İnsanların sokak hayvanlarına ve onları besleyenlere karşı düşmanlığından bıktım..

Allahla arama ne girersin sen?
neyin mücadelesinden bahsediyorsun? bir kap yemek vermek, artan çöpleri yedirmek mi o gösterdiğin büyük merhamet?
diyorum ya sana, mücadele edin, barınaklar yapın herşeyi belediyeden beklemeyin madem o kadar seviyosunuz sokak köpeklerini.

başkalarının özgürlüklerini kısıtlamadan yaşasanız bu hayvan sevgisini hiç sorun olmayacak.
benim özgürlüğümün kısıtlanmaya başladığı an sizin haklarınız biter.

Özgürlüğünü kısıtlayan biri olduğunda ona açıklarsın. Olmadı haklıysan şikayet edersin apartman yönetimine. En kötü belediyeye gidersin. Zaten apartmanın içinde orta yerde hayvan beslenmez ve gereken yapılır.

Ama kimse sokakta beslediğim köpeğe de karışamaz bu da yasal bir haktır. Korkma durumuna bakarsak ben de magandalardan korkuyorum, trafik canavarlarından korkuyorum, tecavüzcülerden korkuyorum ama onlar da medeni şehirlerde fink atıyorlar.

ben istediğim yoldan geçemiyorsam köpek var diye, bu özgürlüğümün kısıtlandığı demektir.
sokakta beslediğin köpeğe karışırım.

magandalar, trafik canavarları yasaları çiğnediği zaman bunun hesabını ödüyorlar.
bir köpek bana saldırsa, ısırsa, beni sakat bıraksa bunun sorumluluğunuda alıyormusun? onun yerine sen hesap vermeye hazırmısın?
yoksa senin sorumluluğun bir kap su vermekten öteye gitmiyormu?

Son düzenleme:
Hanımlar, ne oluyor burada.
Hayvanseverlerin hayvanlarla ilgilenmesi rahatsız etmemeli, o hayvanlar sokakta yaşamayı kendileri seçmiyor,, senin benim gibi insanların bebeyken tatlı diye aldığı sonrasında düşünmeden sokağa attığı hayvanlardan oluşuyor büyük bir kısmı, hayvanların yaşam alanlarına bile el atıp oralarda şehirleşiyorsak suçlusu hayvanlar mı?
Her taraflarını saran biziz, üredi, yavruları dişi çıktı ayy bunlarda ürer diye sokağa atan biziz, onca zulmümüze bir kap su, bir kap yemek çok görülmemeli, onların bizim gibi konuşup derdini anlatma gibi bir meziyeti de yok üstelik, konuşabilseler neler anlatacaklar.

Herkes hayvan sevecek diye birşeyde yok, korkarsın, hoşlanmazsın, huylanırsın ama yaşam hakkına da saygı duymak gerekir, orda yemek verme, burda su verme heryer apartman, heryer beton, var olan onların yaşabileceği ormanları da çatır çatır yakıyoruz maşallah, nerde beslenecek bu hayvanlar?

Şimdi lütfen bırakın tartışmayı...

köpeklerin o kadar çoğalmasının sebebide yine hayvan severler. alıyolar,sonra bakamayınca sokağa atıyolar. alıyolar, yavruladığı zaman sokaklara atıyorlar.
yoksa benim gibiler ne alırlar, nede sokakta terkederler.

kedi ve köpekleri binlerce yıl önce,sırf kend ihtiyaçlarımız için korunma ,sevgi vb. vahşi hayattan çekip alıp evcilleştiren biz insanoğlu.
onları bize muhtaç hale getiren yine biz insanoğlu.
şimdi kalkmış sokaktaki kendmizi bu hale getirdiğimiz o canlılara ve sokaklarda olmasına kızıyoruz.
onları vahşi hayattan çıkar evcilleştir. sonra sokağa sal.
yaşama savaşı verirlerken bir kuru ekmeğe muhtaçken onları sokaklarda istemiyoruz de.buna
hem suçlu hemde güçlü denir.
daha dün arkadaşımın elinde bir kedicik ölmüş. bir araba ezmiş. ve çekip gitmiş.
hayvanların yaşayacağı barınacağı yeşil alanmı bırakttık. her an tehlikeyle karşı karşıyalar.
apartmanların minicik bahçelerinde yaşamaya çabalıyorlar.
biz insanoğlu kadar gaddar başka canlı varmı bu dünyada.
hiç sanmam. yok

Son düzenleme:

İyi diyorsunda hayvanın bunda bir suçu var mı? Yok, tatlı diye sevip 2 ay sonra aman bakamayacağım diye sokağa attığım hayvan aç susuz kalıp ölerek ödemeli mi benim hatamın bedelini? Sokakta bir hayvan gördüğümüzde kimbilir hangi hayvan sever aldı sonrada sokağa saldı, o düşünmediyse ben ne düşüneyim bu çomarı mantığında olursak o hayvanların sonu açlıktan ölmek çünkü.

Barınaklar ya yetersiz ya da koşulları kötü, hayvanseverler oralara gitmiyor mu sanıyorsun, gidiyorlar, mama götürüyorlar, hayvanların yaralarını sarıyorlar ama koşulları kötü, Beykoz' da köy yolunda sokak hayvanlarının toplanıp bırakıldığı ormanlık bir bölge var, haberlerde çıkar ara ara, seyrettin mi bilmem, oraya hayvanseverler haftada birkaç kere gidip lokanta, fabrikalardan atık yemekler götürüp her hayvanı elleriyle tek tek beslerler, gösteriş değil ciddi anlamda sürekli giderler, o hayvanların kar yağdığındaki hallerini gördün mü? Donuyorlar, hayvanseverler kendi imkanlarınca barınaklar yaptılar, 3-5 hayvan girebiliyor, barınaklara girip birbirilerine sarılıp yatıyorlar, böyle olmalarının sorumlusu hayvanların kendileri mi?

Mesela benim bulunduğum yere yakın bir bölgede yaban domuzları var, gece çıkıyorlar, insanların ödü kopuyormuş zira sürü halinde geziyorlar, şimdi o yaban domuzları itlaf mı edilmeli, yazlıklar yapılsın diye onların yaşam alanına dalan insanların ta kendisi, domuzların gezdiği yer kendilerine ait bölge ama gelde insanlara anlat, neymiş korkuyorlarmış, e o zaman oraya ev yapmayacaktın.
Sana o ev iznini verende kabahat, doğanın dengesi, hayvanların yaşam alanları, ormanlar gözetilerek şehirleşme planları yapılmazsa daha çok hayvan kovalar bizi.

Sokağa atılmış kimsesiz çocuklara da, fakir fukaraya da sahip çıkalım ama hayvanları hayvan diye horlamak yerine onlarında yaşama haklarına sahip çıkalım, onların imkanları ne kadar iyileştirilirse sokakta seni kovalayan köpek sayısı o kadar azalır, hatta umarım birgün aynı Avrupa'da olduğu gibi sokak hayvanı kavramı kalmaz.

munejim demek ki yeteri kadar gitmiyorlar.
domuzları örnek verdin, haklısın. adam gidip oraya ev yapmıcaktı, orda ev yapmışsa demek ki domuzlarla iç içe yaşamayı kabullenmiş.
ama ben köpeklerle iç içe yaşamayı kabullenmiyorum.o kadar sevseydim giderdim dağda kurtlarla dans ederdim.

Peki önerin nedir? Bu hayvanlar barınaklar yetersiz olduğu için barınaklara götürülemiyor, zaten götürülse de çoğu orda yaşam şartları yüzünden ölüyor, hadi bir çözüm söyle, barınağa gidemiyorlar, yer yok, yer olmadığı için belediyeler toplayamıyor, sevmeyenlerden bazıları azalsınlar diye zehirliyor, ne yapalım bu hayvanları

yerdekilere merhamet edin ki göktekilerde size merhamet etsin denmiş, doğru yoldasın aynen devam çok güzel bi iş yapıyosun biz hayvanları daha çok rahatsız ediyoruz en azından biz onların tecavüzüne uğramıyoruz

madem o kadar çok hayvansever var para biriktirsinler, doğru düzgün barınaklar yaptırsınlar, ondan sonra çiftleşmeyi kontrol altına alsınlar.
köpeği yavruladı diye yavruları sokaklara atan evinde köpek besleyen hayvanseverlerde feciii cezalandırılsın.

hayvanlara verilern bir kap yemeğe karışanlar, Allah'ın işi belli olmaz bir kap yemeğe muhtaç olmayasanız sonra!!!!

Bükreş'te bir çocuk parkına büyükannelerinin nezaretinde oynamaya giden 6 ve 4 yaşlarındaki iki erkek kardeş, parktan uzaklaşınca sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Köpekler tarafından ısırılan kardeşlerden büyüğü yaralı olarak kurtulurken, küçük kardeş hayatını kaybetti.
Romanya'nın başkentinde yıllardan beri onbinlerce başıboş köpek sokaklarda korku saçıyor. Ülkede bu köpeklerle ilgili şiddetli tartışmalar yapılıyor. Köpekseverler, yüksek sayılabilecek para cezasına rağmen başıboş köpekleri beslemeye devam ediyorlar. Uluslar arası hayvansever dernekler de, Romanya'da başıboş köpeklerin yakalanmasına karşı kampanyalar düzenleyerek, yalnızca kısırlaştırılmalarının yeterli olduğunu öne sürüyorlar.

Hamide Öztunç (25), dün sabah portakal bahçesine gitti. Öztunç, portakal toplarken, evde bıraktığı 2 yaşındaki kızı Ayşegül, saat 11.30 sıralarında dışarı çıktı. Evden çıkan Ayşegül, 200 metre sonra 8 sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Çığlık ve köpek havlamalarını duyan küçük kızın halası Filiz Öztunç (18), köpeklerin bir şeyi parçalamaya çalıştığını gördü.
Filiz Öztunç, hayvanları uzuklaştırmak için taş attı. Bunun üzerine köpeklerin saldırmak için yöneldiği genç kız, komşularından yardım istedi. Uzaklaştırıldıktan sonra köpeklerin Ayşenur Öztunç’u öldürdüğü anlaşıldı. Olay yerine gelen belediye ekipleri uyuşturucu iğnelerle köpeklerin peşine düştü.

Allah bana kocaman dönüm dönüm arazi nasip etse, tüm sokak hayvanlarını toplar bakardım, İstanbul'dayken epey büyük bahçeli müstakil bir evde yaşadım bir süre, sokak kedilerini, köpeklerini, hamile olup doğum yapacakları aldım bahçeye, kışı geçirsinler, doğumlarını yapsınlar diye, bahçeydeydiler, kimseye zararları yoktu, dışarı çıkmazlardı zaten ama ona rağmen kedi miyavlamasından rahatsız olan bazı canlılar bebek kedileri zehirledi, ağlaya ağlaya veterinere götürdüm, sbaha kadar başında nöbet tuttum, ölenleri gözyaşları içinde gömdük, kurtulanların sabah çıkan cılız miyavlamalarını duyunca gözyaşlarına boğuldum, yaşam benim hakkımsa onlarında hakkı, sevme ama dokunmada, bana ne köpekler saldırdı çocukken ama yine de onları sevmekten vazgeçmedim, şimdi birtanesi bile dokunmaz bana, aksine tek lafıma kuyruk sallarlar, onların tek istediği bir kap yemek biraz şefkat.

burada öyle örnekler vermek kolay. ben buraya öyle resimler koyarımki insanlar tarafından işkenceye uğramış,yüzü parçalanmış,sadistçe dövülmüş,bakaacak gücünüz olmaz.
neyse ya acımasızlıkla başetmem mümkün değil

Son düzenleme:
barınaklar almıyor ki zaten
ne saçma bazı şeyler. hangi bölgedeysen oraya götürcekmişsin
benım bölgemde barınak yok, hayvan dışarıda yaşamaya mecbur
bunlar onları anlatmak istiyor resmen.

arkadaş hangi cehennemden geldiğimin ne önemi var? bu hayvanı sokakta buldum,
ve daha bebiş ne yapabılırım? kendi bölgemde yok diyorum, anlamak istemediğin nedir.
aslında barınaklar amacından çıkmışlar, kesinlikle böyle düşünüyorum ben.
bırakayım ölsün dimi

ayrıca hangi insan müsvettesi ne gözle bakarsa baksın, onlar önce kendi vicdanlarına baksınlar
istersem bin kedi beslerim, bir yerın ağrıyorsa bu senın sorunun.

Son düzenleme:

Sokak köpekleri başkentte can aldı. Ankara'nın Etimesgut Belediyesine bağlı Eryaman Mahallesinde, sokak köpekleri sabah sporu yapan İranlı emekli öğretmen Majid Yahyakhani'ye saldırıp, parçalayarak öldürdü. Belediye, olayın ardından sokak köpeklerini topladı. Aile yargıya başvurmaya hazırlanıyor.

doğrudur, insanlar daha kötüsünü yapıyor
ama en azından, teoretik olarak o insanlar yaptıklarının cezasını ödüyor.

bu hayvan severler derneklerinede güvenmiyorum ki ben
hep cebe hep cebe atıyolar.
hayvanları çok düşünüyolar sanki, herkes kendi çıkarını düşünüyo ne paralar dönüyo ne paralar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…