İnternetten başlayan ilişkiler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu arada yorum yaparken diğer yorumları okumamıştım.Şimdi bir kaç arkadaşın yazdığına baktım da sohbet odası vs.gibi yerlerin daha çok saçma olduğu düşünülüyor.Ben kendi adıma bu tarz bir forumdan tanışmıştım.Yani öyle ilk etapta fotolarımızı görelim,beğenelim,konuşalım gibi bir şey değildi.Arkadaştık.Sonrası malum.He facebook veya başka yerden tanışanları da yargılamam.Dediğim gibi büyük konuşmaya gelmez.Bir de şifreyle falan elbette güven duyulmuyor.Ama normal şartlar dediğimiz ortamda tanışmış olsak istemez miydik acaba? =)

Ben netten tanışan çoğu arkadaşımızın yorumlar yaparken özendirici olalım,harika bir şey gibi yorum yaptığını da sanmıyorum.Sadece yaşadığımız şeye sahip çıkmak bu.Sadece net ortamı değil normalde de tanışan arkadaşlarında şanslı olmalarını isterim.Yapacak olan her türlü yapıyor.Ve son olarak ortam sanalsa bile karşınızda ki gerçek bir insan.Eğer denk gelebilmişseniz. =)​

sorun görmüyorum, netten tanışırsın, bakarsın kafa dengi, farklı şekillerde iletişime devam edersin, zaten kişi bu ilişkinin sürüp süremeyeceğini anlar..
ilk nasıl tanıştın önemli değil, önemli olan ciddi bir şeyler düşünmeden önce bu kişiyle yeterince vakit geçirdin mi, uzun süre elinden geldiğince onu tanımaya çalış, birlikte eğlen, gez, dolaş, seyahate, alışverişe çık, birlikte yaşa.. zaten gerisi gelir, şekillenir..

Son düzenleme:
Herkesin sosyal bir ortamı yok ki
reel yaşantısından ark. ortamından tanışsın...
Ha sokakta parkta cafede cinemada v.s tanışmış ha netten aynı yani ikisinde de sohbetle ilerletiyorsun tanışmayı
Sadece tlfona geçiş süreci daha çabuk:)

Önemli olan onu sanalda ilerletmeyip
Yazışmalar ile karşı tarafa yoğun duygularla kapılmamak.
Zamanla ilerletmek ve bence aynı şehirde olmalı...
Sizin söz ettiğiniz vakalar her ortamda gerçekleşiyor

Yani sanal+daha dikkatli olma+zaman+reel hayata taşımak+1 değil 3 kere tartmak

Öncelikle tebrik ederim seni.. Keşke 18 yaşındaki her birey senin gibi düşünebilse konuşabilse... Burada ne saçma ve boş konular görüyoruz okuyoruz.. Genelde internette tanıştıkları ve doğru düzgün tanımadıkları insanlar için, buraya çok ciddiymiş gibi konu başlıkları açıp yardım istiyorlar. insanları merak ettiriyorlar. Konuya girip okuyunca da, boşuna zaman kaybetmiş oluyorsun...Yok beni 3 saattir neden aramadı, yok neden facebookta bunu yazmış acaba bana mı yazmış, yok neden 2 saattir mesaj atmadı vs vs vs... Keşke o insanlar da çocukça değil de, senin gibi düşünebilseler anlayabilseler... Çok haklısın düşüncelerinde.. İnternette benimle konuşan bir kişi, başkalarıyla da çok rahatlıkla konuşabilir, pek çok kız arkadaşı sevgilisi olabilir.. İnternette tanışılan bir kişiye nasıl ve nekadar güvenilebilinir? Şunu da anlamıyorum, neden bir insan internette arayış içerisine girer arkadaş-sevgili bulmaya çalışır? Normal hayatında hiç mi yoktur çevresi, bukadar çaresiz midir? Ya da yapacak işi yoktur da, kendine eğlence mi arıyordur?...Ben internetteki arkadaşlık ortamlarının çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Elbette internetten evlenen, gerçek aşkı bulan istisnalar vardır.. Ama ortada bu kadar kötü niyetli insan varken, o istisnaları bulmaya çalışmak mantıksız...

biz eşimle internetten tanıştık ama arkadaşlık sitesinde değil bir forumda bir süre nette konuştuk sonra buluştuk ve isteme felan derken evlendik 3 yıldır evliyiz bir kızımız oldu 2 ay önce.şimdi şöyle söyleyim bence tamamen şans meselesi biz ikimizde birbirimize çok dürüst sdavrandık.mesela eşim bana baştan evlendikten sonra kendi memleketine yerleşmek istediğini aksi takdirde evlenmemeyeceğimizi söylüyordu.aile baskısı vardı.ben kabul ettim.çünkü yeni yerlere kolay adapte olabilen biriyim.nitekimde burada çok mutluyum.biz ruh ikizi gibiyiz.çıok farklıyız ama birbirimize çok şey öğrettik.burada küçük bir şehirde sakin bi hayatın huzurunu tattım.tatillerimizdede istanbula gidim şehirin tadını çıkarıyoruz.tek sorunu eşimin ailesiyle yaşadım beklentileri çok fazlaydı benden ama eşim hep destek oldu.beni savundu.çoık mutluyum ne diyeyim ama aşktan gözüm dönmüş bi şekilde evlenmedim ikimizde öğretmeniz.işimiz gücümüz maddi durumumuz iyi.evlendiğğimizde ben 22 eşim 28 yaşındaydı.benim okulum bitmişti eşiminde işi vardı.geçen komşumuzun oğlu netten tanışıp kız kaçırdı.oğlanın ne işi var ne gücü.kayınvaldeyle aynı evde oturcaklar.zannetmiyorum ki o evlilik sürssün.
bu arada yıllarca aynı işyerinde tanışıp evlenen arkadaşlarım var evlendikten sonra biton yalanları çıktı adamlarım.dediğim gibi bu şans

Son düzenleme:
allah mutluluğunuzu bozmasın inşallah
ama çocuklarınıza netten tanışmayı böyle övgüyle anlatmayın lütfen..
sizin kadar şanslı olamayabilirler..

mesaj bana değil ama nette tanışarak evlenen biri olarak cevap yazmak istedim ben çocuklarıma anlatabileceğim böyle güzel bir tanışma ve aşk hikayemiz olduğu için çok mmutluyum herkezin çevremde parmakla gösterdiği bir evliliğimiğz var bu kadar farklı kültürlerde olup bu kadar iyi anlaşan bir çift olmak çok gurur verici.birbirimiz için çok fedakarlık yaptık .

evet size değildi önceki yorumlarımıda okusaydınız bu mesaja cevap vermezdiniz sanırım.
demek istediğim şey şu;siz şanslısınız eşiniz evli,sapık,katil çıkmamış.
çocuklarınızada"babanızla nette tanıştım ama nette babanız gibi iyi insanlar bulunmyabiliyor bu yüzden dikkat edin"demek yerine övgüyle netten koca bulunur fikrini kafasına yerleştirmeyin demiştim.
hani diyolar ya tanırsın beyenmezsen bırakırsın diye.
genç kızlarımız neden evli adamlara "aşık" olup bırakamıyorlar?
ergenlik buna deniyor işte. bir ANNE olarak çocuklarınızın kafasına bunları sokmayın dedim sadece.
tabiki evliliğinizin ne kadar güzel olduğunu nereden tanıştığınızı anlatırsınız ona kim ne diyebilir.
sizin kadar şanslı değil derken sonra aileler sonra ağlıyorlar ya "kızım internetten koca buldu güvenip kaçmış adam 2 çocuklu evliymiş imam nikahlı karısı olmuş" v.s v.s
tamamen anlatmak istediğim bu

Gerçekten ne gerek var ki dijital ilişkilere hiç anlam veremiyorum. Hiç mi çevre yok, ortam yok, okul, iş, arkadaş, komşu yok. Bence fazlasıyla sağlıksız.

olabilirde olmayabilirde yaşamadan önce imkansız derdim yaşadım oluyomuş dedim..

bence önemli olan karşıdaki insan tabiki yalan söyleyeceğini düşünülebilirsiniz ama normalde tanıştığınız biride yalan söyleeyebilir..

valla tc kimlik nosuna kadar istedim araştırdım işimi şansa bırakmam yani

kimsenin nete gireyim de kendime kocacıklar bulayım diye derdinin olduğunu sanmıyorum, kafa dengi anlaşabileceği kişiyi zaten iki taraf da fark eder, spontane olaylar bunlar, tabi kendime karı kız bulayım amacıyla nete giren halk arasında abazan erkek olarak tabir edilen erkeklerin kadın versiyonları da mutlaka mevcuttur.

şuan Türkiye'de yoğunlukla kullanılan facebook vari siteler var (ben hiç üye olmadım ama). bu insanların hepsinin tek amacının duygusal ilişkiler kurabilmek olduğunu sanmıyorum. buralarda "rast gelip" de sevdiği filmler müzikler sanat anlayışları verdiği örnekler yaptığı paylaşımlar okuduğu kitaplar dünya görüşü hayat felsefesi vs. bir kişiye yakın geldiyse (fiziksel özellliklerinden çok bu özelliklerden etkilenir insan) bu kişiyle tanışmak istemesi kadar doğal bir işleyiş var mı?

ardına bu beğendiği özelliklere gerçekten sahip mi yoksa kandırmaca mı sorunsallarını çözmeye çalışma süreci gelir.. yani daha önceki mesajlarda belirttiğim tanıma süreci..

bu anlattığım süreç dahilinde birbirlerini fark etmiş, birbirlerinin çekimlerine girmiş, yoğun ilişkiler yaşamış ve mutlu mesut arkadaşlıklarını devam ettiren hatta evlenen kişiler çevremde çok.. hiç birinin de amacı yalnızlıktan bîtâb kaldım netten kendime birini bulayım değildi..

yorumlarin hepsini okuyamadim, bir kismina soyle bir goz gecirdim. herkesin soylediklerinde dogruluk payi var bence, yani hem olabilir, hem riskli. gozume carpan bir iki sey hakkinda birseyler soylemek isitiyorum. evet ozenilecek birseymis gibi sunulmamali, cunku bunlara ozenebilecek kisilerin kesinlikle yas ortalamasi kucuk olacaktir (ozenti ergenlik doneminde agir basar cunku), zaten bu yastaki insanlarin ``ask, sevgi, karsi cinse duyulan cekim vs`` duymalarini cok normal bulup, buna karsi olmamakla birlikte, butun benliklerini sevgili olayina vermelerini yanlis buldugum icin, zaten birakin internetten, gercek hayatta tanistiklari insanlar icin bile cok yogun duygular besleyip, o insanlarin etkilerine tum benlikleriyle girmelerine karsiyim. o yuzden bu ``ozenebilecek`` grup icin sadece internetten sevgili bulmayi degil o yaslarda sevgililerinin ``mutlak``olmasini ozenilecek birsey olarak hayatlarindan cikarmaliyiz.

bunun yani sira kendini bilen, ne yaptiginin farkinda olan, cevreden gelebilecek tehlikeleri ongoremese bile, karsilastiginda bunu olgunlugu ile ustesinden gelebilecek insanlar icin gercek hayat ve ya internet bence fark etmiyor. kaldi ki zaten bu kosullara sahip insanlarin nispeten duzgun bir iliski icerisinde olabilecegini dusunuyorum. internet icin sayilan tum olumsuzluklarin gercek hayatta da insanlarin basina gelebileceklerini cok okuyoruz, konuyu acan arkadas facebook ile ilgili bir habere deginmis, eger soz konusu ornekse, ben birbirini gercek hayatta taniyip evlenen (hatta yillarca evli kalan), esini yillarca aldatan, parasini alip kacan, esini olduren hatta cocuklarini olduren bir suru haber sunabilirim.allah iyi insanlarla karsilastirsin herkesi demek ten baska bir soz bulamiyorum. sakin yanlis anlasilmasin bunu soylerken niyetim internetten tanismayi savunmak degil, sadece bu tarz tehlikelerin bizi hep bekledigini soylemek ve ben sadece bu tehlikeyi internetin artirdigini dusunmuyorum. eger ki sadeec bir kere konustugunuz bir insanin evine ertesi gun gitmiyorsaniz, ya da 3 gun konustugunuz, hic gormediginiz birine asik oldum diyecek kadar gozunuz donmuyorsa, ya da diyip bu ornekleri artirabilirim. ama suna inaniyorum ki internette bu tarz hatalar yapabilen insanlarin gercek hayattada benzer hataalr yapmasi kacinilmaz, cunku en azindan internette tanidiginiz kisiye biraz onyargili yaklasiyorsunuz, kim ki bu diyorsunuz, belli bir sure mesafenizi koruyorsunuz. ama ole bir an geliyor ki gercek hayatta tanistiginiz kisiye ayni onyargiyla yaklasmiyorsunuz.

benim internetten tanistigim insanlar oldu, cogu arkadas olarakti, bir tanesiyle ciktim. evet konusurken cok sacma tiplerlede karsilastim, ama tanistiklarimin arasinda hic biri ole degildi cunku tanisma evresine kadar bir cok evreden geciyorsunuz, hepsiyle hala gorusuyorum ve inanilmaz insanlar. bu sekilde tanisan cok insan var cevremde, ve hicbirinden olumsuz birsey duymadim.

neden internette tanisiyorsunuz, cevreniz yok mu gibi birsey okudum. bu yasla cok degisiyor, ozellikle yasiniz ilrlediginde, her ne kadar arkadas sayiniz artmis olsa da cevreniz ister istemez sinirlaniyor. cunku calismaya basliyorsunuz, zamaninizin cogu iste geciyor, arkadaslarinizda benzer durumda oldugu icin aktivite planlamakta sikintilar olabiliyor. sizin bos zamaniniz ona uymuyor, onun ki size vs vs. is ortami sizin sectiginiz bir yer degil, isi siz seciyorsunuz ve calistiginiz kisilerle cok iyi anlasamayabiliyorsunuz ve inetrnet kendinize yakin bir arkadas bulabilmek icin cok uygun bir ortam. cunku birincisi bunun icin cok fazla vakit harcamaniza gerek yok, cogumuzun isi blg basinda zaten, ikincisi internetet o esnada biriyle konsuuyorsaniz bu dmeek ki bos vakitleri sizinle ayni olan biri, ucuncuzu o insanla konusmaktan keyif aliyorsaniz eger demek ki sizin ruhunuza hitab eden biri. yani disari cikip kafede biriyle tanismaktan cok daha kolay. illa sevgili olarak dusunmeyin arkadas olarakta. ben bu internet olayini yurtdisinda kesfettim, cunku cok az turk vardi ve saat farkindan dolayi tr deki arkadaslarimla cok fazla gorusemiyordum, ve ilk kez o surecte tanistigim insanlar oldu, belkide gercek hayatta hic bir zaman denk gelemeyecegim inanilmaz arkadaslikalr edindim.

ben burda ki meselenin internet ve ya gercek hayatla ilgili oldugunu dusunmuyorum, mesele burda farkindalik. zaten buna sahip olmayan bireyler gercek internette yaptiklari gercek hayatta da yapabilirler. o yuzden yukarida yzdigim gibi kimse hic birseye ozenmesin insan soz konusuysa her zaman tehlike vardir, her zaman her ortamda dikkatli olunmasi gerekir.

kimsenin koca aramaya nete çıktıığını sanmıyorum bazen gırı şamata olsun diye takılırsın bazen gerçekten ciddi tartışmaların olduğu forumlara takılırsın ve ciddi anlamda kültür elde edebilirsin çok şey öğrenebilirsin ve orada tanıştığın konuştuğun biriyle sürekli konuşunca yakınlık hissedebilir sonrasında iyice güvendikten sonra bunu gerçek hayat taşır ama yinede güveninii sınar tam olarak için rahat edince işte tamamdır dersin...

katılıyorum tamamenn yaa insan her yerde kandırılabilir bu doğru ama internette risk daha büyük işte..

katılıyorum tamamenn yaa insan her yerde kandırılabilir bu doğru ama internette risk daha büyük işte..

Diğer yorumumda dediğim gibi kimse burada özensin,harika bir şey sanıp böyle bir şey yaşasın tarzı yorumlar yapmıyoruz.Yaşadığımız şeyin arkasındayız ve buna tukaka desek yaşadığımız şeye ters düşeriz.

Herkes fikirlerini söylesin ama acımasız olmayın Allah aşkına.Yok bu kadar mı çaresizdiniz,yok çevreniz mi yoktu,nette koca mı aranır?Olur mu böyle bir şey arkadaşlar?Tamam vardır ama nasıl herkesi katabilirsiniz ki bunun içerisine?
Ben ne yaşadığımı çok iyi biliyorum.Boş bir insan olmadığımı da biliyorum.Ben kendimi geçtim ben sevgilimle tanıştığımda üniversitede okuyordu.O ortamı bilirsiniz dimi?Çevre sorunu falan olan bir adam değildi.Onlardan biriyle değilde benimle bu yolda yürümeyi tercih etti.

Alıntı yaptığım mesaja gelirsek dün konunuzu okuyup,yorum yaptım.Yine diyorum Allah yardımcınız olsun.Madem nette risk daha büyük siz neden bu tarz bir şey yaşadınız?Bakın yargılamak değil bu.Ama bile bile lades demişsiniz mesela.Ve o psikopat falan dediğiniz insanlar görün her yerde.Sanalda tanıştım diye bir robotla konuşmuyorum ki.Onu da yapan insan bunu da yapan insan.

Birde kızlarınız karşınıza geçse tarzı yorumlar yapılmış.Ben görüşmeye giderken benim annem biliyordu.Ancak beni tanıdığı için bana benden çok güvendi.Ve her zaman şunu söyledi;Sen bir ona bir buna gidiyor olsan bugün benimle bunları konuşamazdın.Yani vay efendim neden netten oradan buradan demedi.Sadece iyi düşün taşın dedi her anne gibi.​

benim reelde yaşadığım olayı zaten bu konudada dile getirdim.. internettede başka bir olay yaşadım onlada ilgili konum var.. ikiside felaket gibi bişi.. ama ben demiorum ki tüm kötülük nette... normaldede var bunun en büyük kanıtını kendim yaşadım.. ama diğer arkadaşlarında yorumlarına bakarsan yani benle aynı şekilde düşünen.. çok mantıklı açıklamalar var.. burda tek örnek ben değilim :) biraz daha sağ duyulu olursan haklı oldukları taraflarıda göreceksinn ..

zamansızlık, kendine olan güvensizlik, asosyallik vs. gibi sebepler kişiyi sanal ilişkilere yönlendirir.
bunlar içinde istisnai durumlar olabiliyor evlilik gibi ama onlarda azınlıktaki şanslılar diyebilirim.
bi insana öpücüğümü muck olarak yazmak, gülümseme yerine icon göstermek, aşkımı gözlerine bakarak ifade etmek yerine kalpli börtü böcüklü iconlar yollamak ve gelen iconların içtenliğine inanmak benim ilişki anlayışıma göre son derece ters. elbetteki kimseyi yargılamıyorum, ama internet bizi hem asosyal hem duygusuz hemde tembel birer birey haline getirdi.

bir adamın sizle konuşurken aşağıda onlarca cevap bekleyen bayanın olup olmadığına nasıl güvenebiliriz, reelde bile insanlara güvenilmiyorken...

Yinede risk almak isteyenler için bol şanslar...

Ben haksızlar falan demiyorum.Benim takıldığım nokta çok net ifadelerin kullanılması.Yoksa diğer yorumlarımda da belirttim ben gelin özenin falan demediğimizi.Ki herkese de demiyorum niye böyle diyorsunuz diye.Herkes yaptığı yorumu biliyor zaten.Ama bir çok arkadaşın dediği gibi iki günde nette ki birine aşık oldum diyen insanın normal hayatta da bunu yapması bana göre de kaçınılmaz.Ben karşımda ki insanı çok iyi tanıyorum iddiasında da bulunmam.Sonuçta zaman zaman kendimiz bile değişirken karşımdakini garanti edemem.Karşı çıkan da olacaktır,yaşayan da olacaktır.Sadece bunca yaşayan insan varken net dillerle çaresiz misiniz? demek cidden acımasızlık.He çaresiz biriysem bile çarem oldu.Ne mutlu bana. =)​

ben kimseye çaresiz vb. gibi hakaretlerde bulunmam .. bu sitede bana hakarette bile bulunuldu onlara bile bu şekilde ithamlarda bulunmadım .. en azından ben bu konuda internette tanışanları aşağılamayı felan amaçlamıyorum .. sadece herkes gibi fikrimi beyan ediyorum aynen sizin gibii ..

evet canım ama hala demek istediğimiz anlaşılmıyor gibi..
senin konunu okumadım ama anladığım kadarıyla böyle bir şey başına geldi diye ozaman sen neden yaptın kiiii
diye çocuk bir davranış gösterilmesinide anlamıyorum.yapmıssın yanlış olduğunu anlamışsın ki böyle yapmayın diyosun.
şimdi burda kandırılan bir kızımız olsa ve bu övgüleri okusa demez mi aa iyi bende mutlu olabilirim madem..

iş cinsel istismara kadar varıyor yahu!!!
her internetten tanışan kişi aynı şehirde olmuyor ki..aynı ülkede olmuyor ki..
yıllarca netten konuşup ailesinden soğutulup kendine kaçılması için ikna edilen kızlarımız var..
allah aşkına..burası birer örnek teşkil eder herkese..

tekrar diyorum bir erkekle internette konuşurkn"benimle konuşuyor sabahlara kadar şifresinide verdi ben onun için özelim" demeyin..sen onun için bi yere kadar özel olursun..
senin kamerada yapamadıklarını bir başkası çıkar yapar seni bırakır "o" bayan özel olur o adam için.

kendinizi savunurkende körü körüne illa savunucam diye yazmayın allah aşkına..
sizin şansınız yaver gitti gül gibi adam buldunuz diye herkes böyle bir adamla karşılaşıcak değil...!
allah mutluluğunuzu arttırsın tamam da bu kadarda teşvik edici konuşmayın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…