iş arkadaşı

Suenoelamor

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
168
Puanlar
18
Kızlar selam, bir aklınıza ihtiyacım var. İş yerinde kasada çalışan bir kadın iş arkadaşım var, benden büyük ve 4 yıldır burada, patronla arası da bayağı iyi. Ben muhasebedeyim ve kasaları da ben yapıyorum, yani mecburen muhattap olmak zorundayım.Bugün patrona sor bakayım eft gelmiş mi dedi sordum gelmemiş dedim benim de kasamı etkiliyor ben öyle demedim biz anlaşamayacağız galiba diyip saf yerine koymaya çalışıyor.

Bir şey soruyorum sürekli tersliyor, soğuk davranıyor. Sonra da “yoğundum” deyip geçiştiriyor. Artık gerçekten rahatsız olmaya başladım. Patronu araya katmadan hem sınırımı koymak hem de üslubunu düzeltmesini sağlamak istiyorum.

Siz olsanız nasıl yapardınız? Sert mi durmalı, yoksa konuşup net bir çizgi mi koymalı? Tavsiyelerinizi bekliyorum kızlar…

zorundayım.Bugün patrona sor bakayım eft gelmiş mi dedi sordum gelmemiş dedim benim de kasamı etkiliyor ben öyle demedim biz anlaşamayacağız galiba diyip saf yerine koymaya çalışıyor
Patrona sor bakayim neden diyor
Kendi soramiyor mu?
Yogunum kendiniz sorun lutfen deseydiniz
Madem samimilermis arayip sorsun

Tebessüm dahi etmeden kısa net cevaplar verin. İş dışında tek kelime etmeyin. Ters konuştuğunda mimiksiz bir şekilde 3-5 saniye yüzüne bakın dönün yönünüzü. Asla ve asla sabrınızı taşırmasına izin vermeyin, her durumda her şartta sakin kalın. Daha fazla sinirlenecektir aaa ay görüyor musunuz bana nasıl davranıyor diyip çıkın işin içinden. En son bahsettiğiniz gibi birisine bu şekilde davrandım, bağırdı hakaret etti asla asla çizgimden çıkmadım. En son patronlarımla kavgaya tutuştu ve gönderildi. Öfke kontrolü olmayan ve agresif insanlar benim gözümde baş edilmesi en kolay insanlardır. Genelde kendi ayaklarına sıkarlar. Sinsiden korkacaksın, sinsi ol

o zaman ay hayatım beni yanlış anladın der tmm sinsi olurum

Patrona sor bakayim neden diyor
Kendi soramiyor mu?
Yogunum kendiniz sorun lutfen deseydiniz
Madem samimilermis arayip sorsun
patrona sorarsam dedkoducu ben olurum ama resmen pislik muamelesi yapıyor

kullanacak çünkü iyi bişey olsa kendisi sorar zaten bende önünden kaçıyorum tepkim sert olacak ondan korkuyorum
Yoğunum şu an soramam diyin. Siz kendi işinizden sorumlusunuz, kendi işinizi yapın yeter onun dediklerini yapmak zorunda değilsiniz kudursun dursun

Yoğunum şu an soramam diyin. Siz kendi işinizden sorumlusunuz, kendi işinizi yapın yeter onun dediklerini yapmak zorunda değilsiniz kudursun dursun
geçen gün kızının ödevini attı çıkarken götürdüm aynı sayfayı 2 kere basmışsın senin yüzünden çıktıcı aradık diyor emir eri muamelesi yapıyor

geçen gün kızının ödevini attı çıkarken götürdüm aynı sayfayı 2 kere basmışsın senin yüzünden çıktıcı aradık diyor emir eri muamelesi yapıyor
Niye onun özel işlerini yapıyorsunuz buna mecburiyetiniz yok ki, bence sizden yüz buldukça daha çok tepenize biniyor. Nasılsa her istediğimi yaptırıyorum modunda. Arsızlığı iyice ele almış

Niye onun özel işlerini yapıyorsunuz buna mecburiyetiniz yok ki, bence sizden yüz buldukça daha çok tepenize biniyor. Nasılsa her istediğimi yaptırıyorum modunda. Arsızlığı iyice ele almış
ne diyim isteyince arızalı mı unuttum mu yapmak istemiyorum çünkü

Sizin iş yerinde her şey baştan yanlış. Bir kere hiyerarşi yok. Hiyerarşi olmayan yerde de güçlü olan borusunu ötürür ve hiç bir şey de yapamazsınız.

Muhasebe personeli kasa personelinden üsttedir. Denetimi, kontrolü yönlendirmeyi muhasebe yapar. Sizde alt personel üst personele iş buyuruyor. Ben de muhasebe işiyle uğraşıyorum, kasadaki ne münasebetle beni yönlendirecek

Sorun o kişide değil, iş yerinin işleyişinde. O yüzden ne yaparsanız yapın bu iş yerinde durumu düzeltmenizin bir yolu yok. Buradan çıkıp ya hiyerarşik düzeni olan bir yere gireceksiniz ya da gittiğiniz yerde ilk günden, asta da üste de hiyerarşi piramidindeki yerinize göre davranacaksınız.

iş bulursanız başlayabilirim elimde bu iş var şu anda kusura bakmayın ama çok saçma olmuş cevap veremeden duramadım

ne diyim isteyince arızalı mı unuttum mu yapmak istemiyorum çünkü
Dışarıdaki kırtasiyelerin birinden çıkartabilirsin diye açık açık söyleyin size ne onun kızının çıktısından yani bir de utanmadan size çemkirmiş sanki bunu yapmak görevinizmiş gibi

Dışarıdaki kırtasiyelerin birinden çıkartabilirsin diye açık açık söyleyin size ne onun kızının çıktısından yani bir de utanmadan size çemkirmiş sanki bunu yapmak görevinizmiş gibi
Çok gıcık patron bile özel işini istemiyor

iş bulursanız başlayabilirim elimde bu iş var şu anda kusura bakmayın ama çok saçma olmuş cevap veremeden duramadım

E o zaman elde olanla idare edecek, şikayet etmeyeceksiniz. Kusura bakmayın ama aldığınız eğitimin kıymetini bilmeyen iş yeri, bulunduğunuz konumun farkında olmayışınız ve astınız olan birinin size istediğini yaptırıyor olması daha saçma. Cevap vermeden duramadım. Bir çözümü var mı dediniz ve bir meslektaşınız olarak burada çözüm bulunmaz dedim.

İlk zamanlarda ben de sizin gibiydim. Sizi yine iş bilen biri zorbalıyor, beni çaycı zorbalamıştı. Bir sonraki yerde yerinizi bilin, karşıdakine de bildirin.

Son düzenleme:
Üstüne denecek bir şey yok.

`