İş arkadaşımın tuhaf davranışı

ben olsam 1.5 ayda iş arkadaşlarımla böyle şakalaşmam. bi de kaç kere aynı şakayı yapmışsınız, çok sıkıcı.
ayrıca herkese yetmeyecek yiyecekler ulu orta ikram edilmez. yetmeyecekse bir börek ikiye bölünür gerekirse ama birine ver ötekine verme olmaz.
ona alınmak yerine kendinizi irdeleseniz iş çözülür gibi.
Bende işyerinde herkesle paylasamayacaksam uluorta yiyecek birşey götürmem. Başka insanlar varken kısıtlı insana vermekten utanırım, bana çok ayıp geliyor açıkçası. Ama kimse öyle değil. Hatta böyle yapan insanlara karşı da "o yapıyor zaten " deyip yapamıyorum. İnsanlarda incelik kalmadı. O yüzden incelik bilen insanlari çok seviyorum. İşyerinde, markette, yolda incelik yapan insan görünce duygulaniyorum resmen, tutamam da kendimi iltifat ederim ince davranışlarına. Kötü şeyleri hemen söylüyoruz .İnsanlara da güzel hareketleri karsisinda bir çift tatlı laf etmek gerektiğini düşünüyorum. O kadar yok ki artık böyle insanlar. Konu sahibinin esprisine gelince herşeyi tadında bırakmak lazım. Empati yapıyorum, eğer biri bana bu tarz bir şaka yapsa ilkinde gülümserim, ikincide içimden bir geçiririm, 3. de artık canım sıkılır ve mümkünse mesafe koyarım.

Merhabalar bi kamu kurumunda memurum . O kamu kurumuna başlayalı bir buçuk ayoldu yeniyim yani.başka birimde çalışan bayan var yaşça büyük benden kendisi ile iş gereği konuşuyorum . Yani iş yerimdeki herkese sıcak kAnlı olmaya çalışıyorum o bayanla da öyleyim . Öğle arası bir gün eşimle yemeğe gitmiştik iş arkadaşlarım da geldi aynı yere . Çünkü yaşadığımız yer küçük karşılaşmamak mümkün değil.sonra şakasına takıldım kocamla romantik yemek yiyecektik yiyemedik diye şakalaşmıştım karşılaştığımızda. Her neyse bugün yine eşimle yemeğe gidecektik ben de şakasına gelcek misiniz oraya bi romantizm yaşatmıyorsunuz falan diye şakasına takıldım o da şakasına takıldı gelmeyiz siz takılım dedi bende tmm ambiansımızı bozmayın dedim bu lafından sonra aa niye öyle dedin şimdi diye gergin konuşmaya başladı merdivenlerden inerken de Allahım yarabbim falan dedi. Ben dediğim cümlede bir kötülük göremiyorum. Çünkü daha önce üZerine şakalaştığımız bir konu idi . Yoksa durduk yere olmadı . Sonra ben eşimin yanına gttim olayı ona da anlattım eşimde konuş onla alınma falan de kusura bakma falan de dedi. Ben de mesaj attım beni yanlış anladın diye şaka yapmıştım tamam şaka ise sorun yok dedi . Ama soğudum yani . Bir de daha önce börek götürmüştüm aynı odada ki iş arkadaşlarıma verdim çünkü herkese dağıtacak kdr çok yoktu kendisi de girdi odada alır mısın dedim yok dedi canım istemedi dedi. Sonra koridor da karşılaştık yüzüme bakmadı . Sonra başka iş arkadaşım o triplidir dedi. Çalıştığım iş yeri küçük ama soğudum yani böyle gergin tepki vermesinden . Keşke kendi kabuğuma çekilip kimse ile diyaloğ kurmasaydım dedim

İlk sen başlamışsın, gelmeyin fln da nedir yani🤷🏻‍♀️ sana mı geliyorlar?

Bende işyerinde herkesle paylasamayacaksam uluorta yiyecek birşey götürmem. Başka insanlar varken kısıtlı insana vermekten utanırım, bana çok ayıp geliyor açıkçası. Ama kimse öyle değil. Hatta böyle yapan insanlara karşı da "o yapıyor zaten " deyip yapamıyorum. İnsanlarda incelik kalmadı. O yüzden incelik bilen insanlari çok seviyorum. İşyerinde, markette, yolda incelik yapan insan görünce duygulaniyorum resmen, tutamam da kendimi iltifat ederim ince davranışlarına. Kötü şeyleri hemen söylüyoruz .İnsanlara da güzel hareketleri karsisinda bir çift tatlı laf etmek gerektiğini düşünüyorum. O kadar yok ki artık böyle insanlar. Konu sahibinin esprisine gelince herşeyi tadında bırakmak lazım. Empati yapıyorum, eğer biri bana bu tarz bir şaka yapsa ilkinde gülümserim, ikincide içimden bir geçiririm, 3. de artık canım sıkılır ve mümkünse mesafe koyarım.

ya sadece kendime yetecek bir dilimi götürürüm (kahvaltım olatak mesela) yada dağıtacaksam herkesi sayıp yetecek kadar götürürüm.
hadi sürpriz biri çıktı, bölünür yetsin diye dediğim gibi.
bir de iş yerindeki insanlar sadece iş arkadaşlarımız. illa samimi olup çok sıcakkanlı olmaya, çocukluk arkadaşı gibi dilimize geleni hemen söylemeye gerek yok.
neden üstüste "kocamla romantik yemek" esprisi. ilki bile gereksiz olmuş, daha 1.5 aydır çalışılan yerde.

İş ortamında her zaman mesafeli ve ciddi olunmalı, böyle kocamlı, romantizmli şakalar kusura bakmayın ama daha 1 aylık iş yerinde yapılacak şakalar değil. Şaka olmuş kaka, bundan sonra ki muhabbetlerinizde de büyük ihtimal alınganlıklar tripler hava da uçar.

Şakabir olur iki olur uzatmışsınız. O da haklı olarak mesafe koymuş

İş yerleri çok samimi görünüp arkadan en ufak seyinizle konuşulan şeylerdir bu ister devlet dairesi olsun ister özel kaldı ki kalabalık yerlerde daha sık olur . Buarada arkadaslarinizin da yemek yiyebileceği yerler kısıtlı olduğu için orayı tercih etmeleri gayet normal hadi 1 kere dediniz şaka 2.3.vs hoş durmaz . Ve kimseyle de çok samimi davranışlar sergilemeyin size bir nasihat 10 yıllık memurum ,herkes kaldırabilir veya kaldıramaz . Birde illa özel hayatınızın romantizmini güle gündüz ortamlarda yaşayamayacaginiza öğlen arası yemek klişe . kaldı ki yanlis anlamayın evli insanlarda ne romantizmi bende evliyim, bana mı ciyak ciyak kocamın hediyesi çiçeği böceği hep ağzında whatsap durumlarında olan insanlar

Sadece iş geregi konustugunuz birini yeterince tanimiyorsunuzdur, O kişi de sizi tanimiyordur. Bu durumda şakalara da dikkat etmek lazim. Komik olmayan ve gereği olmayan bir şaka yapmissiniz zaten bir de uzattikça uzatmissiniz. Bu kadar uzatmasaniz sıkıntı yaşamazdiniz.

Smdi bu is arkadasiniz eger evli degilse ya da esi onnla yemege gelmiyorsa biraz gocunmus olabilir o da istiyordur heralde boyle seyler .
Ama ben sizin sakanizi sevmedim yani ilk geldiklerinde soylemissiniz onda bile hos degl bence gercekden romantik biseyi bolen insana bile buyur derim sonra tavr belli ederm ben. ki sizin ki nrmal bir oglen yemegi neysee börek konusunda eger odanizdakiler kadar cok gorusuyorsanix ona da br parca gotureblrdiniz

O kadının sizin ve romantik yemeğinizin hakkında neler düşündüğünü tahmin edebilirim ama ispatlayamam, bir de burada yazamam ban yerim 😂 Ve bu hiç romantik olmaz 😂

İş arkadaşlari gelip masalarina mi oturdular acaba dan diye?
Öyle bir durum yoksa sirf aynı mekana geldiler diye yok romantik yemek yiyecektik, yok ambiyans bozumayin filan kadinin sinirleneceği kadar var yani. 🙄
Mekani kapatin o zaman yahu, ne romantizmiyse o kadar... 😬

Back
X