- 23 Aralık 2009
- 5.907
- 2.250
- 248
- Konu Sahibi delempicka
-
Eski halin bunalima sokacak gibiymis canim simdiki cok iyi olmuş. Zamanla gecer inşallah sıkıntın.
Kendine yabancilastigin zamanlarda fistik gibi oldum diye kendine telkin ver. Inan buna. Sadece bir burun sen yine ayni sensin. Hem unutma goruntumuz her zaman degisebilir aslolan fikirlerimizdir ve bizi biz yapan onlardir.öyle bir çıkmaz ki bu... kendine yabancılaşmak. bir estetik uğruna nefesinden olmak. kendi içindeki sorgulamaların en sonunda seni intihar fikrine sürüklemesi. hayatın anlamsızlaşması... Allahım nolur yardım et diye yakarıyorum ama hep başladığım noktayadım.
Hayatin boyunca 1 kisiye bile iyilik yapsan, faydan dokunsa ve o kisinin hic farkinda olmadan tum hayatini degistirsen.. Kucucuk bir iyilikle sadece? Hepimiz zincirin halkalariyiz birbirimize bagliyiz aslinda. Eylemlerimiz diger insanlarda etkiye neden oluyor. Sirf bu bile vaktinden once olmemek icin bir nedendir.Profilden bakınca öyle ama rahat nefes almak ve alıştığın yüzünden bambaşka yüze sahip olmak nedir anlatamam... Keşke bana eski yüzümü verebilseler eski nefesimi... Her şey yolunda ilerlerdi o zaman. Şu an öylesine çaresizim ki... Saatlerdir kk deyim ama aklımda hep ama hep intiharı nasıl gerçekleştirebileceğim var. Zaten sonunda öleceğiz neden yaşıyoruz ki fikri var...
Hayatin boyunca 1 kisiye bile iyilik yapsan, faydan dokunsa ve o kisinin hic farkinda olmadan tum hayatini degistirsen.. Kucucuk bir iyilikle sadece? Hepimiz zincirin halkalariyiz birbirimize bagliyiz aslinda. Eylemlerimiz diger insanlarda etkiye neden oluyor. Sirf bu bile vaktinden once olmemek icin bir nedendir.
Ameliyat olmadan panikledinizmi ? Cunku bende estetik ameliyat gecirdim, cocukluktan bu yana psikolojik olarak cok etkiliyordu beni.. ameliyattan sonra iki sene boyunca panik atak krizleri gecirdim.. cunku o gun cok korkmustum ilk kez ameliyat oluyordum genel anesteziyle .. acaba o korku tetiklemis olabilirmi butun bunlari ?
Canım psikiyatri tr gitmeniz gerek bir an once
öncelikle geçmiş olsun canım.bazen ameliyat narkoz etkisi insanı değiştirip etkili olabiliyor senin sıkıntın zaten varmış ameliyat olman bunu sadece tetiklemiş.çoğu panik hastalarına sor nasıl başladı diye çoğu durup dururken yada örneğin çok mutluydum nasıl oldum falan derler bişyler bizi tetikliyo seni ameliyat olman tatklemiş.geçmişte de bir takım sorunlar yaşamışsın çok hoş hep gülüsemmiş ama içinde bir yerlerde bişyler kalmış.yazını okurken çok kendini kapatmış olarak gördüm seni tatil falan iyi gelmiyor demişsin zorlucaksın kendini biraz olmuyor deyip vazgeçmek yok gerekirse zorla bineceksin o otobüse yoksa geçmez.bir panik atak geçirmiş olarak yazıyorum ben benları üzerine gitmedikçe asla düzelmez.Arkadaşlar, yaklaşık 3 ay önce estetik amaçlı burun ameliyatı geçirdim. Burun estetiği forumundan beni hatırlayanlar olacaktır. O güne dek yaşama enerjisiyle dolu olan ben o günden beri intihar fikrini beynimden atamıyorum ve birçok kez denemede bulundum ama başaramadım. Ya ilaçların dozu az geldi ya da son anda trenin arabanın altından kurtuldum. Değişen yüzümün bana yabancı gelmesiyle başladı her şey. Zamanla hayatın ne anlamı var ki demeye başladım... İçtiğim su bile manasız geliyor. Eşyalardan korkmaya başladım. Anlatması çok çok zor. Akademisyenim. Yıllarca emek verdim hayalimdeki mesleğe erişmek için. Annem babam ben doğduğumda ayrılmışlar. Baskıcı ve şiddet uygulayan bir babam vardı on beş senedir görmüyorum. Ama 3 ay öncesine dek ne yaşarsam yaşayayayım pozitif bir insandım. Etrafıma neşe saçardım. Şimdi ise kişisel bakımımı yapmakta bile zorlanıyorum. Çeşit çeşit doktora gittim dünyanın ilacını içtim bana mısın demiyor... Bir de nefes alma problemim yüzünden panik atak teşhisi kondu. Panik bozukluk depresyon ve dismorfik bozukluk teşhisler kondu bana. Sadece ölümü düşünüyorum ve tek istediğim ölüp kurtulmak. Buraya bu başlığı neden açtığımı bile bilmiyorum o kadar çaresizim ki... Maneviyata da yöneldim dualar okudum ama çare yok. Bu öyle "aman depresyondayım" deyip güldüğünüz zamanlara benzemiyor... Gerçekten günlük hayatımı idame ettirmekte zorlanıyorum. Otobüse bile binemiyorum. Doktorlar beni anlamıyor. Herkes yüzeysel davranıyor. Lanet olsun o ameliyatı olduğum güne! Sadece burnumu kafaya takmakla kalmadım aynı zamanda yaşama sevincim de elimden gitti.. Ne yapacağımı bilmiyorum. Etrafımdaki herkes çok anlayışlı ama ben bu kara delikten çıkamıyorum. Öyle ortam değiştirmekle tatile gitmekle falan geçen ruh bunalımı değil.... Ne olur yargılamadan, ellerde ne dertler var şükret demeden gerçekten depresyon geçirmiş olanlar varsa yardımcı olabilir mi? Bunların hepsini ben de biliyorum insanlar ne zorluklarla yaşıyor ama elimde değil işte... Ölüm fikrini aklımdan çıkaramıyorum ve sonunda başaracağıma inanıyorum. Tek kurtuluşum ölmek.
Seni cok iyi anliyorum.. bir donem bende ölüm plani kurup, eyleme dokmekteydim. O sirada psikiyatristim beni hastaneye yatirmasa suan yasiyor olmazdim zaten. Ayrica bende akademsiyenim, yani seni baya bi anliyorum. Nasil duzeldim? Hayatın bir anlami olmadigini kabul ederek... geliyoruz, yasiyoruz, oluyoruz. Hayata fazla anlam yukleme. Mutlu muyum? Hayir. Ama artik mutsuzlugu da kabullendim.
Seni cok iyi anliyorum.. bir donem bende ölüm plani kurup, eyleme dokmekteydim. O sirada psikiyatristim beni hastaneye yatirmasa suan yasiyor olmazdim zaten. Ayrica bende akademsiyenim, yani seni baya bi anliyorum. Nasil duzeldim? Hayatın bir anlami olmadigini kabul ederek... geliyoruz, yasiyoruz, oluyoruz. Hayata fazla anlam yukleme. Mutlu muyum? Hayir. Ama artik mutsuzlugu da kabullendim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?