Çok geçmiş olsun kalp atışı alınamamasına çok üzüldüm. Peki bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz, doktor değiştirecek misiniz?Ben kısaca hikayemden bahsedeyim. 3 yıldır irenbede tedavi görüyorum. İlk eşimden hamile kaldım ama yaşım küçüktü 15 yıl önce istemedim. Şimdi 37 yaşındayım ve 6 yıl önce 2. Evliliğimi yaptım. Eşim testis kanseri oldu 10 yıl önce. 4 kür kemo aldı ve dondurulmuş spermleri vardı. Ümit hanıma bunları detaylıca izah ettim. Eşime herkese yaptığı spermiogram yaptı. Morfoloji 1, ileri hareket 30, sayı 4 milyon çıktı. İyi bize yeter dedi. Ya hocam dna hasar testi yapsak dedim. Dondurulmuşu kullanalım belki kemo kötü etkiledi dedim. Yok nuh dedi peygamber demedi. İlk opuda 3 tane 3. Gün embriyom oldu, 5. Güne gitmiyor. 2 tane transfer etti sonuç negatif. Senin çikolata kistin varmış yeni gördüm dedi 3 ay menopoza soktu. 2. Opuyu oldum öncesinde. 19 toplandı, 9 u döllendi. Hiçbiri 5 i göremedi, 6 sı 3. Gün. 2 koydu bu sefer de kimyasal. Dedim hocam kalan 4 ünü de çöz en iyi 3 tanesini koy. O da öyle yaptı. 2 kese oluştu. 1 i boş, 1 i 6+1 olduk bugün kalp atışı yok. Sonuç kürtaj. Deneme tahtası oldum çıktım. Sperm kaynaklı sorunun üstünde kesinlikle durmuyor. Varsa yoksa kadın. Ya benim ilk eşimden kürtajım var diyorum yok dinlemiyor. İyi araştırın derim.
Ümit hanım ismail küçük gittiğinden beriO kadar ayrintili dusunmeyi doktorlara birakalim, ben de senin gibiyim.. hic takma kafana artik, onlar koymak istemediyse vardir bildikleri.. simdi dinlenme ve guzel habere hazirlanma gunleri senin icin
Ben aslında şişli memorial düşünüyordum ancak dondurulmuş spermler ege üniversitende. İzmirde de irenbenin labaratuarı tavmergenden iyi. O yüzden son kez standart işem yumurta toplamayı el mahkum irenbede yaptırıp dondurulmuş spermlerle döllendirelim diyorum. Yine bunların eline düştük. Rabbim kurtarsın bunlardan.3 yılım heba oldu. En azından 2. Opudan sonra dondurulmuş spermleri kullanabilirdi ümit hanım. Çikolata kistinden dıkayı tutunmuyor diye kesin konuştu. Geldiğimiz nokta bu.Çok geçmiş olsun kalp atışı alınamamasına çok üzüldüm. Peki bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz, doktor değiştirecek misiniz?
Cok uzuldum bunlari duyuncaÜmit hanım ismail küçük gittiğinden beri
Çok yoğunlaştı. Cevap bile veremiyor. Hocam 3. Transferi nasıl yapıcaz diyorum. Hadi gelin beyin fırtınası yapalım siz ne dersiniz diyor. Yahu ben ne bileyim, bu senin uzmanlık alanın. O anda güvenimi kaybettim ama el mahkum. Yani teknik meknik hikaye. Herkese aynı şeyi yapıyorlar.
Sizdeki sorun net olarak tespit edilebildi miCok uzuldum bunlari duyuncabenim de dort transfer, iki doktor sonrasi burasi umut vermisti bana..
Izmirde zaten adam akilli bir merkez de yok.. Istanbula gitmek de ozellikle bu donemde cok zor olur bizim icin..
bilemiyorum, hepimiz icin hayirlisi ne ise o olsun
Insallah en kisa zamanda saglikli, guzel haberler alirsinizBen aslında şişli memorial düşünüyordum ancak dondurulmuş spermler ege üniversitende. İzmirde de irenbenin labaratuarı tavmergenden iyi. O yüzden son kez standart işem yumurta toplamayı el mahkum irenbede yaptırıp dondurulmuş spermlerle döllendirelim diyorum. Yine bunların eline düştük. Rabbim kurtarsın bunlardan.3 yılım heba oldu. En azından 2. Opudan sonra dondurulmuş spermleri kullanabilirdi ümit hanım. Çikolata kistinden dıkayı tutunmuyor diye kesin konuştu. Geldiğimiz nokta bu.
Yok edilemedi.. genetik temiz, pihtilasma yok, kist yok, yumurtalar kaliteli cikiyor..Sizdeki sorun net olarak tespit edilebildi mi
Refik ve kerem bey varmış bide herhalde. Ama nasıl doktorlar ben de bilemiyorumİrenbede de gidecek düzgün bi dr kalmadı malesef. Yine ümit hanıma gidicez malesef
Onu izmirde birkaç labaratuar yapıyor. Örneği alıp Ankaradaki Düzen labaratuarına gönderiyorlar. Düzen labaratuarıyla iletişime geçip izmirle çalıştığı labaratuarları öğrebdbilirsiniz. Ümit hanıma bunu sordum ben. Dna hasarı varsa çözğm yok diyor. Ya sen ürolog değilsin. Belki iyileşme sağlanacak yada en azından sorun tespiti yapılacak. Test 600 lira zaten. Onu da veriririz ne olacak. Yani yönlendirnme açıklama sıfır. Ya ben bu halimle nelet okuyup öğrenmişimYok edilemedi.. genetik temiz, pihtilasma yok, kist yok, yumurtalar kaliteli cikiyor..
esim icin ilk defa genetik test istendi.. ama dna hasarina hic bakilmadi..onu ayrica yaptirabilir miyiz? Nasil bir test, irenbe yapar mi acaba?
Kerem bey yeni geldi, ismail küçükün yerine. Refik keleşi de bilmiyorum hiç.Refik ve kerem bey varmış bide herhalde. Ama nasıl doktorlar ben de bilemiyorum
Peki siz sorunun spermden kaynaklandığına emin misiniz? Tutunma filan da olmuş ama kalp atışı olmamış ya bilemedim ben o yüzden. Hani tutunma sıkıntınız yok o kesinKerem bey yeni geldi, ismail küçükün yerine. Refik keleşi de bilmiyorum hiç.
Kapanma gecsin hemen arastiracagim.. cok tesekkurler bilgi icin.. eger hic cozumu yoksa neden deneme tahtasi olalim ki..Onu izmirde birkaç labaratuar yapıyor. Örneği alıp Ankaradaki Düzen labaratuarına gönderiyorlar. Düzen labaratuarıyla iletişime geçip izmirle çalıştığı labaratuarları öğrebdbilirsiniz. Ümit hanıma bunu sordum ben. Dna hasarı varsa çözğm yok diyor. Ya sen ürolog değilsin. Belki iyileşme sağlanacak yada en azından sorun tespiti yapılacak. Test 600 lira zaten. Onu da veriririz ne olacak. Yani yönlendirnme açıklama sıfır. Ya ben bu halimle nelet okuyup öğrenmişim
Ya gerçekten paramızla pulumuzla hiçbir şey yaptıramıyoruz. Zamanında ali öner beye yalvardım histeroskopi diye. Gerek yok gerek yok diye asla yapmadı. Yapsa eline mi yapışacaktı sanki. Bu malesef genel olarak böyleKapanma gecsin hemen arastiracagim.. cok tesekkurler bilgi icin.. eger hic cozumu yoksa neden deneme tahtasi olalim ki..
Ben her ne test varsa yapalim oncesinde dedim onceki iki doktoruma da, ikisi de hic yanasmadi, sonuc dort kere husran
Bana da her yapilan test maliyet dendi, gerek yok dendi.. sanki tedaviyi bedavaya yapiyorlar.. biz de bir gram bilgi edinmek icin forumlarda iz suruyoruzYa gerçekten paramızla pulumuzla hiçbir şey yaptıramıyoruz. Zamanında ali öner beye yalvardım histeroskopi diye. Gerek yok gerek yok diye asla yapmadı. Yapsa eline mi yapışacaktı sanki. Bu malesef genel olarak böyle
Evet maliyet ama sonuçta ödemeye razıyız, yine yaptıramıyoruz. Ben ümit hanımdan biraz da bu yüzden memnun kalmıştım. Histeroskopiyi ben demeden yaptı ve çizik de attı diye. Şimdi olumsuz yorum görünce üzüldüm açıkçasıBana da her yapilan test maliyet dendi, gerek yok dendi.. sanki tedaviyi bedavaya yapiyorlar.. biz de bir gram bilgi edinmek icin forumlarda iz suruyoruz
Ben ilk hamileliğimde kalp atışını da duymuştum hatta o kadar cahildimki hamile olduğumu 2 ay sonra anladım. 23-24 yaşlarındaydım. Sağlıklı gebelikti. Zaten ümit hanım da hsg, histereskopide herşey çok iyi dedi. Rahim şekli vs. Yumurta sayı ve kalitesi. Hal böyle olunca ibre spermi gösteriyor. Zaten eşimin tek testisi alınmıştı. Ama asıl etken 4 kemoterapi.Peki siz sorunun spermden kaynaklandığına emin misiniz? Tutunma filan da olmuş ama kalp atışı olmamış ya bilemedim ben o yüzden. Hani tutunma sıkıntınız yok o kesin
Siz de hiç kolay şeyler yaşamamışsınız, ama ben de gerçekleri bilin istedim. Ha başarılı olan vaka yokmu tabiki var ama onlar zaten düz vaka. Hız yavaş, sayı az falan.. bizimki komplike, zaten bunu çözmek başarı. Yoksa herkes yumurta şişirip toplayıp dölleyip koyuyor. İlaçlar herkeste aynı.Kapanma gecsin hemen arastiracagim.. cok tesekkurler bilgi icin.. eger hic cozumu yoksa neden deneme tahtasi olalim ki..
Ben her ne test varsa yapalim oncesinde dedim onceki iki doktoruma da, ikisi de hic yanasmadi, sonuc dort kere husran
Benim de moralim bozuldu.. artik bu benim son denemem olacak.. bakalim neler yasayacagiz.. sagligimiz yerinde olsun daEvet maliyet ama sonuçta ödemeye razıyız, yine yaptıramıyoruz. Ben ümit hanımdan biraz da bu yüzden memnun kalmıştım. Histeroskopiyi ben demeden yaptı ve çizik de attı diye. Şimdi olumsuz yorum görünce üzüldüm açıkçası
O zaman dediğiniz gibi ibre spermi gösteriyor gerçekten. İnşallah bu defa o dondurulmuş spermleri kullanmaya razı gelir de daha fazla uğraştırmaz siziBen ilk hamileliğimde kalp atışını da duymuştum hatta o kadar cahildimki hamile olduğumu 2 ay sonra anladım. 23-24 yaşlarındaydım. Sağlıklı gebelikti. Zaten ümit hanım da hsg, histereskopide herşey çok iyi dedi. Rahim şekli vs. Yumurta sayı ve kalitesi. Hal böyle olunca ibre spermi gösteriyor. Zaten eşimin tek testisi alınmıştı. Ama asıl etken 4 kemoterapi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?