iş görüşmesinde nasıl olmalıyım ?yardım lütfen

dream24

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.530
448
323
Merhabalar kızlar, beklerken ümitsizce bir telefon aldım iş görüşmesine çağrıldım .Çok yeniyim bu konularda çok da heyecanlanıyorum.Kasılıyorum.Nasıl giyinmeliyim? Ciddi mi güleryüzlü mü olmalıyım?Ücret beklentisine nasıl cevap vermeliyim?Çok sordum galiba ama bu kez kaybetmek istemiyorum.Çok istediğim bir işi acemelikten kaybettim.Gene korkuyorum çünkü çok hayal kırıklığı yaşıyorum.Lütfen yardım kızlar

gideceğin yer kurumsal mı, pozisyon nedir? söylersen ona göre daha net yardımcı oluruz :44:

Kendinden emin, korkusuz, güler yüzlü ve klasik giyin. İş görüşmesini yapacağın şahısın gözlerinin içine bakarak konuş. Konuştukların net olsun ve yapabileceğini onlara inandır. Görüşme bittikten sonra karşındaki patronda olsa mutlaka sıkıca elini sık bu özgüvenini anlatır karşı tarafa. Ama mutlaka gülümse ve tane tane konuş. Emin ol çok işe yarayacaktır. Allah yardımcın olsun canım. Haberlerini bekliyoruz.

cnm başvuracağın pozisyona ve mesleğine göre değişir giyeceğin ama dar kesim pantolon topuklu ayakkabı üstüne sık bir değim yerindeyse uçuş uçuş bir gömlek yada buliz yada tunik giyebilirsin yada çok açık olmayan ama dize kadar mesela yine rahat bir elbise giyebilirsin. yada ben spor gitmek istiyorum diyorsan dar kesim bir kot altına yine topuklu ayakkabılar şıkırtılı boncuklu yada kendisinden desenli renkli bir buliz saç makyaj tamamdır

Çok çok çok teşekkür edeiyorum .Ağzınıza sağlık .İşallah güzel haberlerle geleceğim :))

öğretmenlik-eğitmenlik canım gideceğim yer uzak babat ciddiyetsizlik mi olur . Zorlarım topuklu ayakkabım var siyah ama nubuk bu havada uygun olur mu ki

canım az da olsa topuklu birşey olsun bence. şık durursun... yada yanında götür topukluluarı babetleri çantaya atarsın...

sana ne kadar maaş istediğini sorduklarında en az 500 tl yukarda söyle.çünkü fiyat kırmaya çalışıyolar. bu arada dershane öğretmenliği mi?

kesinlikle spor giyme..işi ciddiye almadığın gibi bir izlenim verir..saç baş derli toplu olmalı..genel itibariyle sade olmalısın..takıp takıştırma..

(elbise bizde biraz kısa kalıyor ancak)

mulaka topuklu giymelisin ve kolye bileklik yüzük gibi aksesuarların olmalı sade ama güzel bir makyaj olmazsa olmaz topuklu ayakkabın nubuk olmaz ama ayak numaran uyan bir arkadaşın varsa ödünç al yada topuklu ama açık bir ayakkabı da seçebilirsin. iyi giyinmek rahat hissetmeni de sağlar sen kendinle barışık olacaksınki iş veren görsün gerçekte kiminle çalışacağını. iyi giyinirsen kendini mutluda hissedersin. arkadaş yada akrabaların gardolabına bak derim

sana ne kadar maaş istediğini sorduklarında en az 500 tl yukarda söyle.çünkü fiyat kırmaya çalışıyolar. bu arada dershane öğretmenliği mi?

ne asgari ücretin altı olmaz zaten de hatta aile cevrem ünv mezunusun asgari sakın dediler 1.000 aşağı talep etme dediler .Yani 1.000 .Ben ne olursa olsun daha ilkkez işi gircem fiyat önemsiz gelirken ailemin uyarısı böyle oldu.Hemen hemen böyle veriyorlarmış ama 1.000 dersem aç gözlü mü olur piyasa nasıl bilemedim.Tam dershane öğretmenliği değil.Küçük yaş grubu öğrenciler için eğitim merkezi .Zaten dershane öğrt bir beklentim yok bu ücrette anca yıllar sonra olur .Hemen hemen bu ücret galiba ama şehirden şehire değişebilir.

Son düzenleme:

ikindi aradılar yarın öğlen gidicem pekte vaktim yok.Siyah bir elbisem var ya da siyah dar pantolunum şifon gömleğim var yakası valonlu .Yazlık ayakkabılarım ya sandalet tipi dolgu topuk ya da rugan düğünlük var.Okul yeni bitince harçlığa kalınca alışverişte yapamıyorum.

canm pozitif ol umutsuz olma kendinden emin ol heyecanlanırsın ama bu normal
klasik giyin hafif makyaj yap keskin renkler kullanma kıyafet ve makyajda
ücrete ben genelde firmanızın takdiri gibi cevaplar veriyorum bu da acemilik olsa gerek

canm bence birde çok sevdiğin birini götür dışarda seni beklesin..annen olur kardeşin arkadaşın veya sevgilin farketmez daha bi güçlü hissediyorum ben o zaman kendimi :)))))

Büyük ihtimalle maaş konusunda size sormazlar..en azından benim görüşmelerim öyle geçti. Haftalık şu kadar saat derse gireceksiniz ders ücretide xx dir der.Ya kendin o an hesaplarsın yada aylık maaşı net bir şekilde söyler..
Form doldururken bile istenilen maaş kısmı boş bırakılır. Bu da mulakat şansını artırır. Siz sadece çalışma koşulları eğitmenlik olduğu için haftalık kaç saat derse girilcek, ders ücreti nedir.Sgk var mı yol yemek veya servis gibi sorular sorun.
ve son olarak bu sizin hayatınız aileniz sırf uni mezunu oldugunuz için size yakıstıramıyor az maası, ama bu devirde ekmek aslanın ağzında.heleki deneyimsizseniz bu işe girmeniz sizin için lutuf.bende eğitmenim. ve şuan çok büyük bir kurumda usta öğreticilik yapıyorum.işe alınmadan öncede 6 aylık asgari ücretin altında bir deneyimim vardı.bana girerken deneyiminiz olması çok iyi dediler ve güvendiler. öğretmenlik herkesin yapacağı birşey değil.o yüzden maaşa bakmadan mesleğe atılın.
inanın ilerde ne kadar doğru karar verdiğinizi anlayacaksınız.
bol şanlar
--------------

-MAAŞ KONUSUNDA BEKLENTİLERİNİZ NEDİR?

YANLIŞ CEVAP:

''Bundan önceki işimde 35 bin dolar civarında kazanıyordum, yani artık 40 dolar civarı bir beklentim var.''
Kesin rakamlar vermekten kaçınmalısınız. Maaş konusunda pazarlık etmeye çalışırsanız işi kaybedersiniz. Beklentinizin para değil iş olduğunu defalarca tekrarlayın. Eğer bir miktar belirtmek zorundaysanız çalıştığınız konum ve yaşadığınız şehre bağlı geniş tabanlı bir miktar belirtin.

DOĞRU CEVAP:

''Kazanacağım paradan çok çalışacağım konumla ilgileniyorum. Beş yıllık tecrübelerim dahilinde çalışacağım konuma uygun bir maaş beklentisi içerisindeyim. Ayrıca bu şehirde yaşamanın yüksek maliyeti göz önünde bulundurularak belirlenen adil bir maaş benim için uygun olacaktır.''
Alıntıdır.

Son düzenleme:
ilk iş görüşmen hayırlı olsunnn
bende birsürü başvuru yaptım daha çağırmadılar çağırırlarsa çok heycanlanacagım kesin ama hiç belli etmem:18:
şimdi bende böyle durumlara karşı daha okul bitmeden iş görüşmeleri için indirimden klasik spor arası bi ceket almıştım
altına yüksek bel etek aldım ve küçük topuklu etekle aynı renk bi ayakkabı almıştım hazırlıgımı yaptım
yarın için saç makyaj kılığına dikkat et kendine güven gerisi gelir
gömlek altına klasik bi pantolon olabilir
ayrıca arkadaslara katılıyorum hafif topuk şart cunku daha şık duruyor yoksada sıkma kendini kendine güven yapabilirim de

Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için yani 6 ay dershanede haftanın hemen hemen yedi günü asgari ücreti yarısı ve sigortasız çalıştım (orayada gittiğimde giy önlüğü başla dediler mülakatsız .O yüzden daha önceki görüşmemde afalladım ).[/B]bende yeterki ilerleyim tecrübe katayım derdin deyim ama ailemin beklentileri soğutuyo beni bazen para konusunda benimde yüksek beklentilerim yok tabiki..Sağolun tekrardan :)

Son düzenleme:
Kızlar ben iş görüşmesine gittim başta biraz heyecanlandım mülkataçı heyecanlımısın dedi su verdi ,sordu biraz heyecanlıyım dedi ,sonrası iyi geçti güzelce konuştuk ,kaygılancağım duurmlar vardı endişelendiğim yerleri sordum tabii ..bide kısa sürelik şehir dışına çıkma durum vardı ..ben daha önce hiç çıkmadım tek başıma ..burdaki endişemide söyledim..ama ailemle konuşayım dedim ..hallettimdeetelefonu açıp hallettiğimide söyledim ..Biz değerlendirip döücez dediler ..büyük bi kurum..Bu konular hariç güzel geçti ...Ama bu iki konudan endişeliyim.Olumsuz sonuç doğurur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…