İnternetten başlayan ilişkiler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bende zaten kimler ne yorum yapıyor biliyor dedim. =) Ben mesajınızı alıntıladım diye hepsini size demedim ki.Yazdığım yanıtta size olan kısım belliydi.Herkese niye böyle diyorsunuz demem.Kimin ne yorum yaptığını elbet görüyoruz. =)​

Vira, ben seni yorumumla üzdüysem özür dilerim. Acımasız olmak istemedim. Ben sadece genelleme yaparak konuşuyorum. Bu KK'da buraya sanal ilişkilerini yazanlar ve savunanlar şanslı azınlık. Dünya KK dan ibaret değil ki. Sanalda tanışıp pişman olmayan mutluluğu bulan insan çok diyorsunuz ama değil. Sayı olarak çok olabilir ama bir de sonucu hüsran olanlarla kıyaslayın.. Oran olarak bakarsak gerçekten az.. Ben genel konuştum. Ve yine genelleme yaparak asosyal insanların sanal ilişkilere meyilli olduğunu düşünüyorum. Buraya bu konu bence belli bir zümre düşünülerek açılmadı. Sadece mutluluğu bulmuş sanal aşkları baz almamak gerek değil mi? Yine de kırdıysam özür dilerim

nerden cevap yazdıysam şu konuya
tamam arada çok ağır yorumlar oluyo ama hepsi öyle değil burdaki amaç belli bir seviyede fikir beyan edip tartışmada bulunmak .. kavgada değil ..
neyse biz böyle düşünüyoruz vallahi .. herkes istediğnii yapar istediğini düşünür bize ne kime ne ...

Sen, ben, o, şuan bu forumda yazı yazan herkes netten..

Şimdi sen kötü biri misin ? Veya ben, veya diğer arkadaşlar ?

Bunun reelle, sanalla ilgisi yok...

Tamamiyle kişilik, karakter meselesi..

Diyelim ki seninle aynı mahallede çok hoş bir genç oturuyor ve sen bilmeden onunla netten tanıştın buluştun vs..Ve çocuk çok kötü biri çıktı..

Bu insanla kendi mahellende, arkadaş ortamında vs tanışmış olsaydın sana davranışı, yaşattığı şeyler farklı mı olacaktı ??

Tabiki hayır..

Öncelikle kibarlığınız için çok teşekkür ederim.Ben söylenmek istenenleri anlıyorum.Daha ilk mesajımda dedim herkes bizim kadar şanslı olamaz.
Nasıl ki deniyor;bizim anlatmak istediğimizi hala anlamadılar bende aynısını düşünüyorum.Buna karşı olmanız çok normal.Çeşit çeşit örnek var.Allah kimseyi de zaten karşılaştırmasın böyleleriyle.Ama genelleme yaparken birde azınlık olan taraf var.Onları da yok saymak ne derece doğru ben bunu anlamıyorum işte.

Ben çocuk falan değilim,ben koca arayışına çıkmadım,ben asosyal bir insan değilim.Bakın hepsini size söylemiyorum.Genel yanıtlar bunlar.Sadece dediğim gibi keskin ifadelerle yaralıyıcı olmanın bir manası yok.Ben çıkıp niye yaşamıyosunuz,olur mu öyle şey,siz kendinizde misiniz? dedim mi? Demedim.Demem de..Herkesin kendi hayatı zaten.Yineliyorum çok net yorumlar benim canımı sıkan.Yoksa kimseye örnek olmak gibi bir derdim yok.Sadece bu konuyla da değil.Herkes kendi yolunu çizsin.​

evet netteniz.

ama ben belki erkeğim güvenebiliomusun benim bayan olduğuma?

şu kırmızıyla yazılı olan cümleleri benim yorumumdan dolayı yazmışsınız sanırım benim cümlelerim..
kimse burada hepsi böyledir demiyor siz neden üstünüze alındız?
herkez üstüne basa basa basa! şanslı azınlık diyip duruyor..
ama siz sürekli genelleme yapmayın diyosunuz..
siz tabiki asosyalde olmayabilirsiniz çevrenizde çok olabilir..internette tanışmışta olabilirsiniz..koca arayışdada olmayabilirisiz..evlenip mutlu olmuşta olabilirsiniz..
böyle bir çok insanda olabilir..

ama internette tanışmakta bir sakınca yok bak ben çok mutluyum derseniz bu bir örnek olmaz mı sizce genç kızlara?
genellemeyi siz yapmış olmazmısınız?
tarafsız bakın lütfen?

internetten sevgili olmak başka tanışmak başka. ben eşimle bir forumda tanıştım. çok düzeyli muhabbetlerin yapıldığı, siyasetten tutunda geyik konulara kadar herşeyin konuşulduğu bir ortamda hiçte sevgili muhabbetleri dönmezdi. kimse kimsenin cinsiyetini dahi bilmez hatta beni hepsi erkek sanmış siyaset konularında fazla hararetli konuştuğum içinmiş forum birgün buluşma ayarladı taksşmde hatta bildiğim bir cafede canlı canlı konuşma fırsatı bulmuştuk. zaten foruma herkes kendi arkadaşlarınada bir şekilde tavsiye ettiğinden kendi tanıdığın arkadaşlarında buluşmaya gelmiş oluyor kimse yalnız değil. oraya gelmemişti ama amca kızı gelmişti tanışmış kaynaşmıştık, eşimde msnimde ekliydi zaten sürekli muhabbet ediyorduk hiç bir zaman aşk muhabbeti olmadı tel alışverişi olmadı. mesleklerimiz icabıda bilgi alışverişinde bulunuyorduk, yardımcı oluyordum filan. sonra birgün onun oturduğu semtte yaşayan bir arkadaşımın doğum günü partisi vardı arkadaşlar bir cafede yer ayarlamış filan ona söyledim istersen gel dedim olur dedi, yüzyüze tanıştık. o ana kadar ki zaten din siyaset hayata bakış açılarımız görüşlerimiz biz herşeyi konuştuğumuz içinde yüzeysel anlamda bakış açılarımız uyuşuyordu ööyle devam etti. hiç birzaman aman sevgili bulayım diye yaklaşmadım nete. insanın hayat arkadaşının nereden geleceği hiç belli olmuyor. nitekim benim hayatımın aşkı 3 yıldır ilk günki gibi hiç değişmedi hali tavrı gerçi bizim o forum farklıydı ordan tanıdığım çok arkadaşım var hala görüştüğüm. bizim yaşlar ,ilerledi forumda kapandı zaten düğünüme bile gelip altın takmışlardı yaa canlarım beniim

Bende kendi fikrimi söylemek istedim hemde birşeylr paylaşmak..23yasındayım ve evliyim.. olmuyor degıl oluyor netten bir takım ınsanlarla tanısıyoruz ...tabıkı erkk arkadas bulmak amaclı gırmesekde bazılarımız yınede nasib kısmet ya çıkıyor karsına bırısı..İnternette ıyı nıyetlı ınsanların olmadıgını dusunenler var (bende onlardan bırıyım) elbette doğru.. nice ınsanlar var nice kötü düşüncelerde duyuyoruz onca haberlerde gazetelerde cevremızde...Amaa karşındakı ınsanı da ıyıce ırdelemk lazım tabı olduğu gıbı görunmuyor çogu ınsan ama netten nereye kadr görursun onu yanında bakalım sana uyuyormu hal ve hareketlerıne dıkkat edersın acabaaa senın bekledıgın birimi.. velhasıl kelam sizler ne düşünüyorsunuz bılmıyorum okuyorumda burda katıldıklarımda katılmAdıklarım dA oluyor ama şunu söyleyebılırım ben eşimle netten tanıstım uzak sehırlerde olmamıza rağmen ımkanı oldkca gorustuk netten veya yüz yüze saygı sevgı çercevesınde.. şimdi ise çok muyluyum onu çok seviyorum Rabbım bozmasın ıyıkı dıyorum bu net var ıyıkı tanısmısız sankı hep bırbırımızı beklıyormusunuz.... yanıı akılda kötu bırşerler belırmesın ınternet deyınce her zamn kötu olmaz her zamnda ıyı olmayabılır Rabbıme kalmıs kımle karsılastıracagı yeterkı sen ıyı nıyetlı ve gercekçı ol öylesıne karsına cıkar zaten....Yeterkı kendınıze güvenın ve karsınızdakıne şans verınn..
Wayy be bayada yazmısım neyse birşeyler karalamak ıstedım ıste a.e. olun...Nazlı&Murat

E ben tanıştım mutlu oldum yalan mı söyliyeyim aman örnek olmayayım diye?Olur mu böyle bir şey.Bende defalarca dedim herkesin şanslı olmayacağını.O zaman bende genelleme yapmadım.Fakat anlaşamayacağız onu da anladım.Ayrıca dediğim gibi birilerine örnek olmak gibi bir derdim yok.Tutupta bunlara takılan insanların bana ihtiyacı olduğunu da düşünmüyorum ben.Siz de olumsuz örnekler veriyorsunuz,bende herkesin şanslı olamayacağından bahsediyorum.Bunları yok sayıp herkese aa evet derse kusura bakmayın da bu benim suçum değil.Herkesin aklı fikri var bunun mahkemesini yapsın.​

Pardon ?? Kamera açıp birbirimize striptiz yaptığımız mı düşünülüyor ??? Umarım yanlış anlamışımdır...Ben eşimden şifrelerini istedim,internette konuşurken değil..Yüzyüze tanışıp iş ciddiye binmeye başladıktan sonra...Gerçek hayatta tanıdığım kişi de olsa isteyecektim...Eşimin kendisi ile ilgili verdiği bilgilerin doğru olup olmadığını sürekli araştırdım..Gerçek hayatta tanıdığım insan için de aynısını yaptım...Ha şu da var benimle konuşurken başkası ile de konuşmuş olabilir mi ?? Yüzyüze tanışma faslına geçinceye dek olabilir..Daha ortada fol yok,yumurta yok...Bir araya gelip,iş ciddiyete doğru ilerlediğinde kimse yoktu,çünkü seçimini yapmıştı...Önemli olan da bu benim için..
İnternette tanışmayı,ilişiyi özendirmeye gelince...Diğer arkadaşlarımızın dediği gibi sadece yaşadığımız şeyi sahiplenmek bu..Özendirmek değil..
Kişiliği henüz oluşmaya başlamış,ergenlikten yeni çıkmış 18-19 yaşlarındaki ve daha küçük olan kızlarımız ya da oğlan çocuklarımız henüz fazla tecrubeleri olmadığından,insanları yeterince değerlendirecek bilinç ve olgunlukta olmadıklarından, ebeveynlerinin gerek internet ortamındaki gerekse gerçek hayattaki durumlarını fazla sezdirmeden yapacakları kontrollerin yararlı olacağını düşünüyorum.......

ben netteki herkezin yada bütün erkekler kötü niyetli diye bir şey yok diye düşünüyorum belki bazı insanalara yada netten başlayan ilişkiler sağlıklı olmuyo insana zarar verebilir ama bazı ilişkiler için mutlu hatta evlenenler oluyo bence kişiden kişiye ve kişinin niyetine göre değişiyo ama tabi nette yaşanan bi ilişkiye inancım olmaz

siz sanırım dünyaya pembe gözlüklerle bakıyorsunuz..

öncelikle striptiz olayını niye dile getirdiniz anlamadım.bir daha okuyun o kısımı ben ne demişim?
"senin kamerada YApAMADIKLARINI bir başkası çıkar yapar" demişim değil mi?
siz triptiz yapmıssınız eyyy internetten tanışanlar dememişim yani takılıcak bir olay değil bu kısım.

neden pembe gözlük meselesine girdim çünkü internette şu striptizide var sapığıda var iyiside var dindarıda var meleğide var şeytanıda var..
hani sanki internette kamerada bu olaylar geçmiyormuş gibi..hemen üstünüze alınmışsınız..
bu kasdettiğim tipte bayanlarda var yani.üstünüze alınmayın.kimseyi böyle çirkin bir şekilde ne suçlarım ne de hakaret ederim ettirmemde.gözümle görsem dahi banane.konumuz bu değil.

yani saçmalık zaten netten birbirini hiç görmemiş iki insanın aşk yaşaması evlenmeye karar vermeleri. kötü insan ama heryerde kötüdür ve kanacak insan heryerde kanar... biz o internette tanıştı öldürüldü haberleri kadar hatta daha fazlasını aşkına karşılık alamadı öldürdü haberlerinide aynı gazetelerde okuyoruz... kötü herzaman kötüdür sadece nette değil kötü insan. Allah her yerde iyilerle karşılaştırsın bizi. o aşkına karşılık vermeyen genç kızda o gencin bir katil olabilecek kadar kötü olduğunu düşünmemişti oysaki...

o yüzen tekrar ediyorum Allah İyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi

insanların kanlı canlı reel kocaları bile geceleri eşleri yatınca sanaldaki cıbıllara bakıosa, sanaldan gelen kocalar bu işin piri olmuşken nasıl güvenilir tekrar bağımlı oldukları hayata dönmeyeceklerine :97:

o yüzden evlendikten sonra neti yasaklamalı o zaman

bu tartisma olmadik yerlere gidiyor sanirim. yani bunu yapip yapmamak farkli bir sey, bu yapilan seyin dogru olup olmamasi farkli birsey. evet internetten tanismayi normal bulanlar varken (artilari-ekslileri hepsini bilerek), bunu normal bulup yapmayanlarda var, ya da tamamen tasvip etmeyenler ve uygulamayanlar. bu tamamen kisisel birsey, kagit uzerinde kesin olarak inetrnetten tanismak yanlistir, cok buyuk bir cogunlugun kotu tecrubesi olmustur( suan rakami hatirlamiyorum ama artik dunyada hatiri sayilir bir rakamda insanlar netten tanisiyorlar, bakin dunya diyorum turkiyede icinde) diyemeyiz. nasil ki iyi tecrubeler varsa (her olayda oldugu gibi), kotu tecrubelerde vardir. yani ona bakarsaniz evlenip kotu tecrube yasayan cok insan var, ee o zaman evlenmekte yanlis ozendirmeyelim mi diyelim. malesef ki bazi seyler kacinilmaz, zaman degistikce yasamimizdan bazi seyler ciktigi gibi giriyorda. ornegin annelerimiz zamaninda gorucu usulu yayginken, ablamlarin doneminde bu hicte tasvip edilmiyordu (suan bu cok yanlis bulan baya buyuk bir kitle var), onlarin doneminde de arkadaslar tarafindan tanistirma yaygindi, simdide internetten tanisma var. bunlari beniseriz benimsemeyiz bunlar cok kisisel seyler, hepsinin artisi eksisi var. burda bunun dogrulugunu yanlisligini konusmaktansa, nelere dikkat edilmeli, ne gibi artilari var ne gibi eksileri var bunlarin ustunde durmak lazim, eger ki burda yazdikalrimizla ``ornek`` oluyorsak, belli bir kitleyi ozendiriyorsak, o zaman kisisel tercihlerimizden cok artilarini ve eksilerini anlatmaliyiz.

Kendini bilen için pek tehlikeli değil internet aslında ama aklı yarım kızlarımız için çok tehlikeli.bir arkadaşım var öyle buldu face'ten birini ve hiç gözüm tutmadı ,yılışığın teki çok çabuk aşık oldu bizimkinaptıysam vazgeçiremedim onu çok kızgınım yani bu kadar saflık olmaz ayy kendi arkadaşım için bunu söyleyeceğim aklıma gelmezdi yanibildiğin süzme salakevlenmeyi düşünüyor bide

velhasıl benim yarım akıllı arkadaşlarım gibilere çok çok tehlikeli

ve nice öldürülen kıozlarımız kadınlarımız. burada yıllarca aşk yaşadığı okuldan mahalleden arkadaşı olan sevgilisiyle evlendikten sonra karnı burnaunda sokağa atılanı şiddet göreni ölüm tehdidi alanıda okuduk. hangisi nettende net yokken yokmuydu kadırılan genç kızlar yine vardı. o neti kullananda aynı insan. bir insan iyiyse heryerde iyidir, kötüyse heryerde... bir insan nette kendini iyi gösteren bir şeytansa reelde de öyledir maskelidir ki maskeli şeytanlar çok fazla . net bahane bence. Tesadüfen yaşıyoruz internet olsadaa olmasadaaa

bir insanın doğru söyleyip söylemediği nereden anlaşılır? gözlerinden ... klavyeden nasıl anlaşılır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…