İnsanların yargıları ve dış görünüşüm?

bende 20 kilo verdim liseden mezun olur olmaz aynı şeyleri hemen hemen yaşadım , kırk yıllık diyetisyen gibi dolanıyordum etrafta namım yürümüştü mahallede o zamanlar kafadan bi zayıflama hapı uydursaydım iyi kazıklardım milleti para kazanırdım o derece merak ediliyordu nasıl zayıfladıgım. hala mutsuzsan bence bi psikiyatriden yardım al derim çünkü bende de bı takım hasarlar bırakmıştı , modum düşüyordu arada ilaçlarla atlattım.

Bu fotoğraf senin fotoğrafınsa öncede guzelmissin şimdide bence sende bi tuhaflık yok senin etrafındaki insanlarda is yok 70 kilo birine kafeye gelmesin herşeyi yer diyen insanın zekasindanda vicdanindanda şüphe ederim ohh vermişsin kiloyu bak keyfine sen insanlar sana öyle demesinler diyemi verdinsanki o kiloları

Yazdigina dikkat etmeden okuyunca herhalde 150 kilodan zayifladin diye dusunmustum ama 73 kilo sandalye kiracak bir kilo degil ki.. 10-15 kiloyla bu kadar uzerinize dusmeleri de ne kadar karakteri bozuk tipler oldugunu gostermis cevrenizdekilerin..

olur.takılma 2yüzlülerden de uzak dur. tabii kendini yemege verme

canım seni seven her halinle sever tabiki özellikle annenin tavırları çok şaşırtıcı insan evladını her haliyle sever ne demek senle gezmeye utanıyorum lafı senin psikolojini hiçmi düşünmedi , tabiki kilo vermen için elinden geleni yapabilir ama söyledikleri bir anneye hiçbişekilde yakışmıyor herneyse , annen dışındaki herkesin tepkileri normal neden dersen hepimiz insanız hepimiz çevremizde güzel , bakımlı , fit insanlar görünce bakarız tebrik ederiz seviniriz , kimse kilolu bakımsız olmak istemez , yaşın daha çok küçük şuan sevilmeye ihtiyacın fazlasıyla var ama ne yazıkki hayatta saygı görmek , insanlar tarafından muamelenin iyileşmesini istiyorsan herzaman kendine bakacaksın , heleki şu zamanda ne yazıkki bu sadece senin için değil herkes için geçerli erkekler bile ne kadar bakıyor kendine , bunu sadece sende yaşanan bir durummuş gibi algılayıp boşyere üzme kendini . Çok güzel bir genç kız olmuşssun keyfini çıkar , bidahada kilo alma tatlım , hem senin sağlığın için hem güzelliğin için en ideal forma girmişsin. hırs yapıp abartmada daha fazla verme sağlığını etkilemesin, bu halin iyi mutlu günler..

15 kilo ne kadar değiştirebilir dedim ama fotonu görünce şaşırdım.
Çok büyük değişim geçirmişsin ve tam bir fıstık olmuşsun.

Şimdi eğri oturalım doğru konuşalım.. Sen erkek olsan soldakini mi sağdakini mi beğenirsin ?
Soldaki daha iyi kız, sağdaki biraz kaprisli deseler farkeder mi ? Bence farketmez, yine de sağdaki dersin.

canım vaktiyle 40 kilo verdim. birdenbire etrafımdaki insan sayısı artmaya başladı, erkeklerin davranışları değişti, arkadaşlarımın bile gerçek yüzünü gördüm. öğrendim, anladım ki eğer vitrinin göze hitap ediyorsa insanlar senin kim olduğun ve ne düşündüğünle ilgileniyor. bedenen bir kusurun varsa bu illa kilo olmak zorunda değil o zaman seni gerçekten dinlemiyorlar bile.

şimdi tüp bebek tedavileri, düşük vs girdiğim bunalımlar derken yine kilo aldım. verdiklerimin hepsini değil ama epeyce aldım ne yazık ki. ve ben bunları yaşarken bir halimi hatrımı sormayanlar ilk karşılaşmamızda ay sen kilo mu aldın der olmuş. düşmanlarımın beni vurmak için açık kollamasına gerek yok canımı nerden acıtacaklarını çok iyi görebiliyorlar. sana tavsiyem yemeyi bırak, spora yüklen ve kendine yeni arkadaşlar bul. seni hiç tanımayan insanların olduğu yeni ortamlara gir. unutma bugün kilo alsan o insanlar yine eskisi gibi davranacak ve sen çok üzüleceksin

Valla dert :) bende benzer şeyler yaşadım .5 sene 80 kilo gezdim .öncesinde 57 kiloydum .girdiğim ortamlarda bir problem yaşamadım ,genelde sevilen her ortama cagirilan biriyim .yalnız 80 den 60li kilolara düşünce kayınvalidem her gelene beni göstermeye başladı .mesela dün bir komşusu geldi .edda x komşular gelecek sen de gel dedi .hiç sevmem böyle toplantıları fakat kırmadım gittim .direkt komsuşuna beni gösterip " bir değişiklik farkettim mi edda da " diyip kasiliyor. Allah im ya rabbim bütün bakışlar bir anda böyle bir sebepten bana cevrilince marstan gelmiş gibi hissettim .komşu da pek haset "nolmus ki kız ,yoksa estetik mi yaptirdin "demez mi :) güler misin ağlar mısın :) çok sonra" aaa sen çok kilo vermişsin bayagi bir değişmişsin" diyebildi :) kendi de 80 üstü yalnız kayınvalidem de sanki zayıflama koçum, kasım kasım kasiliyor :) gören de diyecek o zayıflattı beni ...kısacası olur böyle şeyler. .zayıflamak iyidir : ozguven ve öz saygı getirir .kimseye bakma mutlu ol

Kesinlikle , katılıyorum. Benimde çevremde çok şey değişti. İnsanların maalesef bu yönü var, görsel bakılıyor. Üzgünüm ama bende oyleydim, kendimi görmez hep görsel bakardım. Ama bu demek değil ki herşeyi dile getir kır insanları. Ben çok kırılmıştım
Kilolu olmak çok zor

İnsanlar böyledir işte göz zevklerine hitap etmeniz gerek. Normal (!) bir insan görünümün de olmayınca hemen dışlarlar. Kilolu olduğunuz için göze batarsınız ama bir o kadar da görünmezsinizdir. İğrenç espirilerine maruz kalırsınız. Bir kalbiniz olduğunu unuturlar kırmaktan çekinmezler.

"Ya kırdığın gönlü ALLAH seviyorsa ?
Bilemezsin..
Bilseydin ödün kopardı; Dokunamazdın..."

Hz.Mevlana...

Onu bunu bilmem de ne guzel zayiflamissiniz, bayildim.
Dayimin kizi sanirim 130 kg civarında. Hep kilo sorunu olan biriydi yas ilerledikce de artti, yuzu cok guzel ama fizigi oldukça bozuldu oyle ki hareketleri kisitlandi. Ama bir gun bile bu konuda tek laf etmedik, ne ailede ne arkadaş cevresinde, ne standarda gore zayif olan esiylr bu diyaloglari hic yasamadi. Insanlara dış gorunusuyle deger veren zihniyet cevrenizde cokmus maalesef

Son düzenleme:
70'li rakamlardan 50'li rakamlara düştüm.
Başta ailem ve akrabalarım senelerce sözleriyle yaraladılar beni. Xburger mi demediler, her gördüklerinde kilomdan mı bahsetmediler. Hatta hiç unutmam sınıftan ayının birisi sen neyle tartılıyorsun, kömür tartıları falan ancak çeker demişti.
Bende geri dönülemeyecek izler ve hasarlar bıraktılar. Bunlar asla ve asla geçmeyecek. Ve istemesem de kin tutuyorum ve ben de şekilci bir insan oldum çıktım. Bana kimse acımamıştı, ben de bir erkeğe bakarken aman canım önemli olan huyu demiyorum mesela. Diyemiyorum... Çok şey anlatırım aslında bu konuyla ilgili ama inanın hiç hoş şeyler değil... Tek söyleyebileceğim, insanlar sizi nereden vuracaklarını en kolay görünür özelliklerinizden saptıyor. Ve ilk göze takılan şeyler kilo, cilt rahatsızlıkları, gözlükler, diş telleri, kıl ve tüy gibi şeyler oluyor. Ve bununla sizi vurabilecek kadar adi insanlarla bir arada yaşamak zorunda kalırsanız hep olan size oluyor.

Alakasız ama nasıl zayıfladın ?

erkekler zaten görsel varlıklardır buna şaşırmadım da, annenle kuzenlerine şaşırdım bence kafaya taktığın erkekler değil akrabalar ve kadınların davranış değişiklikleri olmalı

Çok güzel olmuş yeni halin maşallah nazar değmesin

Şimdi doğruya doğru görsellik önemli, kendin bile kilolu halinden rahatsız olup zayıflamışsın ve eminim aynadaki yeni görüntünü çok beğeniyorsundur. Etrafındaki insanlar için de bu böyledir, ama bunu dile getiriş tarzları niyetlerini ortaya koyar. Seni acıtacak biçimde kilonla dalga geçip şimdi sana ilgi gösteriyorlarsa pek iyi kalpli sayılmazlar, uzak dur boşver.

Ama fit ve bakımlı bir insan ilk etapta daha çok beğenilir bunda abes bişey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…