İş hayatı = Depresyon

Nepp

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mart 2012
323
130
123
Sevgili arkadaşlarım canlarım, ciğerlerim,ablalarım ve kardeşlerim ! Siz sevmediğiniz işte çalışacak enerjiyi nereden buluyorsunuz ? nasıl yetip nasıl biriktiriyorsunuz , nasıl dayanıyorsunuz sevmediğiniz işe ? Nasıl nasıl nasıl ? Anlatın ne olur kafayı yememe az kaldı ! hayatımın en verimli zamanını burada geçiriyorum gibi geliyor..

İstanbul'da oturuyorum. Örgün 2 üniversite bitirdim şuan açıktan 3. yü okuyorum. Okudum okudum ama yok bir işe yaramadı. 2. yi zaten iş bulamıyorum diye girmiştim yine okulla alakasız bir sektördeyim. Daha önce okuldayken çalıştım hatta bir dönem ara verdim okula devam ettim ama yine aynı durum. Deneyimsiz gibi komik maaşlar ve işler. 6 ay ücretsiz çalış sonra gel bakarız, 1 ay deneme süresi yol yemek maaş yok gibi... Bu arada gazetecilik mezunuyum, şuansa grafikerim. Grafikerliği seviyorum ama işyeri....

1 seneyi geçti burada. 1500 maaşla çalışıyorum ama artık dayanacak gücüm kalmadı. Nedenlerine gelince;
-İşyerim İstanbul'un pis yerlerinden birinde, sanayi bölgesinde bir fabrika. 250 kişi çalışıyor; pis işte, minibüs yürürken üstüne sürer, insanlar laf atar, çalışanlar kabadır vs vs.
- Fabrika olduğu için yemek veriyorlar. Ama fabrika çok pis fareler falan var dolayısıyla yemek yemek iğrenmeden zor. Yemek şirketi de temiz değil, sağolsunlar saç, kıl, küçük sinekler gırla... Evden getiriyrum.
-Tuvaletler çok kötü. En büyük fobimde tuvaletlerle ilgili şeylerdir.
-Zam yapmadılar bu sene olmayabilirmiş,
-Ofis kısmında çalışıyorum, işçilerle direk bağlantım olmuyor. Patronlarla bağlantım. Bazen üstümden ego tatmini yapılabiliyor. Mesela 12 senelik printer bozuluyor ve çalışmıyor, teknik servis gibi yapmam bekleniyor olmuyorsa patron yada herhangi biri çalışmasına katkısı olsun olmasın çalıştırırsa booom sen nasıl beceremedin vs vs ufak dokundurmalar ... Okuyan bizim altımızda çalışıyor zaten demeler...
-Alakanın olmadığı bütün ofis işlerini yapmanı beklemeler.( Fotokopi çekmek vs vs). Bazen sekreteri çağırmam için telefonla patronun odasına çağrılıyorum. Sekreter de koridorda kızcağız.
- Servis yok sabah 8 aksam 6 bucuk gitmem gelmem 3 vasait üstelik trafik ve kalabalık olmasa yakın yer ...

Dayanamıyorum kızlar.. Çok uzun oldu biliyorum ama artık herşey batmaya başladı. Yıllık iznim var daha kullanmadım yurtdışı için para biriktiriyorum ama yok yettiremiyorum. Borcum harcım yok ama çıksam yarın işsiz kalmaktan korkuyorum. Her yere başvuruyorum, bir görüşmeye bile çağrılmadım. Ne yapmalıyım kızlar akıl verin ?

keşke evine yakın bir iş bulabilsen hiç değilse yollarda sürünmezdin. okuduğun bölümlerle ilgili tüm işlere başvuruyorsun değil mi?

Sen basvurunu yap insallah gonlune gore bir yer cagirir. En zoru da servissizlik ve pis tuvalet. Cv ni guzelce doldur kariyer sitelerine koy, baska guzel yerlerde calisan arkadaslarin varsa onlara da cv ni ver, elbet acilir bir kapi

gazeteler ilan açmıyorlar, basın ve medyayla ilgili ilan bulmak neredeyse imkansız. okul okurken staj yaptım gazetelerde ama almadılar

Sen basvurunu yap insallah gonlune gore bir yer cagirir. En zoru da servissizlik ve pis tuvalet. Cv ni guzelce doldur kariyer sitelerine koy, baska guzel yerlerde calisan arkadaslarin varsa onlara da cv ni ver, elbet acilir bir kapi

teşekkür eder inşallah olur .. artık öyle bir noktaya geldim ki kovsalar 3 5 tazminat alırım diyorum

Yıllık iznini alıp bi süre dinlen o arada da iş bakmak iş bulunca cık hiç yoktan iyidir çünkü..

Valla kaç kurtul ordan hasta masta olursun mazallah memleketin hali ortada evet ama başka bir iş bulunur be bacım

Yıllık iznini alıp bi süre dinlen o arada da iş bakmak iş bulunca cık hiç yoktan iyidir çünkü..
aslında kovsalar 6 ayda belki iş bulurum aama 1 haftada çok zor

Artık üniversite mezunu bile kendi mesleğini yapamıyor... illa kendi bölümünüz olacak diye bir şartlandırma yapmayın.. kafanıza uyan bir işte olabilir... araştırın..

bende issizim is bulmak zor ama siz bir yandan basvurun cagirirlarsa baska yere gidersiniz ...siz bimer yada cimere yazabilirsiniz denetlenmiyor orasi demekki ... bir hastane vardi adam personel muduri ama lise mezunu iceri girdim o da dumanalti birde yaninda kiro bir adam ...diyorsunuz ya okuyan emrimde calisiyor ayni hesap

Dayanıyorum dayanmak zorundayım. insanın kendi parasını kazanması kadar güzel bir şey yok. Minnetsiz, hesapsız.

Artık üniversite mezunu bile kendi mesleğini yapamıyor... illa kendi bölümünüz olacak diye bir şartlandırma yapmayın.. kafanıza uyan bir işte olabilir... araştırın..
zaten kendi okuduğumu yapamıyorum ki , deneyim kazandiğim için arıyorum şuan

bir de genel bir paranı ben veriyorum yapacaksın tavrı var. çok zor çok ... çevremdekilere bakıyorum evet kendi mesleklerini yapmıyorlar ama mutlular , güzel yerlerde çalışıyorlar ben mi çok şansızım anlamıyorum

başka yer gidince bu olanlari unutursunuz asiri rahatsizsaniz genede isi birakmyi dusunebilirsiniz...cunku surekli birsey yasaninca ustuste birikip insani cileden cikariyor...ben dayimn yaninda sekreterlik yaptim 600 tl kapida sildim dolapta ..para veriyorsa gozunun yasina bakmyrllar

Hemen istifa etmelisin bu anlattiklarin resmen kabus binde birini yaşamadım ama yinede içime sinmediyse anında istifamı verdim belki bi kaç ay işsiz kalırsın ama o süreyide devamlı iş arayarak değerlendirirsin zaten burda calisarak nasil bulacaksin calisma saatlerinde cok uzun izin alsan onada laf edecekleri belli....

işin ucunda para olmasa 5 dk katlanmam da, hayat işte mecburiyet...
bence asgari ücretle olduktan sonra daha iyi bir iş bulabilirsiniz, açın kariyer neti lokasyon olarak size uyan bütün ilanlara başvurun, deneyiminiz eksik diliniz yetersiz çok takılmayın, bir şekilde görüşmeye çağırılır ve pozitif bir mülakat sağlayabilirseniz olur iş.
ha asla 1 haftada olur demiyorum, 10 yıllık deneyimle 7 ay iş aradım, arkadaş aracılığıyla buldum... ama pes etmeyin devam edin.
çok zorda değilseniz bu işten de yıl başında ayrılın.

okul bittikten sonra staj yaptığım gazete beni almayınca 8 ay işsiz kalmıştım. lokasyon dahil hiç birşeye bakmadan ne iş olursa inandığım başvurmuştum. deneyimim ve arkadasım vasıtasıyla buraya geldim. çok korkuyorum tekrar aynı durumda olmaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…