İntihar halusinasyonlari, annelik, caresizlik, ic dokus

Sismaniye

Guru
Pro Üye
4 Aralık 2015
9.882
23.463
348
Uzun olacak, icimi dokecegim, istemeyen okumasin. Ayar vermeye ego doyurmaya gelenler hic okumadan uzaklassin.

Son zamanlarda intihar ettigimi dusunur oldum.
Etmeyi degil. Intihar ettigimi. Kendimi oyle hayal ediyorum. Daha dogrusu filmlerdeki flash backler gibi kendimi merdivene asılı falan goruyorum.
Cocuklarim yalniz agliyorlar, ta ki esim kapidan girip asili bedenimi bulana kadar.
Elimdeki bicakla bi anda boğazımi kestiğimi düşünüyorum.
Zor dönemlerden geciyorum. Ama olmek istedigim yok.
Oğlum otizmli, kizim kucuk ve inatci, esim çoğunlukla anlayışsız.
Bazen çok zorlaniyorum. Oğlumun sebepsiz uzun aglamalari.
Çığlıkları. Yemek yemeyisi, konustuklarimi 10 kez tekrarlasam da anlamayisi, kizimin inat edip ciglik cigliga aglamasi sonucu ikisine yetemeyip televizyonu bakici yerine kullanmam. Cocuklarima fayda sağlayamayisim.
Mutlu olmaya çabalıyorum. Ufak seylerden zevk almaya. Ama temel saglam olmadigindan yine delirme halleri.
Cocuklarima bagirmak istemiyorum.
Ama oyle zaman oluyor ki siddet uygulamamak icin dislerimi sikmisim.
Uykusuzum. Yorgunum.
Oglumun gelecegini dusunuyorum. Kendine yetecek mi? Mutlu olacak mi?
Kizimi dusunuyorum abisiyle arasi nasil olacak? Kaldiramayacagi sorumluluklar yuklenecek mi?

Kendimi dusunuyorum. Anac biri degildim. Ama cocuklarimi cok sevdim. Dusundum ki yas farklari az olsun onlar buyuyene kadar kendim gibi olmam anac olurum. Sonra arkadas oluruz. Hatta egleniriz beraber. Ama su an hic buyumeyecek bir cocugun annesiyim muhtemelen. Ve bu bana cok agir geliyor.
Allah ona uzun omurler versin. Bana da daha cok sabir daha cok anaclik versin.
Esime de anlayis.
Ben esimden bosanmayi dusunuyordum. Cocuklarim okula basladiginda bakici masrafi az olur calisir kendimize yeteriz diyordum. Ama oglum sanki esimle aramizda bir zincir oldu.
Onu yalniz buyutecek guce sahip degilim.
Bu sebeple evli kalacagiz madem mutlu olalim.diye adimlar atiyorum. 1-2 hafta iyi derken yine sorunlar bas gosteriyor. Ruhum daraliyor.

Cocuklarla girdigimiz diyaloglar basligini gormek bile icime aci veriyor. Oglum 4 yasinda, girebildigimiz bir diyalog yok.

Daha zor durumda olanlar var biliyorum..
Biliyorum saglikli oldugu icin sukur etmeliyim. Ediyorum da.
Depresif halden kurtulamiyorum. Surekli yemek yiyorum. Cinsel anlamda mutlu olmaya calisiyorum. Filmler izliyorum. Ama hepsi anlik tatmin.
Ruhum huzur bulmuyor.
Esimle konusuyorum ama oglumuz hakkinda konusunda o benden cok kapatiyor kendini.
Annem de ayni sekilde.
Ben guclu olup ben onlara telkin veriyorum iyi olacak, soyle olacak falan diye. Ama artik yoruldum.
İyi olmayacak.
Ben de omur boyu depresif bir anne olarak kalacagim.
Sadece icimi dokmek istedim.

Birebir ayni durumdayiz, tek farkimiz benim sadece oglum var, otizmli 2 yas 7 aylik. Kelin ilaci olsa basina surer, sana kendini iyi hissettirecek hic lafim yok...sadece yalniz degilsin bunu bil.bizim gibi bir suru anne var...allah cocuklarimiza selamet versin. Son olarak da sunu diyeyim: buradan alacagin tek tepki norotipik ( normal gelisimli) cocugu olan annelerin vah vahlamalari.onlarin da faydasi yok. Az sonra biri cikar ayyy canimmm nasil anladiniz neyi vardi cocugunuzun der, kendi cocuguyla kiyaslamak ferahlamak icin...komik...

Eşinle biraz destek olması için konuştun mu. Yükün çok çok ağır normal olsalar bile peşpeşe iki çocuk büyütmek çok zor hele seni tahmin edemiyorum tabi ki böyle hissetmen normal. Terapi almayı denedin mi ?

Otizmli çocuk ebeveyni olmak zordur,bu süreci birçok anne-baba yaşıyor.
Otizmli çocukların anne-babalarıyla iletişim halinde olabileceğiniz topluluklar-vakıflar vardır mutlaka internetten araştırın derim. Hem aynı dertten muzdarip insanlarla olmak size yardımcı olur hem de oğlunuz ile kurabileceğiniz farklı ve bilinçli yollar bulabilirsiniz.
Kendiniz mutlaka bir psikoloğa gidin,anlatın,kendi içinizde çözemediğiniz şeylere bir uzman yardımcı olsun.

Bu durumu yaşamayan insan sizi tam anlayamaz. Benim çocuğum yok, evli değilim anca empati yapmaya çalışıyorum ve çok zor bir durum. Hayati güzel yaşamak da elimizde aslında. Biraz kızınız büyüdüğünde, size yardımcı olmaya başladığında her şey daha düzene girecek ama şu an sorumluluğunuz çok fazla. Ben sizin yerinizde olsam kesinlikle psikologa giderdim çünkü bazen içinden çıkamadığımız durumlarda profesyonel bir bakış açısı bize yol gösterici olabiliyor. Başımıza gelenler değişmiyor evet ama biz bu durumda nasıl daha mutlu olabiliriz onu öğreniyoruz. Allah yardımcınız olsun umarım psikolojiniz düzelir ki kızınız daha büyüyüp anlamaya başladığında bazı şeyleri sizi güçlü ve mutlu bir anne olarak görür..

Buna ben de kizarim.Herkesin çocuğu kendine özeldir. Acinacak bir durum da yok zaten.Çok şükür diyeceğiz ve eğitime devam edeceğiz. Herkes ne yaşıyorsa bizler de onu yaşayacağız.

Psikolojik destek almalisiniz. Oglunuz cok ozel bir cocuk diger cocuklar gibi davranmamalısınız ve diger cocuklar gibi olmasini beklememelisiniz. Bu konuda vakıflara gidin ya da internette sizin gibi ozel cocuklari olan annelerle iletisime gecin bu konudaki uzmanlarin videolarını izleyin en azindan.
Otizm orani dusuk de olsa iyilestirilebilen bir hastalik ayrica otizmli cocuklar iyi yönlendirildiğinde harikalara imza atabiliyor. Lutfen oglunuzu iyi tanimaya çalışın onun beyni bizimkilerden cok daha farkli çalışıyor ve ustun yeteneklerinin oldugu alanlar var.

Evet anne gruplarina da takiliyorum.
Ama otizmin icinde bile oyle dereceler var ki.
Senin ve benim yasadiklarimiz bile farkli farkli sikintilardir.
Sukur diyorum bazen milyon verseler yine oglumu boyle isterim. Bazen de norotipik cocuk annelerine hem kiziyorum hem kiskaniyorum.

hep böyle mi hissediyordunuz peki sonradan mı depresif olmaya başladınız

O ruh hali bende de değişiyor,dokuz yaşında oğlum. Takıntılari beni daha çok yoruyor.
Takintilar her gecen gun artiyor bizde de.
Eline bir damla su degse basiyor cigligi. Benim kiyafetlerimin renklerine bile takiyor onun istemedigi rengi giyersem aglama krizine giriyor.

Gercekten yazdiklarinizdan etkilendim elimden en büyük dua gelebilir belki normal birer cocuk büyüttük saniyoruz ama nekadar hayirli bi evlat olur nekadar vicdanli sevgili saygili olur orasi Rabbime kalmis Allah yardimciniz olsun kardesim

Takintilar her gecen gun artiyor bizde de.
Eline bir damla su degse basiyor cigligi. Benim kiyafetlerimin renklerine bile takiyor onun istemedigi rengi giyersem aglama krizine giriyor.
Eğitim alıyor değil mi canm?İnşallah zamanla iyi yerlere gelir hepsi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…