İş bulamıyorum

ben de bulamadım ne olacak bu ülkenin hali...

Sizinle alakası yok. Bu pandemi dünyayı vurdu geçirdi. Hiç bir işi küçük görmem yanlış anlamayın ama en basit işte bile ''onu biliyo musun bunu biliyor musun'' diye soruyorlar. Alay eder gibiler. Ben bir yıldan fazladır iş arıyorum. Boş durmadım, Bilgisayarlı muhasebe kursuna gittim. (28 yaşındayım, iki yıllık turizm okudum, kurs ücretini babam verdi).Yine yok. Delirmiş vaziyette evde oturuyorum.

15 yıldan fazladır grafikerim, daha boş kaldığımı bilmiyorum. Bir kızgınlık anımda mesleği bırakıp evimin hanımı olacağım dediğimde bile bırakmadılar geri döndüm Şuan bir matbaanın tasarımlarını, bir ajansın site ve sosyal medyasını yönetiyorum. Arada talep olursa kurs açıyorum, bildiklerimi paylaşıyorum.

Peki bunlar kolay mı oldu, değil. İnsanlar okul eşittir meslek diye bakıyor ama inanın okulda öğrendikleriniz gerçek hayatta hiçbir şey. Çok zor zamanlarım oldu, çok yoruldum ama bu yorgunluk bana deneyim beraberinde ekmek parası verdi.

Tavsiyem şu, boş duracağınıza gidin bir matbaaya, biraz oralarda takılmak istediğinizi söyleyin. Ne iş verirlerse yapın, sürekli birşeyler sorun, öğrenin. İddia ediyorum üç beş aya kalmaz iş bulursun. Ama sadece tasarım değil teknik de öğrenmelisin. Tasarımın son müşterinin eline geçmesine kadar tüm aşamaları bilmelisin. Al eline bi çay, ustaya götür, makineyi sor, üretime gir, ne, nasıl yapılıyor bıktınana kadar sor öğren. Ne kadar bilirsen o kadar tutulursun bu meslekte.

Grafikerlik rahat iştir, evden de çalışırsınız, ek iş alırsınız, çalışma saatleriniz size bağlıdır. Ama öğrenme süreci baya bir çetrefilli. Onu aşamayanlar eleniyor. Aşanlar rahat ediyor.

Umarım isteyen herkes iş bulur. Çünkü hayat çok zor ve gittikçe de zorlaşıyor. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Mesleğiniz güzelmiş ama sadece bu alandami çalışmayı düşünüyorsunuz. Ben 2010 mezunuyum uluslararası ilişkiler iyi derece ing orta seviye fransızca iş aramaya başladığımda iş buluyordum ama asgari ücret deneyimi olmayan yeni mezun için iyidi aslında ama kabul etmek istemedim. Hep başka ne yapabilirim diye düşünüp sürekli araştırdım cabaldim şuan çok şükür iyi bir maaşla istedğim meslegi yapıyorum. Umudunuzu kaybetmeyin umarım en kısa zamanda sevecgenjz işi bulursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…