- 4 Mayıs 2021
- 181
- 130
- 53
- Konu Sahibi Berryhibiscus
-
Zamanında kimse de uyarmadı gerçekten belli başlı meslek dallarının dışındakiler işsiz kalmaya mahkum diye.
Seninle alakali degil,ulkenin ekonomik haritasi,atilimlari hatta politikasi bizi sefalete surukluyor.Ustune birde Suriyeli gocu aldik eksiklerdi tam oldu.Emin ol onlara senden daha fazla para veriyor.Senin isin yok ama devlet onlara maas bagliyor.Benim icimde en cok buna yaniyor.İş bulanlar nasıl buluyor?
Gerçekten artık sıkıldım işe yaramamaktan. 25 yaşındayım hala ailemden geçiniyorum, bağımsızlığımı kazanamadım. Kaç yere başvurduğumu hatırlamıyorum. Grafik tasarımcıyım, stajyer olarak bile başvuru yaptım onlara bile dönen olmadı. Gerçekten bir şeyleri yanlış mı yapıyorum diyorum artık...
Boşuna mı okudum 4 sene diyorum...
Zamanında kimse de uyarmadı gerçekten belli başlı meslek dallarının dışındakiler işsiz kalmaya mahkum diye.
Ne yapabilirim?
Yorum yapacaklara şimdiden teşekkür ederim.
Ülkede iş yok. En kötü işe 2.000 kişi başvuruyor, milli piyango gibi "bana çıksın" diye dua ediyor millet.İş bulanlar nasıl buluyor?
Gerçekten artık sıkıldım işe yaramamaktan. 25 yaşındayım hala ailemden geçiniyorum, bağımsızlığımı kazanamadım. Kaç yere başvurduğumu hatırlamıyorum. Grafik tasarımcıyım, stajyer olarak bile başvuru yaptım onlara bile dönen olmadı. Gerçekten bir şeyleri yanlış mı yapıyorum diyorum artık...
Ne yapabilirim?
Konularınızı hatırlıyorum, siz nasılsınız toparlanabildiniz mi, eşiniz, siz iş bulabildiniz mi ne yaptınız?Ülkede iş yok. En kötü işe 2.000 kişi başvuruyor, milli piyango gibi "bana çıksın" diye dua ediyor millet.
Benim eşimi en çok "aaa nasıl iş yok, böyle bir üniversiteden böyle bir bölümle işsiz kalınmaz" diyenler yıprattı. İşsizliğin üzerine gelen " sen beceriksizsin" imaları depresyona soktu adamı. Artık onu ben bile tanıyamıyorum. O nedenle sizi eleştirenlere kulaklarınızı kapayın. Özgüveninizi kaybetmemeye çalışın.
Sadece sabırlı olun. Insanların işsizlikten intihar etti bir dönemdeyiz, yaşadıklarınızı birçok insan yaşıyor. Bu bir süreç gibi düşünün. Geçecek inşallah.
Allah yardımcınız olsun.
Deneyimli olanlar bile bulamıyor maalesef bu dönemde canımİş bulanlar nasıl buluyor?
Ne yapabilirim?
Aramıza hoşgeldin 29 yaşındayım hala işim yok. 50 60 yere başvurmuşumdur. İşin kötüsü her iş dalında insanlar işsiz. Mühendis kesin iş bulur diye bir şey yok. ODTÜ mezunu mühendis ama işsiz arkadaşlarım da var. İşin harici yerlere de başvur. Araç kullanmayı sevsem motor ehliyeti alıp getir kuryesi falan olurdum en azından maaşı iyi.İş bulanlar nasıl buluyor?
Ne yapabilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?