Kesinlikle.durumun içinde oluyunca insanoğlu büyütüpte büyütür olayları dışardan baksan çekirdeği doldurmaz teşekkür ederim yorumunuz için çok haklısınız büyütmemeliyim ve takmamalıyım...
canım demişsin ya beni çok egolandırdılar kendimi aileden gördüm filan diye, buna bağlı olarak farketmeden yanlış birşey yapmış olabilir misin? son zamanda yaşananları bir gözden geçirsen?Yani 4-5 sene önce de buna benzer konular açmışımdır belki bilen bilir.. 5 buçuk senedir aynı işyerinde çalışıyorum çok şükür.. Güzel ve rahat bir konuma geldim ilk zamanlar iş hayatına adapte olmak bana çok zor gelmişti.. Yeni insanlar yeni huylar alışmak zor olmuştu.. ama alıştım şuan şükür. şimdi kafamdaki bazı olayları sizlerle paylaşıp fikir almak istiyorum açıkcası. Çünkü çıldıracağım :) yani yapı itibariyle tez canlı bir insanım,aynı zamanda kafama çok takarım, bu durumu seneler içinde inişli çıkışlı yaşadım burada.. ofis ortamında çalışıyorum bir patron bir ben düşünün sadece kalabalık değiliz. Son zamanlarda yani son 1 aydır ortamdaki patron ve patron abisi tavırları bana karşı değişti bir şey olduğunu düşündüm gidip konuştum hayır bir şey yok sana öyle geliyor dediler uzatmadılar olayı ama bence benden soğudular ve çekemiyorlar beni artık diye düşünüyorum ya garip anlatmış olabilirim ama böyle ifade edemediğim tavırlar ve olaylar yaşıyorum onları ben ailem gibi görüyorum ve bana karşı ters davransa sebepsiz yere ben neden diyorum kızıyorum katlanamıyorum .. bir örnek vereyim daha açık olacaktır. Sabahları öğlenleri yemeğe giderdik ya da beni düşünür o şekilde program yapılırdı şimdi hiçbir şekilde düşünülmüyorum bu konuda , başka örnek olarak nasılsın abi bir sıkıntı varmı soruyorum he yok yok diyip her defasında kaçılıyor benden ama her defasında 1 2 değil yani bu da canımı sıkıyor senelerdir aynı olup ta bir an da aaamaaaan okuyucuu demedileri beni üzüyor sinirlendiriyor çünkü beni çok egolandırdılar açıkca söylüyorum beni öyle alıştırdılar... Aile şirketi burası bana hep ailedensin dediler ve öyle davrandılar Allah için... Ben de kendimi öyle hissettim hep ama aslında değilim yani biliyorum bu bir gerçek ama bu beni üzüyor.. Çok abartıyorsun orası işyeri diyebilirsiniz haklı da olabilirsiniz ama ben burayı ikinci evim olarak görüyorum ve öyle benimsedim senelerdir.
Kızlar karışık anlattım kusura bakmayın fikir verebilir misiniz ?
canım demişsin ya beni çok egolandırdılar kendimi aileden gördüm filan diye, buna bağlı olarak farketmeden yanlış birşey yapmış olabilir misin? son zamanda yaşananları bir gözden geçirsen?
bende bir aile şirketinde çalışıyorum, idari kadrodaki tek kadındım 2 yıl evveline kadar, haliyle tüm işlere hakimdim, herkesten şunu duyardım"sen olmasan yandı burası zor toparlar, her iş birbirine girer, sen burayı çekip çeviriyorsun" vb. cümleler, biraz egom tavan yapmıştı yani, çalışan bir abiyle tartışma yaşadım, sözleriyle kendime geldim, biraz ukala ve bilmiş tavırlar sergilemeye başlamıştım, zaten yapı olarak çok çabuk parlayan sinirlenen bir insanım,herkese atar gider yapıyordum, çekidüzen verdim sonra kendime..hmmm diyorsunn mantıklı tamam canım olabilir bak o yapmış ta olabilirim bilemiyorum düşüneyim farklı bakış açısı
işten çıkarmak istiyor olabilirler.
onlar değilde sen çık böylece tazminat ödemeyelim diye düşünüyor olabilirler. Ama ne olursa olsun onlar senin ailen değil.Duygusal bağ kurma üzülen sen olursun. ne iyi ol ne de kötü. orta kararda kal. çok takma boşver.
bende bir aile şirketinde çalışıyorum, idari kadrodaki tek kadındım 2 yıl evveline kadar, haliyle tüm işlere hakimdim, herkesten şunu duyardım"sen olmasan yandı burası zor toparlar, her iş birbirine girer, sen burayı çekip çeviriyorsun" vb. cümleler, biraz egom tavan yapmıştı yani, çalışan bir abiyle tartışma yaşadım, sözleriyle kendime geldim, biraz ukala ve bilmiş tavırlar sergilemeye başlamıştım, zaten yapı olarak çok çabuk parlayan sinirlenen bir insanım,herkese atar gider yapıyordum, çekidüzen verdim sonra kendime..
Cok yakin davrandigin icin sana gore normal ama onlara gore ters birsey yapmissin.Belki de yanlis anlasildi dedikodu olmustur onlar da duymustur.Soguk ve mesafeli durmalari bunu dusundurttu bana.Suan bu konuyu acman bile cok yakin davrandigini ve cok icsellestirdigini gosteriyor.Ordaki konumunuzu bilemem lakin suyunuz isinmis gibi kendinize yeni is bakmaya baslayin.Son olarak sunu diyim.Eger farkli bir sorun olsaydi size soylerlerdi ama benimdedigim gibi bir durum olmussa size bunu direkt soyleyemezler.Yerinizi bilin derler mi hic ?
ben olmasam buralar batmaz gibi davranıyorum artıkay bir an kendim sandım diyebilirim çok mantıklı evet peki şimdi nasıl davranıyorsunuz ? örnek verebilrmisiniz eskiden nasıl davranırdınız şimdi nasıl
25 yıllık iş hayatımda “ biz bir aileyiz, sen de ailedensin “ cümlesi en içi boş yalandır. 1 yuldan fazladır da kendi işimi yapıyorum. Yalan aynı yalan. Şubaralar piyasa kötü. Sizin bilmediğiniz can sıkıcı durumlar vardır. İşinizi yapın gerisini düşünmeyin. Varsa sıkıntı tazminatınızı ödeyip yolllasınlar..
ben olmasam buralar batmaz gibi davranıyorum artıkbizim patronlarımızda çok ailedenmişiz gibi hissettirirler ama benim senden ayrılan yanım ben onları hiç ailem gibi yada ben onların ailesindenmişim gibi hissetmedim.. çalışanız sonuçta, bu "sen ailemizden sayılırsın" lafları iş yerindeki verimliliğimizi, buraya bağlanmamızı sağlamak amaçlı bence. ben artık daha mesafeli duruyorum hem onlara hem çalışma ortamına, işimi yapıyorum geçiyorum. mümkün olduğunca sinirlenmiyorum, beni sinirlendirecek birşey olduğunda derin nefes alıyorum ve SUSUYORUM. tez canlılığı bırakmaya çalışıyorum, ben kurtarmıcam burayı sonuçta. ilk krizde belki de kapının önünde bulacağız kendimizi, işler ben telaş yapsam da yapmasamda ilerliyor. yani babamın yeri mi mantığındayım artık, işimi elimden geldiğince düzgün yaparak sabah gelip akşam gidiyorum kimseden bir samimiyet beklemiyorum.
Bence umursamayın sadece ısınıze odaklanın ,ya da benim çıkmamı mı sağlıyorlar sizce ?
Onlar sana yakın davransa da sen kendini aileden görmemelisin.Örneğin patron şöforüne,"Ali,oğlum " dese,şoför "söyle x abi" diyebilmeli mi,bence "Buyurun"demeli,mesafeyi korumalı.Yani 4-5 sene önce de buna benzer konular açmışımdır belki bilen bilir.. 5 buçuk senedir aynı işyerinde çalışıyorum çok şükür.. Güzel ve rahat bir konuma geldim ilk zamanlar iş hayatına adapte olmak bana çok zor gelmişti.. Yeni insanlar yeni huylar alışmak zor olmuştu.. ama alıştım şuan şükür. şimdi kafamdaki bazı olayları sizlerle paylaşıp fikir almak istiyorum açıkcası. Çünkü çıldıracağım :) yani yapı itibariyle tez canlı bir insanım,aynı zamanda kafama çok takarım, bu durumu seneler içinde inişli çıkışlı yaşadım burada.. ofis ortamında çalışıyorum bir patron bir ben düşünün sadece kalabalık değiliz. Son zamanlarda yani son 1 aydır ortamdaki patron ve patron abisi tavırları bana karşı değişti bir şey olduğunu düşündüm gidip konuştum hayır bir şey yok sana öyle geliyor dediler uzatmadılar olayı ama bence benden soğudular ve çekemiyorlar beni artık diye düşünüyorum ya garip anlatmış olabilirim ama böyle ifade edemediğim tavırlar ve olaylar yaşıyorum onları ben ailem gibi görüyorum ve bana karşı ters davransa sebepsiz yere ben neden diyorum kızıyorum katlanamıyorum .. bir örnek vereyim daha açık olacaktır. Sabahları öğlenleri yemeğe giderdik ya da beni düşünür o şekilde program yapılırdı şimdi hiçbir şekilde düşünülmüyorum bu konuda , başka örnek olarak nasılsın abi bir sıkıntı varmı soruyorum he yok yok diyip her defasında kaçılıyor benden ama her defasında 1 2 değil yani bu da canımı sıkıyor senelerdir aynı olup ta bir an da aaamaaaan okuyucuu demedileri beni üzüyor sinirlendiriyor çünkü beni çok egolandırdılar açıkca söylüyorum beni öyle alıştırdılar... Aile şirketi burası bana hep ailedensin dediler ve öyle davrandılar Allah için... Ben de kendimi öyle hissettim hep ama aslında değilim yani biliyorum bu bir gerçek ama bu beni üzüyor.. Çok abartıyorsun orası işyeri diyebilirsiniz haklı da olabilirsiniz ama ben burayı ikinci evim olarak görüyorum ve öyle benimsedim senelerdir.
Kızlar karışık anlattım kusura bakmayın fikir verebilir misiniz ?
Patronun oğlu mu var yoksa:)çekemiyorlardan kastım katlanamamak anlamında yani ama tüm sorumluluk bende işimin dışında da ek işler yaparım yanii
yaa kendime bunu inandıramıyorum nasıl benimsemişsem bu insanlarıı yabancılaştıramıyorum kendime ne yapıcağpım
Hani bir fıkra var yahmmm diyorsunn mantıklı tamam canım olabilir bak o yapmış ta olabilirim bilemiyorum düşüneyim farklı bakış açısı
Bence umursamayın sadece ısınıze odaklanın ,
cunku dedıgım gıbı pıyasa berbat ıs bulmak cok zor umursamadan ısınıze devam edın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?