insanların facebook takıntısı

Lullaby

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2009
3.061
11
0
Kocaeli
kızlar merhaba, hayatımıza facebook girdi gireli herkes kafayı yedi sanki. arkadaşlarımla bi yere gidiyorum kimse konuşmuyor herkes elinde telefon facebookta, kendini tagleyen vs. facebooka koymak için foto çekilmeler vs oturup da bir keyifli vakit geçirip muhabbet edemiyoruz.
annem evde sürekli bilgisayarda psikopat gibi herkesin herşeyini inceliyor kaç arkadaşı olmuş fln vs takıntı yapmış durumda
ablam deseniz öyle sürekli face te, birlikte bi yere gidiyoruz muhabbet edip keyif alıcağımıza bakıyorum elinde telefon sürekli facete. en son geçen gün bi yere gittik yine aynı ben muhabbet açıyorum bu elinde sürekli telefon ay dur fotomu çek atayım fln bu modda en son aldım artık telefonu elinden.
benim de var hesabım ben de günde 1-2 kez girer bakarım ama aklım sürekli orda değil yani sinir oluyorum artık bu duruma insanlar bi yere eğlenmek için değil sırf kendini etiketlemek için foto çekilmek için gidiyor. kendimi o akıma kaptırmamak için çok uğraşıyorum ama yani bi yandan sinirim de bozulmuyor değil ne yapabilirim diye..
ablamla- annemle bu yüzden tartışmalarımız çok oldu,bazen modemi kapatıyorum hani normal hayata dönsünler diye resmen yoksunluk sendromuna girip gözleri dönüyor.
ama ben artık sıkıldım bu durumdan değiştirmemin bi imkanı var mı??
sizin de etrafınız, siz öyle misiniz?

eşiminde benım de var, gun ıcınde gırerız ama boy boy resım gıtttımız yerlerı vs yayınlamayız, görgüsüzlük gıbı gelıyo bana.. millete ne benım nerde ne yaptıgımdan.. otizmle savaşanlar dıye bı topluluk var oraya girer kendım gıbı annelerle dertleşirim.. begendıgım seylerı yayınlarım.. akrabalar oglunun resmını koyda görelım deyınce oglumun resmını ceker koyarım uzak oldugmuz ıcın özleyıp görmek ıstıyolar..

kücük görümcem cok yapar yok taksımde yok bakırköyde yok türkü barda yok sinemeda.. bende altına yazıyorum bizene nan diye bakma be o zaman moron diyo bana

eşiminde benım de var, gun ıcınde gırerız ama boy boy resım gıtttımız yerlerı vs yayınlamayız, görgüsüzlük gıbı gelıyo bana.. millete ne benım nerde ne yaptıgımdan.. otizmle savaşanlar dıye bı topluluk var oraya girer kendım gıbı annelerle dertleşirim.. begendıgım seylerı yayınlarım.. akrabalar oglunun resmını koyda görelım deyınce oglumun resmını ceker koyarım uzak oldugmuz ıcın özleyıp görmek ıstıyolar..

kücük görümcem cok yapar yok taksımde yok bakırköyde yok türkü barda yok sinemeda.. bende altına yazıyorum bizene nan diye bakma be o zaman moron diyo bana

sonunda da kapattım
benimde pc yi açınca ilk işim face e girmekti
önce listemdeki bütün arkadaşlarımı sildim
sadece abone olduğum sayfalara bakıyordum
genelde evlilik,kpss sayfaları vs.
düğünden önce onları da sildim
bikaç siyasi sayfa kalmıştı
o zamanda tadı kaçtı giriyordum hiç bişey yapmıyordum
sonra şifresini değiştirdim başka pc de
çünkü kendi pc mde şifreyi otomatiğe almış, kesinlikle kaldıramıyordum
dondursam bile açılıyordu hesap
ve başka bilgisayarda şifreyi değiştirdim, ama kaydetmedim
ve bir baktım yeni şifreyi unutmuşum dolayısıyla böyle kademe kademe kurtuldum
eşimde tamamen herşeyini sildi kapatto
zaten mesleği gereği de kapalı durması daha sağlıklı, güvenli
bizim hayatımızda artık facebook yok çok da mutluyuz

Sosyal medya artık bir yaşam biçimi oldu. Kim nederse desin. Kapılan ve kapılmaya devam eden bir sürü insan var. Bu insanlar sanal olarak birşeyleri paylaşmayıi hava atmayı, gözde

olmayı istiyorlar. Gerçek hayatta başaramadıklarını sanal ortamda başarmaya çalışıyorlar. Bende facebook da sürekli paylaşımlarda bulunan biriydim. Şuan pek paylaşacak birşey

bulamıyorum. Eski ilgimi kaybettim. İlgi alanım değişti ondan olabilir bilmiyorum. Nişanlımın da büyük bir katkısı var tabi. O çok takılmadığı için olabilir. Bende artık pek takılmıyorum.

Bir ortamda telefonla uğraşılmasına, hatta telefon konuşmalarına bile gıcık oluyorum diyebilirim. :)

Ben değilim de.. eşim ne yazık ki öyle...

Şarjı daha fazla gidiyor diye telefon değiştirdim geçen gün ve çok eski bir telefon modelini kullanmaya başladım. Malum doğum yaklaştı... Nerede olursam olayım bol şarjı olsun istiyorum... Ama eşim görünce gözleri yerinden oynadı... "Sen bunu nasıl kullanacaksın?" diye... =)
Bu tepkinin nedeni belli... (Tamamı ile teknik olarak öyle anıldığı için kullanacağım bir kaç yabancı kelime için şimdiden herkesten özür diliyorum) Nasıl Check In olup, puanlarımla nasıl "badge" kazanabileceğim ki bu telefonla?... Nasıl fotoğraf yükleyip "Like" alabilirim ki... Son update'lerini bile göremem eşimin filan sosyal programında... Nasıl? Nasıl? Nasıl?... Adam aklını kaybetti sandım... Oysa ben çok severim aldığım o eski telefonu.. Pıtı pıtı mesaj menüsü vardır... Mükemmel arama yapar... Tuşları yumuşaktır.. Ve şarjı ohooooo gider...
Belki de hiç değiştirmeyeceğim...

Sadece F..book değil yani... Binlerce acayip sosyal program türedi... İnsanlar yanyana iken bile kesinlikle sosyalleşemiyor.. Sonuna kadar katılıyorum.. Bu doğru bir yol değil diyeceğim, ne demek istediğim anlaşılmayacak belki de....

Ben eski bir dönemden kalmayım... Aptal çocuklar değildik ama "elektrik kesilince, su da kesildi sanırdık" öyle bir sanmalarımız vardı.. Şimdikiler gibi akıl yürütemiyorduk, mantık hatalarımız vardı... Ama düşünüyorum da... Saflık ve masumluk vardı... Muhabbet vardı.. Misafir vardı... Vardı da vardı.... Sokakta oynamışlığım bile vardı...
Şimdikiler mi şanslı.. ben mi şanslıydım bilemiyorum...
Ama sosyalleşme tükendi bir anlamda.. Bir anlamda sürekli sosyal insanlar.. onu biliyorum...

Aldatmaya daha meyilli bir toplumun gözü açık fertleriyiz.. Aldatılmaya karşı daha paranoyağız çünkü herşeyden haberdarız... (Geçen eşimin sosyal üyeliklerinden birinde link arıyorum. İş arkadaşlarından bir bayan "Bu daaaa havuzdaaaannnn" diye bir şey atmış... Cıbıl resim=))))))))))))) Eşime değil, herkese atmış... Oranın üst düzey yöneticilerinden de biri üstelik... Ya anlatabiliyor muyum bilmiyorum.... Aslında anlatmak da istemiyorum yozlaşmışlığımızı... Benim uzmanlığım değil...
Kutsallıklar da bitti...
Çok acı...

Açtığınız konu için teşekkür ederim ben.. Girip bir iki şey karaladım.. içimi döktüm sanki...
Güzel paylaşımlarınız olsun,

Selamlar,

Benimde hesabım var ama işyerinde engellendi
Öyle hastası değilim zaten oyun oynar arkadaşlarımın skorlarını geçerdim
Engellenince burayı buldum
Herşeyde vardır bir hayır dedikleir bu olsa gerek..

Sürekli bilgisayar başında çalıştığımdan evde açmak gelmiyor içimden haftasonu bakıyorum sadece, bahsettiğin tarzda insanların paylaşımlarına gülüp geçiyorum

ya öyle bir şey haline geldi ki ben çok gülüyorum facebook a.... insanlar fotoshop yapıp eyfel kulesine resimlerini koyup facede paylaşıyorlar parise gittim havaları atıyorlar doğmamış çocuğa don biçilmez derlerdi şimdi o değişti doğmamış çocuğa facebook açılmaz oldu... hiç abartmıyorum daha doğmamış çocuğa face açmışlar annesi girip duvara şunları yazıyor: bilmem kaçıncı ayımdayım annemle babama kavuşma ma şu kadar zaman kaldı gibi hey Allah ım ya komediye bakar mısınız. çocuklara face açıldığını gördümde doğmamışa açıldığını da görerek bir yaşıma daha girdim ayrıca en çok güldüğüm olaylar: hayat üniversitesi okuyor, hayat okulu okuyor, YOK ta çalışıyor gibi yazıyorlar ya acaip gülüyorum... ha birde oxford da okuyor yazıyor yaşadığı yer Ankara bu nasıl oluyor acaba nasıl gidip geliyor okuluna

Facebook bir nevi bağımlılık yapıyor canım kendin için değiştirebilirsin belki bu durumu ama çevrendekiler için bunu başaramayabilirsin

geçen bir dilm izliyordum ( yabancı) adam seri katil..içeri alıyorlar bunu..durun bir saniye,face durumumu güncelleyim diyordu orada bile..
ne kadar içimize kadar girdiği aşikar..herkesin ölçüsü farklı sanırım burada..kimi günde bir kaç kez girip çıkıyor kimi oyun oynuyor kimi ise
bütün hayatını orada yaşıyor resmen.. nereye gitti, kimle gitti, yeni yerler vs. pek çok şeyi insanlar hakkında bulmak mümkün...ben de epey zamandır
aç kapa yapıyorum sadece..sanırım oraya zaman yetmiyor..hayatımdan da çoook memnunumm

ben bunu eşimden duydum çok güldüm facebooku çıkaran kişi face ben çıkardım b...k nu millet çıkardı demiş
yazını okuyunca aklıma bu geldi
face hesabım yok kafam rahat hayatımda hiçbir eksiklik hissetmiyorum

kesinlikle haklısınız. bende face kullanmıyorum ama eşim kullanıyor. ben de sırf meraktan arada kardeşimin hesabından bakıyorum eşimin profiline, ne oluyor ne bitiyor diye.

öte yandan, bu sosyalleşme sanılan ve sürekli egoyu tatmin etme çabasını ben sadece gülünç buluyorum açıkçası. eşime de bunu söyleye söyleye sonunda bu tarz yerlerde resimlerini paylaşmasını engellettim. gerek yok. gerçekten saçma bir durum. sizi seven insanlar zaten sizinle iletişim halinde olur, resim gerekiyorsa da bunu maille paylaşırsınız, herkesin gözü önünde olmaya, herşeyi basitleştirmeye ne gerek var?

Son düzenleme:
en doğru seyi yapmışsınız. ben de 3 aylık evliyim bizde kapattık faceyi şimdi çok mutluyuz. çünkü facebook yüzünden çok kavga ettik sevgili iken hatta ordan başka bayanlarla tanışmıştı eşim

ooh yalnız değilmişim:)
sevgilim de kullanmaz hatta şifresini unutur arada üstlerinden biri bişey danışmak için faceten mesaj atar o da girmesi gerekir şifreyi bana sorar.
ona da özellikle kapattırmıyorum etrafındaki bazı olayları öyle öğrenebiliyorum çünkü neyse:))
ama tek olmadığıma sevindim artık maddi duruma da bakmıyor belli bir durum üstünde olan herkes delisi oldu.
bir de akıllı telefonlar eklenince allaah teknolojiyle beraber geziyorsunuz.
benim de akıllı telefonlardan var ama dışarıda interneti bile açtırmadım
face applicationından uyarı gelmedikçe aklıma bile gelmiyor girip bakmak.
umarım bu furya birgün geçer artık insanlar sıkılır da normale döneriz gerçekten çok fena çünkü.
eskiden hiç olmadı misafirliğe gider birlikte televizyon izler çay içerdik ben küçükken.
sokaklarda oyun oynardık, şimdi ablamın öğrencileri ablamın beğendiğim fotoğraflarından beni bulup beni ekliyor hiç tanımadıkları halde beni.
öyle bir devirdeyiz valla yazık bu kaybolan iş gücüne.
keşke mısırlıların devrimde yaptıkları gibi akılcı işlerde kullanabilsek şu facebooku.

Ya ben de sevmiyorum ama bağımlısı oldum galiba elimde olmadan hep girip bir bakıyorum.Hatta merak edeceğim doğru düzgün kimse de yok.Açıyorum boş boş haber kaynağındakilere bakıyorum bildirimlere bakıyorum işte.Bir ara kapatmıştım ne güzel

çok büyük bi gururla söylüyorum ben,facebookum yok hiç olmadı,hiç olmayacak sanırım.saçma sapan kandırmacadan ibaret bişey. ulaşmak istediğim insana telefonla ulaşırım,ulaşmak istemediğim kişilerde beni bulamasın zaten benim için gereksizlerdir ki hayatımdan çıkmışlardır bi şekilde.

az önce bir arkadasımla bu konuyu konusuyordum..tamda üstüne bu konuyu görmek mutlu etti beni :)
taksime gidiyorum adım bası flashlar patlıyo.gazeteciler gelmiş sanıyorum ünlü birisinimi yakaladılar diyorum kendi kendime..meğerse sıkı face takipçileri imiş ellerinden telefonlar fotograf makineleri düşmüyo.. hemen paylaşayım durumumu fotografımı yaaa olmadı yan durayım birde böyle çek..
kimse kusurabakmasın ama görgüsüzlükten yoksun insanlar yaşıyor bunu malesef..
sosyalleşicem derken aslında ne kadar asosyal olduklarının bir göstergesi bence.insan nasıl olmak istiyosa karsı tarafa bunu gösterir çünkü..
huzursuzlugumuzun mutsuzluğumuzun sebebi teknolojiyi ne yazıkki yanlış kullanmakta..

Son düzenleme:

Aynı mantıkla,görüşmek istediğim insanlarla zaten görüşüyorum diyerek hiç facebook açmadım :)

Görüşmediklerimin de ne yaptığımı bilmelerine gerek yok.Ben de merak etmiyorum.

Çevremde nasıl kullanıldığını gördükçe,iyi ki açmamışım diyorum.
Paylaşılanların,resimlerin filan acayip dedikodusu dönüyor.
Bir de bazen sırf gittim demek için bir yerlere gidildiğine katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…