- 25 Ağustos 2014
- 6.767
- 8.893
- 448
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
:)) şuan heyecan yok henüz.ayyy doğumada çok az kalmış Allah kolaylıkla kucağınıza almayı nasip etsin inş. heyecanlı mısınız ? ben burda 19 günü farkedince çok heycanlandım
Ben ikinci çocuğun oldugunda ilkini sokağa mı attın diyorum?
Bu arada alerji testi yaptırmamıza gerek olur mu onu bilemedim? Tek ondan tedirgin oluyorum ben.. doğar doğmaz bebegın kanından bakılır mı acaba?
3ay önce Doğum yaptım jakom var gelen giden yorum yaptı papağanı nezaman vereceksın çocuğun gözünü çıkarır dıyen bile vardı evcil beslemeyen bilmez onlarında ilk çoçuğunuz olduğunu.
Dikkati elden bırakmadan bildiğinizi okuyun illa ki alışcaklardır
anlamazlarhepinize iyi haftalar diliyorum kızlar..
benim doğumum yakınlaştı,evimde de iki tane kedicik var. Evlat diyorum ben onlara :)
4 senedir besliyorum ve hiçbir zaman da vermeyi düşünmedim beni son zamanlarda zorlamalarına rağmen.
Ama ben insanlara laf anlatamıyorum.
Tutturmuşlar kedileri napıcaksın,bebek doğmak üzere diye..
doğum ne zaman diye arıyorlar,konu kedilere geliyor ve ben bu insanlara,aynı kişilere defalarca ama defalarca aynı şeyleri anlattım sabırla. Hala zarar verir dikkat et diye uyarmalarından bıktım.
Bu kişilerin içinde görümcem,kv olsun arkadaş çevrem filan..
Geçen hafta bir arkadaşım geldi,gayet sürekli görüştüğüm bir insan gerek telefonda gerek dışarda yada gelip gideriz. O bile aynı şekilde ne yapıcaksın diye tutturmuş. Anlatamıyorum bu insanlara ben.
Bikere değil 10 kere insan ısrarla neden uyarmak için uğraşır ki?
Bir zararları olsa bana olurdu şimdiye kadar diyorum hatta artık oflamaya bile başladım.
Dün akşam kv geldi konudan konuya atladı hoop kedileri napıcaksın,diyorlar ki tüyleri zarar verir. Köpeklerin vermez ama kedilerin verir diye tutturdu.
Anne defalarca anlattım ama bir zararı olsaydı bana olurdu aşılarını yaptırıyoruz diyorum ay bilmiyorum çizmez mı,ay boğmaz mı.
Ben bu tuhaf yaratıklara kendimi nasıl ifade edeyim de kapatsınlar konuyu?
Telefonları açmicam o derecede. Üst komşum gidip geliyor yine aynı,napıcaksın Allah napıcaksın![]()
aşıları olunca o tüy ciğere kacsa da zararlı olmuyorbizim bir tandığımız 50 li yaslarında bir abla ciğerlerinden yıllar sonra ameliyat olmustu. kedilerin tüyü kaçmış çocukluğunda evınde kedıler köpekler varmış. o zamanlar fark edılmemıs içinde buyumus.
ne olur ne olmaz tercıh sızın ama evde tuylerı de ya çocuğun ciğerine kacarsa ya gercekten çocuğu tırmalamaya kalkarsa hayvan bu sonucta ne yapacağı belli olmaz ki.
benim yeğenim var suanda 4 aylık:)Aynen zaten tırnaklarını filan kesiyorum sürekli.
Öyle hırçın kediler de değil ki anlayamıyorum insanlar geldiklerinde odaya kapanıyorlar kimseleri bir zararları olmadı.
Nedir bu ısrar kıyamet anlayamıyorum.
Bebekten uzak tutmayı düşünmüyorum zaten ilk hafta muhtemelen kendileri uzak durur.
Tüylerini de kestiricem fazlaca tüy dökmesi var büyük kedimin.
bizim bir tandığımız 50 li yaslarında bir abla ciğerlerinden yıllar sonra ameliyat olmustu. kedilerin tüyü kaçmış çocukluğunda evınde kedıler köpekler varmış. o zamanlar fark edılmemıs içinde buyumus.
ne olur ne olmaz tercıh sızın ama evde tuylerı de ya çocuğun ciğerine kacarsa ya gercekten çocuğu tırmalamaya kalkarsa hayvan bu sonucta ne yapacağı belli olmaz ki.
benim yeğenim var suanda 4 aylık:)
kedimiz bebeği görünce tuhaf tuha uzaktan bakıyor
oralı bıle olmuyor :)
hatta onlar geldıgınde rahatsız olup baska odaya gıdıyor kedi.
insandan daha az zararlı kedicikler:)
anlamam doğruaşıları olunca o tüy ciğere kacsa da zararlı olmuyor
tüyden zarar gelmez, kedilerin dıskılarındakı parazitler tüye yapısırsa zarar gelir, bunun da aşısı varsa yıne zarar gelmez.
tırmalamaya da kalkmaz emin olun,
yaramaz bır komsu cocugunun evlerine gidip bebeklerini tırmalaması bir kedinin tırmalamasından daha olası bence.
beslemediğiniz için anlamazsınız.
anlamazlar
malesef ya görüşmeyeceksin ya sinir olmakla kalacaksın
biz de yasadık benzer durumları
cocugum yok ama annemler yenı ev aldılar, yenı eve kedıyı goturme dedıler:)
annemın torunu oldu e artık torunun da var kedıyı sal sokaga dıyenler oldu.
e son ben sen yenı eve gecerken cocugunu sokaga bırakıyor musun deyınce anneme kızın çok fevri terbiyesiz dediler benım için
Kendilerinin her konusma hakkı ama biz sinirlenip cvp verince terbiyesiz oluyoruz
hayvana da canlı gozuyle bakamayan , bu dunyayı sadece insanlar için düşünen kişiler bunu anlamaz canım
kendı kendını sinir etme
siz daha ıyı bılırsınız tabı kı ... :)Onun olayı şöyle,kedi tüyü parazit olmayan kedi tüyü kaçtığı zaman dışkı ile atılıyor. Ama parazit aşısı düzenli olmayan bir kedinin tüyünü yuttuğun zaman,bu organlara yapışabilir özellikle ciğerlere..
mesela şuan ben parazit aşısını yaptırmadığım zaman bir tüy yutarsam,bu şimdi fark edilmez 20 30 sene sonra fark edilebilir ancak.
Yani zamanla çook ilerde belli olabilecek birşey.
Bahsettiğiniz kişide de muhtemelen yuttuğu tüy öyle bir tüydür. Veyahut bu tüy kazak tüyü de olabilir :)
Yani kedi beslemeyip kazaktan bir tüy yuttuğumuz zaman da aynı şeyler başımıza gelebilir.
Tırmaklama konusunda dikkat edicem tırnaklarını kesiyorum ama hırçın kediler değiller zaten tamamen kendi hallerindeler. Hatta evde bitek bana zarar veriyorlar diyebilirim(ısırma o da uyarmak amaclı çok sevdiğimde rahatsız oluyorsa hafiften ısırıyor rahat bırakmam için.)
Onun dışında gündüz uyuyan akşam evin içinde top peşinde koşturan iki tane çocuk diyim size :)
siz daha ıyı bılırsınız tabı kı ... :)
öyle dıyorsanız öyle olsun ne dıyelım :))
Bence bebekler kedilere daha çok zarar veriyorbenim kardeşim 2-3 yaşındayken bizim kedinin kuyruğunu çekip dururdu oda tırmalardı.bence kedi haklıydı ama annemler onu gönderdi
nedenide kedi gözünü çizebilirmiş
![]()
çok önemli değil. hiç hayvan bakmadım dolayısıyla anlamadığım bır konu.:) “öyle diyorsanız öyle olsun” derken bile öyle değil de öyle olsun der gibi bir tavrınız var :)