- Konu Sahibi Lazkizii54
-
Merhaba arkadaşlar okur musunuz bilmem. Ben evlilik öncesi bebeğimi aldırmak zorunda kaldım. (başta bende istiyordum bebeğimi fakat ailem karşı çıktı istemedi vs daha sonra bebeğim canlanmadı. Allah verdi Allah aldı. Hayırlısı buymuş.) daha sonra 2 aya evleneceğim nişanlımdan ayrıldım nedeni de bebeği öğrendikten sonra istememesi kendini uyuşturucuya vermesiydi. Nitekim bu olanların hepsi bi 20 gün içinde olup bitti. Bebeğim benden gideli 3 haftaya yakın oldu. Ailem ayrılıp okula dönmemi sağladı. Sakaryada iyi bi bölümde okuyorum. Ama ben hala kendime gelemiyorum sürekli geceleri ağlıyorum neden gitti neden bitti diye kendimi sorguluyorum çoğu kez de dayanamayıp yüzümü falan çiziyorum tırnaklarımla. Bir türlü toparlanamadım hiçbirşeyden zevk alamaz oldum evet yaptıklarım çok büyük hatalardı ama herkes keyfine döndü,eski nişanlım hayatına devam etti hergün takılıp gezmeye devam etti. Ama ben öyle yapamıyorum sürekli bi bunalma intiharı düşünme durumum var. Artık dayanamıyorum. Sizce ne yapmalıyım beni ne düzeltebilir. Nasıl yeniden kendime gelip olanları nişanlımı unutabilirim? Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden.
Kurtuldum inşallah geçer.. Ah bi de geceleri geçse tam olcakGeçer bunlarda geçer, aklını başına topla,kurtulmuşsun
Zaten ailem olmasa böyle iyi niyetli olmasalar çok çok kötü durumda olurdum. Ama işte olan bebeğime oldu.
İşte bendeki deli cesareti aptallık başıma bu kadar iş açtı ama allahın sevgili kuluyum herhalde kurtuldum herşeyden. Sadece akşamları ağlamaktan kendimi alamıyorum evde tek kalıyorum oo ver elini sabahlar olmasın sabahlara kadar ağlıyorum. Gündüzleri de e mübarek hiçbirşey senin suçun değil ki diyorum geceleri veryansın oluyor işte.Bebeğini isteyerek kaybetmemişsin dediğin gibi Allah verdi Allah aldı. Şimdi lütfen okuluna sıkı sıkı sarıl bi kendi ayakların üstünde dur hatalarından ders çıkar işini gücünü eline al o zaman keyfine bakma sırası sana gelir. Merak etme zamanı gelince evleneceğin insanı da bulursun evlenirsin de çocuğun da olur ama herşeyin bi sırası var. Güvenilecek bir yanı olmayan bir adamdan hamile kalarak gösterdiğin deli cesaretini bir de intihar ederek mi göstereceksin? Birincisi hataydı ama ikincisi aptallık olur. Kendine gel şu acizlik psikolojisinden kurtul lütfen.
Neler geçmiyor kuzum yaaa, herkesin açısı kenfine büyük. Bak senin derdin inan çok hafif,bebeğin zaten aldırmadı o canlanmamis. Evleneceğin adam yanlış adam çıkmış, biraz üzülürsün geçer geçer herşey geçer.Kurtuldum inşallah geçer.. Ah bi de geceleri geçse tam olcak
Müslümanım canım son olaylardan sonra daha da dini bütün bi insan oldum. Psikolojik yardıma da başladım ama sadece seanslık ilaçla değil. Umarım işe yarar.Tabiki yardım al hemen
Ayrıca iyi geleceğini düşünüyorum “Dirilt Kalbini” adlı bir kitap var onu edinip oku inancın ne bilmiyorum müslüman olduğunu farz ederek verdim kitap adını
Ben seni anlıyorum herkesin derdi kendine büyük kendine ağır başka dertler var diye üzülmemen ya da şanslı hissetmen gerekmez ama şunu düşün sadece daha hiç görmediğin kalp atışını duymadığın bir bebek için kahroluyorsun ya doğduğunda babanın uyuşturucu bağımlılığına bağlı hastalıkları olsaydı ona istediğin imkanı veremeseydin ? Okulu şimdi okuduğuna göre eğitimin yokmuş e iş yok güç yok bağımlı koca o zaman nasıl kahrolacaktın benim günahım neydi bu hayatı çekiyorum diyecektin bak zararın neresinden dönsen kâr suçu kendine buluyorsun ama belki de suçlu babası kullandığı haltlar yüzünden düştü bebek bilemezsin sen neyin suçluluğunu hissediyorsun bu yüzden kendine gelDiyorum ya herkes benim kadar şanslı değil evet ailem kızdı haklılar da ama sokağa atmadılar babam abim hep korudu kolladı evet hala kırgınlık var bunca şeye rağmen ayrı şehire yeniden okumaya döndüm hiç yaşanmamış hiç böyle olaylar olmamış gibi. Ama işte gece oluyor hüzün çöküyor bebeğimdi olaylardı düşünmeden edemiyorum kendimi suçluyorum herkesin imtihanı farklı biliyorum bu yüzden isyan etmekte istemiyorum ama kendimi hırpalıyorum
Asıl hata bebeğimi doğurmakla "baba" sıfatını haketmeyen bi adama bi hediye vermek olurdu. Allah korumuş beni ve meleğimi. Geçicek inanyorum. Kk'nın güzel hatunları bana güç veriyor.Neler geçmiyor kuzum yaaa, herkesin açısı kenfine büyük. Bak senin derdin inan çok hafif,bebeğin zaten aldırmadı o canlanmamis. Evleneceğin adam yanlış adam çıkmış, biraz üzülürsün geçer geçer herşey geçer.
Ozaman bu kitabı mutlaka okuMüslümanım canım son olaylardan sonra daha da dini bütün bi insan oldum. Psikolojik yardıma da başladım ama sadece seanslık ilaçla değil. Umarım işe yarar.
Biliyorum haklısın tabiki ama aile bakımından şanslı olduğumu düşünüyorum ailem olmasaydı evlen çocuğunu doğur deseydi sanırım asla kendime gelemezdim sadece suçluluk şöyle hissediyorum neden bunların olmasına izin verdim. Niye böyle büyük bihata yaptım diye üzülüyorum ama görüyorum ki ortak arkadaşlarımızdan adam gram umrunda değil.Ben seni anlıyorum herkesin derdi kendine büyük kendine ağır başka dertler var diye üzülmemen ya da şanslı hissetmen gerekmez ama şunu düşün sadece daha hiç görmediğin kalp atışını duymadığın bir bebek için kahroluyorsun ya doğduğunda babanın uyuşturucu bağımlılığına bağlı hastalıkları olsaydı ona istediğin imkanı veremeseydin ? Okulu şimdi okuduğuna göre eğitimin yokmuş e iş yok güç yok bağımlı koca o zaman nasıl kahrolacaktın benim günahım neydi bu hayatı çekiyorum diyecektin bak zararın neresinden dönsen kâr suçu kendine buluyorsun ama belki de suçlu babası kullandığı haltlar yüzünden düştü bebek bilemezsin sen neyin suçluluğunu hissediyorsun bu yüzden kendine gel
Tavsiyeni dinleyeceğim yazarı kim ki? Umarım maneviyatıma maneviyat katarım da iyi olurum yaOzaman bu kitabı mutlaka oku
Canım sıkıldıkça üzülünce tekrar açıp okuyorum oradaki bazı cümleleri iyi geliyor bana
Nouman Ali khan yazarın adıTavsiyeni dinleyeceğim yazarı kim ki? Umarım maneviyatıma maneviyat katarım da iyi olurum ya
Gün içinde bişey yokta gece olunca vay efendim neden böyle oldu diye ağlıyorum işte.Nouman Ali khan yazarın adı
YouTube’da videoları falan da var alt yazılı izleyebilirsin
Daha yolun başında ayağın tökezledi diye yaşamaktan niye vazgeçeceksin 2 sene sonraki hayatının hayalini kur geriye bakma
İşte bendeki deli cesareti aptallık başıma bu kadar iş açtı ama allahın sevgili kuluyum herhalde kurtuldum herşeyden. Sadece akşamları ağlamaktan kendimi alamıyorum evde tek kalıyorum oo ver elini sabahlar olmasın sabahlara kadar ağlıyorum. Gündüzleri de e mübarek hiçbirşey senin suçun değil ki diyorum geceleri veryansın oluyor işte.
Gece spor yaptığında uyuyamazsın:) uyku vaktinden 2 saat aralıklı olması daha uygun ancak meditasyon öğrenebilirsin. Ben yoga yapmıştım bir dönem gerçekten çok faydasını gördüm okuluna da yardımcı olacaktır deneyebilirsin.Geceleri spor yapıp yorulup uyusam mı acaba :) hayırlısı buymuş nasip değilmiş diyorum. Bi bebeği sırf kıymamak için doğurmak ona daha büyük günah olabilirdi. Babası hiç bakmayabilirdi. Bunları düşününce allah korumuş hem beni hemde meleğini. Bilmiyorum akşamları sürekli bi depresif ruh hali içindeyim kadın doğum doktoru suçluluk duyabilirsin ama uzun sürerse yardım almanı tavsiye ederim dedi.
Ya senin için çok üzüldüm. Allah hayırlı evlat versin hepimize. Lütfen ölmeyi düşünme yine olacak bebeğin daha iyi olacak herşey ama üzülme olur mu bak bende üzülmemeye çalışıyorum hem seni seven sahip çıkan bi eşin var.Canım bende düşük yaptım hatta halen o süreç içerisindeyim ne demek bir yaşayan birde Allah bilir bunu anlatmak mümkün değil Allah yardımcı olsun bize inşallah
Bu kolay bir şey değil hemen atlatamiyor insan o yüzden kendine süre ver üzülme süreci daha devam edebilir zamanla azalır diye umut ediyorum bende
O bebek doğsa belki sağlıklı olmayacaktı nişanlı dan zaten hayır gelmez babasız ve sağlıksız bir bebek olduğunu düşün inan ki bizim için hayırlısı ne bilen sadece Allah
Bende intiharı düşündüm doktordan öğrendim geldiğim gün nasıl ailemi eşimi uzmeden bunu yaparım diye diye uyuyayım uyanmayayim Allah'ım diye çok dua ettim ama yaşıyoruz işte
İnşallah ileride seni seven eşine birlikte isteyip hamile kalacaksın bu üzüntüleri unutarak mutlu olacaksın öyle düşün
Deneyebilirim maneviyatımı biraz arttırmayı düşünüyorum zaten bu sıra yine de teşekkür ederim fikirlerin için :)Gece spor yaptığında uyuyamazsın:) uyku vaktinden 2 saat aralıklı olması daha uygun ancak meditasyon öğrenebilirsin. Ben yoga yapmıştım bir dönem gerçekten çok faydasını gördüm okuluna da yardımcı olacaktır deneyebilirsin.
Evet sen çok haklısın Allaha bıraktım artık nasip değilmiş diyorum ilerisi için daha iyi anne baba olacağım ve seçeceğim insan bebeğimi hakedecek biri olacak diyorum. Yine de teşekkür ederim güzel fikirlerin için. İçimi ciddi anlamda çok rahatlattın.Geceleri hep öyle olur zaten. Ama kendini bu durumdan kurtarmakta senin elinde. Baktın kötü oluyorsun ağlıcaksın aç kitabı ders çalış veya kitap oku müzik dinle film izle. Geçmişi düşünüp düşünüp ağlayıp sızlamak seni intihar psikolojisine sürüklüyor . duyguların seninle oyun oynuyor mantığındaki devreye koymalısın. Mantıklı olan da geçmişi geride bırakıp geleceğini güzelleştirmeye odaklanmak. Evlat acısı çok zor hamilelik aşamasında da zor doğurduktan sonra da ama en kötüsünü düşün. Yıllarca bakıp büyütüp emek verip yavrusu elinden kayıp giden anneler var. Bu emin ol daha zor. Şükret haline dua et bebeğini kalbinde yaşat. Her karanlığın bir aydınlığı var ama sana bi abla tavsiyesi intihar bı çözüm yolu değil. İntihar bebeğine öbür tarafta da kavuşamayacağının en garanti yolu. Bütün umutları söndürmek niye? Umut ger zaman var herkes için var. Hakkında hayırlısını dile bundan sonrası için gerisini de Allah'a bırak ve lütfen güçlü ol dimdik dur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?