İş hayatı. Değerli yorumlarınızı yazın lütfen

abiyekuzu26

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2019
1.160
1.266
53
Bir adım atarken bir söz söylerken “abiye dur kızım etme bulma dünyası bu yaptığın ileride sana döner mi”

diye düşünüyorum elimden geldiğince. İleride çocuğum olursa o da mesai arkadaşı tarafından kalbi kırılır mı, bi vatandaş mi geldi yanıma; annem yada sevdiğim biri bi kamu kurumuna gitmişte bi şeye ihtiyacı olmuş gibi yardımcı olmaya çalışıyorum.

Özellikle hak yeme ve kalp kırma konusunda çok hassasım. İnsanız istemeden yanlış yaptığımızda olmuştur bir daha Aynı hatayı tekrar etmemeye çalışırım.

Gel gelelim iş dünyasındaki dönen dolaplara alışamadım kaç yıl oldu.

Bugün minicik cidden saçma bir şey üstüme farklı aksettirildiği için gidip hesap verdim.
Üstüm aksettiren kişiye inanmış “neden böyle böyle dedin” dedi
“Demedim efendim doğrusu bu “ dediğim zaman “tamam zaten öyle de “ dedi

Ben olsam “böyle mi dedin abiye?” diye sorarım önce

Bu yanlış aksettiren kişi babam yasında velevki hata yapmış olsam hatamı kapat. İspiyonlama.

Bu babam yaşındaki adamın ince oyunlarından açık aramalarından hata yapınca keyif almasından midem bulanıyor artık laf vermemek için elli kez düşünüp hareket ediyorum bu da yoruyor.

Bunu neden yazdım konuşacak kimsem yok ya sadece benim başıma geliyormuş gibi hissediyorum.

Sanki herkes benim gibi düşünüp herkesin arkasını kolluyor ama bi benim başıma kötü şeyler geliyormuş gibi..

Bir de böyle zamanlarda suratımı düşürmeden o kişiye fırsat vermeden devam etmek istiyorum işime. Yapamıyorum :/
Umursamaz nasıl olunur :/

Ekleme: bu kişinin kötü kalpliliği için bi örnek vereyim. İşkurlu bir personel vardı çalıskanda bi kız bi isteğini yapmadığı için (mantıklı sebebi var) kıza kıl olup bir daha aldırtmadı. Çokk üzülmüştüm bu kötülüğe şok oldum.

Ama kız şu an uzman yardımcısı olarak başka yerde çalışıyor çok şükür :))

Son düzenleme:
Sizi çok iyi anlıyorum. Bende işyerinde iş arkadaşlarımla ya da ustlerimle bir yanlış anlaşılma ya da bir sorun yaşadığımda kaç gün etkisinden cikamadigim oluyor. Daha geçen gün toplantıda bir iş arkadaşım kendi yapamadığı işle ilgili sırf ben yapabildiğim için durduk yere bana yüklendi ve zor tuttum kendimi, ki toplantıdan sonrada agladim

Yalnız değilsiniz. Yapılan davranışı, söylenen bir sözü o kadar farklı yerlere çekiyorlar ki anlayamıyorum. ''Şeytanın aklına gelmez'' diyorsun geliyor. Bu dünyada kimse yüzyıllarca yaşamayacak, gireceğimiz 2 metre bile olmayan mezar. Neyin derdi anlayamıyorum Özellikle sizin dediğiniz gibi annemiz babamız yaşında koca insanların bu hareketlerin yapması çok çirkin.

Çok haklısınız anlayabiliyorum benimde çok ağladığım zamanlar oldu ağlamamın sebebi hep kendimi anlatamamak doğru anlaşılamamak ya da cidden hata yapmmıssam nasıl olur da onlara bu fırsatı veririm diye.

Allah kötü kalpli insanlardan korusun

Böyle zamanlarda dur diyorum abiye o kişinin arkadan gelen iki kızı var sen kötü söz söyleme rabbim görüyor.

Bi işkurlu arkadaşımı sırf bi isteğini yapmadı diye işe tekrar aldırtmadı. Hala üzülürüm

sanırım memursunuz , devlet dairelerinde seviye çok düşük özellikle eski memurlar sürekli yenileri eleştirme ve yarışma peşinde ben de bazen ilkokulda sıra arkadaşım mı yoksa yaşı benden hayli büyük iş arkadaşım mı anlamakta zorlanıyorum, ama pek takmıyorum doğrusu. Hatta üzülüyorum onlara hayatları bu kadar küçük olduğu için ..

Onlar gibi olmak istemiyorum bu da beni üzüyor ben de açık arasam mesela açığını ispiyonlasam keyif alsam takmam. Ama zoruma gidiyor.
Benim yanlışımı bulunca dünya mı kurtulacak iş yapıyoruz kamu işi bi de.
herkes birbirinin açığını kapasa halbuki hiç yanlış olmaz

bundan haz alıyor, yapacak birşeyiniz yok malesef canınızı sıkmasına izin vermeyin, siz mutsuz olunca mutlu oluyor mutsuz olmayarak cezalandırın onu

Siz gidip bu kisiyle sonrasinda yuzlestiniz mi? Ben olsam mail atar ve bana hesap soran amiri de cc'ye koyardim. 'X Bey/Hanim ile az once gorustum. Sanirim bir yanlis anlasilma olmus, isi etkileyecegini bildiginiz bir hatami gorurseniz duzeltmekten memnuniyet duyarim ama benimle alakali konularda once benimle iletisime gecmenizi rica ederim. Boylece daha hizli ilerleyebiliriz. Tesekkurler' gibi bir sey yazar gonderirdim.

Surat asmak gibi pasif-agresif tepkiler hicbir ise yaramaz. Is hayatinda direkt-acik iletisimi benimsemek en iyisi. Sorunlari da sandvic metodu ile konusuyorum ben mailin girisine 'sen' dili ile sevimli bir giris(umarim iyisinizdir, bu ara en cok umarim sagliklisinizdir:)), sonra konusmak istedigim konu, en sonunda da yine 'sen' dili ile bitiriyorum (yardimindan dolayi tesekkur etme vb.) cunku en son cumle en akilda kalan cumledir. Etkili iletisimi benimseyip sinirlarimi saglam cizmede buldum ben cozumu acikcasi.

Temel sorun hiç kimse bilgi vermek istemiyor
Herkes değerli bilgileri kendine saklama peşinde ondandır hata, yanlış anlama bitmiyor

tabi yüzleştim hemen sordum böyle böyle amirim bunu dedi ne ilgisi var benimde dedim "e sen öyle demişsin kişi geldi bana söyledi dedi" yanımdaki kız arkadasım hayır öyle demedi doğrusunu söyledi dediğinde de cevap vermedi konuyu değiştirdi. Öyle bir kafa yapısı ki hep onlar haklı ben belgelerle kanıtlarla sunsam asla haklı değilim. Mutlaka ucundan kıyısından o doğrudur. Hem o dememiş vatandaş gelmiş ona demiş. vs vs

Bİr kere kendimden geçtim artık sinirden çatır çatır kavga ettim yine de kabul etmedi. ilk paragrafınızda dediğiniz iletişim şekli yok malesef keşke olsa her şey resmi şekilde yürüse.

Bizim odadaki sorun herkesin mahalle teyzesi kıvamında olması.. Dolayısıyla dönen muhabbetler, yapılan tavırlar can sıkıcı.Odada müdür dahil 3 kişiyle tartıştım bu yüzden. En son hatta kaç kişiyle kavga ettin,sorun sende denildi müdürümce:))))) Problem şu ki herkes birbirinin arkasından konuşup yüzüne gülüyor.Benim fıtratıma ters,böyle bir şey asla yapamam.İçime de atamıyorum. Problemi yüz yüze konuşunca da çözülmüyor.Ama karar verdim adım da uyumsuza çıksın sonra da başıma rotasyon gibi bişi gelsin istemiyorum. O yüzden pandemi snrssı işe dönünce radikal değişiklikler bekliyorum kendimden Burası iş ortamı,paranı kazan çek git, umursama yeni mottom.Umursanmaya layık değiller çünkü.

Size de ne diyim bilemedim.İnsan ister istemez etkileniyor.Evt misal müdürünüz dediğiniz şekilde sormalıydı soruyu ama sormaz.Değiştiremezsiniz kimseyi.Ben konuşursam ,doğru şekilde ifade edersem utanırlar da değişirler sandım misal ama olmuyor.Sen kendini yıprattığınla kalıosun.Siz yeri geldiğinde hakkınızı aramaya devam edin,susmayın.Ama değiştiremeyeceğiniz insanlar için enerjinizi de harcamayın. Saat 5'den snra hiçbirini görmek zorunda değilsiniz. Akrabanız ya da arkadaşınız değiller. Para kazanmaya gidioruz oraya.Paramızı kazanıp çıkıp gidelim.Hadi yeni bi başlangıcı beraber yapalım hatta

size uzun uzun bi cevap yazıcam karnımı doyurayım :)

Kurum ici mail adresleriniz ya da Microsoft Team gibi bir iletisim grubunuz yok mu? Isler nasil paslasiliyor anlayamadigim icin soruyorum. Dedigim gibi olay hakli cikmak, kavga etmek vs degil. Sinirlarinizi cizmek ile alakali. Vatandas geldi soyledi diye savunmaya mi geciyor 'O zaman rica ediyorum vatandasin soyledigini once bana iletir misin? Ya da vatandasi bana yonlendirebilirsin.' diyebilirsiniz. Uzatmaya kalkarsa 'Is yurusun diye ugrasiyorum. Olayi kisisellestireceksen bu konusmayi burada bitirelim.' diyerek ortami terk edebilirsiniz. Is yeri kimsenin egosunu cekmeniz gereken bir yer degil. Zamanla insanlara cok fazla tepki gostermeden ya da savunmadan iletisim kurma sistemi olusturursaniz zaten onlar da bir sure sonra size ayak uydurur. Konusmalarinizin alt metni hep is yurusun, olmali. Ben sizin de is yerinizdeki iliskileri ya da basiniza gelenleri kisisellestirdiginizi dusundum yazdiklarinizi okuyunca. Halbuki siz degil baskasi da olsa o kisi yine ayni seyleri yapacak. Is hayati ile ilgili hicbir seyi kisisellestirmemek en iyisi. Benim de sonradan ve zor olusturdugum bir sey oldu bu ama su an 28 yasindayim ve cok faydasini goruyorum.

Bu öneriniz olmasi gereken iletisim sekli, ben de maille yapilan kurumlar arasi yazismalarda bu sekilde yazarim ama kurum içinde pek kimse mailine bakmaz maalesef kamu kurumlarında bu kadar profesyonellik yok
Benzerini ben de yasadim hem de amirimle, bana sormadi bile bu olay dogru mu diye.
Bazi insanlar olumsuzluktan beslenir, ben de yaşadığım konunun aslını arkadaslarimla paylaşmıştım, bizde de tam tersi is arkadaslari olarak birbirimizi kollariz amire karşı

Siz cok hassas düşünüyorsunuz bunu yapmayın, sinsi olun demiyorum ama fazla iyi niyetli de olmayın. Ortami gözlemleyin, ona gore tavır alın. Buna benzer bir durumda mevzu budur diye anlatin ama hakkımı arayayim derken kendinizi paralamayın.

Son düzenleme:
Sizi çok iyi anlıyorum... ilk işe başladığım dönemlerde aynı birimde çalıştığım bir diğer mühendis arkadaş tarafından maruz kalmıştım benzer şeylere... o dönem kendimi o kadar yıpratmıştım ki geceleri uyku uyuyamıyorum...sonradan takmamayı sadece işimi yapmayı öğrendim... her zaman böyle insanlar var olacak... elinizden geldiğince açık vermemeye çalışın...

Sasirdim acikcasi ben Turkiye'deyken arastirma gorevlisiydim ve bizim universitede iletisim hep maillesme ile saglanirdi. Sozlu iletisim istenmeyen sonuclar dogurabilir, her seyin kayit altina alinmamasi gercekten hic profesyonelce degil ve hatalara da yol acar uzun vadede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…