- 9 Temmuz 2019
- 560
- 574
- 53
- Konu Sahibi abiyekuzu26
-
nasıl başarıyorsunuz pekiInsanlar kotu,simariklik yapip egosunu tatmin ediyorlar sallamiyorum o yuzden kimseyi
ben hata yapmasam mükemmel olsam dahi o mükemmel şeyde bi hata bulunuyor. Ben de kamudayımBen kamudayim ve hata yapmamani istiyolar. Mukemmel olmani. Kendileri cok harikaymis gibi.
Gerçekironi mi gerçek mi
Ben de çok yumuşak yüzlüyüm maalesef, hep saygısız tavırlarına uğruyorum insanların. Çok hassassın, çok büyütüyosun gibi geri bildirimler alıyorum. Yumuşak görünce de malum, istedikleri gibi davranabileceklerini sanıyolar.
O zaman şöyle yapmak iyi olur, tepki vermeden cevap vermek. Tepki verince bu sefer ip o insanlarda oluyor. Pratik yapa yapa aşılır gibi geliyor.O saygısız tavırlara vakur bir duruş ben de henüz bulamadım.
Onların seviyesşne de düşmek istemiyorum ama diğer türlü de alıngan oluyoruz işte
O zaman şöyle yapmak iyi olur, tepki vermeden cevap vermek. Tepki verince bu sefer ip o insanlarda oluyor. Pratik yapa yapa aşılır gibi geliyor.
Bir adım atarken bir söz söylerken “abiye dur kızım etme bulma dünyası bu yaptığın ileride sana döner mi”
diye düşünüyorum elimden geldiğince. İleride çocuğum olursa o da mesai arkadaşı tarafından kalbi kırılır mı, bi vatandaş mi geldi yanıma; annem yada sevdiğim biri bi kamu kurumuna gitmişte bi şeye ihtiyacı olmuş gibi yardımcı olmaya çalışıyorum.
Özellikle hak yeme ve kalp kırma konusunda çok hassasım. İnsanız istemeden yanlış yaptığımızda olmuştur bir daha Aynı hatayı tekrar etmemeye çalışırım.
Gel gelelim iş dünyasındaki dönen dolaplara alışamadım kaç yıl oldu.
Bugün minicik cidden saçma bir şey üstüme farklı aksettirildiği için gidip hesap verdim.
Üstüm aksettiren kişiye inanmış “neden böyle böyle dedin” dedi
“Demedim efendim doğrusu bu “ dediğim zaman “tamam zaten öyle de “ dedi
Ben olsam “böyle mi dedin abiye?” diye sorarım önce
Bu yanlış aksettiren kişi babam yasında velevki hata yapmış olsam hatamı kapat. İspiyonlama.
Bu babam yaşındaki adamın ince oyunlarından açık aramalarından hata yapınca keyif almasından midem bulanıyor artık laf vermemek için elli kez düşünüp hareket ediyorum bu da yoruyor.
Bunu neden yazdım konuşacak kimsem yok ya sadece benim başıma geliyormuş gibi hissediyorum.
Sanki herkes benim gibi düşünüp herkesin arkasını kolluyor ama bi benim başıma kötü şeyler geliyormuş gibi..
Bir de böyle zamanlarda suratımı düşürmeden o kişiye fırsat vermeden devam etmek istiyorum işime. Yapamıyorum :/
Umursamaz nasıl olunur :/
Ekleme: bu kişinin kötü kalpliliği için bi örnek vereyim. İşkurlu bir personel vardı çalıskanda bi kız bi isteğini yapmadığı için (mantıklı sebebi var) kıza kıl olup bir daha aldırtmadı. Çokk üzülmüştüm bu kötülüğe şok oldum.
Ama kız şu an uzman yardımcısı olarak başka yerde çalışıyor çok şükür :))
Aynen müdürle(üstüyle) samimi, ortam hakkında bilgi getirip götüren insanlar var, fazla samimi olmamak lazım.valla her meslek grubunda var bu dediğiniz tarzda kişilerden. ne olsa gidip müdüre ispiyonlayan sözde arkadaşlarım var. boşverceksin. sen doğru yoldan gidiyorsun için rahat eğriyi de herkes biliyor sonuçta. takmadan kafana devam. başka çaresi yok.
25 yıl özel sektör deneyiminin ardından yazıyorum ; iş hayatı bu kadar duygusallığı kaldırmaz, ilahi adalete inanırım ama iş yerinde tecellisinin size hiç bir faydası yok, kimsenin hatanızı örtmesini, arkadaşlık göstermesini beklemeyin, insanlar birbirinin sırtına basarak var oluyor, çalışarak değil.
Bu durumda yapacağınız CC'ye müdürü, İK'cıyı kim varsa koyup, x bey bu tür sorunları önce bana iletmenizi rica vs.... diye başlayan bir mail ile giriş yapmanız, sizi şikayet ettiği zaman huzur bulamayacağını abanın altından gösterin, kibar lakin abartılı tepkiler verin, dikkatleri onun üzerine yöneltin, ufacık tefecik şeylerden başına iş açın sizinle uğraşmaya mecali kalmasın. Samimiyetle söylüyorum bunları ezmezseniz ezilirsiniz.
valla her meslek grubunda var bu dediğiniz tarzda kişilerden. ne olsa gidip müdüre ispiyonlayan sözde arkadaşlarım var. boşverceksin. sen doğru yoldan gidiyorsun için rahat eğriyi de herkes biliyor sonuçta. takmadan kafana devam. başka çaresi yok.
Merhaba:) Görece diyelim.Amirlerimle ve sıkıntılı olduğum arkadaşla arama mesafe koydum.İş çıkışı iletişim halimde değilim kimseyle.İşte konuşuyoruz ama belli bi seviyede.Fazla samimiyetin getirdiği laçkalaşma en son kavgaya sebep olmuştu; mesafe koyduğumdan beri saçmasalak espriler yapılmıyor,mucize ama çemkirilmiyor.İnşallah hep bu seviyede kalır kişilerle ilişkim ne diyim.( ha bu arada bir üst amirimiz sorun şimdi de.Kendine güveni olmayan,insanları bu yüzden gereksiz bunaltan ve tutum sorunu olan biri.Ama oda dışında kaldığından çok takmamaya çalışıyorum diyelim).Merhaba aldıgınız kararları uygulanaya geçirebildiniz mi durum nedir sizde
Merhaba:) Görece diyelim.Amirlerimle ve sıkıntılı olduğum arkadaşla arama mesafe koydum.İş çıkışı iletişim halimde değilim kimseyle.İşte konuşuyoruz ama belli bi seviyede.Fazla samimiyetin getirdiği laçkalaşma en son kavgaya sebep olmuştu; mesafe koyduğumdan beri saçmasalak espriler yapılmıyor,mucize ama çemkirilmiyor.İnşallah hep bu seviyede kalır kişilerle ilişkim ne diyim.( ha bu arada bir üst amirimiz sorun şimdi de.Kendine güveni olmayan,insanları bu yüzden gereksiz bunaltan ve tutum sorunu olan biri.Ama oda dışında kaldığından çok takmamaya çalışıyorum diyelim).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?