İş Görüşmesi Sorunsalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

1111010001

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2018
1.117
885
123
Selam Güzel Hanımlar :)

Benim yarın bir iş görüşmem olacak. 1,5 senelik muhasebeciyim. Bir firmaya gideceğim. 1,5 senelik muhasebeciyim ama kendime hiç güvenim yok. Hafta içi 9-18:30, hafta sonu 9-14:30 çalışma saatleri. Eğer görüşme olumlu geçerse her gün 2 saat gidiş ve 2 saat geliş, toplamda 4 saatim yolda geçecek. Şu an asgari ücret alıyorum. Sizce ücret talebim ne olmalı? Kendime güvenemediğim için bilemedim. Bir de benimle mülalat yapacak kişi maaşımı illaki soracaktır. Resmiden asgari alıyorum ama elden +200 tl daha alıyorum gibi bi şey söylesem doğru olur mu, maaş teklifini düşük yapmamaları için? Tavsiyelerinizi rica ederim. :KK36:

Bence resmiden asgari elden 200 daha demeyin . Direk 200 lira fazla söylebilirsiniz diğer türlü saçma olur . ve bunu örnek alıp size öyle yapsalar ?? Asgariden yatıcak sigortanız

Benden maaş bordrosu isterlerse?

yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın.2 saate şehir değişiyor.
İşsiz kalmak istemiyorum. Yaptığım şey saçma ama uzun süre işsiz kalırım korkusu var bende ve iş tecrübesi konusunda kendime güvenmediğim için sanki kimse beni kolay kolay işe almazmış gibi geliyor...

Benden maaş bordrosu isterlerse?
Sanmıyorum . Hangi iş yeri yeni alacağı kişiden bordro istemiş böyle bi hakları yok. Bence çok kasmayın zaten hali hazırda işiniz var 4 saatlil yol çekeceksiniz çeker giderseniz bu durumda ama dediğim gibi böyle bi hakları yok isteyemezler ve hiç duymadım isteyeni

İşsiz kalmak istemiyorum. Yaptığım şey saçma ama uzun süre işsiz kalırım korkusu var bende ve iş tecrübesi konusunda kendime güvenmediğim için sanki kimse beni kolay kolay işe almazmış gibi geliyor...
yol inanın çoook yıpratıcı bir şey.lanet ediyorsunuz, başıma geldi biliyorum.iş bulmadan ayrılmayın tabi ama 4 saatin yolda gitmesi hoş değil.bir de trafik bu yani kaza yağmur çamur ohoo.he verirler 5-6 bin tamam, ama asgari skalasıyla eğer meslek piyasanız (bilmiyorum sizin sektörün maaşlarını) daha başka bir iş bulamadan oradan ayrılmak zorunda kalırsınız.dayanamayıp.bir de oranın koşullarını seveceğiniz de garanti değil ki.

Bence günde 4 saat yol için çok fazla muhasebe bulunmayacak bir iş değil emin olun hele asgari ücretin 200 lira yukarısına yapmayın etmeyin o kadar çok çekilmez.
Ben muhasebeyi işte öğrendim. Muhasebe çıkışlı değilim. Bu fırsatı bulmuşken bırakmak da istemiyorum. Kurumsal bi firma yarın gideceğim yer. Adı bilindik bir firma.

Maaş bordrosu istemezler olduda manyağına denk geldiniz istedi, anlar zaten.Sorar sana kalanını elden mi alıyordunuz diye.Ülkemizde ne yazık ki hala eldende maaş veren şirketler var. Denetimlerin çok sıkı olduğunu söyleselerde. Ben genelde sizin aklınızda bir ücret vardır siz söyleyin ben size bana uygun yada değil derim derdim. Buda zaten özgüvenli olduğumun kanıtıydı. Yani siz beni seçmeyeceksiniz ben sizi tercih edersem ederimin kibarcası. Tek sorun ben özgüvenliydim zaten.

Ben muhasebeyi işte öğrendim. Muhasebe çıkışlı değilim. Bu fırsatı bulmuşken bırakmak da istemiyorum. Kurumsal bi firma yarın gideceğim yer. Adı bilindik bir firma.
Siz bilirsiniz ama ben 1 saat 15 dk birde servisle gidiyordum. Bu beni çok yoruyordu. Gün içinde erken çıkmam gerektiğinde yada acil bi durum olduğunda sorun oluyordu. Karar sizin hakkınızda hayırlısını diliyorum ☺️

Sanmıyorum . Hangi iş yeri yeni alacağı kişiden bordro istemiş böyle bi hakları yok. Bence çok kasmayın zaten hali hazırda işiniz var 4 saatlil yol çekeceksiniz çeker giderseniz bu durumda ama dediğim gibi böyle bi hakları yok isteyemezler ve hiç duymadım isteyeni
Şu an çalıştığım yere zoraki gidiyorum. Çok mutsuz ediyor çalıştığım yer beni. Kesin olarak işten çıkacağım. Ve işten çıktıktan sonra iş bulamazsam diye korkuyorum.

yol inanın çoook yıpratıcı bir şey.lanet ediyorsunuz, başıma geldi biliyorum.iş bulmadan ayrılmayın tabi ama 4 saatin yolda gitmesi hoş değil.bir de trafik bu yani kaza yağmur çamur ohoo.he verirler 5-6 bin tamam, ama asgari skalasıyla eğer meslek piyasanız (bilmiyorum sizin sektörün maaşlarını) daha başka bir iş bulamadan oradan ayrılmak zorunda kalırsınız.dayanamayıp.bir de oranın koşullarını seveceğiniz de garanti değil ki.
Ya var ya robot gibiyim. Evi otel olarak kullanıyorum resmen. Bilemiyorum ne yapacağım.

Bordro istemezler. Isterse o zaman 200 tlsini elden aliyordum dersiniz. 4 saat yol hergun cok fazla.
Evet yol çok yıpratıcı oluyor, cumartesi günü çalışmak da yıpratıcı. Robot gibi oldum resmen, şu anki işim de öyle...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X