Ben burda okumuştum. Bazı konular var evde pratik bilgiler tarzında. Bakliyatları haşlayıp buzluğa atıyorum. Soğanı bile boş vaktim olduğında küp küp doğrayıp hoop buzluğa. On dk bile sürmüyo o zaman yemeği ocağa koymak.benide en çok sıkan şey yemek derdi herşeyimi nerdeyse düdüklüde yapıyorum patates yemeğimi bile başına gidip gelmeyim diye ama çeşit olarak yetersizim ve pratik tariflere ihtiyacım var
Ben burda okumuştum. Bazı konular var evde pratik bilgiler tarzında. Bakliyatları haşlayıp buzluğa atıyorum. Soğanı bile boş vaktim olduğında küp küp doğrayıp hoop buzluğa. On dk bile sürmüyo o zaman yemeği ocağa koymak.
Beni yemek yormuyor esimin onune sade corba salata koy eline saglik Allah olmayana versin der beni temizlik ve eve gidince kizimin hep kucagimda olmasi yoruyor.benide en çok sıkan şey yemek derdi herşeyimi nerdeyse düdüklüde yapıyorum patates yemeğimi bile başına gidip gelmeyim diye ama çeşit olarak yetersizim ve pratik tariflere ihtiyacım var
Beni yemek yormuyor esimin onune sade corba salata koy eline saglik Allah olmayana versin der beni temizlik ve eve gidince kizimin hep kucagimda olmasi yoruyor.
Nefis yemekler tarifi programini indir gecenlerde karnibahari sevmem ama boregini yaptim ordan bakip nerdeyse karnibahar oldugu anlasilmiyor o kadar lezzetli oldu hersey varbende bakliyatı fazla haşlayıp atıyorum buzluğa hatta salatayı yapıp kaba kouyorum domatessiz hop yağ limon dök ye yapıyorum:) ama bilgilere ihtiyacım var
Onu hic sorma hep topla bidaha bak daginik.bizde insaniz bazen hicbiseye dokunasi gelmiyor insanin.birde oyuncak toplaması var tabi onu unutmuşum aslında bi düzen oturtsak ama nasıl belki bu kadar yorulmayız
Benim de oyle canim 2 taneler 2 yasindalar.3 ten once utudugumu bilmem ki 7 de evden cikip ise gidiyorum 6.30 da en gec uyaniyorum.kizim sagolsun 2 de uyumayi aliskanlik etti.zaten biri uyusa digeri uyanik.her gun en fazla 3 saat uyuyorum yani.uyku komasina girecegim yakindir:))ben okuldayken annem ya da kaynanam bakiyor gerci gec yattiklari icin 11 12 gibi kalkiyorlar.onlara bi eziyetleri olmuyor.allahtan ben sabahciyim 13.30 da evdeyim ve aksama kadar inlarla beraberim.ama ben onlarla cok egleniyorum ya.bir kere ben cokkkk ama cokkk rahatim.herkes ne kadar gamsiz oldugumu soyler.evin daginikligi falan hiccc umrumda degil.baska bir konuda daha yazmistim.mesela geecen kizim keceli kalemle yorgani boyuyordu aldim ben de elime bir kalem beraber boyadik.yorgan boya icinde kaldi ama cokkkkk eglendik ya.yikadim yorgani cikti.ha cikmasa ne olur ki sanki.hic birsey.boyali bir yorganimiz olur.kizimin eseri o.kizimin mutlulugu o boyalarr.ben isteyken bir paket unu dokmusler yere.kaynanam kizim heryer un icinde kaldi dedi sizlanarak.borek acacaklardir belki anne dedim.supurmeden once oturduk 3umuz unda sekiller cizdik eglendik.heryeri una buladik sonra supurduk sildik bitti gitti.cogu anne dedim icin bu goruntu cinnet gecirmesine sebep olur unlari silmek onun icin yorgunluk sebebidir.oysaki benim icin eglencedir.bir kere kucuktuler 7 aylikken oturttum onlari yere koydum onlerine 1 kavanoz nutellayi.daldirip daldirip cikardilar ellerini kavanoza yuzlerine gozlerine surduler her yer cikolata e tabi tadina da baktilar.gozlerindeki mutlulugu gormeliydiniz.dunyalar onlarin oldu.sonra oyuna 2esimle ben de katildik.biz de cikolata yaptik heryerimizi.cookkk. guzel bir gundu.cocuklarimin mutlulugunu hic bir duzenli eve temiz carsaflara toplu mutfaga vs..degismem.camasir isi zaten allahlik.hergun camasir yikanir sepet katlanip yerlestirilmeyi bekleyen camasorlarla dolu ve ben cocuklarla hergun o camasirlari havaya atip havada yakalama oynarim.uatakya 3umuz borloktr ziplariz kan ter icinde kalana kadar.banyolarimiz tam bir eglencedir.3umuz gireriz duslukla ysgmur yagdiririz kopuk kovalamaca oynariz banyoda.birbirimize su atariz banyo su icinde kalir cok ta tin.siliyorum bitti gitti.gecen yaz salonun ortasina havuz kurmustum mesela.annem cildirdi bu kadar da olmaz diye.banyodan kova kova su tasimistin havuza butun ev su icinde kaldi:))havuz buyuk olsa ben de girerdim icine.annwmin evinde oglum 1 sise yagi devirdi kafasindan asagi annem de delirdi tabi.dedim dur anne bir yagli gures tutalim oglumla.neredesye kovuyordu beni:))saatlerce oturup evcilik oynayabilirim oyuncak arabalari surebilirim kendimi kaptiriyorum oyunxaklarla oynarken.cocuklar sikiliyor ben devam.oyuncak secerken kendime gore almaya basladim neredeyse:))bakiyorum su arabanin bu fonksiyonu var bu bebek guzelmus falan.cok seviyirum onlari inlarla cocuk olmayi.maddi manevi yetecefimi bilsem 3_5tane daha dogururdum.yemek isine gelince zaten bsyilirim yemek yapmaya.gergun tatlimdan yemegime herseyim hazir olur.ben yemwk yaparken cocuklar tencere tava dagitir ya da ne bulursa iste.buzlugum kurabiye kek borekpogaca doludur cunku hergun bir cesit yapar atarim buzluga.bu arada gayet bakimliyimdir. Zaten cocuklarla birlikte hergun banyo yapiyoruz.kilimi tuyumu hic bekletmem.makyaj yapacagimda kizim yanimdaysa ozenir veririm ona yuz boyasini goya makyaj yapar o da yuzunu boyar.supurge vileda 3umuz beraber yapariz onlarda tutar sapindan birlikte supururuz.toz alirken onlarada veririm bir bez silerler benle beraber.parka gittigimizde ben de kayarim kaydiraktan salinxakta sallanirim millet bakar koca kadin napiyo diye.baksinlar ben mutluyum ya cocuklarim mutlu ya yeter bana.kedileri kopeklwri severiz kumlarla oynariz.orayi elleme buna dokunma asla demem.istedikleri yere dokunabilirler pis olmasi farketmez sonra yikanir eller.boyle yani onlarla hayat harika.yetismeye calismayin hicbirseye.oluruna birakin dert etmeyin eglencelu hale getirimkızlar kendime ait hiç bi zamanım yok saatler nasıl geçiyor günler nasıl geçiyor bilmıyorum. okadar yorgunumkii napıcam bilmiyorumm hiç bişey yapmadan 10 gün uyuyasım varr.arada birde sorunlar çıkıyor gönül yorgunluğu giriyorr,dayanılmaz hale geliyorum
yokmu enerjimi toplucak hayatımı güzelleştircek tavsiyeleriniz. bir kahve yapıp içerken bile dünyanın en mutlu insanı olan ben şimdi hiç bişeyden mutlu olamıyorumm:(
ne güzel süpersin enerjine hayran kaldımBenim de oyle canim 2 taneler 2 yasindalar.3 ten once utudugumu bilmem ki 7 de evden cikip ise gidiyorum 6.30 da en gec uyaniyorum.kizim sagolsun 2 de uyumayi aliskanlik etti.zaten biri uyusa digeri uyanik.her gun en fazla 3 saat uyuyorum yani.uyku komasina girecegim yakindir:))ben okuldayken annem ya da kaynanam bakiyor gerci gec yattiklari icin 11 12 gibi kalkiyorlar.onlara bi eziyetleri olmuyor.allahtan ben sabahciyim 13.30 da evdeyim ve aksama kadar inlarla beraberim.ama ben onlarla cok egleniyorum ya.bir kere ben cokkkk ama cokkk rahatim.herkes ne kadar gamsiz oldugumu soyler.evin daginikligi falan hiccc umrumda degil.baska bir konuda daha yazmistim.mesela geecen kizim keceli kalemle yorgani boyuyordu aldim ben de elime bir kalem beraber boyadik.yorgan boya icinde kaldi ama cokkkkk eglendik ya.yikadim yorgani cikti.ha cikmasa ne olur ki sanki.hic birsey.boyali bir yorganimiz olur.kizimin eseri o.kizimin mutlulugu o boyalarr.ben isteyken bir paket unu dokmusler yere.kaynanam kizim heryer un icinde kaldi dedi sizlanarak.borek acacaklardir belki anne dedim.supurmeden once oturduk 3umuz unda sekiller cizdik eglendik.heryeri una buladik sonra supurduk sildik bitti gitti.cogu anne dedim icin bu goruntu cinnet gecirmesine sebep olur unlari silmek onun icin yorgunluk sebebidir.oysaki benim icin eglencedir.bir kere kucuktuler 7 aylikken oturttum onlari yere koydum onlerine 1 kavanoz nutellayi.daldirip daldirip cikardilar ellerini kavanoza yuzlerine gozlerine surduler her yer cikolata e tabi tadina da baktilar.gozlerindeki mutlulugu gormeliydiniz.dunyalar onlarin oldu.sonra oyuna 2esimle ben de katildik.biz de cikolata yaptik heryerimizi.cookkk. guzel bir gundu.cocuklarimin mutlulugunu hic bir duzenli eve temiz carsaflara toplu mutfaga vs..degismem.camasir isi zaten allahlik.hergun camasir yikanir sepet katlanip yerlestirilmeyi bekleyen camasorlarla dolu ve ben cocuklarla hergun o camasirlari havaya atip havada yakalama oynarim.uatakya 3umuz borloktr ziplariz kan ter icinde kalana kadar.banyolarimiz tam bir eglencedir.3umuz gireriz duslukla ysgmur yagdiririz kopuk kovalamaca oynariz banyoda.birbirimize su atariz banyo su icinde kalir cok ta tin.siliyorum bitti gitti.gecen yaz salonun ortasina havuz kurmustum mesela.annem cildirdi bu kadar da olmaz diye.banyodan kova kova su tasimistin havuza butun ev su icinde kaldi:))havuz buyuk olsa ben de girerdim icine.annwmin evinde oglum 1 sise yagi devirdi kafasindan asagi annem de delirdi tabi.dedim dur anne bir yagli gures tutalim oglumla.neredesye kovuyordu beni:))saatlerce oturup evcilik oynayabilirim oyuncak arabalari surebilirim kendimi kaptiriyorum oyunxaklarla oynarken.cocuklar sikiliyor ben devam.oyuncak secerken kendime gore almaya basladim neredeyse:))bakiyorum su arabanin bu fonksiyonu var bu bebek guzelmus falan.cok seviyirum onlari inlarla cocuk olmayi.maddi manevi yetecefimi bilsem 3_5tane daha dogururdum.yemek isine gelince zaten bsyilirim yemek yapmaya.gergun tatlimdan yemegime herseyim hazir olur.ben yemwk yaparken cocuklar tencere tava dagitir ya da ne bulursa iste.buzlugum kurabiye kek borekpogaca doludur cunku hergun bir cesit yapar atarim buzluga.bu arada gayet bakimliyimdir. Zaten cocuklarla birlikte hergun banyo yapiyoruz.kilimi tuyumu hic bekletmem.makyaj yapacagimda kizim yanimdaysa ozenir veririm ona yuz boyasini goya makyaj yapar o da yuzunu boyar.supurge vileda 3umuz beraber yapariz onlarda tutar sapindan birlikte supururuz.toz alirken onlarada veririm bir bez silerler benle beraber.parka gittigimizde ben de kayarim kaydiraktan salinxakta sallanirim millet bakar koca kadin napiyo diye.baksinlar ben mutluyum ya cocuklarim mutlu ya yeter bana.kedileri kopeklwri severiz kumlarla oynariz.orayi elleme buna dokunma asla demem.istedikleri yere dokunabilirler pis olmasi farketmez sonra yikanir eller.boyle yani onlarla hayat harika.yetismeye calismayin hicbirseye.oluruna birakin dert etmeyin eglencelu hale getirim
napıcaz peki bizz yaa
cnm annem her işimi yapıyor sağolsun ama ben akşam 2 3 saat bebeğime yetemiyomuş gbi hissediyorum zaten akşamın utm vaktını ona ayırıyorum bu sefer kendime hiç vaktım yok kıtap bıle okuyamıyorum kuafore bıle gıdemıyorum kendım halledıyorum bukadar zorlaştıcanım öncelikle çocuğuma yetmiyorum psikolojisinden bi çıkman lazım.
sonra da bu kadar çalışıyorsan 2 haftada bir evine kadın almanı tavsiye ederim. ütünü temizliğini o yapsın sen bu işlere de kafa yorma.
yemek için de haftada 1 gün seç gece yarısına kadar buzluğunu anında pirişilebilecek yemeklerle doldur. mesela kıymanı kavur nohutunu ısla at buzluğa pişirmek 5 dk.nı alsın gibi gibi. işte aylık köfte yap gibi.
sonra da çocuğunla günün 2 saatinde kaliteli vakit geçirebilecek aktiviteler yap.
ama haftada 2 gün de kendine ayır.
benim 2 yaşında oğlum var aynı zamanda tiyatro ile uğraşıyorum. ayrıca her hafta muhakkak bi arkadaşımızla buluşuruz eşimle. hiçbir şey yapamazsak hafta sonu bi kahvaltıya gideriz. gündüz babaanne bakıyor oğluma akşamları benim provalarım olduğunda annem geliyor. oğlumla her ortama gireriz. benim provalarıma da gelir (ki ilk provama geldiğinde 37 günlüktü) arkadaşlarımla buluşmalarımda da yanımda olur. 2 haftada bir de eve kadın geliyor ütü ve temizlik için.
oğlumla da her boş anımda kaliteli vakit geçiririm ve çok şükür bu ayında hem konuşması ile hem sosyalliği ile hem de oyunlara ayının üstünde bir karşılıkla tepki verince demek ki ben doğru yoldayım diyorum.
önemli olan çok vaktinin olması değil vakitleri planlı yönetmek. o zaman bu şikayetlerin azalacak.
cnm annem her işimi yapıyor sağolsun ama ben akşam 2 3 saat bebeğime yetemiyomuş gbi hissediyorum zaten akşamın utm vaktını ona ayırıyorum bu sefer kendime hiç vaktım yok kıtap bıle okuyamıyorum kuafore bıle gıdemıyorum kendım halledıyorum bukadar zorlaştı
Gerçekten düzene giriyor mu? Bende bazen bu günler hiç geçmeyecek gibi hissedip üzülüyorum.. Memeden kesmeyle bir alakası var mı acaba? Bu çok düşkün sabaha kadar ya yapışığız ya da uyumuyor.. Lütfen aydınlatın..Ikı yaşından sonra bayağı düzene giriyor. Benim de iki çocuğum var çalışma saatlerim az ama ben bile çok yoruluyorum. Allah yardımcımız olsun.
bende aynı canım bebeğimi çok seviyorum ona bakmak huzur verıyor bana. ama hersey ust uste gbı depresyona gırdım tırlatmama ramak kaldıKonu sahibesi Allah cümleten yardımcımız olsun.. Bende bunalıma girdim sanki hiç büyümeyecek, düzene girmeyecek gibi.. Hep elim ayağım bağlı kalacak gibi. Yayıla yayıla uyumayı özledim..
Simdilik öyle canım zaman geçtikçe sana olan bağımlılığı azalacak daha rahat edeceksinyaa çok zor yorgunluugumu uyuyup atma şansım bile yok uykum bile bebeğime bağlı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?