İntiharın Eşiğinde

Psikiyatrik tedaviler bazı kisilerr aykiri ve korkunc gelebilir.anlarim.
Psikolog ise gidip derdimi ona mi anlatacagim bakis acisiyla gorulebiliniyor.sahit oldum.
Sana sunu söyleyebilirim psikoloji okumus biri olarak hayatimin bir döneminde ki ailemi tenzih ediyorum aile konusunda cok sansliyim.cevresel farkli kisisel konularim oldu lanet olsun beni anlamiyorlar ne halt etmeye yasiyorum dedim.
Kisa 1 donemde degildi bu oldukça uzun soluklu bir bikmis birakmislik yasadim.

Hayata farkli bir yerden baksan.aileni kendin secmedin.onlarin davranislarinin sorumlusu sen degilsin ki sorumlulugu alasin.
Is mi ceviriyorlar laf mi soyluyorlar evet bu onlari baglar.
Hayat sana ait yönlendirmede sana ait.
Birilerinin seni mutsuz etmesine sen musade etme.
Ise gir evini ayir.birde seni darlayan zorlayan insanlar olmadan hayatini yasamaya bak.

İntihar etme fikrini aklndan çıkar kimseyi takmadan yaşamayı ve insanlara taviz vermemeyi öğren kendine gel lütfen

İntihar ederseniz hem bu dunyanizi hem ahiretinizi mahfedeceksiniz.. Ailesi ile problem yaşayan milyonlarca insan var az once bir haber okudum kanim dondu kucucuk kiz cocuguna kendi aile bireyleri tecavuz edip durmuş..
Yani demem o ki halimize şükredelim zaten genç bir bayansiniz ya işe girersiniz , ya evlenirsiniz ömür boyu aile yaninda kalmayacaksiniz. Depresyondasiniz sanirim hersey yoluna girer kendinize bu kotulugu yapmayin. Allah yardimciniz olsun

intiharı düşünecek kadar bunalması zamanı olmadığını düşündürdü bana o yüzden.

Psikologlara psikiyatristlere inanmıyorum. Kendim ne yapabilirim?
İnanmamanizin bir sebebi olmali.. Tarafsiz bir kisi size yardimci olacak simdilerde sorunlari olmayan insanlar bile duzenli olarak psikologlara gidiyorlar. Buraya yazarak bile yardim istiyorsunuz sizde bu ruh halinden kurtulmak istiyorsunuz bizler degilde daha profesyonel insanlar yardim edecek. Bir daha düşünün

Psikologlara psikiyatristlere inanmıyorum. Kendim ne yapabilirim?
İnanmamanizin bir sebebi olmali.. Tarafsiz bir kisi size yardimci olacak simdilerde sorunlari olmayan insanlar bile duzenli olarak psikologlara gidiyorlar. Buraya yazarak bile yardim istiyorsunuz sizde bu ruh halinden kurtulmak istiyorsunuz bizler degilde daha profesyonel insanlar yardim edecek. Bir daha düşünün

İnsan en dibe batmadan yükselemezmiş.. Şimdi bu kadar üzüldüğünüz, yıprandığınız bu olaylar gelecekte ki güzel anılarınzda aklınıza bile gelmeyecek.. Ama ölmeyi tercih ederseniz o güzellikleri göremeden ve dünyada yenilgiye uğramış ahirettine de aynı şekilde yenilmiş olarak gideceksiniz.. O aileniz olacak insanlar için siz kendinize kıyacaksınız ve onların yapamadığı siz elerinizle yapacaksınız.. Yapmayın. Onların inatlarına yaşayın, depresifte olmayın sizi yıldıramadıklarını gözlerine sokun..
Size tavsiye şimdi derin bi nefes alın ve düşünün.. Ailenizden en kısa zamanda mutlu olacağınız şekilde nasıl ayrılırsınız? Bunun cevabı ne ise ona hazırlayın kendinizi, onun için çalışın ve en kısa zamanda bunu gerçekleştirin.. Hayatınızı yaşayın, mutlu olun, en önemlisi de kendinizi sevin.

intiharı düşünecek kadar bunalması zamanı olmadığını düşündürdü bana o yüzden.

Anladım. Ama şimdi düşünüyorum da benim bile öyle dönemlerim olmuş. Ailemi düşman sandığım zamanlar.. sonra dönüp bakmışım ki aslında sadece onlar dostmuş. Sanki konu sahibininki de geçecek birşey gibi duruyor. Geçmesini bekleyip ayaklarının üzerinde durmaya çalışsa keşke. Herşey yoluna girer onun için de umarım.

inşallah.

İntihar ne demek hiç öyle olur mu yaşadığınız ili değilseniz herkesten uzak olmak birsüreliğine belki iyi gelir

Bunun için kendini öldürmeyi düşünüyorsun :) ya saçmalama daha neler..ders çalış kimseyl e fazla muhatap olma sonra çık o evden ...bunun için ölünmez benim yerimde olsaydın bunları asla dert etmezdin. beterin beteri var en ufak proglem de ölüm düşünür oldum sanki orası çare olucak ! Zorluklara karşı mücadele et

arkandan cevrilen is ne cozemedim ?
mesajlarini okumasimi ?
okumayan anne varmi ki acaba merak ediyorum
erkek arkadasini neden istemiyorlar
yasinizmi kucuk ?
biraz fazla buhrana kapilmissiniz sanirim

Gittim psikoloğa da gittim. Fakat o insanın beni dinlediğinden bile şüpheliyim. Çok sinirlendim,siz beni dinlemiyor musunuz dediğimde daldığını söyledi ve lütfen devam edin dedi. Yani sizce inanmamam normal değil mi?

İnanmıyorum nedir ya şaka mı bu ?
Bana faydası olacağına inanmıyorum filan dersin de koskoca iki bilim dalını çöpe atmak nedir ?

Psikoloji bilim dalına inanmıyorum demedim. Psikologlara, psikiyatristlere inanmıyorum dedim. Çünkü psikoloğa gittiğimde beni dinlemediğini anladım. Dinlemiyor musunuz dediğimde de dalmışım cevabını aldım.

tavrınızdan dolayı yorum yapmaya korkuyorum açıkçası ama bir kaç şey yazacağım.
diğer konularınıza da göz attım bu arada ve tamamı şikayet, intihar edeceğim, psikolojimi bozdular içerikli.
ailenizle aranızda bir iletişim sorunu olabilir (ki babanıza verdiğiniz bir kaç cevabın çok uygunsuz olduğunu düşünüyorum)
sevgilinizle beklediğiniz o "evlilik" hadisesi henüz gerçekleşmemiş olabilir
daha yeni mezunsunuz hemen iş bulamamış olabilirsiniz
bunlar hepimizin hayatının bir döneminde yaşadığı sıkıntılar zaten

ancak sizin olaylara bakış şekliniz çok farklı
yapıcı olmak yerine yıkıcı
anlamak yerine şikayet eden
olumlu düşünmek yerine en kötüsünü bekleyen
sakin kalmak yerine kendi sinirinizi körükleyen biri gibi geldiniz bana.

her ne kadar inanmasanız da (ki tek bir psikolog görüşmesiyle, o mesleği yapanlar arasında tek bir kişiden yola çıkarak bu sonuca varmak doğru değil) psikolojik bir tedavinin ya da psikoterapinin gerektiğini düşünüyorum. özellikle
"Bende bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Mutlu bir insandım."
"Herkes arkamdan iş çeviriyor" "Kendime şans verecek miyim bilmiyorum"
sözleri ve intihar edeceğinize doğrudan ya da dolaylı olarak değindiğiniz diğer sözleriniz yüzünden.

intiharı geçelim bir kere. o fikrin gelişimi, süreci ya da sonucu çok farklı işleyen bir durum.
öleyim de kurtulayım, madem onlar beni rahat bırakmıyor ben onlardan ölümle kurtulacağım tarzı sözler sizin anlık sinir ve yaşadığınız ruhsal gelgitle alakalı.

kaynağı olan düşünceleriniz (annenin mesajı okuması vs) ve onları yorumlama şekliniz, bir noktadan sonra da kesin benim hakkımda konuşuyorlar fikri (ve belki de paranoya) sizi doldurdukça doldurmuş. emin olmak mümkün değil ama bazı cümlelerin üzerinde gereğinden fazla durarak konuyu derinleştiriyorsunuz gibi geldi.

ve belki de en kötüsü "ben nerede hata yapıyorum" demiyorsunuz sanırım.
tüm ilişkiler (aile dahil olmak üzere) biraz al gülüm ver gülüm mantığına göre işliyor
baba kızınca siz susarsınız sakinleşirse konuşursunuz
sinirlendiğinizde o ortamdan uzaklaşır sakinleşirsiniz ve muhatabınıza bunu daha uygun br dille anlatmaya çalışırsınız.
ama ilişkilerinizde bu yok.

ha anne baba beni idare etsin diyorsanız haklı bir talep olabilir ama her zaman yerini bulan bir talep değil bu.
ben de ailem tarafından çok şeyden mahrum edildim, işsiz olduğum dönemde sıkıntı çektim, savunulması gereken durumlarım oldu destek bulamadım vs vs. sonra anladım ki ne kadar şikayet ederseniz edin karşıdaki asla değişmiyor, sizin değiştirebileceğiniz tek şey de kendiniz.

bu süreçte bence kesinlikle uzman desteği şart
ha kendi başıma bu işten kurtulacağım derseniz Allah yardımcınız olsun derim çünkü önlemini almazsanız gittikçe derinleşecek gibi görünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…