İş hayatı. Değerli yorumlarınızı yazın lütfen

Maalesef is yerleri haksızlıklarla dolu gibi geliyor ve is arkadaşından arkadas olmaz derler ya %100 olmasada doğru olarak geliyor mesela aynı kurumda seninle ayni isi yapanla sıkıntılar yaşayabiliyorsun ya bilerek yada bilmeyerek haksızlık görüp haksızlık yapmak bu gibi seyler insanlarin is arkadaşına olan saygısını tüketiyor diye dusunuyorum.

Bende kamuda çalışıyorum yapılan haksizliklardan dolayı is yerinden nefret etmeye başladım ilk zamanlar erkenden gittigim is yerinden en geç çıkan bendim çalışmaktan gocunmazdım ama şuan tam saatinde orda oluyorum is uzamazsa 1 ek bile fazladan kalıp o ınsanları görmeye tahammülüm yok

Daha bugün ağladım.
Öyle söyleyeyim.
Çalışmayı gerçekten seven ve işini iyi yaptığına inanan biriyim ancak haksız davranışlar beni çok yıpratıyor.
Sizi bu yüzden çok iyi anlıyorum.
Tek tesellim her işyerinin böyle olması ve tüm iş hayatının bu şekilde olması.

İlk çalıştığım seneler öyle kötü ve iki yüzlü hem çalışma arkadaşlarına hem işverenlere denk geldim ki iş yerine ağlaya ağlaya gittiğim sabahları biliyorum. Psikolojim bozuldu resmen mutsuzluktan öyle dengesiz insanlar tanıdım maalesef. Ama sonra sonra öğrendim takmamayı ve altta kalmamayı. İş yerinde haksızlığa uğrarsam hakkımı savunacak gücü bulabilmek için hep babamın sözünü hatırlarım; ''Sen eşek olursan semeri vuran çok olur''. Eşek olmamamız gerek iş verene de, çalışanına da hakkımızı savunmalıyız. Artık düzgün bir yolunu bulup alttan alttan mı verirsiniz mesajı ya da direk mi çarparsınız yüzlerine o da size kalmış ama çalıştığınız işe ihtiyacınız varsa da tehlikeye atmadan binin tepelerine.

Bu arada ben en geç 4-5 yıl sonra memleketime taşınacağım şu an sermaye biriktiriyoruz eşimle orada kendi işimizi kurup hayvancılık ve seracılık yapacağız bunun hayali de güçlü tutuyor hiçbir olumsuzluk mutsuz edemiyor artık beni Çünkü kendi işim, doğal bir hayatım ve daha çok kazancımız olacak Allah'ın izniyle sizde kendinizi motive edebilecek şeyler ile kafanızı meşgul edebilirsiniz buda bir yöntem tabii

Aynı fikirdeyim iş olsun da hep iş yapayım da onlarla muhatap olmayayım diye bakıyorum

Ben çalışmayı seviyorum iş olsun da boş durmayayım dedikodularını dinleyecek bile vaktim olmasın.
Ben de çok ağlayarak gittim işe ağlayarak cıktım ama umursamamazlık yapmayı öğrenemedim. iştahım kapanır yemek bile yiyemem

geçmiş olsun ne olmuştu ki

geçmiş olsun ne olmuştu ki
Virüs sebebiyle bazı kişilerin çalışma saatleri değişti.
Mesela biri 2 aydır gelmiyor
Biri geliyor öğlen çıkıyor
Bizler tam geldik.
Onlar maaşlarını tam aldı , izinlerinden de kesilmedi. Yanlış anlamayın onların maaşı kesilsin değil derdim bi olağanüstü hal varsa herkes için var. Birine esmek davranıp birine davranmamak ister istemez üzüyor insanı.

Haklısınız bizim orda bir gün fazla gelince tartışma çıkıyor siz aylardır tam gelmişsiniz. Amiriniz bi düzeltme sağlamadı mı hiç

Ben yazmışım sanki bunu, ben de aynen en erken gelip en gec çıkandım şimdi mesai bitti mi çıkıyorum, öğle aralarında bile is kitleniyordu simdi herkesle cikiyorum mesai başlamadan en fazla 5 dk önce geliyorum
Tavsiyem işi iste bırak.
Sabah mesai basladiginda calisansin, mesai bittiğinde sen özel hayatındaki kişisin. Dengelemek kolay degil ben de bir sorun yaşadığımda onu cozemediysem kendi kendimi yiyen bir insanim ama bu dengeyi kurunca "amann canimiz sagolsun yarin sabah hallederiz " diyorum o sorunu eve taşımıyorum
Şu an yalniz yaşadığım icin hani eve gidince cocuk koca vs yok o yuzden insan mesgale bulamayinca kafasinda kuruyor ama ben artik kendi özelime zaman ayiriyorum işi iste bırakmaya calisiyorum

Is alanım sahiden cok sorunlu bi yer ama bi süredir dediginizi uygulamaya çalışıyorum sorunları is yerinde bırakıp eve yada özel hayatıma taşınamaya çalışıyorum.

Normalde tasarımlarınla arkadaşlarımın kafasını şişirirdim çünkü idare ayri dert sorumlu ayri dert çalıştığın insanlar ve is icin uğraştığın insanlar ayri bir dertti ama bugun bi aekadasim sanki eskisi gibi yakinmiyirsun alistin sanki dedi

Alıştın dediği yer 2 yıldır çalıştığım birim 2 yılda anca alışabildim ama bi süredir uygulanan esnek calisma saati uygulamasida bi rahatlık vermişti doğrusu belkide onunda etkisi vardır.
Ama sahiden isi iste bırakmayınca bide ruh sağlığı çöküyor insanin

Ben d elimden geldiğince işi işte horlamak istiyorum uğraşıyorum mesela yarın bir sorun çıkacak biliyorum önceden olsa konuşma kendimi savunma provası filan yapardım şimdi düşünmemeye çalışıyorum :)

Merhaba aldıgınız kararları uygulanaya geçirebildiniz mi durum nedir sizde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…