- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 36.006
- 598
Onlar yapınca yankı uyandırıyor. Ayrıca irmakin katili hacı hoca değil ki. Sıradan bi insan. Musluman kimlikte yazınca musluman olunmuyor. Ateist olunca da toplumsal bir farkındalık kazanilmadigi gibi. Kazanılmış olsaydı böyle olaylar ateistligin yogun olduğu ülkelerde azalirdi değil mi...Amacınızın din üzerinden tartışma çıkarmak olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden uzatmicam.
ortadoğu da yaşananların toplumda alakası yok. dinle de alakası yok. yedi yaşında kızla evlenmek caizdir, babanın kızına şehvet duyması normaldir diyen imamlarıyla hele hiiiiiiç alakası yok. biri taciz tecavüz yaşadıysa şortu kısadır aranıyordur, o saatte ne işi vardır , binmeseymiş minibüse diyen kadınlarla dolu bu ülke. biz bu cahillikle bi adım öteye gidemeyiz cherrycimTacizin tecavüzün toplumla, kültürle alakası yoksa neyle alakası var söyler misiniz , şalgamla mı?
Baskıcı , cinselliğin tabu olduğu toplumlarda tecavüz daha yaygın, bu kadar. Bilmiyorsanız açıp okuyun 4678643 tane Ortadoğu vs Avrupa sosyolojik araştırması var.
Kim demiş bu 7 yaşla evlenmek caizdir diyeortadoğu da yaşananların toplumda alakası yok. dinle de alakası yok. yedi yaşında kızla evlenmek caizdir, babanın kızına şehvet duyması normaldir diyen imamlarıyla hele hiiiiiiç alakası yok. biri taciz tecavüz yaşadıysa şortu kısadır aranıyordur, o saatte ne işi vardır , binmeseymiş minibüse diyen kadınlarla dolu bu ülke. biz bu cahillikle bi adım öteye gidemeyiz cherrycim
kendim yazmak istemiyorum. direk bu cümleyi google yazKim demiş bu 7 yaşla evlenmek caizdir diye
Müge anlı da izlersenizpembe yorgan ?
İnanamıyorum. Sapkınlık resmen. Bi de hakkinda takipsizlik verilmiş. Ben başörtülü dindar biriyim ama işte bu yüzden laikliği savunuyorum. Çünkü biz şeriatı çok yanlış anlayıp hemen şapkınlığa gidiyoruzkendim yazmak istemiyorum. direk bu cümleyi google yaz
İnsanda vicdan ve merhamet olması yeter. Bir dine sığınmaya gerek yok. Dine sığınanları görüyoruz işte. N.Ç' ye anal yolla tecavüz eden muhtar " günaha girdim şeytana uydum namazımı kılıp tövbe edeceğim" demişti çocuğa.
ülkemizde herkes sizin gibi güzel düşünebilse keşkeİnanamıyorum. Sapkınlık resmen. Bi de hakkinda takipsizlik verilmiş. Ben başörtülü dindar biriyim ama işte bu yüzden laikliği savunuyorum. Çünkü biz şeriatı çok yanlış anlayıp hemen şapkınlığa gidiyoruz
Bu imamlar size mi fetva veriyor özel olarak,biz niye görmüyoruz?ortadoğu da yaşananların toplumda alakası yok. dinle de alakası yok. yedi yaşında kızla evlenmek caizdir, babanın kızına şehvet duyması normaldir diyen imamlarıyla hele hiiiiiiç alakası yok. biri taciz tecavüz yaşadıysa şortu kısadır aranıyordur, o saatte ne işi vardır , binmeseymiş minibüse diyen kadınlarla dolu bu ülke. biz bu cahillikle bi adım öteye gidemeyiz cherrycim
e yaz internete. araştır oku bilgilen öğren. bak ben imamlara karşı değilim. ama topluma gaz veren bazı dinci insanların varlığını inkar edemezsinBu imamlar size mi fetva veriyor özel olarak,biz niye görmüyoruz?
Ben bu adamın inançı olduğuna ve dini olduğuna inanmıyorum sapığın dini imanı mı olur sapık adı üzerindeYine konu dayanmış dine.Zaten diğer kitaplari aynı yaradan gondermemis.Din neden gerekli,?hangi din ,daha doğru topluma yansımış?hangi toplum bunu hayatına daha çok yansıtmış?,toplumu geriletmis mi,ilerletmiş mi?.....Dinlerden önce ki toplumun hali neymiş,sonra ne olmuş?Toplum dinle ,hukukla düzene girer.Bunların aksini dine inanmayan kesime sorup size gore bir cvp beklemek de gördüğümüz üzere çok mantıklı degil.Herhalde sizde inancsizliginizin doğru olmadığını kabul etmezsiniz değilmi.Öyleyse sorgulamak açık aramak yerine su duruma çözüm bulalım,din ya da dinsiz karşılaştırması yapmadan.Hangi toplum da daha az sa sapkınlık oraya gidecek , yada dini varmi yokmu onu kabul edip hayatımıza geçirecek değiliz. Bu arada cidden ıslamiyeti aşagiladiginiz için aşırı derecede itici oluyorsunuz,çok umurunuzda olmayabilir ama saygı sizin de bizimde görmek istediğimiz bir tutum.En azından tüm aşağılık durumları bu dine maledemezsiniz.
e yaz internete. araştır oku bilgilen öğren. bak ben imamlara karşı değilim. ama topluma gaz veren bazı dinci insanların varlığını inkar edemezsin
bu yazdıklarımdan islamiyeti aşağıladığımı anlaman üzücü açıkcası. ayrıca toplum dinle düzene girmez. sadece hukukla düzene girer. bana inançsız demişsin. hayır arkadaşım ben inanan biriyim. sapla samanı ayıralımYine konu dayanmış dine.Zaten diğer kitaplari aynı yaradan gondermemis.Din neden gerekli,?hangi din ,daha doğru topluma yansımış?hangi toplum bunu hayatına daha çok yansıtmış?,toplumu geriletmis mi,ilerletmiş mi?.....Dinlerden önce ki toplumun hali neymiş,sonra ne olmuş?Toplum dinle ,hukukla düzene girer.Bunların aksini dine inanmayan kesime sorup size gore bir cvp beklemek de gördüğümüz üzere çok mantıklı degil.Herhalde sizde inancsizliginizin doğru olmadığını kabul etmezsiniz değilmi.Öyleyse sorgulamak açık aramak yerine su duruma çözüm bulalım,din ya da dinsiz karşılaştırması yapmadan.Hangi toplum da daha az sa sapkınlık oraya gidecek , yada dini varmi yokmu onu kabul edip hayatımıza geçirecek değiliz. Bu arada cidden ıslamiyeti aşagiladiginiz için aşırı derecede itici oluyorsunuz,çok umurunuzda olmayabilir ama saygı sizin de bizimde görmek istediğimiz bir tutum.En azından tüm aşağılık durumları bu dine maledemezsiniz.
ay bi an kendimi finlandiyada yaşar gibi hissettim iyi miSanırım bazılarımız hiç gazete okumuyor, haber izlemiyor. Ya da haberi belirli kanallardan takip ettiği için bu tip çirkinliklerden ne hikmetse hiç haberdar olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?