İntihar düşüncesi beni bırakmıyor

Delempicka, diğer mevzuları bilmem ama nefes alma sorunun düzelecek. Yalnız göz önüne alman gereken bir takım şeyler var. Burun estetiği olan herkes zaten bir şekilde buna dikkat etmiştir, etmeyenler de şimdi bunları okuyup haklı diyecekler muhtemelen.

Burnunda ciddi bir operasyon var, ufak dokunuşlar değil köklü bir değişiklik yapılmış bu yüzden oradaki dokunun toparlanması biraz zaman alacak zaten nefes alamamanın sebebi dokuların şiş olması. Vucudunun tamir hızına bağlı olarak en geç 8 ay içinde bu nefes alamama sorunun son bulacak.

Hava sıcaklığı burun dokularını doğrudan etkileyen bir etmen, sıcak havalarda özellikle yazın burun dokuları doğal olarak bütün insanlarda şişer, haliyle henüz yeni operasyon geçirmiş birinin sıcak havada bu sorunu yaşaması kaçınılmaz.

Diğer bir şey, burun içinde tüycükler (kıllardan bahsetmiyoruz)bulunur biliyorsun ki, yapılan operasyondan dolayı o tüycüklerin bir kısmı biçildi, metabolizman şu an ne olup bittiğini anlayamadığı için tüycüklerin eksikliğini burun kanalını daraltarak kapatmaya çalışıyor bu da ikinci bir etmen...Hiç merak etme, vucut yenilerini imal edecek...

Velhasıl, nefes alamamanın sebepleri bunlar. Burnunu rahatlatmak için sterimar yani okyanus suyu kullanabilirsin. Yaşadığın mekan için muhakkak soğuk buhar veren hava nemlendirici makinelerden edin, Arnica hem ucuz hem başarılıdır, inan bana çok rahatlatıyor.

Eğer mümkünse tuz lambaları satılıyor, onlardan bir adet orta boy edin, yatak odana koy. Yatmadan önce iki saat çalıştırdığında odanın havasının nasıl değiştiğini göreceksin.

Son olarak, yaşadığın şehirde varsa bir alerji polikliniğine git ve alerji testi yaptır, gerekirse kullanacağın basit bir alerji ilacı burun kanallarının açılmasını sağlayacaktır.

Birde kendi psikolojin için yapabileceğin şeyler var.Nefes terapisi ile kontrollü nefes almayı öğrendiğinde bir nebze panik atak krizlerini engelleyebilirsin bazı kişilerde bu konuda çok yol kat ettik, diğer bir şey ise meditasyon... Eğer istersen sana bununla alakalı kaynak yardımında bulunabilirim.

Lütfen kendini bırakma, yaşadığın durum zamanla kendiliğinden çözülecek bir sorun.

malesef tekrar tekrarladı..2 sene oldu olalı ama şuan yine ara ara tıkanıyor..
tabiki hepimizin verdiği tepki farklı ama altı üstü ameliyat bu..yine olmak zorunda olabilirsin..yok bunda birşey..atlatamıyorsan psikoloğa bir git derim...

Kendinle sorunlu olma, görüntüne takıkmışsın estetik olmuşsun sonucu beğenmemişsin. EE? EE yani hakikaten ee? İntihar etmek, inançsızlık, hayata küsmek ne kadar kolay ya. İnsanların suratı dağılıyor kazada, sakat kalıyor, ÖLÜYOR! Bilincini yitiriyor.. Sence sadece bir burun görüntüsü için kendini, aileni, seni sevenleri düşünmeden intiharı düşünüyorsun.
Attın kendini trenin altına, sakat kaldın. İlaç içtin, beynin fonksiyonlarını yitirdi tepki veremiyor ve konuşamıyorsun bir yatağa bağlı kaç sene yaşarsın bildin mi? Allah istemezse seni öldürmez süründürür.
Sen maneviyata yönelmemişsin, başın sıkışınca aklına gelmiş. 2 dua edip ee olmadı deyip bırakmışsın.
Sert yazıyorum çünkü kendine gel istiyorum. Maneviyata yönelen insan Allah ona ne imtihan verirse versin hamdeden dilinden şükürü düşürmeyendir. Sebepli sebepsiz, uyandığına bile duacı olandır.
Panik atak amenna, gidersin nefes sorunun için müdahale ederler. Ama görüntü için bir daha dokundurmaz, halini kabullenirsin. Burun ameliyatına çok yüksek beklentiyle girip gördüğün mükemmel burnu yaptırmak istersen sonuç hüsran olur. Fonksiyonellik ikinci plandayken.
Ben burun ameliyatı olalaı 2 yıl oluyor. Ameliyata girerken görüntüsü normal olsun, müdahale etmeyin kırıklarım dışında nefes alayım yeter dedim. Sonuç doğal bir burun, yüz ifadem biraz değişti. kırılmadan öncekinden kötü oldu ama ne yapayım. Ara ara hala şişlikten nefes sorunu yaşadığım oluyor. Ben buyum.. Yüz ifadenin oturmasına, kendini eleştirmeden bakmaya, iyileşmen için Allah'ın sana kucak açmasına izin ver. İntihar eden arkadaşım aylarca yoğun bakımda yaşadı, sürünerek öldü. Anlıyor musun intihar öyle kolay bir şey değil.
Maneviyata yöneldim demişsin ya aç az biraz Kur'an oku, Allah'ın verdiği cana kasteden huzur buluyor mu ahirette.. Yağmurdan kaçarken doluya tutulup sonsuz bir azap yaşamak da var. Allah bir an önce akıl, fikir ve şifa versin arkadaşım..

Rahat nefes almak için lütfen bi doktora başvurun. eminim çözülecektir.

Burnunuzun yeni hali de çok güzel olmuş, evet böyle bi operasyondan sonra eski halinize dönemezsiniz.
Ancak yeni halinizle yepyeni güzel bir hayata başlamaya ne dersiniz. Eskiyi düşünmeyin, yeni hayata kucak açın.
Yeter ki isteyin, her şey sizin elinizde bu karanlıktan çıkmak da daha dibe batmak da.
İnsan isterse her şeyin üstesinden gelebilir, Allah bize bunu bahşetmişken neden kullanmayalım.
Anladığım kadarıyla ne hissettiğini, ne istediğini gayet iyi bilen bi bayansınız.
Kendinizin farkına varın, kimse için değil yalnızca kendiniz için hayata sımsıkı sarılın.

o kadar detaylı güzel yazmışsınız ki keşke dediğiniz gibi düzelecek bir sorun olsa... çok teşekkürler cevap yazan herkese ama bir türlü cesaretimi toplayamıyorum pazartesi işbaşı yapmam gerek nasıl olacak bilmiyorum.

Teşekkür ederim.

klinik depresyon geçiriyorum ve defalarca psikiyatra gittim zaten

İntiharı düşünecek kadar ağır bir depresyon geçirmekte olan bir kişiyi sarsmak, kendine getirmek, haddini bildirmek, ders vermek, azarlamak istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Bu konuya yorum yapan herkesin iyi niyetinden eminim, ama lütfen kelimelerinizi dikkatli seçiniz. İstemeden de olsa ona daha fazla zarar verebilirsiniz.

Konu sahibesine kendi dini hassasiyetleri yüzünden kızanların, onun içinde bulunduğu ruh haline isyanını kendi inançlarına yapılmış bir hakaret olarak görmemelerini hatırlatmak isterim.

Çok uzağa gitmeye gerek yok, bu forumda bile ne acılar, ne sıkıntılar, ne hastalıklar görüyoruz. Kimin acısı daha fazla, kiminki depresyona girmeye değer, kiminki ölümü düşünecek kadar çaresiz gibi kıyaslamalar da çok yersiz. Burada acısı kendine fazla gelen bir kadın var. Destek olamayacaksanız, lütfen hiç olmazsa sıkıntısını çoğaltmayınız.

aaaa bu düşünce çok kötü uzun bir süre evdeki aynaları kaldır ne saçını tatarken ne yüzünü yıkarken ne makyaj yaparken asla aynaya bakma unut hani insan ergenlikten önce farklıdır ergenliğe geçince boyu uzar yüzünün şekli değişir küçük bir burnu vardır ama o kemerleşir farzetki öyle bir dönem geçirdin ve değiştin

Panikatak basli basina bi intihar sebebi zaten
İnsani itiyo resmen
Hayatta zevk alamiyosun
Hep ölecekmissin gibi oluyo
Vucudun yetersiz,yarim gibi oluyosun
Yasadin 2yil ilac tedavisi gordum
Benim sorunlarim vardi o sorunlari biraz atlatinca duzelmeye basladim.
O donem bende cok bunalimlardaydim.
Ölmeye hic yeltenmedim ama hep aklimdaydi ölûrsem ölcem,ölcem diye
Umarım carcabuk tedavilere cevap alırsınız
Ruhsal buhram cok farkli
Biyerin agrisa biliyosun nerenin agridigi
İlacini aliyosun kremi suruyosun
Ruhsal hastalik cok farkli yasamayan anlayamaz.

Ben intiharı düşünmüyorum ama şimdi senin konuyu okuyunca aklıma geldi: Yıllar önce sivilcelerim geçsin diye Ruakutan ilacını kullandım, sivilcelerim bitmedi, üstüne üstlük cildimde kalıcı sivilce izleri kaldı. İlacı kullanmasaydım belki de boyle olmayacaktı yuzum. Hepimiz kaş yaparken goz çıkarabiliyoruz, bu dunyada senin durumunda olan başka insanlar da var ve hayatlarına devam ediyorlar boyle dusun bence.

merhaba,
oncelikle cok gecmis olsun.
hipnoz yontemiyle tedaviyi de deneyebilirsiniz,hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama izmir`deyseniz alaninda cok ama cok basarili bi uzman onerebilirim.

Bana ne oldu, cıvıl cıvıldım, yaşam doluydum şimdi intiharı düşünüyorum diyorsunuz, bence bi eksiklik var. ciddi bi eksiklik. bi birikim var. içinizde ihmal ettiğiniz şeyler var. birden olmaz. altyapısını sezdirmemiş olabilir ruhunuz size ama sinsi sinsi birikmiş işte, sessizce. ilgilenmeniz gereken şey de bu. kendi içinizle ilgilenmelisiniz. burnunuzla bedeninizle değil, aklınızla kalbinizle yaşam algınızla, tümünü yıkıp yeniden inşa etmelisiniz. anı hissetmeye çalışın, içinizdeki boşluğu sonuna kadar duyumsayın, anlamlandırmaya çalışmadan, sadece yüzleşin. eğer kalbinizde acı, ağrı duyuyorsanız bunları tespit edin. size hiç kimse kendiniz kadar yakın olamaz. intihar fikrini bi süre erteleyip sadece iç dünyanıza odaklanın. gözlemleyin. gözardı ettiğiniz ne varsa elden geçirin. ölüm demişken, nasıl olsa öleceğiz. ölümsüz değiliz. var olmak neden bu kadar dayanılmaz geliyor ? neden yaşıyor olmak böyle hazsız ve tatsız ? neden bedeninizde esir hissediyorsunuz ? neden yok olmak istiyorsunuz ? gidin bunların üzerine. yeniden doğuş mümkündür tek bir ömür içinde. sabır dilerim.

klinik depresyon geçiriyorum ve defalarca psikiyatra gittim zaten
Dünden beri konuşuyoruz sizinle.

İyi değilsiniz, iyi olacağınıza dair bi inanc beslemiyorsunuz biliyorum.

Buna rağmen ufak da olsa bi yardım bulmak umuduyla dünden beri önce gül perisinin konusu altında simdi de burada kendiniz icin mücadele ediyorsunuz. Kendinizden tamamen umudu kesmis degilsiniz yani.

Geçecek. Çok ciddiyim geçecek. Yorum yapan üyelerden birinin de dedigi gibi geldigi gibi kendi kendine gidecek bu durum. Siz şu anda hiç inanmıyorsunuz, içinizde ısrarla hep böyle kalacağınızı söyleyen zalim bi ses var ama inanın geçecek.

Size özelden yazacagım daha sonra, simdilik kendinize iyi bakın.

Gerçekten öyle bir yerin ağrısa şlaç alırsın geçer ama psikolojik yıkım öyle somut ağrıya benzemiyor

Siz bizi ve yaşadıklarımızı hatta içimizdeki zalim sesi nasıl anlıyorsunuz şaşırıyorum çünkü gittiğim doktorlar bile beni böyle iyi anlamıyor.

Gerçekten öyle bir yerin ağrısa şlaç alırsın geçer ama psikolojik yıkım öyle somut ağrıya benzemiyor
Biraz daha kötü yasantisi olanları, daha kötü durumda olanları gozlemleyip dusunseniz belki dusunceleriniz degisir.
Beni ayakta tutan evladimdi
Cunku kucuktu o donem,savunmasizdi,benden baska kimse ona iyi bakamazdi
Birazda onu dusunerek kendimi motive ediyodum
Ölsem ne derler ki ogluma!
Oglum ne dusunur ki ilerde
Nasıl buyuturler ki?
Ya döverlerse
Acıksa sormazlarsa! Söylemezde gibi gibi binbir tane seyle hep aklimdan intihari atiyodum
Ama ya beni kurtar yada al canimi diye cok dua etmisligim var.

Hang
hangi ilaçları kullandınız acaba? İlaçlar beni daha da kötüleştirdi. Sürekli evdegezmeye başladım mesela, kendimi durduramıyorum.

Ameliyat sonrası yedi kilo verdim iştahsızlıktam şimdi de iki haftada hepsini aldım önce çok iştahsızdım günde iki kayısı ile duruyordum sonra da çöplük gibi her şeyi öideme indirmeye başladım panik ataklar yüzünden de evden çıkamayınca iyice şiştim

İnsan sorunlarından kaçarak kurtulamaz. Burdan gidersin başka alemde cekersin devamını. Kal ve hayatın için savaş ver. Tek kalici çözüm bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…