İnsanların sayesinde yaşımdan utanıyorum :(

Herseyde vardir bir hayir. Belki erken yasta evlenseydiniz cok yanlis bir evlilik yapip ardindan bir omur ceremesini cekecektiniz. Insanlar hep konusur bakmayin siz onlara. 25 yasinda yuksek lisansimi bitirdikten sonra evlendim eltim 16 sinda evlendi koyde gozunu acmis hayatin sadece evlilige dayali oldugunu zanneden biri ilk evlendigim zamanlar beni onunla kiyaslayan densizler cok olmustu. Onlara gore eltim guzel bir yasta evlenmis ben ise gec kalmistim :) Yani diyecegim o ki densiz insanlarin densiz densiz konusmasi icin gecerli bir sebebi olmasina gerek yok her turlu elistirmek icin bir bahane bulurular. Cocuga gelince 31 gec kalinmis bir yas degil. Siz Allahtan hayirlisini isteyin emin olun her seyin bir zamani var.

Hic evlenmeyen veya cocugu olmadan olen insanlar var.
Her seyin zamani var mi demek ki bazi seylerin olmayabiliyor.
Hayirlisi olan belki hic evlenmemektir.
Umut vermek guzel ama olmayinca insan daha cok hayal kirikligina ugruyor....

Ay kim diyor size bu lafları ben ona sasırdım. Etrafınızdaki insanlara Bi göz gezdirin siz bence en basta.

İnsanlar çok boşboğaz gerçekten ne konuşacaklarını bilmiyorlar. 30 yaşındayım benle yaşıt çoğu arkadaşım hala bekâr , daha zamanı var diyorlar . Geç kalınmış bir yaş değil bence .

• Beğen
Reactions: 000
O kadar ağladım ki gece gece 31 yaşındayım ve doktor yaşimi sorsa söylemek istemiyorum o derece biriyle tanışsam veya taniştirilsam insanlar yaşimi duyunca oha diyo .Biliyorum herşeye geç kaldım ama ben bilerek yaptiğim birşey değildiki seçici olmadım detaycı yani veya insanları beğenmemezlik etmedim ama olmadı işte anne olmak istiyorum çocukları git gide daha çok seviyorum bana o kadar iyi geliyorlarki ama bana artık imkansız gibi geliyor doktorlar bile geç kalmişsin diyebiliyor erkekler de genç eşleri olsun istiyorlar ya ben çok güzel bi anne olurdum ama :KK43: gözyaşlari içinde yazıyorum o kadar duygusallaştimki sanki ben hiçbirşeyi haketmiyorum gibi neden bòyle acımasız insanlar yada bana denk gelir bilmiyorum:KK43:
Bende 32yim.Daha evli değilim. Erkek arkadaşım var ama evlilik ve çocuk olur mu olmaz mı bilmiyorum.
Ama olmazsa da bu benim utanmam gereken bir durum değil.
Bakın bu hayatta gaibi bilemeyiz.O hadsiz insanlara cevap verin.Deyin ki siz şimdi evlisiniz Allah korusun ama boşanmayacağınız ne malum deyin.Bu kadar size verilen nimetle hava atmayın deyin.Biraz söz söyleyin ki sizden çekinsinler.
Ve inanın doğru adamdan çocuk sahibi olmak önemli. Sırf anne olmak için isteseniz bulursunuz. Mesele o değil. Çocuğun iyi bir yuvada, iyi bir rol model babayla yetişmesi önemli. Yoksa hayırsız biriyle evlenseniz hem siz hem çocuk hayattan soğur.
Bunu kendinize reva görmeyin.
Ayrıca hoşlandığınız adam 1,2 yaş için laf söyleyip sizi kırıyorsa da Allah'a şükredin böyle çağdışı birinden kurtuldunuz.Bir fakire ben olsam sadaka veririm.
Hem yaşınız asla büyük değil.
Allah nasip etti mi çocuk mesele değil.Benim kuzen 23 yaşında evlendi 8 yıl çocuğu olmadı yeni oldu. Yani bazen erken evlensen de olmadı mı olmuyor.

Dua edin, yeni kişilerle tanışın umarım sizi hak eden biri olur.
Umudunuzu asla yitirmeyin.

Son düzenleme:
O kadar ağladım ki gece gece 31 yaşındayım ve doktor yaşimi sorsa söylemek istemiyorum o derece biriyle tanışsam veya taniştirilsam insanlar yaşimi duyunca oha diyo .Biliyorum herşeye geç kaldım ama ben bilerek yaptiğim birşey değildiki seçici olmadım detaycı yani veya insanları beğenmemezlik etmedim ama olmadı işte anne olmak istiyorum çocukları git gide daha çok seviyorum bana o kadar iyi geliyorlarki ama bana artık imkansız gibi geliyor doktorlar bile geç kalmişsin diyebiliyor erkekler de genç eşleri olsun istiyorlar ya ben çok güzel bi anne olurdum ama :KK43: gözyaşlari içinde yazıyorum o kadar duygusallaştimki sanki ben hiçbirşeyi haketmiyorum gibi neden bòyle acımasız insanlar yada bana denk gelir bilmiyorum:KK43:
39 yaşındayım yeni evliyim ve çocuk düşünüyorum..ne oha sı ya insanlar üniversite okuyor iş hayatına atılıyor birikim yapıyor geleceği için düzen kurmak evlenmek çocuk yapmak büyük iş büyük sorumluluk 31 yaş çok güzel bi yaş hayat karşına ne çıkaracak belli değil doya doya yaşa göhsünü gere gere 31 de ben doktora bebek için ilk gittiğimde çok gecikmişsin demiş ti bende yoooo okudum iş hayatına atıldım yedim içtim gezdim anca sıra geldi demiştim

Insan yasayabildiginin efendisi, yasayamadiginin kolesi, belki senin yasadigin baskasinin hayali.. o yuzden her zaman hayirlisi

Oldukça kırsal bir kesimden,bayağı insanların pek yaşamadığı bir noktadan internete bağlanarak bunları yazıyor oldugunuzu düşünmek istiyorum.
Başka türlü 31 yaşa 71 yaş muamelesi yapmanıza bir açıklama getiremiyorum.
Nasıl bir çevre, nasıl bir ortam..2019 yılında 31 yaşa oha diyen “oluşumlar”dan Allahım sen esirge

35 yaş sonrası bebek için biraz riskli oluyor ama. Burda da bir kaç arkadaşın yorumunu okumuştum. Bebek sahibi olmakta zorlandıklarıyla ilgili. Ayrıca bir tanıdığım da 38 yaşından sonra anne olmak istedi. Oldu çok şükür ama olana kadar çok zorlandı. Ben de evlilikte geç kalmışlar arasındayım ama biraz gerçekçi olmak lazım. 40ında 50sinde de evlenirsin diyoruz ama olayların biyolojik boyutu da var.

Allah aşkınıza çevreye neden bakıyorsunuz insanlar boş durmaktan gerekli gereksiz herşeye yorum yapıyorlar.
Yada şöyle düşünün önünüze çıkan biriyle evlendiniz çevreyi dinleyip ve mutsuz olup boşandınız bu daha mı iyi olurdu o zaman evlen evlen diyen insanlar bu sefer çok erken evledin derlerdi inanın.
Yapmayın Allah aşkınıza zaten günümüz şartlarında okumak atanmak derken evlilik yaşı 30 buluyor
Bende 30 yaşında evlendim 31 yaşında anne oldum hiçte geç değildi doğru insanı bulmak önemli olan eşim doğru insandı iyi ki de onu bulmuşum.
inanın çevre konuşur niye evlenmedin der evlenirsin niye doğurmadın der doğurursun niye 2. yi doğurmadın der yani konuşur da konuşur bence takmayın hatta tiye alın .

• Muhteşem
20li yaslarda da evlendim 30 yaslarda da evlendim kim.nereye niye gec kalsin ki.35.yasindayim en ufacik oo kac yasinda oldum hissim yok.31 yas mi ya siz bakmayin herkeslere hayatinizin tadini cikarin

• Beğen
Yaşadığınız yerden mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama bu devirde artık çok normal bu yaşta evlenmemiş olmak. Benim sizden daha büyük bekar kuzenlerim var kimse onlara böyle yaklasmiyor. Birisi 38 yaşında evlendi ve şuan çok mutlu bir de çocukları var ve ailecek eşini de çok sever saygı duyarız. Kendinize buna yapmayın. Başkalarının söylediğini de umursayim.
Ay ne güzel maşallah ya darısı bana Umarim çok teşekkür ederim

Bunu diyen kim

Oğlumun bir sınıf dolusu arkadaşının annelerinden sadece birisi 20 li yaşlarında anne olmuş geri kalanı 30 ve üstü

Biz mi farklı ortamlarda yaşıyoruz 30 oldu öldüm bittim evlenemem çocuğum olmaz yazanlar mı

Görümcem 37 de evlendi bir çok tanıdığım var öyle evlenen hatta babamın akrabası bir kadın vardı 50 yaşından sonra evlendi geçenlerde ki ben çocukken o kız için evlenemez artık geçti derlerdi vs

Bu arada evlenmek vs önemli değil evlenmiş olmak için de evlenilmez hayatınızı Mutlu huzurlu yaşayın gerisi gelir arkadan
Çok teşekkür ederim yorumlarınız çok mutlu etti beni

Aynı yaştayız canımmm.. ben şahsen yeni tanıştığım Kişilere yaşımı söylemiyorum... zaten söyleyince de inanmıyorlar.. çünkü 22-23 gibi gösteriyorum zaten.. eğer karşı cinsle duygusal Manada ilişkim ilerlerse öyle söylüyorum.. bence sen de söyleme.. çünkü anladığım kadarıyla Bu konuda biraz takıntılısın ve üzülüyorsun tepkilerden.. emin ol insanlar çok arsız ..?Yani gencecik olduğumuz halde üzmek için veya bir taraftan Yaralamak için boş boş konuşuyorlar anladın mı..!! O yüzden sana tavsiyem yaşını söyleme çok çok ısrar ediyorsa karşındaki kişi, 25 de.. Sanki her tanıştığımız adama da kimlik mi göstericez ..!!yok yani...
İnsan hep ayni tepkileri alinca sanrm pskolojisi ona inaniyor bi süre sonra çok teşekkürler yorumlariniz için çok mutlu oldum

Kim diyor onu? İnsanların bu kalıplaşmış laflarına itibar etmeyin, her yaşta evlenilir, kadın regl döngüsü devam ettiği sürece de doğurabilir, 40-50 yaşında anne olan bir sürü ünlü var, birçok kadın var, özellikle komedi dizilerinde oynayan Füsun Demirel'i çoğunuz tanırsınız, 50 yaşında ikizleri oldu, Halle Berry ilk çocuğunu dünyaya getirdiğinde 41 yaşındaydı.
Kadınların yaşları ilerliyor da erkekler aynı mı kalıyor? İnsinler o kaf dağından.
Evet tanıyorum çok teşekkür ederim ya hepinizin güzel yorumlari da beni duygulandırdı:) baya duygusala bağlamişim ben ya işte insanlar acimasizca eleştirince pskoliji kalmıyor sanırım

Çok alakası bir şey söyleyeceğim ama, bu sabah çayımı çok açık içiyorum diye insanlardan biri laf etti mesela, e hamileyim çünkü nasıl içeyim başka😂 Yani söylemek istediğim insanlar her zaman her yerde konuşur durur, elimizden geldiği kadar uzak durup dinlemememiz lazım ki akıl sağlığımızı koruyabilelim. Yoksa yeri gelir çat çat lafını da vermek gerekir haddini aşanların ama çok sık olursa bu sefer yine biz suçlu oluruz, agresiflikle geçimsizlikle suçlamalar başlar. O yüzden mümkün olduğu kadar sallayın gitsin boş insanları.

31 yaşinda benden ne eş olurmuş nede anne inanin benimde aklim almıyor
Çevrenizde hep cahil insanlar mı var yoksa ne bileyim universite hazirliga kaydoldunuz hekes 19-20 yas grubu mu?

En komiği de doktormuş. 18 yaşında girdiği okuldan 24 den önce çıkamıyor. Tuşu, ihtisası, zorunlu hizmeti derken onlar 32-35 den önce gözü acamiyorlar.

Back
X