Intihar korkusu

Kötü düşünüp uğursuzluğu çağırma kız
Yalnız kalmamaya çalış evde durma. Ailen nerde, evli misin kiminle yaşıyorsun?

Mide bağırsak problemin var mı? Anksiyeteyi tetikleyen bu olabilir.

Kötü düşünüp uğursuzluğu çağırma kız
Yalnız kalmamaya çalış evde durma. Ailen nerde, evli misin kiminle yaşıyorsun?
Bekarim canım ailemle yaşıyorum elimde değil ki işte bu hastalığı yaşayanlar beni anlarlar o kadar korkunç ki bir daha bu karanlığa girecek olmak

Teşhisli 12 senelik bipolar hastasıyım; depresyonun dibini gördüğüm senelerim oldu. Daha genç dönemlerimde 2-3 kez intihara teşebbüsüm de oldu. Gittikçe artacak kendimi öldüreceğim korkusu oluşmadığı gibi, aksine bunu düşünmemeyi ve içgörü geliştirmeyi başardım. İlaçlarımı 12 senede kah kullandım kah kullanmadım, ayarını hep ben bildim; ancak doktor kontrolünden hiç çıkmadım.

Tavsiyem ömürlük bir doktor bulun, güvenebileceğiniz ve bu doktor kontrolünde ilerleyin. Bir şey olmaz, olsa bana olurdu. Üzerine evlendim çocuk yaptım ohhooğ :)

Ömürlük bir Dr dediniz ya oda korkuttu şimdi beni bu hastalık ömürlük mu yani böyleyim işte ben o kadar korkuyorum ki bu hastalıktan iyileşememekten hastalıkla ilgili söylenen olumsuz en ufak şeyi bile kafama takıyorum

15 sene önce girdim majör depresyona. 2 yıl kadar sürdü, her an intihar düşüncesi aklımdaydı ailemi düşünüp vazgeçiyordum, benim ölümüme nasıl dayanırlar diye. Yaşadığım yer küçük bir yerdi, psikolog hakgetire. Tansiyonum yerlerde, günlerce banyo yapmıyorum, banyoya girince de saatlerce çıkmıyorum.Dişe dokunur bir sebepte yoktu ortada.

Neyse bir kaç defa bayılmanın üzerine dahiliyeye gittim. Doktor c vitamini içeren bir ilaç verdi. İlginçtir biraz düzeldim. Sonrasında ailemin desteğiyle daha iyi oldum...

Bu güne kadar yine ufak tefek ataklar geçirsemde intiharı bir daha düşünmedim çok şükür. İlaç kullanmıyorum bu arada, hiç anti depresan kullanmadım. Herşey biz insanlar için diye düşünerek yuvarlanıp gidiyorum işte...

Sende kötü şeyler düşünme. Mutsuz olabilirsin, kendini çökmüş hissedebilirsin. Olsun hep mükemmel bir hayatımız olacak değil ya. Ağlamakta lazım, üzülmekte lazım. Hayat böyle birşey...

Bugün depresyondasın yarın bambaşka sevinç ve huzur içinde olabilirsin.

Depresyon kendini tekrar edebilir ama bu gitgide şiddetlenecek ve önlenemez boyuta ulaşacak diye bir durum yok, aksine ikinci kez yaşanmayabilir de. Ancak tedbir açısından diyorum. Ömürlük doktordan kastım, süreci ve sizi bilen bir doktor olması ve aynı doktor ile gerektiğinde devam edebilmeniz. Çünkü sürekli doktor değiştirmek, doktora gitmiş olmak için rastgele birine gitmek demek, her seferinde sıfırdan başlamak, doktor-hasta arası güven bağını yeniden kurmaya çalışmak demek. Bu yüzden dedim öyle.

Inşallah canım iyi hissettirdi yorumun çook sağol

Evet canm doğru söylüyorsun gerçi bir kaç farklı doktora gittim ama kendi doktorumla da irtibatımı hiç koparmadim

Nasılsın
Biraz daha iyimisin
Bir kaç gündür hiç iyi değildim isteksizlik mutsuzluk çok vardı ama bugun daha iyiydim çok şükür arkadaşımla buluştum iyi geldi .. Az da olsa iyi hissettiğim zaman o kadar mutlu oluyorum ki uzun zamandır ozledigim bir duygu çünki bu

Böyle yavaş yavaş olacak merak etme
Mesela yarın bir iş çıkar kendine
Saat 12 kuaföre git mesela
Ben bu şekilde yapıyorum Faydası oluyor

Böyle yavaş yavaş olacak merak etme
Mesela yarın bir iş çıkar kendine
Saat 12 kuaföre git mesela
Ben bu şekilde yapıyorum Faydası oluyor
Inşallah canım evet bir şeyler yapmaya çalışıyorum gerçi canım bir şey yapmak istemediği ve yaptığım şeyden zevk anladıgım için zorlama yapıyorum her şeyi ama umut ediyorum ve sabrediyorum duzelecegime inanarak

Düzeleceksin
Meşgale meşgale meşgale
Bunu unutma
Ah bir spora yazılsan bak nasıl değişiyor çoğu şey
Kendini hep meşgul et
Biliyorum dışarı çıkmak bile sıkıntı ama yavaş yavaş düzelecek

Ise girmeyi düşünüyorum canım ama calısabilirmiyim diye kaygılarım var spor olarak da şimdilik yürüyüş yapıyorum arada o da her zaman değil zorluyorum kendimi

o günleri de görecekmiyim sagol canım boyle seylerı duymak bıle iyi hissettirıyor ınsana
Tabiki göreceksin bak ben iyiyim
Herşey yoluna giriyor
Çiçekler ekecem ormanda gezecem
Herşey elinde
Dün tadım yoktu mutsuz uyandım
Bir baktım arkadaşım geldi
Güle güle öldük sohpet ederken
Derken alt komşu geldi
Apartmanda ki dedikoduları dinledim komik anlatıyorlar
Aaaaa hani ben keyifsizdim dedim
Mutlu oldum bir an
Herşey psikoloji elimizde herşey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…