İş hayatı sorunlarım

Ally

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2007
2.467
391
688
İzmir
Selam kızlar, bugün iş yerinde performans değerlendirmem vardı yöneticimle ve tahminimden de kötü geçti… İş yerinde günlük rutin işleri yapıyorum onun dışında sorumluluk alıyorum her şeyi yapıyorum ama adam bana söylemeden bir şey yapmıyorsun dedi zaten takdir teşekkür etmesini artık beklemiyorum ama bu kadar da nankör olması çok canımı sıktı eve gelene kadar zor dayandım eve geldim hüngür hüngür ağladım. Benim daha önceki çalıştığım yerlerde de böyle bir sorunum vardı yaptığım şeyler hiç görünmüyor bakıyorum iş konusunda benden daha kötü olanlar hep pohpohlanıyor ben bir şey yapmıyor yada bilmiyor muamelesi görüyorum. Benim biraz soğuk bir yapım var üstlerime şirinlik yalakalık yapmayı sevmem yada bir şey yapınca herkesin gözüne sokmaya çalışmam bu yüzden kaybediyorum büyük ihtimalle ama artık nankör insanlardan çok sıkıldım kendisine de söyledim motivasyonum zaten yoktu şimdi iyice düştü.

Bazı insanlar dişini göstermeden sana malesef hakkını vermiyo..

Canim,bakiyorsun buraya..
Kilitlen bana..Simdi anlatiyorum sana.
İstanbul'da odunu kirana 5 tl odunu kirmasi icin etrafindakilere akil verene ise 15 tl verirler..
Bu kuraldir..
Genelde isi yapan degil,kendisini dogru pazarlayan kazanir..

Dogru bir dusunce tarzi degil ama gercek..

Bazı insanların beyinlerinden cok dilleri çalışır ve sürekli kendilerini över ve ön planda tutarlar. Kimileri ise farkedilmeden işlerini yapar ve kimseden övgü beklemezler. Bu böyle gelmiş böyle gider yapacak bişey yok . Ama patronunuzun sizin çalışmanızı farketmiş olması gerekirdi. Demekki oda çabuk etkilenen biri .

Hayatımda duyduğum en ilginç söz

Yaaa beni kurumsal hayatın ilk günlerine götürdünüz. Ne yazık ki var böyle birşey sessiz sakin düzenli işini yapan değil de şov yapanlar yürüyor ne yazık ki sordunuz mu performans değerlendirmesi sonunda gelişim planı ne olacak? Bundan sonraki süreçte benden ne bekliyorsunuz bu performansı gözünüzde yükseltmek için sizce neyi farklı yapmalıyım diye?

Biliyorum işte bende kendimi pazarlayamıyorum böyle bir sorunum var

Her yerde aynı şey olamayacağına göre sorun gerçekten sende olabilir mi?

Kendisi bana sordu ne planlıyorsun diye bende bu şartlarda ne planlayabilirimki bir planım yok burasıyla ilgili dedim üç ay sonra evlenicem işten çıkıp çıkmayacağımı sordu galiba ama ben açıklayıcı bir şey söylemedim normalde devam etmeyi düşünüyordum bir süre daha ama bugün anladımki hiç değmezmiş

Her yerde aynı şey olamayacağına göre sorun gerçekten sende olabilir mi?
Yani şöyle benden az bilen yada az çalışan ama kendini sürekli öven ve ağzı iyi laf yapan insanlar hep benden daha çok çalışıyor gibi görüldüler çalışmıyor olsam zoruma gidip ağlamazdım zaten ki kolay ağlayabilen biri değilim.

Ama biri isterse sabaha kadar kendini övsün, yapılan tamamlanan işler ve bekleyen işler belli sonuçta. Kendini överken demekki o işleri gerçekten halletmiş. Herkes aynı şeyi yapıyor olsa işlerde ilerleme olmaz bi sorarlar adama kendini bu kadar övdün ama işler duruyor diye.

Maalesef bu zamanda yalakalar kazanıyor... İş yapma bol bol reklamını yap daha çok ilgi görüyorsun emin ol

Fevri davranmayın Türkiye’de iş bulmak çok kolay değil. Bi plan yapıp siz sıkıştırsanız onu? Yani eğer tek sorun buysa? Evlenip Anadolu’da oturmak ama işyerinin Avrupa’da olması gibi birşeyler yoksa? Bir de satış pazarlama alanında mısınız?

Yorumunuz bana, insiyatif alma ve bağımsız çalışma ile ilgili probleminiz olabileceğini düşündürttü.

Çalışıyorsunuzdur ama işinize ilave bir şey katmıyorsunuzdur. Sadece iş tanımını yapmak, bu dönemde ne yazık ki yeterli değil. Sizin işinize özel olarak katkınız nedir mesela, siz olmasınız neler yapılmazdı? Nasıl farklı bir bakış açısı getirdiniz?

Bu arada yalakalık ve sosyal olmayı da karıştırmamak lazım. Alt-üst fark etmez iş yerinizdekiler ile sosyal ilişkiler kurmanız, iş yerinde sevilen ve tutulan bir yerinizin olması için çok önemli. Gün içinde iş için iletişime geçtiğiniz kişilerle “small talk” yapabiliyor olmanı lazım.

Bu şahıs daha önceki çalıştığı departmanlarla da çok sorun yaşamış bir departmanla komple kavga etmiş o yüzden bölümünü değiştirmişler. Evet mağazada satış departmanındayım sürekli başımızda her şeyimize karışıyor bunaltıyor mağaza geneli yaka silkiyor ondan. Evet paraya ihtiyacımız var diye devam edecektim ama uğraşamayacağım daha fazla

Sanki bu gün varım yarın yokum , işlerle alakadar olmayan biri izlenimi vermişsiniz. İş performansında kendinizi kendi gözünüzde nasıl görüyorsanız karşınızdaki de o şekilde yansıtmanız gerekiyor. Siz ise çalışsamda olur çalışmasam da gibi bişey ima etmişsiniz.

İnanın kendi sorumluluklarım dışında da sorumluluk alıyorum ama soğuk bir yapım var onu da çok sevmediğim için panikli olması her şeye çok fazla müdahale etmesi hoşlanmıyorum pek fazla konuşmuyorum politik değilim belki o yüzden diye düşünüyorum

Bence bazı konularda yanılıyorsunuz. Patron çalışanlarla bire bir çalışmadığı sürece başkalarının ağzından sizi tanır. İş yerinde de malum gruplaşmalar olduğu icin bir kesim sönük kalır. Kaldıki o yapmayanların işini herzaman sessiz sedasız yapan birileri oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…