• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş arkadaşının Terbiyesizliği :(((

" yenisin bayansın "

31 yaşındayım ondan 6 yaş büyüğüm . Daha önce başka kurumdaydım yıllardır çalışıyorum.

Bir de bayan olmak 2. Sınıf insan olmak mı ? Erkekleri pohpohlamalı mıyız bu yüzden?
Hayır, bayan ve erkek ilişkisinde mesafeyi vurgulamak istedim ben. Karşındaki erkek, sen bayansın. Ve evet, ister kabul et ister etme bayan daha ağır davranmalı. Bir erkek bağırdığında kaba oluyor, kadın bağırdığında dikkat çeken. Pozitif ayreımcılıkta dibine kadar kullandığımız şeyler bunlar. 'Ayy adama bak, bir kadına bağırmış' desem 'evet yaa' derdin. 31 yaşındasın, yıllarca çalışma tecrüben var, ama bu normlar konusunda eksik olmadığın anlamına gelmez. O zaman bir kere daha sana ayıp ve yazık, bu yaşta bu davranış, bu tecrübe ile bu üslup. :) Yorumundan fakrettim ki ben veya ben gibi düşünenler sana bir şey anlatamayız. Sen arkanda dağ ile yürüyüp, arkandaki dağı görmüyorsun, millete üstünde gölgen var diyorsun.
Bu bir tecrübedir anlayabilene, iş hayatının geri kalanının daha iyi geçmesini dilerim..

Bizim işyeri böyle canım 23-35 arası genç jenerasyon hep arkadaş kanka. Akşamları eğlenmeye felan gidiyorlar yemeklere gidiyorlar arkadaş grupları oluşuyor. Mesafeli olsan da göze batarsın olumsuz yönde. Yani kendi jenerasyonum birine hanım bey dersen komik duruma düşersin. Dinamikler bu şekilde. Herkes arkadaş kanka arayışında.
maalesef işyerinde samimi arkadaşlık kankalık olmaz. bunu bugün yaşadığınız bu olayla öğrenmiş oldunuz.

telefonunu bırakta buraya bak dıyen usluba karsılık elındekını yere bırakmıs (fırlatmıs)

elestırdıgınız seyı sız yapmıssınız

kızlar günaydın ben çok kötüyüm bana birşey diyin lütfen lütfen ağlamak üzereyim.

Ben kamuda çalışıyorum çalıştığım birimde 2 farklı amir var ben 1. Amirle, odadaki diğer 3 kişi ikinci amirle çalışıyor. Ama işler bazen koordineli olmayı gerektiriyor.

Amirim bana evrak verdi ve koordinasyon sende dedi. Odada 2 kişi izinli, 25 yaşındaki erkek oda arkadaşımla ben varız. Ben fotokopi çektim evraktan ve yanına gidip " Ali" diye seslendim. Baktım oralı değil telefonla whatsappta takılıyor. " ya 2 dakika telefonu bırak da buraya bak" dedim evrağa masasına koydum, Ali verdiğim evrağı yere fırlattı ve " ne biçim konuştursun sana ne benim telefonumdan" diye bağırdı şok oldum kalakaldım ve iş bu diye gevelerken Ali hala sana ne falan diyordu rezillik çıkmasın istemedim masama geçtim ama ağlamak üzereyim kendimi çok berbat hissediyorum napayım kızlar hazmedemiyorum kendi amirimle mi konuşayım sizce ?
Haksızsınız. Siz Ali beyin ebeveyni değilsiniz ki telefonu bırak buraya bak diyesiniz.

" yenisin bayansın "

31 yaşındayım ondan 6 yaş büyüğüm . Daha önce başka kurumdaydım yıllardır çalışıyorum.

Bir de bayan olmak 2. Sınıf insan olmak mı ? Erkekleri pohpohlamalı mıyız bu yüzden?
İş ortamında pohpohlamak olmaz, yaşı küçük diye siz de o kişiye emredemezsiniz. Yine aynı şekilde sizin daha önceki tecrübelerinizin olması da o kişiye "telefonu bırak" deme hakkını vermez. Benim üstüm babam yaşında, hitabı hanım şeklindedir, aynı jenerasyon samimi bayan arkadaşıma bile "telefonu bırakta... " gibi bir cümle kurmak haddim değildir. Daha tecrübeli iseniz sizin bunları daha iyi bilmeniz lazım.

bende kamu kurumundayım. arkadaşın duymamış olabilir. ama senin masasına gidip " ya 2 dakika telefonu bırak da buraya bak" demen emir gibi olmuş. bende kızardım. resti çekerdim.tabi arkadaşın gibi tepki vermezdim orası ayrı. bence karşılıklı hatalısınız

Beni anladınız çok teşekkür ederim.

Evet aramızda samimi muhabbet var ve birbirimize ismimizle hitap ediyoruz. Bizim işyerinde bizim genç jenerasyondaki herkes ismiyle hitap eder birbirine ve arkadaşlık Kankalık kurarlar, akşamları grupça eğlenmeye felan giderler. Herkes bi takılmış bey bey hanım hanım!! Tabi ki amirinize bey hanım deriz. Ams genç jenerasyon kanka oluyor. Bizim işyerinin dinamikleri de Budur !! İlla her işyeri aynı mı olmalı !!

Dediğim gibi samimi muhabbetimin olduğu biriydi, hatta " ben şişman kız istemem sevmem şişkoyu. Cinsellik önemli " falan bile dedi odada herkesin içinde ve şok olmuştum. Grupça akşam yemeğine dışarı falan gittik.

Peki sizce napayım içim soğumuyor hazmedemiyorum bana yol gösterin , amirime çıtlatayım mı sizce ????
Şu anda kahkaha attım resmen. Evet herkes bey bayan diye tutturmuş çünkü herkesin bir bildiği var işte. Ali öyle samimi olunacak bir insan değilmiş demek ki. Hele de hatun tercihi ve cinselliği ne derece önemsediğini uluorta konuşuyorsa... :)) amirinize çıtlatın şikayet edin oldu olacak. Çok samimiydik Ali’ylen dersiniz :))

kızlar günaydın ben çok kötüyüm bana birşey diyin lütfen lütfen ağlamak üzereyim.

Ben kamuda çalışıyorum çalıştığım birimde 2 farklı amir var ben 1. Amirle, odadaki diğer 3 kişi ikinci amirle çalışıyor. Ama işler bazen koordineli olmayı gerektiriyor.

Amirim bana evrak verdi ve koordinasyon sende dedi. Odada 2 kişi izinli, 25 yaşındaki erkek oda arkadaşımla ben varız. Ben fotokopi çektim evraktan ve yanına gidip " Ali" diye seslendim. Baktım oralı değil telefonla whatsappta takılıyor. " ya 2 dakika telefonu bırak da buraya bak" dedim evrağa masasına koydum, Ali verdiğim evrağı yere fırlattı ve " ne biçim konuştursun sana ne benim telefonumdan" diye bağırdı şok oldum kalakaldım ve iş bu diye gevelerken Ali hala sana ne falan diyordu rezillik çıkmasın istemedim masama geçtim ama ağlamak üzereyim kendimi çok berbat hissediyorum napayım kızlar hazmedemiyorum kendi amirimle mi konuşayım sizce ?
Belki telefonda brşeye canı sıkılmıştır bir mesaj filan.O cümleyi kullanmak yerine tekrar seslenip acil diyebilirdin.Etkiye tepki olmuş.

Asla yetki verilmemesi gereken insan tipisiniz. Sizin gibilerin eline en ufak yetki verilse emri altındakilere hayatı zindan eder. İş hayatında çok var bu tür tipler milletin başına bela böyle.
Adam işini aksatmıyorsa sizin ona hiçbir şey söylemeye hakkınız yok.
Haddinizi böyle aşarsanızda cevabını alırsınız, bende olsam aynı karşılığı hatta daha sertini verirdim.
Bide amire şikayetmi etsem diyor... Suçsuz adamı boş yere amir ile papaz edecek.

Evet amirinizle konusun. İş yerinizde kamera yok mu? Cocugun o tavrini görebilmeleri icin

" yenisin bayansın "

Tabiki degilsiniz. Büyük ihtimalle genel olarak işleri sallayan bir tiptir ve sizdeki de patlama noktası olmustur. Mola saatlerinde herkes istedigi kadar telefonuyla ilgilenebilir ama mesai saatleri icerisinde herkes kendini işe vermelidir. Bunun sananesi bananesi olamaz. Onun sorumsuzlugu yüzünden işi siz omuzlamak zorunda da degilsiniz. Ama daha fazla yüz göz olmayın. Amirinize anlatin durumu.

Sözlerinizde ve davranışlarinizda kesinlikle haklısıniz katiliyorum. 1. Siz bir sey diyorsunuz karşınızdaki insan sizi hiç ciddiye almiyor telefonundan bir seyler yapiyor. 2. Mesai saatlerinde genellikle şahsi telefona bakmak konuşmak yasaktır cünkü adı ustunde mesai saati. Yemek arasinda baksin molada baksın vs.
Uyardigınız halde geri dönuş yapmamış ve saygısızlık yapmış. Bundan sonra mesafenizi koyun. Amirinizke konuşun bu durumu bir şwy yapsın durumu da bilsin. Sana ne telefonumdan olur mu? Iş saati işle mesgul olunur.

Amirle konusulmalı bence. Durumu bilin yarın bir gün farklı bir durum olur size farklı yansır bilin istedim de. İşinde titizsin ve karsındakinden de aynı sorumlulugu beklemeniz normal.

ikiniz de hadsizlik yapmışsınız bir de eğer ki sulu göz biriyseniz böyle cüretkar konuşmalardan kaçının yoksa böyle gününüz tuvalette ağlamakla geçer o cümleyi kuruyorsanız devamında alacağınız tepkiye dayanıklı olmalısınız kendinizi bilerek cümle kurarsanız bu sizin için daha iyi olur

Bence de bir de şikayet et de iyice rezil ol herkes düşman olsun sana. Bu şikayet et şikayet et diyenlerden hicbiri kamuda çalışmıyor mu acaba, mesai saati içinde bir memur sürekli insanlarla muhatap olmak zorunda olduğu bir iş yoksa vezne, gişe gibi, telefonla da konuşur, ayaklarını uzatıp kahvesini de içer, dedikodusunu da yapar, makyajını, kahvaltısını yapar, internetten saatlerce online alışveriş için gezinir, hatta rahatsa çıkar dışarı gezer gelir. Yapılması gereken işleri zamanında yaptıktan sonra diğer zamanlarda istediği gibi takılır.
Senin kimseye şikayet edebileceğin bir durumda olduğunu düşünmüyorum, kamuda kimse böyle bir şikayeti sallamaz aksine sen antipatik olursun.

Sen burda bile mız mızsın. İşine gelmeyen yorum olunca hemen duygu sömürüsü yapıyorsun.
İş yerinde çok samimi olduğum personeller var, pozisyonum da onlardan üst, ben asla diyemem kimseye bırak onu da bana bak diye, ne münasebet bu ne şımarıklık. Şaka yollu bile söylenmez. Söyle amirine, sana görgü dersi versin ayaküstü.

Yaptığı terbiyesizlik ama sizin üslubunuz da yanlış. Madem o sekilde davraniyor daha mesafeli davranin bundan sonra.

Back
X