Onlar sana yakın davransa da sen kendini aileden görmemelisin.Örneğin patron şöforüne,"Ali,oğlum " dese,şoför "söyle x abi" diyebilmeli mi,bence "Buyurun"demeli,mesafeyi korumalı.
Hani bir fıkra var ya
"-Patron ben kendine rakip gördü işten çıkardı
-Nasıl rakip gördü?
Ben de ellerim arkadan bağlayıp tezgahların arasında geziyordum,çekemedi,işten attı.
Böyle birşey mi yaptın[/QUOTE
hahahaha Allah korusunnn :)))
Ayy ne güzel lafmış o öyle:)bu gün bu lafın söylediğim 3. kişisin sanırım. iş iyi bir şey olsaydı üzerine para vermezlerdi. o yüzden dert etmeden bu kadar sahiplenmeden çalışman gerekiyor diye düşünüyorum.
Ben o sözün sadece iltifat olduğunu düşünüyorum,sana değer veriyoruz,ona göre davran anlamında.25 yıllık iş hayatımda “ biz bir aileyiz, sen de ailedensin “ cümlesi en içi boş yalandır. 1 yuldan fazladır da kendi işimi yapıyorum. Yalan aynı yalan. Şubaralar piyasa kötü. Sizin bilmediğiniz can sıkıcı durumlar vardır. İşinizi yapın gerisini düşünmeyin. Varsa sıkıntı tazminatınızı ödeyip yolllasınlar..
Yani 4-5 sene önce de buna benzer konular açmışımdır belki bilen bilir.. 5 buçuk senedir aynı işyerinde çalışıyorum çok şükür.. Güzel ve rahat bir konuma geldim ilk zamanlar iş hayatına adapte olmak bana çok zor gelmişti.. Yeni insanlar yeni huylar alışmak zor olmuştu.. ama alıştım şuan şükür. şimdi kafamdaki bazı olayları sizlerle paylaşıp fikir almak istiyorum açıkcası. Çünkü çıldıracağım :) yani yapı itibariyle tez canlı bir insanım,aynı zamanda kafama çok takarım, bu durumu seneler içinde inişli çıkışlı yaşadım burada.. ofis ortamında çalışıyorum bir patron bir ben düşünün sadece kalabalık değiliz. Son zamanlarda yani son 1 aydır ortamdaki patron ve patron abisi tavırları bana karşı değişti bir şey olduğunu düşündüm gidip konuştum hayır bir şey yok sana öyle geliyor dediler uzatmadılar olayı ama bence benden soğudular ve çekemiyorlar beni artık diye düşünüyorum ya garip anlatmış olabilirim ama böyle ifade edemediğim tavırlar ve olaylar yaşıyorum onları ben ailem gibi görüyorum ve bana karşı ters davransa sebepsiz yere ben neden diyorum kızıyorum katlanamıyorum .. bir örnek vereyim daha açık olacaktır. Sabahları öğlenleri yemeğe giderdik ya da beni düşünür o şekilde program yapılırdı şimdi hiçbir şekilde düşünülmüyorum bu konuda , başka örnek olarak nasılsın abi bir sıkıntı varmı soruyorum he yok yok diyip her defasında kaçılıyor benden ama her defasında 1 2 değil yani bu da canımı sıkıyor senelerdir aynı olup ta bir an da aaamaaaan okuyucuu demedileri beni üzüyor sinirlendiriyor çünkü beni çok egolandırdılar açıkca söylüyorum beni öyle alıştırdılar... Aile şirketi burası bana hep ailedensin dediler ve öyle davrandılar Allah için... Ben de kendimi öyle hissettim hep ama aslında değilim yani biliyorum bu bir gerçek ama bu beni üzüyor.. Çok abartıyorsun orası işyeri diyebilirsiniz haklı da olabilirsiniz ama ben burayı ikinci evim olarak görüyorum ve öyle benimsedim senelerdir.
Kızlar karışık anlattım kusura bakmayın fikir verebilir misiniz ?
TutumunuZu hiç profesyonel bulmadım. Mesafe her zaman iyidir.
Ben de 6 yıldır aynı yerde çalışıyorum ama bırakın müdürü, iş arkadaşlarımla bile bu derece bağ kurmadım, çünkü gereksiz
İş ortamını aile ortamı olarak benimsemek zamanla ilişkileri lackalastiriyor bence. Ki muhtemelen yemeydi icmeydi herşeyi beraber yapıyorduk şimdi noldu diyorsan soylıyım patronlarının eşleri yada sevgilileri durumdan haz etmedikleri için güzel bir cingar çıkarmışlar :)
eşleriyle alakalı bir durum yok ortada çünkü eş lerinin yanlış anlayacağı kızacağı bir durum söz konusu değil
Belki senin için sorun olacak bir durum yoktur ama karşı taraf öyle düşünmeye bilir. Misal ben atiyorum esimin iş arkadaşının ismi Mine olsun. Ne zaman öğle tatillerinde arasam Mine ile yemek yiyoruz cay içiyoruz yok bugün mineyle şunları yaptık sürekli herşeyin içinde Mine olsa artık Mineye karşı bir gıcıklığım olur ve eşimi ona karşı mesafeli davranması için uyaririm.
yani şunu demek istedim eşleri telefon da bile biz yemek yiyoruz biz şunu yapıyoruz diye anlatmazlar eşleri de sormaz ki yaşça benden çok büyükler Allah korusun öyle bişr duruma düşmek istemem ve düşmemek için elimden geleni yaparım o kadar mesafem var yanii
Patronları aileden nasıl görüyorsunuz ya onu bize de öğretinYani 4-5 sene önce de buna benzer konular açmışımdır belki bilen bilir.. 5 buçuk senedir aynı işyerinde çalışıyorum çok şükür.. Güzel ve rahat bir konuma geldim ilk zamanlar iş hayatına adapte olmak bana çok zor gelmişti.. Yeni insanlar yeni huylar alışmak zor olmuştu.. ama alıştım şuan şükür. şimdi kafamdaki bazı olayları sizlerle paylaşıp fikir almak istiyorum açıkcası. Çünkü çıldıracağım :) yani yapı itibariyle tez canlı bir insanım,aynı zamanda kafama çok takarım, bu durumu seneler içinde inişli çıkışlı yaşadım burada.. ofis ortamında çalışıyorum bir patron bir ben düşünün sadece kalabalık değiliz. Son zamanlarda yani son 1 aydır ortamdaki patron ve patron abisi tavırları bana karşı değişti bir şey olduğunu düşündüm gidip konuştum hayır bir şey yok sana öyle geliyor dediler uzatmadılar olayı ama bence benden soğudular ve çekemiyorlar beni artık diye düşünüyorum ya garip anlatmış olabilirim ama böyle ifade edemediğim tavırlar ve olaylar yaşıyorum onları ben ailem gibi görüyorum ve bana karşı ters davransa sebepsiz yere ben neden diyorum kızıyorum katlanamıyorum .. bir örnek vereyim daha açık olacaktır. Sabahları öğlenleri yemeğe giderdik ya da beni düşünür o şekilde program yapılırdı şimdi hiçbir şekilde düşünülmüyorum bu konuda , başka örnek olarak nasılsın abi bir sıkıntı varmı soruyorum he yok yok diyip her defasında kaçılıyor benden ama her defasında 1 2 değil yani bu da canımı sıkıyor senelerdir aynı olup ta bir an da aaamaaaan okuyucuu demedileri beni üzüyor sinirlendiriyor çünkü beni çok egolandırdılar açıkca söylüyorum beni öyle alıştırdılar... Aile şirketi burası bana hep ailedensin dediler ve öyle davrandılar Allah için... Ben de kendimi öyle hissettim hep ama aslında değilim yani biliyorum bu bir gerçek ama bu beni üzüyor.. Çok abartıyorsun orası işyeri diyebilirsiniz haklı da olabilirsiniz ama ben burayı ikinci evim olarak görüyorum ve öyle benimsedim senelerdir.
Kızlar karışık anlattım kusura bakmayın fikir verebilir misiniz ?
Pardon da siz niye patronuzun eşiyle konuşmalarından kendinize anlam çıkarıyorsunuz?peki çok teşekkür ederim .. dün bir şey e şahit oldum siz öyle deyince dün 1 saatlik mesai yaptık az işimiz vardı yani bitirip çıkalım diye eşi aradı konuştular patronum okuyucuu şu işi yapsana diye söyledi telefon esnasında eşi de oradan birşey söyledi patronum da yok artık demek öyle diye kahkaha ya verdi kendi sanırım eşi mesaide benimle olduğundan birşey söyledi o da benim yanımda bozuntuya vermedi çok rahatsız oldum. ben olsam eşinin yanında bende hayıflanırdım.. ki ben patronuma demişimdir hep böyle durumlar söz konusu olursa ben iş yerinde durmam diye
ben cok samimi olmadığım halde bile yaşıyorken samimi olup yaşamayanlar da var demek ki karakterlerin uyuşması lazım iyi-kötü hem deBence bu sizin iş ortamının resmi olması gerektiğini öğrenmeniz için bir fırsat.Çünkü sizin anlattığınız gibi devam etseydi emin olun bir süre sonra saygı ve resmiyet bitecek laçka bir ortam olacaktı.Olması gereken zaten mesafeli durmanız ve onların da öyle durması..Daha iş ortamında iş arkadaşlarıyla çok samimi olup sıkıntı yaşamayan olmamıştır diye düşünüyorum.Mutlaka sıkıntı yaşanır..Hazır onlar uzaklaşmışken sizde ağırlığınızı koyun ortaya alınganlık filan yapmayın.Öylesi daha iyi
Patronları aileden nasıl görüyorsunuz ya onu bize de öğretinBen benimkilerle aynı ortam da yemek bile yiyemiyorm.Sinir geliyor.3,5 senedir calısıyorm iyiler falan ama patron egoları illaki var Allah başka dert vermesin bacım,patron beni düşünmedi halimi hatrımı sormadı diye trip yapılcak zaman değil.Yap isini al maaşını:)
Bence bu sizin iş ortamının resmi olması gerektiğini öğrenmeniz için bir fırsat.Çünkü sizin anlattığınız gibi devam etseydi emin olun bir süre sonra saygı ve resmiyet bitecek laçka bir ortam olacaktı.Olması gereken zaten mesafeli durmanız ve onların da öyle durması..Daha iş ortamında iş arkadaşlarıyla çok samimi olup sıkıntı yaşamayan olmamıştır diye düşünüyorum.Mutlaka sıkıntı yaşanır..Hazır onlar uzaklaşmışken sizde ağırlığınızı koyun ortaya alınganlık filan yapmayın.Öylesi daha iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?