İş, gelecek kaygısı

Sindyyrey

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2019
525
361
18
32
Arkadaşlar merhabalar. 26 yaşındayım ve sürekli gelecek kaygısı derdindeyim. Acaba bu devirde çoğu genç mi benim gibi yoksa ben mi kendime bu kadar dert ediniyorum.
Aslında ailem ile yaşıyorum çok fazla para sıkıntım olmuyor, fakat benim ki geleceğimi düşünmekten kaynaklı dertler. Sonuçta bir ömür ailem ile yaşamayacağım. Evlilik meraklısı falan da değilim aslında ama arkadaşlarımın düğünleri, çocuklarının yaş günleri vs derken acaba ben böyle mi kalacağım hep diyorum. Neyse yaşayanlar anlamıştır demek istediğimi :) sadece değişik bir ruh hali, boşluk sanırım :)
Bu arada istanbulda yaşayanlara bir soru sormak istiyorum. İstanbulda geçim bahsedildiği gibi çok mu zor? Şimdi olmasa da bir kaç sene sonra evlenmek istediğim bir erkek arkadaşım var. İkimizde çabalıyoruz iyi bir iş için, rahat bir geçim için. Ben adliye, katiplik sınavına girdim kazandım, mülakata girdim onu da geçeceğimi düşünüyorum. 3500 civarı maaşı. Erkek arkadaşım şimdilik boş kalmamak için mümesillik vs yapıyor atanmadığı için boş durmamak için fakat asgari ücret. Biz Tabiki bir kaç sene daha bekleyeceğiz o da çabalasın atansın diye. Ama olur da olmazsa atanamazsa o asgari ücret ile çalışırsa veya perde dükkanı açmak istiyor daha doğrusu annesinin var onu devralıp büyütmek istiyor atanamazsa. Ben de adliyede çalışırsam sizce İstanbul gibi bir yerde ortalama geçinebilir miyiz? Ben şuan küçük bir şehirde yaşıyorum ve geçim derdi hiç yaşamadım hep iyi evlerde iyi yerlerde yaşadım.zorluk yaşar mıyım? Bu arada ikimizde ünv mezunuyuz. Aslında ben para düşkünü biri değilim ama sanırım ailem beni çok fazla etkiliyor, sürekli İstanbul zor iyi işleriniz olmazsa sürünürsünüz vs diyip durdukları için huzursuz ediyorlar beni.

Nispeten doğru. Küçük şehirde geçim daha kolay. Kiralar çok pahalı, sebze ve meyve pahalı.
Eğer çok rahat yaşamaya alışmışsanız zorlanırsınız. Ama asgari ücretle cocuk okutup geçinen de var. Yani yaşam standartlarınıza bağlı.
Bu arada ailenizin üslubu hoş değil. Bence erkek arkadaşınızı istemiyorlar. Zorlanırsınız deseler anlarım da sürünürsünüz demek ayıp olmuş.
Benim maaşım 6000, nişanlımın 3500-4000 arası değişiyor. İstanbulun kötü bir semtinde 1200 liraya 2+1 ufacık bir evde oturuyoruz. Her gün toplam 4 saatim yolda geçiyor. Servis bazen de toplu taşıma kullanıyorum. İkimiz de savruk değiliz. Evlilik için birikim yapıyoruz ama istediğimiz kadar olmuyor. Her ay bir şekilde bir yere gidiyor para. Kalem kalem not ediyoruz yine gidiyor çünkü hepsi gerekli. Hayat pahalı. Enflasyon korkunç.

Benzer kaygıları yaşamayan yoktur.

Hatta bu platformdaki hanımlar benim işsizlikten ne kadar yakındığımı bilirler.

Öğretmenim. Atama filan umut kestim zaten. Yaşadığım yer küçük. Özel okul da çok az
.

Eşim öğretmen. O atanmış. Çalışıyor.

Ben de instagramda yaptığım el emeği ürünlerimi satıyorum. Satmaya yeni başladığım için uyguna veriyorum. Ama olsun. Akmasa da damlıyor.

Herkes bir şekilde tutunmaya çalışıyor işte.
Allah hepimize yardımcı olsun.

Istanbul'da ev kira ise elinizde para kalmaz.
Ayı kısarak tamamlarsınız.
Ama hem ev kira hem çocuk imkansız.
Bu arada asgari ücretle kirada çocuk okutanlar birazdan gelir.Geçiniyoruz derler.Ama nasıl geciniyorsunuz diye sorunca ya ek gelirleri çıkıyor ya da anneleri babaları yardım ediyor.

Yani karamsar bir tablo oldu moral bozmak için yazmadım ama zor geçinirsiniz.

Son düzenleme:
Benzer kaygıları yaşamayan yoktur.

Hatta bu platformdaki hanımlar benim işsizlikten ne kadar yakındığımı bilirler.

Öğretmenim. Atama filan umut kestim zaten. Yaşadığım yer küçük. Özel okul da çok az
.

Eşim öğretmen. O atanmış. Çalışıyor.

Ben de instagramda yaptığım el emeği ürünlerimi satıyorum. Satmaya yeni başladığım için uyguna veriyorum. Ama olsun. Akmasa da damlıyor.

Herkes bir şekilde tutunmaya çalışıyor işte.
Allah hepimize yardımcı olsun.
Canım umudunu kesme olur belki..
Bizim bir yakınımız 42 yaşında devlete atandı fen bilgisi öğretmeni olarak.
Senin daha yaşın ne ki..:KK28:

Bu arada ben cikolataveturkkahvesi nicki değiştirdim:):KK25:

Enflasyon ve dolar baskilaniyor su anda. Dolar aslinda 7.30 civarı. Bilmiyorum nerede patlar ama bi sabah kalktigimizda dolar devalüasyonu ve ardında korkunç bir kriz bizi bekliyor. Zaten resesyondayiz ama kriZ de uzak değil. İstanbul'un pahalılığı da malum. 10k dan aşağı aile zor geçiniyor

Yani bir de yaşamak var yaşamak var. Her ay bir sineme bir tiyatroya gidemeyeceksem, parasızlıktan kitap dergi alıp okuyamıyorsam, ucuz yollu yılda 1 kez farklı bir yer göremiyorsam ben ona yaşamak demem ki. O asgari ücret ile hem çocuk okutup hem kira verenler falan bunları yapamıyor. O yüzden istanbulda herkes gergin herkes sinirli. Enerjimizi boşaltıp rahatlayamıyoruz, birbirimize patlıyoruz 18 milyon insan.

Canım umudunu kesme olur belki..
Bizim bir yakınımız 42 yaşında devlete atandı fen bilgisi öğretmeni olarak.
Senin daha yaşın ne ki..:KK28:

Bu arada ben cikolataveturkkahvesi nicki değiştirdim:):KK25:
Ha beybi sen miydin. Ben de diyorum bu kız kim ben bunu tanımıyorum 😊

Teşekkür ederim beybi. Atanma konusunda ısrarcı değilim. Ama su an başladığım işte tutturabilirsem çok sevinirim. Sipariş aldim biraz. Ama insallah devami gelir

İstanbul'da doğup büyümemiş olanlar şu zamanda neden İstanbul'a gelmek ister anlamıyorum. Şehir ağzına kadar dolu, hayat zor ve pahalı, bir yerden bir yere gitmek saatler alıyor, toplu taşıma kullansan ayrı eziyet. Kiralar düzgün, güvenlikli bir sitede 2000den aşağı olmaz. E bu durumda ne yapacaksınız İstanbul'da? O kaldığınız güzel evleri çok ararsınız sonra...

Teşekkür ederim beybi. Atanma konusunda ısrarcı değilim. Ama su an başladığım işte tutturabilirsem çok sevinirim. Sipariş aldim biraz. Ama insallah devami gelir

Rabbim rast getirsin, hayırlı bereketli işlerin olsun inş🤲🏻

Nispeten doğru. Küçük şehirde geçim daha kolay. Kiralar çok pahalı, sebze ve meyve pahalı.
Eğer çok rahat yaşamaya alışmışsanız zorlanırsınız. Ama asgari ücretle cocuk okutup geçinen de var. Yani yaşam standartlarınıza bağlı.
Bu arada ailenizin üslubu hoş değil. Bence erkek arkadaşınızı istemiyorlar. Zorlanırsınız deseler anlarım da sürünürsünüz demek ayıp olmuş.
Benim maaşım 6000, nişanlımın 3500-4000 arası değişiyor. İstanbulun kötü bir semtinde 1200 liraya 2+1 ufacık bir evde oturuyoruz. Her gün toplam 4 saatim yolda geçiyor. Servis bazen de toplu taşıma kullanıyorum. İkimiz de savruk değiliz. Evlilik için birikim yapıyoruz ama istediğimiz kadar olmuyor. Her ay bir şekilde bir yere gidiyor para. Kalem kalem not ediyoruz yine gidiyor çünkü hepsi gerekli. Hayat pahalı. Enflasyon korkunç.
Bizim buralarda lüks daireler 200 m2 kare evler siteli havuzlu evler 1200 civarı iken orada hakikatten bahsettiğiniz gibi bu fiyata ufacık eski bir ev de oturulur. Aslında derdim o değil ev umrumda değil pek. Fakat mesela sizin maaşlar gayet iyi ona rağmen çok rahat değilsiniz. Demek ki cidden çok pahalı İstanbul.

• Beğen
Reactions: 000

Benim canım..
Öyle esti değiştirdim. Belki dönerim, o nickimi daha çok seviyordum.Buna alışamadım.. :KK64:
Şimdiki işin hayırlı uğurlu olsun..Umarım herşey güzel olur.Şimdi değil ama ileride istersen olur diye dedim.Sonuçta belli olmaz.Işine çok sevindim.

Umarım herşey gönlünce olur..:KK200::dua:

Istanbul'da ev kira ise elinizde para kalmaz.
Ayı kısarak tamamlarsınız.
Ama hem ev kira hem çocuk imkansız.
Bu arada asgari ücretle kirada çocuk okutanlar birazdan gelir.Geçiniyoruz derler.Ama nasıl geciniyorsunuz diye sorunca ya ek gelirleri çıkıyor ya da anneleri babaları yardım ediyor.

Yani karamsar bir tablo oldu moral bozmak için yazmadım ama zor geçinirsiniz.
Yok, haklısınız rahata alıştığım o yüzden belirttim. Bi şekilde grçinilir zaten ama ben yapabilir miyim o mesele. Ev var kira derdi olmayacak. Benim maaş 3500 olcak, o atanamazsa dükkan vs işleri nasıl oluyor ne kadar para getiriyor onu bilmiyorum. Şuan beklemeyi düşünüyorum zaten Bi kaç sene daha. Ama ister istemez kafama takılıyor, geçim derdi zor çünkü

• Beğen
Reactions: 000
Bizim buralarda lüks daireler 200 m2 kare evler siteli havuzlu evler 1200 civarı iken orada hakikatten bahsettiğiniz gibi bu fiyata ufacık eski bir ev de oturulur. Aslında derdim o değil ev umrumda değil pek. Fakat mesela sizin maaşlar gayet iyi ona rağmen çok rahat değilsiniz. Demek ki cidden çok pahalı İstanbul.
Burada oyle bir ev orta bir semtte en az 3.500 tl civarından kapı açar.Hatta sitede ise aidat ile 4000 tlye gelebilir.
Istanbul'un taşı toprağı pahalı..

Enflasyon ve dolar baskilaniyor su anda. Dolar aslinda 7.30 civarı. Bilmiyorum nerede patlar ama bi sabah kalktigimizda dolar devalüasyonu ve ardında korkunç bir kriz bizi bekliyor. Zaten resesyondayiz ama kriZ de uzak değil. İstanbul'un pahalılığı da malum. 10k dan aşağı aile zor geçiniyor
10 k da nasıl alalım bilmiyorum ki :) ama haklısınız bir taraftan da. Ancak mühendis olarak atanırsam 6500 civarı maaş alacağım 3 bin de karşı taraf kazansa en kötü öyle kapanır açık. Ya da karşı taraf atanırsam. Tabi bunları düşündükçe de insan huzursuz oluyor

İstanbul'da doğup büyümemiş olanlar şu zamanda neden İstanbul'a gelmek ister anlamıyorum. Şehir ağzına kadar dolu, hayat zor ve pahalı, bir yerden bir yere gitmek saatler alıyor, toplu taşıma kullansan ayrı eziyet. Kiralar düzgün, güvenlikli bir sitede 2000den aşağı olmaz. E bu durumda ne yapacaksınız İstanbul'da? O kaldığınız güzel evleri çok ararsınız sonra...
Erkek arkadaşım doğma büyüme orda. Eğer atanırsam Tabiki biz de orda yaşamayı istemiyoruz ama atanamazsa mecburuz, ailesi orda dükkan vs açarsa hep ailesinin yardımı ile yapacak. Mecbur kalmasam zaten tercih etmem ki

Siz küçük bir şehirde yaşıyorum demişsiniz, ablam Ankara’dan İstanbul’a geçiş yaptı.
Ankara’da maaşıyla oldukça iyi lüks bir hayat sürerken, her ay kenara para koyup 2 senede bir araba yükseltirken, İstanbul’da ancak yetiştiriyor, arttırmak ne mümkün.
Her şeyi mi pahalı olur arkadaş şehrin...

Siz küçük bir şehirde yaşıyorum demişsiniz, ablam Ankara’dan İstanbul’a geçiş yaptı.
Ankara’da maaşıyla oldukça iyi lüks bir hayat sürerken, her ay kenara para koyup 2 senede bir araba yükseltirken, İstanbul’da ancak yetiştiriyor, arttırmak ne mümkün.
Her şeyi mi pahalı olur arkadaş şehrin...
Bunca insan orda nasıl yaşıyor bazen hayret ediyorum :) gerçi orda yaşayıptw bizim buraya geldiklerinde, siz çok mu zenginsiniz vs diyorlar, halbuki onlardan daha düşük maaşlıyız.

Back
X