İnsanların sokak hayvanlarına ve onları besleyenlere karşı düşmanlığından bıktım..

belediyenin toplayıp götürdüğü hayvanların akibeti çok da bilinmiyor.

ya barınaklara götürülüyorlar, kışı buz gibi taş kafeslerin içinde kendi pislikleriyle büyük ihtimal donarak geçiriyorlar, ya da itlaf ediliyorlar, öldürülüyorlar.

barınaklar ölüm kampları bildiğiniz. başka bir kelime bulamıyorum anlatacak.

belediyeyi aramak için otelefonu kaldırıp numarayı çevirirken bir düşünün, gerisi Allah'la sizin aranızda

Allah biraz merhamet, vicdan versin

benden kötüler.
ben en azından 2 yüzlü değilim.kendi menfaatim için hayvan severim moduna girmiyorum.
hayvan severim. ama bundan menfaatim yok. ne gibi menfaatim olabilir. geçen aylarda sokağa atılmış bir van kedi yavrusunu 4 yol ağzında trafiğin en işlek olduğu yerde hayatımı tehlikeye atarak caddeye fırlayıp almış insanım ben. ezilmeye an kala ve sahiplendirmiş.
o moddakileri tanımıyorum,benle ilgisi olamaz onların zaten.
ha 2 yüzlüde değilim.

barınakllardaki kafesilerin altı taş. ve kaçtane hayvan böbreklerinden bu yüzden rahatsız oluyor böbrek yetmezliğinden ölüyor bilen varmı.

Hayvansever derneklerinin sokak hayvanları için ne yaptıklarını ben çok merak ediyorum,bilen varsa bana anlatabilir mi?:26:
Benim hafızamda sürekli yürüyüşler yapıp bağıran bir panter abla var.:26:
Sokak hayvanlarını sokakta beslemenin çözüm olmadığını düşünüyorum bende.

dernek kuranlardan bahsediyorum.

Valla sanırsın tek ıse gıden carrıe, bınlerce ınsan sokaga cıkıyo hergun ama carrıe sen oyle bı yerde yasıonkı artık nefes alamıyosun bunalmıssın hergun kopekler tarafından kovalanıyosun onune cıkıyolar falan bu dunyada tek senmı yasıyosun acaba ben hıc haberlerde kopekler soyle yaptı boyle yaptı dıye bırsey gormuyorum ama sana kalırsa kopekler hayatımızı ısgal ettı ozgurlugumuzü kısıtladı o derce bıde ornek vermıssın kopekler cocuklara saldırdı dıye bındebır olan sey ıcın senın boyle konusmaya yınede hakkın yok tamammı ayrıca o cocuk ölmüs eceli o sekıldeymıs onun onune gecemessın Allah oyle olmasını ıstemıs sebebı o oldu ıste, ama Allah merhamet edın dıyo bız kullarına bızde akılda var fıkırde hayvanda o yok pekı ınsanlar napıyo nasıl davranıyo benım canımı yaksalar bende yakarım ama o hayvanlara oyle bı davranıyolarkı onlarda herkese karsı kendını korumak adına saldırganlasıyo burda köpekmı suclu hala..daha bugun ızledım etmedıgım beddua kalmadı elıme verseler ınsan demem ıskence ede ede oldururum bunları bu sınırle buyrun bakın ınsanlar nasıl davranıyo hayvanlara sonra onları suclayın..

Genç Kızlar Yavru Köpeği Ezerek Öldürdü Haberi ve Son Dakika Haberler Mynet

düzenli barınaklara gidip mama dağıtımı yaparlar, barınakta hasta olan hayvanları araçlarla veterinerlere götürüp tedavi ettirirler.

sokakta yaralanmış, işkence görmüş hayvanlar için bağış toplayıp mekbuzlarını da yardım yapan kişileri de yayınlayıp tedavi ettirirler.

tedavi edilen hayvanlar sokağa salınmayıp, iyileştikten sonra yuva aranır.

sahipsiz hayvanları sahiplendirmek için sosyal medya aracılığıyla ilan verirler. her hafta 60-70 hayvanın yuvalandırıldığı olur.

annesi ölmüş fakat sütten kesilmemiş yavrular için süt anne aranır her yerde. çoğu zaman ulaşımlarını kendileri karşılar, güçleri yetmediği zaman ulaşım için yardımcı ararlar.

vs.. vs..

şimdi bu insanlar için, hep cebe indiriyorlar dendiğini duydum ya, içim sızladı. iftiradan korkmalı insan, kul hakkıdır...

Dernekleri bilmem ama dernek bünyesinde olmayan, hayvanları seven insanlardan oluşan bağımsız topluluklar var, gruplar halinde sokak hayvanlarının toplandığı alanlara gidip yeme, içme ve veterinerlik hizmeti veriyorlar, yeterli sayıda değiller, seslerini duyurmaya çalışıyorlar ama ilgilenen insan sayısı az, kendi imkanlarınca birşeyler yapıyorlar lakin tüm sokak hayvanlarına yetişebilmeleri için kuruluşların, derneklerinde destek vermesi gerekiyor, barınakların iyileştirilmesi lazım, hayvan polisi ve hayvan ambulansları çoğaltılmalı, insanlar sokağa atılmış köpekleri görünce ilgili yerleri aramaya korkuyor çünkü barınakta yer yoksa hayvanın akibeti ne olacak endişesi var, haklılarda, ben şahsen arayamıyorum, çünkü barınaklarda yer olmadığını biliyorum, size bir olay anlatayım, burda bir köpek vardı, sokak köpeği, çete de değil tek bir köpek, çevre sakinlerine zararı yoktu, gece bekçilik bile yapıyordu bölgede, yaz geldi yazlıkçılardan biri havlamasından rahatsız oluyorum diye şikayet etti, belediye aldı götürdü, köpek geneymiş, kürtaj yaptılar(( bu insanlık mı? O bebeklerin doğma hakkı alındı ellerinden, kürtaj sonrası kısırlaştırıldı, sonra nereye götürüldü bilmiyorum

Böylelerinede insan de bıde saygı duy nasıl vıcdan var ben anlamıyorum bu ınsan gorunumlu yaratıklarda ama sundan emınım boyle canıce davrananlar bu dunyada yada obur dunyada ettıklerını bulcak o yuzden cok rahatım Allah o canların hesabını elbet bırgun sorucak..

Son düzenleme:

Ah ben o bahsettiğin kendi çapında mücadele verenlerden biriyim. Devlet konuya el atmıyor, atmaz da işlerine gelmez. Barınaklar kendilerine ayrılan ödenekleri bile alamıyorlar. İnsanlar bir bilse nasıl mücadele veriyoruz ve nasıl tükeniyoruz. Koca koca mahallelere aşıladık bir şeyleri, elimizden geldiğince anlattık insanlara ama böyle çıkıp emeğimize sövenler yok mu, çok kanıma dokunuyor arkadaş, Allah bildiği gibi yapsın. Biz bakıyoruz bir tane kurtarsak kar, kimseden bir şey istemiyoruz sadece yapılana zarar vermeyin diyoruz ama olmuyor.

Yardım etmeye çalışanları da bilinçlendirmeye çalışıyoruz, aman temizliğe dikkat edin, aman hayvanları ayak altından çekin aman kimsenin gözüne batmasınlar. Gecelerce uyku yok, en ufak bir sese bile kalkıyoruz, birine bir şey yapacaklar diye kabuslarla dolu her günümüz. Bu kadar çabaya anlaşılmamak, ille de bencilliğim tatmin olacak diyen insanlara söyleyecek söz bulamıyorum, Allah'a havale ediyorum. İnanın anlatmaya çalışmak her şeyden zor....

yıllarca evinde kedi besleyen bir kedi manyağı olarak naçizane fikrimi belirteyim.. gelişmiş ülkelerde "sokak hayvanı" gibi bir kavram yoktur, göremezsiniz.. hayvanlar, hayvan barınaklarına toplanır, bakılır.. kimse bana Tr de barınakların şartları/şurtları demagojisi yapmasın, insanlar para toplayıp okul yaptırıyor herhalde bu kadar hayvanseverin olduğu bir ülkede bir kaç yüz tane hayvan barınağı yapmak için katrilyoner olmak gerekmez..

Bende ağır bir köpek fobisi vardır, her sabah işe giderken onlarca köpeğin arasından geçmek zaten yeterince gerginken, peşimden koştuklarını hayal edemiyorum kaldı ki sadece korku da değil, geçen yaz bir kediye gözümün önünde araba çarptı.. hala gözümün önünde vahşet.. Istanbul gibi bir yerde vasıtalar sebebiyle biz yaşayamazken 3-5 tane kedi yavrusunun sokak ortasına oynamaları korku filmi gibi.. kim kimin alanını işgal etti bilemiyorum, ama hayvanların sokakta yaşamasını "özgürlük" olarak nitelendiriyorsak, 1 hafta soğukta sokakta yaşamayı deneyebilirsiniz.. sokak, özgürlük değil arkadaşlar.. "haydi hayvanlar sokağa" kampanyası başlayacaksa ineklerin, koyunların ne suçu var Hepsini salalım Hindistan gibi olsun ülke

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…