Şu NOT la anlatmak istediklerimi tamamen özetlemişsin ofişimçok değil daha 1 hafta önce kanlı çiğ etle sokak köpeklerini besleyen teyze tarafından kendisini uyardığım için hayvan düşmanı ilan edildim, umurumda mı elbette ki değil ama ben anlayamıyorum sevgili mune, peki ne olacak? sürü halinde gezen çiğ et ile beslenmiş köpekleri veya hergün araba altında kalan onlarca kediyi görüp "aman neyse karınları tok öldüler ya önemli olan o" mu diyeceğiz? kendi inancım; gerek sanalda, gerek ise reelde bu kadar hayvansever varken şu yukarıda saydıklarını yapamamak imkansız..
not: anlatmak istediğimiz beslemeye karşı olmak değil, barınmanın da yiyecek kadar zorunluluk olduğu..
sevgiler..
Eğer o insanı "çiğ etle beslediği" için uyardıysanız tamam. O da size terslendiyse ayıp etmiş. Çiğ etle hayvan beslenmez. Ama tutup da yukarda örnekleri verilen vicdansız insanlardan biri gibi "beslediği" için uyardıysanız o zaman sıkıntı var. Barınma için de bir çok video var. Basit malzemelerden hayvanların soğuktan korunabilecekleri küçük barınaklar yapmak için. Biz hayvanseverler bunlara da bakarız siz hiç merak etmeyin. Barınma için neler yapılabilir bunları da düşünürüz. Ama sıkıntı soğuktan korumak da değil, değil mi? O derme çatma barınaklara da laf söylerler iki gün sonra. Yıkarlar onları da. Lafı evirmeye çevirmeye gerek yok. Sıkıntımız bu hayvanların varlığı.
Konuyu başından beri okumamıştım.
Hayvan insandan daha değerli deyip, sonrada vicdandan bahsedenleri hayretle okuduğumu söylemeliyim.
Anlamadığım bir nokta var yanlız...
Hayvanseverler derneği mümkün olduğunca kısırlaştırıyor bu hayvanları.
Bu kadar çok sokak köpekleri için uğraşan arkadaş var, neden barınma sorunu çözülemiyor bu hayvanların.
Yazın ortalarıydı sanırım, oturduğum siteye bir sokak köpeği dadandı.
Bir komşum veterinere götürüp aşılarını yaptırdı ve hamile olduğunu öğrendik.
Doğum yapana kadar sitede kullanılmayan bir alana basit bir kulübe yaptık.Doğum yaptı, bu süreçte yavrulara birer yuva bulmak için eşe dosta haber verdik.8 yavrudan 5 i yaşadı malesef ve hepsinede bir yuva bulundu.Birinide eşim işyerinin bahçesine götürdü , çocuklarım hafta sonu gidip seviyor.
Şimdi ben sokak hayvanlarının sadece beslenmesinden rahatsız olan bir insan olarak bir yavrunun barınma ihtiyacını karşılayabiliyorsam, bu kadar çok hayvansever sadece beslenmesiyle mi ilgileniyor bu hayvanların acaba diyorum,sokak hayvanları hergün arttığına göre?
Şunuda belirteyim, " hayvan sevmeyen ,insan hiç sevmez "lafına asla katılmıyorum.
Hayvanlara bayılan ama asla çocuk sevmem diyen tadıklarım var malesef.
Evet hayvanlar korunmalı sevilmeli, ama önce insan sevgisi.
Şu NOT la anlatmak istediklerimi tamamen özetlemişsin ofişim
aman aman ne yaptın parkonum, hayvanların "sadece" beslenmesinden rahatsız olan biri olarak birazdan "hayvanda mı beslemeyelim, hayvan düşmanı" etiketini alacaksın, bak gördün mü?ayrıca evet, hayvan sevmeyen insan sevmez lafına katılmıyorum bende.. hayvanları çok seven biri olarak insanları çok sevmiyorum mesela şimdi ne olacak?
Kim ne derse desin.
Ben sokakta aç açıktaki hayvanları elimden geldiğince besleyeceğim.
Kralı da gelse karışamaz.
Çatıdaki güvercinler, sokaktaki kediler, okul önündeki köpeklerle gayet mutluyum.
Beğenmeyen gitsin ötede yaşasın
Konuyu başından beri okumamıştım.
Hayvan insandan daha değerli deyip, sonrada vicdandan bahsedenleri hayretle okuduğumu söylemeliyim.
Anlamadığım bir nokta var yanlız...
Hayvanseverler derneği mümkün olduğunca kısırlaştırıyor bu hayvanları.
Bu kadar çok sokak köpekleri için uğraşan arkadaş var, neden barınma sorunu çözülemiyor bu hayvanların.
Yazın ortalarıydı sanırım, oturduğum siteye bir sokak köpeği dadandı.
Bir komşum veterinere götürüp aşılarını yaptırdı ve hamile olduğunu öğrendik.
Doğum yapana kadar sitede kullanılmayan bir alana basit bir kulübe yaptık.Doğum yaptı, bu süreçte yavrulara birer yuva bulmak için eşe dosta haber verdik.8 yavrudan 5 i yaşadı malesef ve hepsinede bir yuva bulundu.Birinide eşim işyerinin bahçesine götürdü , çocuklarım hafta sonu gidip seviyor.
Şimdi ben sokak hayvanlarının sadece beslenmesinden rahatsız olan bir insan olarak bir yavrunun barınma ihtiyacını karşılayabiliyorsam, bu kadar çok hayvansever sadece beslenmesiyle mi ilgileniyor bu hayvanların acaba diyorum,sokak hayvanları hergün arttığına göre?
Şunuda belirteyim, " hayvan sevmeyen ,insan hiç sevmez "lafına asla katılmıyorum.
Hayvanlara bayılan ama asla çocuk sevmem diyen tadıklarım var malesef.
Evet hayvanlar korunmalı sevilmeli, ama önce insan sevgisi.
Şu NOT la anlatmak istediklerimi tamamen özetlemişsin ofişim
bu akşam bende işten geldiğim gibi dolaptan sosisleri çıkardım ısınsınlar diye..saat dokuz gibi bir saat önce yani ,indim aşağıya kedicikleri beslemeye.bizim kediler sokak kedisi değil site kedisi ben öyle diyorum :) böldüm sosisleri çağırdım bir anne ile yavru geldi önce anne alıyor sosisleri yavrusunun önüne koyuyor yemiyor bile allahım analık böyle bişey mi dedim oturdum onların yiyişini seyrediyordum ki site sakinlerim den biri ters ters baktı ne var diycem olmayacak ne bakıyon diycem olmayacak ya sabır çektim bende..
bu akşam bende işten geldiğim gibi dolaptan sosisleri çıkardım ısınsınlar diye..saat dokuz gibi bir saat önce yani ,indim aşağıya kedicikleri beslemeye.bizim kediler sokak kedisi değil site kedisi ben öyle diyorum :) böldüm sosisleri çağırdım bir anne ile yavru geldi önce anne alıyor sosisleri yavrusunun önüne koyuyor yemiyor bile allahım analık böyle bişey mi dedim oturdum onların yiyişini seyrediyordum ki site sakinlerim den biri ters ters baktı ne var diycem olmayacak ne bakıyon diycem olmayacak ya sabır çektim bende..
parkonun anlatmak istediği bence bu kadar beslemeye meraklısınızda neden onların bakımı içinde bişey yapmıyorsunuz anlamında yazmış bence..
haklı bende seviyorum besliyorum ama onların sokakta kalmaması için hiç bir şey yapmıyorum.her gün biri ya araba altında kalıyor ha hayt höyt şişt aşağılanma laflarına maruz kalıyor..
Sitede oturuyormuşsunuz,neden onlara uzak bir köşede yuva yapıp beslenmelerinide orda sağlamıyorsunuz?
Böylece kediden korkan insanlardanda uzak tutmuş olursunuz.
Rahatsız olan insanları hiçe saymak olmuyor mu peki sizin yaptığınız?
Sitede oturuyormuşsunuz,neden onlara uzak bir köşede yuva yapıp beslenmelerinide orda sağlamıyorsunuz?
Böylece kediden korkan insanlardanda uzak tutmuş olursunuz.
Rahatsız olan insanları hiçe saymak olmuyor mu peki sizin yaptığınız?
Soruma cevap vermişsiniz. Teşekkür ederim.
Gerçekten hayvanlardan korkan herkes onları sevmediğinden rahatsız olmuyor.
Ben kötü bir anı yaşadığım için korkuyorum mesela.
Hem onların güvenliği içinde birşeyler yapılmalı diyorum.
yemek verememek sorun olmasın artan yemekleri falan çöpün kenarlarına köşelere koyabilirsiniz güzelce yiyorlar keşke herkes böyle yapsa çok üzülüyorum aç kalmalarınaBu yoruma sonuna kadar katılıyorum.Aynı şeyleri en başta yazacaktım ama hayvan düşmanı ilan edilmekten korktum açıkçası. Ben de köpek saldırısına uğradığım için şuan ufacık kedilerden bile korkuyorum. Tabi ki hayvanlara zarar vermiyorum zaten istesem de veremem çünkü yaklaşamıyorum
Çok özeniyorum dışarda hayvanlara yemek veren insanlara. Keşke korkmasam yaklaşabilsem de bende beslesem. Ama bu mümkün değil benim için
Bir de bazı hayvanseverler sokak da bir köpeği görüp ürktüğüm zaman hakaret ediyorlar. Ne hakları var hakaret etmeye? Kendi çapımda korkuyorum sanki taş attım.
Bu arada bir hayvandan korktuğum zaman cevap şu; Hayvan sevmeyen insan da sevemezBu lafı heralde 10-15 kere duymuşumdur
hmmm, daha önce söyleyen oldu mu bilemiyorum ama çok sağlam bir üslup sorununuz var.. evet hayvanları beslediği için uyardım nasıl yakaladınız hemen bak sen şu işeyani illa bir yerden suçlayacaksınız ya karşıt görüşü, nereden yakalasam diye cümlelerimi analiz ediyorsunuz, çok komiksiniz kaldı ki size yazılmış bir cevap yok biraz sakin sizin sıkıntınız hayvanların varlığı olabilir, benim öyle bir sıkıntım yok.. madem sıkıntınız var, vicdanınızı bir gözden geçirin sevabına
Üslubumda ters bir şey göremiyorum açıkçası. Kimseye çirkin bir şey söylememeye dikkat ederim ama bazı konular vardır size dokunur, hayvanlar da benim için öyledir. Vicdanım en fazla besleyebileceğim yardım edebileceğim ama edemediğim bir kaç hayvan daha varsa rahatsız olur bu konuda yoksa bir hayvan beslenildi diye rahatsız olanların sözleri vicdanımın rahatını bozmaz merak etmeyin. Rahatsız olmuyorsanız sözüm meclisten dışarı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?