. Ama parazit aşısı düzenli olmayan bir kedinin tüyünü yuttuğun zaman,bu organlara yapışabilir özellikle ciğerlere..
mesela şuan ben parazit aşısını yaptırmadığım zaman bir tüy yutarsam,bu şimdi fark edilmez 20 30 sene sonra fark edilebilir ancak.
Yani zamanla çook ilerde belli olabilecek birşey.
Bahsettiğiniz kişide de muhtemelen yuttuğu tüy öyle bir tüydür. Veyahut bu tüy kazak tüyü de olabilir :)
Yani kedi beslemeyip kazaktan bir tüy yuttuğumuz zaman da aynı şeyler başımıza gelebilir.
Tırmaklama konusunda dikkat edicem tırnaklarını kesiyorum ama hırçın kediler değiller zaten tamamen kendi hallerindeler. Hatta evde bitek bana zarar veriyorlar diyebilirim(ısırma o da uyarmak amaclı çok sevdiğimde rahatsız oluyorsa hafiften ısırıyor rahat bırakmam için.)
Onun dışında gündüz uyuyan akşam evin içinde top peşinde koşturan iki tane çocuk diyim size :)

benim yeğenim var suanda 4 aylık:)
kedimiz bebeği görünce tuhaf tuha uzaktan bakıyor
oralı bıle olmuyor :)
hatta onlar geldıgınde rahatsız olup baska odaya gıdıyor kedi.

insandan daha az zararlı kedicikler:)

Geçen gün benim de komşum geldi,küçük 1 yaşında beneği var. Bebek o kadar heyecanlı üzerine gitti kedimin,kedim kaçtı :)))
Zaten ilk kokuyu aldığı zaman geliyor eğer daha önce gelen kişiler ise,yoksa evin içinde bulamıyorum bile. Uyuyorlar bir köşede :))

Bence bebekler kedilere daha çok zarar veriyorbenim kardeşim 2-3 yaşındayken bizim kedinin kuyruğunu çekip dururdu oda tırmalardı.bence kedi haklıydı ama annemler onu gönderdinedenide kedi gözünü çizebilirmiş

anlamam doğru

Evet taşındığım zaman bana da aynı şeyi söyleyen oldu,kedileri de alacak mıymışım
Bende karşı tarafa sen taşındığın zaman çocuğunu eskş evde mı bırakırsın diyip güldüm ama malesef o aynı şey değil diyorlar :)
Halbuki bize göre evlat..
anlamasınlar önemli değil,zaten hayvan beslemeyenlerin benim şu durumumu anlamalarını beklemiyorum ben,ama saygı bekliyorum.
Nasıl ben çocuklarına nasıl yaramaz bu etrafa zarar veriyor ne yapmayı düşünüyorsun demiyorsam,ki beni uyaran kişilerin çocukları cam masama çıkıp hoplamaya çalıştıklarını biliyorum:)
Onlar daha zararlı ama ben saygısızlık edip kimsenin çocuğuna laf etmedim bu zamana kadar.
Yada evime gelip çocuğu halıma işediğinde kalkıp kıyaslamadım kedim bile işemiyor demedim mesela

siz daha ıyı bılırsınız tabı kı ... :)

öyle dıyorsanız öyle olsun ne dıyelım :))

E üzerine giderse tabi ki canı acırsa insan bile tepki veriyor :)

:) “öyle diyorsanız öyle olsun” derken bile öyle değil de öyle olsun der gibi bir tavrınız var :)
çok önemli değil. hiç hayvan bakmadım dolayısıyla anlamadığım bır konu.

güle güle buyutun çocuğunuzu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…