- 28 Mayıs 2020
- 13
- 14
- 38
- Konu Sahibi hayalkapani
-
Çok üzüldüm yorumunuza ülkenin geldiği şu hale bakınİş tabii ki. Üstelik sadece katiplikte değil bircok mesleğe yönelebilirsin.Ama şehrini iyi seçmen lazım. Bir de katiplikte yer değiştirmek çok zor,atıyorum x ilinin a ilcesinin adliyesindesin b ilcesinin adliyesine öyle yılım doldu deyip geçemiyorsun.Yer boşalacak yıl üstünlüğü olanlar geçecek sen sonra geçebilirsin.Okul her zaman okunur ama Türkiye de iş her zaman bulunmaz.
Maalesef. Arkadaşım katip cok kücük bir ilcede başka küçük bir ilceye geçmek istiyor geçemiyor oradan biliyorun ben deÇok üzüldüm yorumunuza ülkenin geldiği şu hale bakın
Eskiden insanlara aman okul oku aman bi bölüm bitir denirdi. Simdi ise okuldan fayda yok calis ise gir deniliyo. 0 liyakatla olcak olan bu işte..Maalesef. Arkadaşım katip cok kücük bir ilcede başka küçük bir ilceye geçmek istiyor geçemiyor oradan biliyorun ben de
20 bin kisi icinden 3bin kisi alınıyor diye günde 8 saat kpss calışıyorum. Ve sürekli atanamazsam ne olacak düşüncesindeyim. Benim gene atanma ihtimalim var ya hiç olmayanlar napsın.Eskiden insanlara aman okul oku aman bi bölüm bitir denirdi. Simdi ise okuldan fayda yok calis ise gir deniliyo. 0 liyakatla olcak olan bu işte..
Doğru düşünmüşsün. Çok faydası olmayacak bir bölüm okumaktansa KPSS ile atanıp atandıktan sonra üniversiteye devam etmek daha makul. Okul bittikten sonra kurum içi geçiş sınavlarıyla bitirdiğin bölümle ilgili departmana geçiş de sağlayabilirsin.Herkese merhaba bu konu benim için çok önemli düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Lise son sınıfa geçtim üniversite sınavı için hazırlanıyorum ailemin maddi durumu pek iyi değil ve bu sorun oluyor gelecek için de bi hayalim yok açıkçası üni bitince iş bulmak istiyorum ama ülke şartları çok zorluyor bende kpss ortaöğretim e girmeye karar verdim katiplik için,en azından ordan güzel bi puan alır ve seçilirsem elimde mesleğim olur diye düşünüyorum kardeşlerimin eğitimi de daha iyi olur mesleği yaparken de açıktan okurum düşüncesi var. Çevremde çoğu kişi üni okudu ama iş bulamadılar gerçekten çok kararsızım acaba yanlış mı düşünüyorum.
Biz universite okurken sınıfta hem gardiyanlık yapıp hemde ünv okuyan vardı. Üstelik bizim bölüm o dönem ilk 20 binle öğrenci alan bölümdü. Hatta o gardiyan arkadaşlardan biri okulu 3 senede bitirdi ve kendi alanına atandı kpss den. Hem okuyup hem katiplik yapabilirsin. Ikinci öğretim seçersin hocalar yardımcı oluyor genelde
Yorumunuz için teşekkür ederim yıl üstünlüğü derken yaşı büyük olanlara mı öncelik veriyorlarİş tabii ki. Üstelik sadece katiplikte değil bircok mesleğe yönelebilirsin.Ama şehrini iyi seçmen lazım. Bir de katiplikte yer değiştirmek çok zor,atıyorum x ilinin a ilcesinin adliyesindesin b ilcesinin adliyesine öyle yılım doldu deyip geçemiyorsun.Yer boşalacak yıl üstünlüğü olanlar geçecek sen sonra geçebilirsin.Okul her zaman okunur ama Türkiye de iş her zaman bulunmaz.
Hayır hizmet yılı fazla olana.Yorumunuz için teşekkür ederim yıl üstünlüğü derken yaşı büyük olanlara mı öncelik veriyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?