İntihar düşüncesi beni bırakmıyor

ben seni birazda olsa anlıyabiliyorum.insanın bilinçaltında olan birşeyler böyle hastalık yada başka bir sorunla karşılaşınca patlak veriyor.bence doktorların tedavileri yanlış sana karşı.yoksa çoktan kendini iyi hissetmen gerekirdi.bu antidepresanların intihar eğilimide yaptığı söyleniyor.acaba sen yanlış ilaçlardan dolayımı intiharı düşünüyorsun?bence telkinde bulun kendine.çok zpr biliyorum ama yaparsın Allah ın izniyle

İnsanı hayatta tutan sevdikleri olmalı.
Bir de ben onlarsız yaşayamam değil de bundan öte onlar bensiz ne yapar düşüncesi.

Burnun gayet güzel olmuş, yüzüne yabancılaşma ve nefes problemi sorunlarını anlıyorum.
Eminim çok zordur. Ama zamanla daha iyi olacak bence 3 ay hayatımızdaki yeniliklere alışmak için
çok kısa bir süre.

Ben de hayattan tat alacak uğraşlar bulmanı öneriyorum.
Yeni hobiler edinmek, kurs ve aktivitelere katılmak gibi.

Çok çok geçmiş olsun.. Sana pozitif enerji veren arkadaşlarını yanından eksik etme..

Bu yaşadıklarının aynısını yaşıyorum. Henüz 17 yaşındayım çekmediğim sıkıntı kalmadı . O kadar insan ölüyor , doğuyor. Bazıları hasta bazıları yalnız hepimiz ölmek için geldik diyorum. Seni o kadar çok iyi anlıyorum ki benim kide ergenlik diye ciddiye almadılar ama değil bu daha derinden gelen bir şey bende ölümün tek ilacım olduğunu düşünüyorum. Ama annem için yaşıyorum. Kendimi hikaye yazmaya verdim. Sende öyle yapabilirsin işe yaramıyor ama dökülmeni sağlıyor. Sorun tek bir burun ameliyatı olamaz tekrar ameliyat olsan

Kolay mı öyle sevgi biriktirmek,ahh..
Olur tulipacim olur.hersey zamanla olur.bi bakarsin annenle ole sikifikisin ki ona bakarken canindan can gidiyo.hic sevemem dersin sana kiymet vereni bulursun 15 kat rahatlarsin.bide evlat ne demek onu tadarsan hayattan kopacak vaktin olmaz vel hasil guzel dusun guzel olsun canim.

ahireti ,cehennemi fln karıştırıp dini boyuta taşımayın bence . Böyle korkutarak mı yardımcı olacağınızı sanıyorsunuz .pes doğrusu .
Canim hangi boyuta tasiyalim?.toplam kac boyut var ?peki bu boyutlar birbirinden ayri degilse?mutsuzlugumuzun yegane sebebi bizlere dini hayatin disindaymis gibi ogretmeleri.arkadasimin agzina saglik.

Bizler bütün gün evlerde, ofislerde bu kadar hareketsiz kalacak şekilde yaratılmadık,ilk insanları geçtîm 1-2 kuşak önceki atalarımız bile bize göre çok daha fazla hareketliydi buyüzden artık duygudurumumuz daha kolay bozulup daha zor toparlanıyor.

İçinizden gelmese bile bu son güneşli havaları kaçırmamaya hergün 15-20 dakikada olsa güneş ışığı ve temiz hava almaya bakın. Güneş ışığı serotonin ve endorfin hormonlarını arttırır.

Belki çok enerjisiz ve yorgun hissediyorsunuzdur ama hergün spor yapmaya çalışın. Sporda aynı şekilde serotonin salgılatır, enerji seviyenizi ruh hâlinizi anında yükseltir. - Spor salonuna gitmek istemiyorsanız ya da çevrenizde yürüyüş yapılabilecek alanlar yoksa wiifit'i araştırmanızı şiddetle öneririm. Bizim evde bunu da aldık boşuna yer kaplıyor diye suçluluk duymadığımız tek spor aleti-

Biliyorum çok klişe öneriler gibi geliyor kulağa -ve bende muhtemelen kafalarda umut sarıkaya'nın y.. Gibi Adam'ı tadında bir imaj bırakıyorum depresyonun eşlik ettiği hertürlü psikolojik soruna spor artı gün ışığı tavsiyesi verdiğim için- ama bütün sorunlarınızı bir anda çözmeyecekse de gün içinde daha iyi hissetmenizi sağlayacağına garanti veriyorum.

Buarada mesele güzel olup olmaması değil biliyorum ama burnunuz gerçekten çok güzel olmuş ve yüzünüzle uyumlu gözüküyor.

evet beni de en çok üzen bunu kendi elimle yapmış olmam. bir de şehir falan değiştirsem yok olurum ben yaklaşık otuz yıldır aynı evde aynı şehirde yaşıyorum sizi o kadar iyi anlıyorum ki inşallah bir gün kendi şehrinize dönersiniz ama ben ne yaparsam yapayım kendi burnumu yerine getiremem kendi nefesimi de...

öncelikle çok geçmiş olsun.
belki daha önce düşündünüz bilmiyorum ama bence sorununuz psikolojik değil fizyolojik.
estetik ameliyat sonrası bir süre yabancılaşma hissi normalmiş. ancak ondan sonra nefes alma sorunu yaşadığınızı belirtmişsiniz yorumunuzda.
bazen vücut işleyişinde aksamalar yaşanırsa vücut bunu psikolojik olarak yansıtırmış. bugüne kadar okuduklarımdan yola çıkarak bunu söylüyorum. bence önce nefes alma sorununuza bir çözüm bulun. ameliyat olmanız gerekiyorsa olun. çünkü okjisen azlığı demek organların düzgün çalışmaması, yorulması veya bozulması gibi durumlara sebep olabilir.
nefes alma sorununuzu düzeltirken lütfen yeme alışkanlıklarınıza da bir göz atın, mesela aç gezmeyin ya da tıka basa yemeyin. mesela tatlıya çikolataya ara verin, hafif ve sağlıklı beslenmeye özen gösterin. sebze ve hayvansal gıdadan yeterince yiyin. kan değerlerinize ve vitamin değerlerinize baktırın. örneğin b12 d vitaminleri insanı psikolojik etkileyen en önemli hormonal değerler. bunlara muhakkak baktırın. özellikle karaciğerinizin durumuna baktırın gerekirse genel bir check up yaptırın. ilaçların işe yaramadığını söylüyorsunuz ya onları da dr kontrolünde ya da kendinize güveniyorsanız kendinizi dinleyerek aşamalı olarak bırakın.
inşallah çaresini bulacaksınız.
lütfen bir de bunu deneyin.

Aslında bunlar benim normal zamanlarımda dikkat ettiğim şeylerdir ama haklısınız asıl ve en büyük sorunum oksijen alamamam ama doktorlar bir seneden önce ikinci ameliyat olmaz diyorlar.

Aslında bunlar benim normal zamanlarımda dikkat ettiğim şeylerdir ama haklısınız asıl ve en büyük sorunum oksijen alamamam ama doktorlar bir seneden önce ikinci ameliyat olmaz diyorlar.
hmm. muhakkak bir çözüm yolu bulun yoksa düzelemeyeceksiniz.
inanın ben doğum sonrası depresyondan neden çıkamıyorum diye ağlıyordum, sinir harbi yaşıyordum. belki ufak gibi görünüyor ama sütüm olsun diye yediğim aşırı tatlı tüketimi meğer hormon dengesini bozuyormuş. uykusuzluk, huzursuzluk, sinir, öfke nöbetleri, kilo alma vs bir sürü sorunla uğraştım ve tek sebebi tatlı gıdalarmış. onları tüketmeyi bırakınca hem zayıfladım, hem uykusuz kalsam da sinirim azaldı. iki çocukla uğraşmanın zorluğu sabrın tükenmesi sanırım ama onu da aşacağım inşallah.
bunu canlı örnek olması açısından anlattım. aslında küçük şeyler bazen büyük sorunların temel nedeni olabiliyor. bunun peşini bırakmayın derim. yazık gencecik kariyerli insansınız. hayat dolu geçecek yıllarınız bir hiç uğruna heba olmasın.

Hem yeni yüzüme alışamadım hem de nefes problemim var panik atağımı tetikliyor.
Bence seni bu ruh haline iten en buyuk problemin yeni haline alisamamak. Bu seni yipratarak diger ploblemleri de tetiklemis. Bilmiyorum nefes alamadigindan mi yoksa seklini begenmediginden mi burnunu yaptirdin ama sonucta bu senin almis oldugun bir karar. Zaten yaptirirken alisamama yada begenmeme riskini goze almaliydin. Sana tavsiyem once kendinle olan problemini cozmen. Bebekken de farliydik buyudugumude de yaslaninca da farklilasacagiz. Degismeyen tek sey degisimin kendisi bugunumuz yarinimiza benzemiyor ki :)
Bence yeni seni sevmeye ve hayatina yeni insanlar almaya basla. Kendine haksizlik etme. Emin ol kimse sana senin kadar acimsiz olmaz suanda kendine haksizlik ediyorsun.
Şifalar dilerim :)

teşekkür ediyorum çok ama elimde değil bir türlü kendimle barışamıyorum

nefes problemim yoktu önceden zaten beni mutsuzluğa iten de ameliyat sonrası ortaya çıkan nefes problemim oldu

canım bütün suç estetik ameliyat yaptırdığın doktorda.. benim arkadaşlarım da estetik oldu ama senin yaşadığın nefes zorluğu problemini yaşamadılar.. sanırım başarısız bi doktor.. ben senin yerinde olsam dava açarım o doktora.. ciddiyim!

Depresyon veya sinir hastaliklari icin ilac aldinmi veya ruhsal durumlar icin eger yapmissan ve birden cok alip aza indirmissen yada birden biraktiysan bu tür seylerle karsilasiyor insan hep intihara meyilleniyor ondan bu tür ilaclari dozunda ve zamaninda almak gerekli .. ALLAH im sifa versin ve unutmaki hicbirimiz bosa yasamiyoruz yasadiklarimiz kötü bile olsa ders aliyoruz ... daha cok gencsin nice yasiyacagin güzel seyler var ilerde nasilda yiprattim kendimi dememk icin uzman bir doktora basvur, burda bunlari anlatip yol araman bile düzelecek olmani gösteriyor yanliz degilsin yüce rabbin var senin.

Bende amaliyat geçirdim estetik değil.sonrasında adı her ne ise kendimi tuhaf hissetmeye başladım herseyden herkesten nefret etmeye uzaklaşmaya başladım.hersey sinirlerimi fırlatıyor.hiçbirseyden zevk almaz oldum gülemiyorum zorla konuşuyorum eskiden kendimi anlatmak icin cabalardım simdi yanlis anlasilnak umrumda değil .mutlu olmayı gülmeyi cok istiyorum biseyler yapmak istiyorum yok sanki elim kolum baglı.nihayetinde yasamak anlamini yitirdi ölümü dört gözle beklemeye basladım bu dünyadan insanlardan canımdan bıktım intiharı düsünmüyorum cünkü cocuklarım var beni ayakta tutan tek sebep .ruhum sanki cıkmak istiyo da boğazımda tıkanıp kalıyo nefesim kesiliyo.uykularim hep kabusla bölünüyor uyanınca evde bir duman süzülüyor sanki bir ruh gibi.anlatmak bile yetmiyor ancak yasayan bilir bütün bunların tek sebebi ise duygusal bosluk hicbir zaman ne ailemin ne kardesimin nede herhangi birinin sevgisini deger vermesini hissetmedim tek cocuklarim deger veriyor seviyor beni onkarinda bana ihtiyaci kalmayinca degisirler belki sevmek sevilmek istiyorum deger görmek istiyorum benim en buyuk eksiğim

Kesinlikle yadırgamıyorum seni, ama çokta üzüldüm. Akciğer kanseriyle savaşan annemi hayatta tutabilmek için herşeyi ama HERŞEYİ denedik. Kendiside sonuna kadar dayandı tutundu pes etmedi hep umut dolu oldu. Ama sonunda akciğeri pes etti ve ebedi hayata uğurladık onu.. Bu yüzden canım yani biliyorum demesi cok kolay belki benim icin ama nolur kendini birakma, annem uğrasti cabaladi olmadi, senin elinde imkan varken, sagligin yerindeyken hayata şans ver.. İnşallah bu piskolojiden kurtulursun senin icin özel dua edicem tatlım.. Güzel haberlerini bekliyor olacağım kısa zamanda atlatirsin insallah..

evet iki kez başlayıp bıraktım ama ilaçlar daha beter yapıyor şu anda sadece gece benim uyumamı sağlayan bir ilaç kullanıyorum

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun Rabbim sizlere sabırlar versin çok üzüldüm biliyorum benden öte neler ne acılar var ama bir türlü psikolojimi düzeltemiyorum

ne mutlu ki siz hayata yine de tutunabiliyorsunuz ama anlattığınız şeyleri tam olarak ben de yaşıyorum üstelik çevremden sevgi de görüyorum ama bir şeyi değiştirmiyor bu durum ama gerçekten anlattığınız gibi kabuslar karabasanlar günlük işlerimi bile zor halleder oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…