- 12 Ekim 2015
- 171
- 35
- 18
- Konu Sahibi outofthewoods
-
Yildiz da isletme okuyorum. Istiyorum zaten ama korkudan giremiyorum bunu asmaya calisiyorumNe okuyorsun
Ofiste çalışılan iş bul
Ya da kaç waikiki gibi bir yerde başla
Herkese merhaba. 20 yaşındayım ve üniversiteye gidiyorum ve hayata alışmak için çalışmak istiyorum ama yapamıyorum. 15 yaşındayken konfeksiyona gitmiştim bir gün çalışmaya ve hayatımın en kötü gününü geçirmiştim. Bütün gün ayaktaydım ve zaten ilk defa yaptığım bisey olduğu için becerememiştim yapamayınca her seferinde daha da azarladılar,küçük düşürdüler, üniversite okuyacağım demiştim orda bi kız dalga geçmişti. O gün ezikliğimden yemek bile yememiştim dakika başı saate bakıp ağlamamak için kendimi zor tuttum. Sırf ordaki insanlar yüzünden (ırkçılık olarak algılamayın lütfen psikolojik bişey) koyu tenli insanlara sürekli mesafeli yaklaşmaya başladım. O günden sonra ailem benim çok hassas olduğumu ikinci defa gidersem alışacağımı söylediler. Denemek için başka bi yere bu sefer tanıdıkla gitmeye çalıştım gidemedim kapıdan girdiğim anda ağlamaya başladım ve eve koştum. O makine sesleri onların gülüşleri hala kabus gibi rüyama giriyo hala. Kime sorsam iş hayatı böyledir gerekirse küfür bile ederler ne bekliyosun diyo ama ben dayanamam ki böyle şeylere. Nolur yardımcı olun iş hayatı gerçekten yaşadığım gibi korkunc bi yer mi beni bekleyen bu mu? Nasıl aşabilirim bu korkuyu? nolur yardımcı olun.
Ilk ve tek calismam bir gun ve bu oldugu icin bilmiyorum normalde insanlar nasil calisirKonfeksiyon fobisi diyebiliriz sende ki duruma... Bence genelleme olarak bunu iş hayatına yayma sadece orada ki ortamı sevmedim diyebilmelisin. Birde tavsiyem mümkünse konuşmasını bilen patronlarla çalışmalısın bağırıp çağıranla değil. Bunu anlayabilmen içinde biryerden başlamalısın. Biraz cesaret gerek sadece... Sekreterlik veya küçük işletmelerde ön muhasebe vs. deneyerek kendini hazırlayabilirsin.
15 yasindaydim ailem yonlendirmisti haliyle ben secmemistim ama simdi ondan dolayi is hayatini bilmedigim icin herhangi bir yerde calismaya korkuyorum her yer oyledir diyefobilik bi durum yok. doğru işi bulamamışsın. niye illa fabrika, atolye?
15 yasindaydim ailem yonlendirmisti haliyle ben secmemistim ama simdi ondan dolayi is hayatini bilmedigim icin herhangi bir yerde calismaya korkuyorum her yer oyledir diye
Insallah yenerim10 seneye yakın iş hayatımda kimse bana küfür etmedi
yaz için güzel bir staj yeri bul şimdden başvuru yap, 1 günde yenersin korkunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?