İş bulamıyorum

Berryhibiscus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2021
181
130
53
İş bulanlar nasıl buluyor?

Gerçekten artık sıkıldım işe yaramamaktan. 25 yaşındayım hala ailemden geçiniyorum, bağımsızlığımı kazanamadım. Kaç yere başvurduğumu hatırlamıyorum. Grafik tasarımcıyım, stajyer olarak bile başvuru yaptım onlara bile dönen olmadı. Gerçekten bir şeyleri yanlış mı yapıyorum diyorum artık...

Boşuna mı okudum 4 sene diyorum...
Zamanında kimse de uyarmadı gerçekten belli başlı meslek dallarının dışındakiler işsiz kalmaya mahkum diye.

Ne yapabilirim?

Yorum yapacaklara şimdiden teşekkür ederim.

Grafiker arkadaşım hiç boş kalmadı, hep işi vardı. Çok yetenekli olduğundan değil; aşırı azimli olduğundan. Çalışmasa dahi sürekli iş çıkarırdı, başvurularda bu işleri sunardı. Bir de devamlı freelance iş kovalardı, çalışırken bile dışarıya iş yapardı.
Bir başka arkadaşım da evde oturup, hiç iş çıkarmayıp birinin onu keşfetmesini bekliyor. Yaşı 30 oldu, hala babadan para alıyor. Hatta kardeşi büyüdü , işe başladı, o abisine para veriyor....

Dışarıdan kurs al insan içinde olman çok iyi olur insanlarla etkileşim içinde olman gerekir
Birde link sistemi başvur

Az maaşla başlasan bile olur bence hiç çalışmamaktan iyidir. Zamanla kendini geliştirdikçe güvenin gelir başka işler bakarsın

Zamanında kimse de uyarmadı gerçekten belli başlı meslek dallarının dışındakiler işsiz kalmaya mahkum diye.

Öyle değil aslında, zaman değiştikçe hangi meslek grubunun öne çıkacağı da değişiyor. Sizin işiniz de şu an revaçta diye biliyorum ben. Mesela on yıl önce de inşaat mühendisliği ya da mimarlık popüler mesleklermiş ama giderek iibf bölümleri gibi olmaya başladılar.

Umutsuz olmayın bence umarım en yakın zamanda iş bulursunuz.

Seninle alakali degil,ulkenin ekonomik haritasi,atilimlari hatta politikasi bizi sefalete surukluyor.Ustune birde Suriyeli gocu aldik eksiklerdi tam oldu.Emin ol onlara senden daha fazla para veriyor.Senin isin yok ama devlet onlara maas bagliyor.Benim icimde en cok buna yaniyor.

Tecrübe ve network önemli şu aşamada sizin için. Bana kalırsa bu işi yapan, işini beğendiğiniz birisiyle iletişime geçin. Özel sektörde çok seçeneğiniz var, doğru şekilde aramanoz gerekiyor. Bazen aynı meslek grubundan olan kişiler ortak platformlarda, sosyal mecrada bir araya geliyor dayanışma halinde oluyor, bunları araştırabilirsiniz.

Sizle alakalı bir durum değil şuan iş yok ki bulasınız. Kardeşim de grafik tasarımcı o da bulamıyor üstelik okulu dereceyle bitiren biri. Sadece bu sektör değil şuan piyasada işçi alımı çoğu sektörde yok

Ülkede iş yok. En kötü işe 2.000 kişi başvuruyor, milli piyango gibi "bana çıksın" diye dua ediyor millet.
Benim eşimi en çok "aaa nasıl iş yok, böyle bir üniversiteden böyle bir bölümle işsiz kalınmaz" diyenler yıprattı. İşsizliğin üzerine gelen " sen beceriksizsin" imaları depresyona soktu adamı. Artık onu ben bile tanıyamıyorum. O nedenle sizi eleştirenlere kulaklarınızı kapayın. Özgüveninizi kaybetmemeye çalışın.
Sadece sabırlı olun. Insanların işsizlikten intihar etti bir dönemdeyiz, yaşadıklarınızı birçok insan yaşıyor. Bu bir süreç gibi düşünün. Geçecek inşallah.
Allah yardımcınız olsun.

Bu siteler size yardımcı olabilir. Freelance olarak buradaki ilanlara basvurabilirsin. İşi yapıp parani alırsın. Ayrıca kendin de ilan açabilirsin. Üstteki iki site dolar,Euro ile ödeme yapıyor. Gezgin olarak dünyayı gezenler genelde bu sitelerden iş Kovalayip kendilerini gecindiriyorlar.
Size de tavsiye ederim. Hem akmasa da damlar, hem de portföyünüz genişler...

Konularınızı hatırlıyorum, siz nasılsınız toparlanabildiniz mi, eşiniz, siz iş bulabildiniz mi ne yaptınız?

Grafik tasarimciyim, lisede okudum bu bolumu, 2 üniversite okudum ama grafik bolumunde degil yan dallarıyla tamamladım. liseden beri hep grafiker olarak çalıştım. Yaz tatillerinde çalıştım, okurken okul gazetesinde grafiker olarak çalıştım. Ücret almadan okurken bir sürü staj yaptım. 22 yaşında üniversitem bittiğinde toplamda 5 yıllık deneyimim vardi. Hep pesinde kostum. Bilmediğim programları kısa yolları stajlarla internetten video izleye izleye öğrendim. Gönüllü projelere tasarım desteği verdim. Okulum bittikten sonra 1 sene bos kaldim ama o sırada da bir dergide gönüllü olarak grafik tasarimci olarak calistim .. sonrasında cok sukur emeklerimin karşılığını aldığım bir ise girdim. 5 yildir ayni kurumda çalışıyorum. 4 yıldir tum yasal haklarima sahip olarak evden devam ettiriyorum meslegimi. Ve bu süreçte dışarıya da başka işler yapıyorum. Siz bütün eğitim sürecinde neler yaptınız bilmiyorum ama sadece okulu okuyup okul bitince is bulmayı herkesin sizi almasını bekliyor iseniz yanılıyorsunuz. Okurkende çalışmak cok önemli. Diğer arkadaşlarda siteler paylaşmışlar oralardan evden yapabileceğin küçük işlere bakabilirsin. Ayrıca ik danışmanlık şirketleri var oralardan da is başvuruları yapabilirsin. Kariyer.. vs oralardan dönüş yapılmasını cok bekleme. Guzel bir özgeçmiş ve portfolyo hazırlamalısın. Grafiker genelde boş kalmaz kimi yerde şartlar iyi kimisi de berbat olabiliyor. Ajanslar grafikeri sömürüyor resmen. Az paraya herşeyi yapmaya kalkıyorlar. Güzel bir portfolyonuz var ise daha kolay is bulursunuz.

Hic birsey olmadi diyelim.. Instagramda sayfa acip, tasarim cerceveler, davetiyeler, portre cizimleri, konseptler hazırlayıp satabilir kendi işini dahi kurabilirsin. Adobe bilgisi olmayan, çizim yapmayı bilmeyen kisiler, shutter dan görsel indirip kişiye özel çalışıyoruz diye milleti kekliyor. Siz bu işi biliyorsunuz siz hepsinden daha iyi yapabilirsiniz.

Deneyimli olanlar bile bulamıyor maalesef bu dönemde canım işsizlik aldı başını gidiyor . Benm deneyimim olduğu halde 6 aydır evdeyim

Aramıza hoşgeldin 29 yaşındayım hala işim yok. 50 60 yere başvurmuşumdur. İşin kötüsü her iş dalında insanlar işsiz. Mühendis kesin iş bulur diye bir şey yok. ODTÜ mezunu mühendis ama işsiz arkadaşlarım da var. İşin harici yerlere de başvur. Araç kullanmayı sevsem motor ehliyeti alıp getir kuryesi falan olurdum en azından maaşı iyi.

Vermeyince mabud neylesin sultan Mahmut diyorum. 28 yaşındayım Mezun olalı 4 sene oldu belki 500 koleje başvurdum tecrübe yok dediler ( imkan vermeden tecrübe nasıl olacak anlamış değilim.) KPSS desen yılı yılını tutmuyor kontenjan konusunda. Polislik denedim 5 kez muvaffak olamadım hala daha deniyorum velhasıl sadece kendi alanınıza odaklanmayın diğer memuriyetleri de deneyin. Allah gönlünüze göre versin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…