ya kımse senı zorla mecbur edemez evetde senın Allah korkundamı yok ya boyle konusup duruon sana zorla sev burun buruna yasa dıyen yok ama saygı duy en azından ve kımın ne yaptıgını asıl oturdugun yerden sen bılemessın asıl sen yan gel osman yaparken ınsanlar butur seyler ıcın de mucadele edıyo ama senın ılgı alanın olmadıgından haberın yok tabı ama senın adına sevındım bak dunyadakı ac cocuklardan haberdarsın en azından onları dusunebılıyosun emın ol kedıye kopege merhamet eden onun ıcın cabalayn ınsan ac bı cocuk ıcın de elınden gelenı yapar sen uzme kendını bı ınsanda vıcdan varsa hem hayvana hem ınsana merhamet eder ben sevıyorum oyle ınsanları Allah herkese herseyden once merhamet versın vıcdan versın vıcdansız olan ınsan herseyı yapar senı benı bıle dograr gozunu kırpmaz korkuyosan uzak dur yapana saygı duy yeter..
başkalarının özgürlüklerini kısıtlamadan yaşasanız bu hayvan sevgisini hiç sorun olmayacak.
benim özgürlüğümün kısıtlanmaya başladığı an sizin haklarınız biter.
Özgürlüğünü kısıtlayan biri olduğunda ona açıklarsın. Olmadı haklıysan şikayet edersin apartman yönetimine. En kötü belediyeye gidersin. Zaten apartmanın içinde orta yerde hayvan beslenmez ve gereken yapılır.
Ama kimse sokakta beslediğim köpeğe de karışamaz bu da yasal bir haktır. Korkma durumuna bakarsak ben de magandalardan korkuyorum, trafik canavarlarından korkuyorum, tecavüzcülerden korkuyorum ama onlar da medeni şehirlerde fink atıyorlar.
Hanımlar, ne oluyor burada.
Hayvanseverlerin hayvanlarla ilgilenmesi rahatsız etmemeli, o hayvanlar sokakta yaşamayı kendileri seçmiyor,, senin benim gibi insanların bebeyken tatlı diye aldığı sonrasında düşünmeden sokağa attığı hayvanlardan oluşuyor büyük bir kısmı, hayvanların yaşam alanlarına bile el atıp oralarda şehirleşiyorsak suçlusu hayvanlar mı?
Her taraflarını saran biziz, üredi, yavruları dişi çıktı ayy bunlarda ürer diye sokağa atan biziz, onca zulmümüze bir kap su, bir kap yemek çok görülmemeli, onların bizim gibi konuşup derdini anlatma gibi bir meziyeti de yok üstelik, konuşabilseler neler anlatacaklar.
Herkes hayvan sevecek diye birşeyde yok, korkarsın, hoşlanmazsın, huylanırsın ama yaşam hakkına da saygı duymak gerekir, orda yemek verme, burda su verme heryer apartman, heryer beton, var olan onların yaşabileceği ormanları da çatır çatır yakıyoruz maşallah, nerde beslenecek bu hayvanlar?
Şimdi lütfen bırakın tartışmayı...
köpeklerin o kadar çoğalmasının sebebide yine hayvan severler. alıyolar,sonra bakamayınca sokağa atıyolar. alıyolar, yavruladığı zaman sokaklara atıyorlar.
yoksa benim gibiler ne alırlar, nede sokakta terkederler.
İyi diyorsunda hayvanın bunda bir suçu var mı? Yok, tatlı diye sevip 2 ay sonra aman bakamayacağım diye sokağa attığım hayvan aç susuz kalıp ölerek ödemeli mi benim hatamın bedelini? Sokakta bir hayvan gördüğümüzde kimbilir hangi hayvan sever aldı sonrada sokağa saldır, o düşünmediyse ben ne düşüneyim bu çomarı mantığında olursak o hayvanların sonu açlıktan ölmek çünkü.
Barınaklar ya yetersiz ya da koşulları kötü, hayvanseverler oralara gitmiyor mu sanıyorsun, gidiyorlar, mama götürüyorlar, hayvanların yaralarını sarıyorlar ama koşulları kötü, Beykoz' da köy yolunda sokak hayvanlarının toplanıp bırakıldığı ormanlık bir bölge var, haberlerde çıkar ara ara, seyrettin mi bilmem, oraya hayvanseverler haftada birkaç kere gidip lokanta, fabrikalardan atık yemekler götürüp her hayvanı elleriyle tek tek beslerler, gösteriş değil ciddi anlamda sürekli giderler, o hayvanların kar yağdığındaki hallerini gördün mü? Donuyorlar, hayvanseverler kendi imkanlarınca barınaklar yaptılar, 3-5 hayvan girebiliyor, barınaklara girip birbirilerine sarılıp yatıyorlar, böyle olmalarının sorumlusu hayvanların kendileri mi?
Mesela benim bulunduğum yere yakın bir bölgede yaban domuzları var, gece çıkıyorlar, insanların ödü kopuyormuş zira sürü halinde geziyorlar, şimdi o yaban domuzları itlaf mı edilmeli, yazlıklar yapılsın diye onların yaşam alanına dalan insanların ta kendisi, domuzların gezdiği yer kendilerine ait bölge ama gelde insanlara anlat, neymiş korkuyorlarmış, e o zaman oraya ev yapmayacaktın.
Sana o ev iznini verende kabahat, doğanın dengesi, hayvanların yaşam alanları, ormanlar gözetilerek şehirleşme planları yapılmazsa daha çok hayvan kovalar bizi.
Sokağa atılmış kimsesiz çocuklara da, fakir fukaraya da sahip çıkalım ama hayvanları hayvan diye horlamak yerine onlarında yaşama haklarına sahip çıkalım, onların imkanları ne kadar iyileştirilirse sokakta seni kovalayan köpek sayısı o kadar azalır, hatta umarım birgün aynı Avrupa'da olduğu gibi sokak hayvanı kavramı kalmaz.
munejim demek ki yeteri kadar gitmiyorlar.
domuzları örnek verdin, haklısın. adam gidip oraya ev yapmıcaktı, orda ev yapmışsa demek ki domuzlarla iç içe yaşamayı kabullenmiş.
ama ben köpeklerle iç içe yaşamayı kabullenmiyorum.o kadar sevseydim giderdim dağda kurtlarla dans ederdim.
Peki önerin nedir? Bu hayvanlar barınaklar yetersiz olduğu için barınaklara götürülemiyor, zaten götürülse de çoğu orda yaşam şartları yüzünden ölüyor, hafi bir çözüm söyle, barınağa gidemiyorlar, yer yok, yer olmadığı için belediyeler toplayamıyor, sevmeyenlerden bazıları azalsınlar diye zehirliyor, ne yapalım bu hayvanları
burada öyle örnekler vermek kolay. ben buraya öyle resimler koyarımki insanlar tarafından işkenceye uğramış,yüzü parçalanmış,sadistçe dövülmüş,bakaacak gücünüz olmaz.
neyse ya acımasızlıkla başetmem mümkün değil
barınaklar almıyor ki zaten
ne saçma bazı şeyler. hangi bölgedeysen oraya götürcekmişsin
benım bölgemde barınak yok, hayvan dışarıda yaşamaya mecbur
bunlar onları anlatmak istiyor resmen.
arkadaş hangi cehennemden geldiğimin ne önemi var? bu hayvanı sokakta buldum,
ve daha bebiş ne yapabılırım? kendi bölgemde yok diyorum, anlamak istemediğin nedir.
aslında barınaklar amacından çıkmışlar, kesinlikle böyle düşünüyorum ben.
bırakayım ölsün dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?