İntihar halusinasyonlari, annelik, caresizlik, ic dokus

+1

Ben de hamileyken down testleri yaptirmadim. Olsa da aldirmayacaktim.hep down sendromlu olacak diye korkuyordum.
Dogdugunda normaldi rahatladik, 1.5 yastan sonra yavas yavas anlamaya basladik terslik oldugunu.

Ben anne bile değilim.
Sizin içinde bulunduğunuz sıkıntıyı anlayamam.
Allah güç versin.

Hepimiz farklı imtihanlardan geçiyoruz.

Tek tavsiyem bir süre için sadece kendinizi mutlu edecek şeyler yapın.
En çok ihtiyacınız olan şey bu ve gerisi gelecek diye düşünüyorum.

Kadin zaten içini döküp rahatlamak için yazmış bizde destek oluyoruz dimi başka ne yapabiliriz anlamıyorum böyle insanları

Insallah. Kendimi birakmiyorum ara ara vuruyor boyle.

Bence eşiniz daha yardımcı olsa çocuk bakımına bu kadar tükenmezsiniz. Yardımcı alma maddi imkanınız var mı? En azından o ev işlerini yapar sizin çocuklara daha çok enerjiniz kalır.

Allah yardımcınız olsun. Muhakkak çok zordur. Ama bir haber okumuştum. Umut olacağını düşünüyorum. Link vermek yasak mı bilmiyorum o yüzden haberi kopyalıyorum. Lütfen güçlü olun. Siz annesiniz..
Ayberk Aksu, %98’lerde otistik bir çocuktu. Üvey annesi ile yaptığı çalışmalarla büyük ilerleme kaydetti. Otizmi %20’lere gerileyen Ayberk fotomodellik yapıyor.
Kendisi %98’lerde otistik bir çocuktu. Annesi ve babası o küçükken ayrıldı. Bir tek babasıyla iletişim kuruyordu. Annesi hastalığını kabullenmişti. Ona bakıcı tutulmuş, krize girmesin diye ne istiyorsa yapılıyordu. Ayberk’in aldığı eğitim onu kendi dünyasından çıkaramamıştı. Hastalığından dolayı saçına bile dokundurtmuyordu. 90 kilo civarındaydı. Ağız kaslarını kontrol edemediğinden salyası akıyordu. Yani görüntüsü hiç de iyi değildi.
Babası Naciye adlı biriyle evlenmiş, yurt dışına çıkmıştı. Daha sonra Naciye Aksu, eşine Ayberk’i yanına almayı istediğini söyledi. Ayberk için yeni bir ev aldılar, yüzmeyi sevdiği için havuzluydu. Bir gün Naciye Aksu, Ayberk havuzdayken, havuza havlu attı. Ayberk gidip onu aldı ve belli bir seviyede ona geri verdi. Bunu daha uzak olarak 3 kere yaptı ve üçünde de geri getirdi. En son getirişinde fark etti ki, Ayberk ona gülümsüyordu. Naciye, onun dünyasına girmeyi başarmıştı. Otizmi araştırmaya başladı ve ödül almış bir bilim adamının aslında otistik olduğunu öğrendi. Bu onda büyük umut yarattı ve Ayberk için uğraşmaya başladı. İlk olarak ona “ver” demeyi öğretti. Bunun için en sevdiği soslu makarnayı kullandı. Ver demeyi öğrenmesi için onu aç yatırdığı bile oldu. Ve başardı, Ayberk “makarna ver” dedi. Eğitimi yanında onun görünüşünün de düzelmesi gerekiyordu. Sürekli “sallanma Ayberk, ağzını kapa Ayberk” diyerek onu uyarmaya başladı. Uyarma süreleri arasındaki fark günden güne açılıyordu. Evet, bunu da başarmıştı.
Yüzme yanında yürüyüş bandında da çalışmasını istedi. Ayberk başta istemedi, krize girdi. Ama Naciye Aksu, bu sefer de patates kızartmasıyla kandırarak onu banda çıkardı ve yürüyüşe başlattı. Ayberk giderek kilo veriyor ve fit bir görünüm elde ediyordu. Kendi isteğiyle berbere gitti ve saçını kestirdi. Kendine baktıkça mutlu oluyordu. Bu sırada eğitiminde ilerleme kaydederken yemeğe ilgisi olduğunu fark ettiler. O geleceğin aşçısı olacaktı.
İlerlemeler çok iyi sonuç verdi, otizm %20’lere kadar geriledi. Ayberk artık normal bir genç gibiydi ve bir ilki gerçekleştirdi. O ilk otistik fotomodel oldu!

Yukardaki mesajı kütük gibi yazmışım. Ben anne bile değilim o yüzden ne kadar zor bir durum olduğuna empati dahi yapamayınca dümdüz bir mesaj yazmış oldum kusura bakmayın.

Bence eşiniz daha yardımcı olsa çocuk bakımına bu kadar tükenmezsiniz. Yardımcı alma maddi imkanınız var mı? En azından o ev işlerini yapar sizin çocuklara daha çok enerjiniz kalır.
Esim benden daha anactir. Ya da babac :)
Yemeklerini o yedirir. Oglumun altini o temizler. Uyutur.
Ama bu aralar isinde fazla mesai yapiyor. O sebeple artti sanirim bunalimim.
su an yardimci alma imkanimiz yok. Ben isi birakmak zorunda kaldim.

Anlattığınız gerçek hikayeyi ben de tvde önce izledim ve sonra arastirmistim.Gerçekten insana inanılmaz umut ve güç veriyor ancak acaba gerçekten %98 den mi 20 lere inmiş. Biryerde maddiyata bakıyor paran varsa herseyi yapıyorsun ama yetersizse aldirdigin eğitim de yetersiz kalıyor. Ama Ayberk ve onun dışında otizm değeri azalan kişileri duymak hep umut olmuştur bana.

Keşke ülkemde otizmli çocuklara daha fazla önem verilse.okullar varmı bilmiyorum sadece otizmli cocaklara eğitim veren?Eğitim ile gerçekten çok büyük bir gelişim sağlanabiliyor. Ben bu işi yapıyorum.yurt disinda otistik cocuklara egitim veren bir okulda egitmenim.
Ailelerin ne kadar üzüldüğünü biliyorum.özellikle anneler. Kendilerini yetersiz hissediyorlar ki zaten çok büyük bir sabır gerekiyor çoğu zaman.
İşte bu yüzden destek şart.

Ben yurtdisindayim. Simdilik pek iyi bir egitim gormedik.
Ilkokul caginda belki.

Evet maddiyat...
Ozel Kurumlar inanilmaz pahali. Devletin verdigi damlalari akitmaya calisiyoruz!

Esim benden daha anactir. Ya da babac :)
Yemeklerini o yedirir. Oglumun altini o temizler. Uyutur.
Ama bu aralar isinde fazla mesai yapiyor. O sebeple artti sanirim bunalimim.
su an yardimci alma imkanimiz yok. Ben isi birakmak zorunda kaldim.

Vallahi şişaniye söylemeden geçemicem, yorumlarınızı hep gükerek/gülümseyerek okuyorum. Böyle bir konu açınca çok şaşırdım, hiç bunalmış daralmış bir insan izlenimi bırakmadıydınız bende. Otizmli çocuğunuz olduğunu zaten bilmiyordum. Bunlara rağmen güçlü kalmışsınız ama son günlerde yorulmuşsunuz demek ki. Birkaç günlük tek başına tatil yapıp kafa dinleseniz?

Ben yurtdisindayim. Simdilik pek iyi bir egitim gormedik.
Ilkokul caginda belki.
Benim çalıştığım okulda yaş grupları ve derecelere göre ayrılıyor eğitim. Bilmiyorum hangi ulkedesiniz ama devlet okulları var burda.yani özel okul filanda değil. Masrafı yok hiç.

Bence cok guzel cok iyi bi annesiniz ... Ben su an hamileyim ve malumunuz binbirturlu hal geliyo insanin aklina gecenlerde esim ve arkadaslar muhabbet ederken eger cocukta bir problem algilarsa dr aldirma dusuncesini ortaya seren gibisinden bir laf soyledi esim.. gozlerinin icine baktim sen babasin ben anneyim icimde sadece bi balik yuzmesine dunyalar benim oluyoken canina kiyma gibi bir girisimim olmaz dedim... oglunuza kiziniza sevgi gosterin esiniz ilgilenmiyosa siz daha cok baglanin onlara.. donem donem sikinti yasayacksiniz elbette ama neden bilmiyorum farkli bi guc sezdim sizde .. simdi iki kuzunuzuda kollariniza sarin ve onlardan guc alin onlarin size ihtiyaci var unutmayin intihar falan aklinizdan cikarin ... kendimi cok ifade edemedim yazdiklarimla ama evlat apayri birseyse eger herseye katlanilir herseye deger

Benim çalıştığım okulda yaş grupları ve derecelere göre ayrılıyor eğitim. Bilmiyorum hangi ulkedesiniz ama devlet okulları var burda.yani özel okul filanda değil. Masrafı yok hiç.
Seviyeye gore normal okula kaynastirma ogrencisi olarak gonderiyorlar.
Bahsettiginiz otizm okullarinin kontejyani dusuk.
Garanti degil giris. Ve norotipik ornek olmadigindan bize tavsiye edilen normal okul denememiz.
Ama onun harici bir ozel egitim yok.
Krese gidiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…