• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnstagramdan dolandırıldım 🫠

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilerek böyle yapıyorlar zaten. Çok indirimli dikkat çeker. Kardeşim banka müdür yardımcısı o dolandırıldı. Avukat olup dolandırılan birisini biliyorum.
Evet demin bir arkadaş gülerek Yorum yapmıs da öyle çok bariz farklar yok sayfada. Hepsi de indirimli değil ayrıca insan inanıyor. Dükkanın ismi bile var o derece iyi yapıyorlar oyunlarını

Biz emniyete ve siber suçlara yazdık. Siteleri kapattıkça yeni siteler açtılar. Mayıs ayından beri bu adamlar dışarıda.... İkamet yerleri de belli.... Sosyal medya hesapları da belli....
Hak hukuk yok ülkede gerçekten. Ne zorluklarla insanlar bu parayı kazanıyor. Şimdi bosu boşuna bu parayı ödeyecek olmak zoruma gidiyor

Evet demin bir arkadaş gülerek Yorum yapmıs da öyle çok bariz farklar yok sayfada. Hepsi de indirimli değil ayrıca insan inanıyor. Dükkanın ismi bile var o derece iyi yapıyorlar oyunlarını
Gördüm o yorumu. Dediğim gibi emniyet bile şaşırdı sayfanın profesyonelliği karşısında. Bizim olayda kardeşim bana ürünü aldıktan bir gün sonra yazdı. Ben şüphelenip firmanın göründüğü mahallede bulunan esnafı arayıp öğrendim. Öyle bir yer yokmuş ve paravan firma imiş. Biz kimlikleri tespit ettikten sonra tekrar gitti kardeşim ama resmen gerek yok moduna girmişler....

Sitelerinin "basında biz" kısmına koydukları görsele bakın.

IMG-20220906-WA0001.jpg

Photoshop bile değil, resmen paint'te yapmış hahahah. Sertifikaları da aynı şekilde paintte yapmışlar, scan edilmiş gerçek belgelerdeki isimlerin üzerine kendi isimlerini yazmışlar, zoom yapınca direkt anlaşılıyor, font bile aynı değil zaten.

Profesyonel filan değil, 100 kat daha gerçekçisini yapabilirim.

Fiyatları görünce de mi şüphelenmediniz, mis gibi köşe koltuk takımı 550 lira. Şu anda letgo'da bile bulamazsınız bu fiyata koltuk, bulduğunuz da kırık dökük 100 yıllık filan olur.

Evet arkadaşlar nasıl salak olduğumu anlatıyorum. Suan üstümdeki soku hala atlatamadım. Normalde çok temkinliyim bu durumlarda. Ama neden böyle bir aptallık yaptım anlayamıyorum. İnstagramdan bir sayfadan çeyiz icin iki ürün aldım. Ama o kadar güzel oluşturmuşlar ki hem internet sitesini hem de instagram sayfasını anlatamam. İnternet sayfasında yorumlar fotoğraflar falan.. 92den beri hizmet veriyoruz bilmem neler. Tam 5 bin TL dolandırıldım. Ve bu sayfa sürekli bu şekilde insanları dolandırmış. Nasıl hala bunu yapabiliyorlar. Sayısız şikayet varmış haklarında. Ne yapabilirim bu konuda. Bu arada kredi kartından cektim aylarca boşuna ödeme yapacam 🥹

Düzenleme: Reklama girmiyordur insallah da sayfa adı sandalAvm
Bankanizla görüşün, ürünü elinize almadığınızi belirtin. Yasal haklarınız içinde başvurun ki böylece cezalarını çeksinler. Sonucta takibi yapılır banka hesapları isimlere vs ulaşılabilir. Sonuç çıkmaz diye eliniz bağlı oturmayın.

internetten sürekli alışveriş yapan biri olarak ben bu instagramdan alışveriş yapma olayını anlamıyorum arkadaş. millet de deli gibi yapıyor ya ortada ne mesafeli satış sözleşmesi var ne sanal pos var çatır çatır o eft'leri gönderiyorsunuz adamlara. geçenlerde kedime mama almak için fiyat araştırıyordum. piyasanın 200-300 tl altına satan biri vardı. dikkatimi çekti, hepsiburada trendyolda falan rakipleri genelde 1200'e falan satarken bunun 900'e satması. araştırdım biraz, pazaryerlerinden çekilmiş adamlar (daha önce trendyol mağazasını görmüştüm oradan biliyorum) neyse işte trendyolda daha önce alışveriş yapıp memnun kaldığım bir rakibinin bu adamlardan 50 tl daha yükseğe sattığını gördüm aynı ürünü. bu adamlar kendi web sitesinden satıyordu. trendyol komisyonunu düşse (kendi sitesinde sattığı için) zaten 900'e denk oluyor diye düşündüm satın aldım. o kargo evime gelene kadar tereddütteydim öyle söyleyeyim. ki adamları biliyorum da aslında aşinalığım var, yem toptancısı oldukları ve pazaryerinden çekildikleri için biraz uyguna satabiliyorlar muhtemelen. ki ben kendi sitesinden aldım öyle instagram alışverişi gibi eft falan yapmadım. gayet de memnun kaldım ilk başta güven sorunu yaşasam da. yani ben kendi web sitesini yapmış, yıllardır işin içinde olduğu belli, hakkında bir sürü olumlu yorum bulunan adama güvenmekte sorun yaşarken siz nasıl bu instagram alışverişlerini yapıyorsunuz aklım almıyor. bi daha yapmayın demeye geldim ne yazık ki... edebildiğiniz her yere şikayet edin.

Arkadaşlar demin sayfayı instagramda sponsorlu sayfa olarak gördüm bir de reklamlarını koymuşlar. Suan müsait olamadığım icin çok yazamıyorum ama SandalAvm diye bir site. Lütfen dikkatli olun. Beraber sayfayı şikayet edebilirsek bari diğer insanlar mağdur olmamış olur
Yani şimdi inceledim de instagram hesapları zaten çok bariz, sitelerine basında biz diye koydukları şey inanılmaz komik. Şikayet de var. Bile bile lades demişsiniz resmen, bilindik yerlerden 2 kuruş ucuz olsun diye kaçarsan en iyi ihtimalle çalıntı mal çıkar. Geçmiş olsun şikayetçi olun yine de bari. Eft ile de yollamışsınız parayı bir de tüh

Ben insanları uyarmak adına blog ve Instagram hesabı kurdum. Şikayetvara yazdım. O siteyi kapattılar ardından birçok site açıldı. Kardeşim de söz konusu siteyi cimri.com üzerinden bulmuş. Adamlar sitelerinde büyük firmaların ismini kullanıyor. Polisler bile şaşırmış sitenin profesyonelliği karşısında....
Üç kişi var. Kimliklerini bulduk. Diğer mağdurlar ile konuştum. Ev adresleri bile belli ama işte..... Bu üç kişinin kurduğu ve benim tespit ettiğim sayfalar sırası ile şöyle:

@evimaltus
@karacahomes_
@alarkohome
@koctasev
@minashome
@arnicateknoloji
@evtanem
@gumrukmarket62
@evkoctas
@sandalavm_

Kardeşim şikayetçi oldu ama bürokrasi inanılmaz yavaş. Kendisi bankacı, adamların hesaplarına bloke koydurdu ama yine başka bir bankadan hesap açmışlar....
O zaman ben de hemen belirteyim şuraya 3 ay önce dekopasaj diye bir site var yıllardır ara ara gördüğüm kızıma masa ve sandalye almıştım. Neyse satıcı satmaktan vazgeçtiği için iptal oldu ama hala ödememi geri yatirmadilar. Mail yazdım tüketici heyetine de başvurdum geri dönüş yok. Şikayet var da benim gibi çok kişi var.
Yıllardır ara ara denk geldiğim bir site olduğu için güvenilir olduğunu düşünmüştüm çok şaşkınım

O zaman ben de hemen belirteyim şuraya 3 ay önce dekopasaj diye bir site var yıllardır ara ara gördüğüm kızıma masa ve sandalye almıştım. Neyse satıcı satmaktan vazgeçtiği için iptal oldu ama hala ödememi geri yatirmadilar. Mail yazdım tüketici heyetine de başvurdum geri dönüş yok. Şikayet var da benim gibi çok kişi var.
Yıllardır ara ara denk geldiğim bir site olduğu için güvenilir olduğunu düşünmüştüm çok şaşkınım
Aslında şaşıracak bir şey yok, şikayetvar dolmuş taşıyor

Şimdi girdim baktım,bir tane müşteri memnuniyeti göremedim.
15 tane gönderisi var hepi topu. Hepside agustosta yüklenmiş. Altlarında 1 tek yorum bile yok gönderilerin. Yeni yani bu sayfa aşikar yada önceki sayfaları ifşa olunca yeni açtılar bilemem.
Birde sayfa isim değiştirmiş ve konumu Rusya görünüyor instagramda.
Kendi websitesinde bayburt görünüyor ama sabit bir telefon numarası bile yok.
Fiyatlar da piyasanın epey altında.
Aslında bile bile lades olmuş bu.
Hoş iyi yorumlar olsada güvenmeyin,kendileri yapıyorlar genelde o yorumları.
Ben korse almıştım bir sayfadan,benim mesajımı alıp başka birinin resmiyle müşteri memnuniyeti diye paylaşmışlardı. Sanki ben denemişim uzerime giyip fotograf göndermişim gibi.
İllaki alışveriş yapacaksanız instagram üzerinden sayfanın konumu,kac kez isim değiştirmiş,postların altındaki yorumları vs inceleyip alın.
Ama herşey olabilir yani,bana güvenli gelmiyor instagram,suistimale çok açık bir ortam.
Şikayette bulunun,yanlarina kar kalmasın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X