- 24 Mart 2021
- 226
- 502
- 18
- 25
- Konu Sahibi Berryhibiscus
-
Biz toparlanmaya çalışırken pandemi patladı, ben de işsizim şimdi. Ağlanacak halimize gülüyorum artık.Şaka gibiKonularınızı hatırlıyorum, siz nasılsınız toparlanabildiniz mi, eşiniz, siz iş bulabildiniz mi ne yaptınız?
Artı bu konuda da olduğu gibi bazı insanların iş bulamayanlara şaşırmasına anlam veremiyorum. Farklı ülkelerde mi yaşıyoruz?Konularınızı hatırlıyorum, siz nasılsınız toparlanabildiniz mi, eşiniz, siz iş bulabildiniz mi ne yaptınız?
Yok ben şaşırmadım, şaşırmam çok iyi anlıyorum konu sahibini ve sizi ben de işsizim şu an, Allah hayırlı kapılar açsın hepimize.Artı bu konuda da olduğu gibi bazı insanların iş bulamayanlara şaşırmasına anlam veremiyorum. Farklı ülkelerde mi yaşıyoruz?
Sizin için söylemedim zaten. Amin inşallah.Yok ben şaşırmadım, şaşırmam çok iyi anlıyorum konu sahibini ve sizi ben de işsizim şu an, Allah hayırlı kapılar açsın hepimize.
Tam kollarımı sıvamış klavyeden size saydırmaya hazırlanıyordum ki son cümleleri okudum..Arayan herkes iş buluyor.
Siz kesin iş beğenmiyorsunuzdur.
Geçen birini işe alıcaktık günde 14 saat +haftasonları dahil 2300 lira dedik diye adam kabul etmedi.
Sorsan o da sizin gibi iş yok diye orda burda serzenişte bulunuyordur.
Öğrenciyken Work and travella ABD ye gidip çalıştım bulunduğum eyalette asgari 8.25 dolardı.
Türkiyede saatlik ücret ne kadar 2021 yılında 15 liraymış.
Adamlar dolar kazanıp dolar harcıyor biz TL kazanıp TL harcıyoruz yani kıyas yapılabilir ona rağmen bile nerdeyse iki katı fazla bizim ücretimiz.
Düşünün birde dünya devi ABD...
İş varda çalışmak isteyen yok.
Yıllarca Almanya da çalışan ve ülkeye temelli dönmüş Alamancı dayılara sorun onlar size almanların nasıl açlıktan kırıldığını anlatır. bakmayın siz dünyanın en büyük 3.ekonomisi olduklarına onlar hep medyanın safsataları....
Geçen A maber izlerken orda Prof.dr Ampül Ampüloğulları ülkemize oynanan bu büyük oyunları detaylıca anlattı.
Atalarımız kurtuluş savaşında bu ülkeyi bizler dış güçlerinin oyununa gelip karalıyalım diye kurtarmadı.
Şükretmeyi bilelim.
Hangi üniversite, fakülte ? Hiç mi çalışmadınız? 4 yıllık güzel sanatlar fakültesi mi?İş bulanlar nasıl buluyor?
Gerçekten artık sıkıldım işe yaramamaktan. 25 yaşındayım hala ailemden geçiniyorum, bağımsızlığımı kazanamadım. Kaç yere başvurduğumu hatırlamıyorum. Grafik tasarımcıyım, stajyer olarak bile başvuru yaptım onlara bile dönen olmadı. Gerçekten bir şeyleri yanlış mı yapıyorum diyorum artık...
Boşuna mı okudum 4 sene diyorum...
Zamanında kimse de uyarmadı gerçekten belli başlı meslek dallarının dışındakiler işsiz kalmaya mahkum diye.
Ne yapabilirim?
Yorum yapacaklara şimdiden teşekkür ederim.
Hatta ekmek yiyebilen bile açım diyor.Arayan herkes iş buluyor.
Siz kesin iş beğenmiyorsunuzdur.
Geçen birini işe alıcaktık günde 14 saat +haftasonları dahil 2300 lira dedik diye adam kabul etmedi.
Sorsan o da sizin gibi iş yok diye orda burda serzenişte bulunuyordur.
Öğrenciyken Work and travella ABD ye gidip çalıştım bulunduğum eyalette asgari 8.25 dolardı.
Türkiyede saatlik ücret ne kadar 2021 yılında 15 liraymış.
Adamlar dolar kazanıp dolar harcıyor biz TL kazanıp TL harcıyoruz yani kıyas yapılabilir ona rağmen bile nerdeyse iki katı fazla bizim ücretimiz.
Düşünün birde dünya devi ABD...
İş varda çalışmak isteyen yok.
Yıllarca Almanya da çalışan ve ülkeye temelli dönmüş Alamancı dayılara sorun onlar size almanların nasıl açlıktan kırıldığını anlatır. bakmayın siz dünyanın en büyük 3.ekonomisi olduklarına onlar hep medyanın safsataları....
Geçen A maber izlerken orda Prof.dr Ampül Ampüloğulları ülkemize oynanan bu büyük oyunları detaylıca anlattı.
Atalarımız kurtuluş savaşında bu ülkeyi bizler dış güçlerinin oyununa gelip karalıyalım diye kurtarmadı.
Şükretmeyi bilelim.
Bir vakıf üniversitesinin güzel sanatlar fakültesinde 4 yıl okudum. Daha sonra 8 ay iş tecrübem oldu ve bıraktım.Hangi üniversite, fakülte ? Hiç mi çalışmadınız? 4 yıllık güzel sanatlar fakültesi mi?
Bende bir devlet güzel sanatlar fakültesi mezunuyum. Tekstil de junior tasarımcı ilanlarına da basvur tavsiyem.Bir vakıf üniversitesinin güzel sanatlar fakültesinde 4 yıl okudum. Daha sonra 8 ay iş tecrübem oldu ve bıraktım.
Merhaba İstanbul Avrupa tercihimNerede iş arıyorsun?
KPSS ye sıkıca çalışmak çözüm olmaz miİş bulanlar nasıl buluyor?
Gerçekten artık sıkıldım işe yaramamaktan. 25 yaşındayım hala ailemden geçiniyorum, bağımsızlığımı kazanamadım. Kaç yere başvurduğumu hatırlamıyorum. Grafik tasarımcıyım, stajyer olarak bile başvuru yaptım onlara bile dönen olmadı. Gerçekten bir şeyleri yanlış mı yapıyorum diyorum artık...
Zamanında kimse de uyarmadı gerçekten belli başlı meslek dallarının dışındakiler işsiz kalmaya mahkum diye.
Ne yapabilirim?
Yorum yapacaklara şimdiden teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?