İş kararsızlığı

Yol ve yemek parasini cikinca kalan tutar sana yetecek mi? Bir de 6 gun o paraya calismaya deger mi? Is agir bir işse bence degmez.
Okul kaydı .. ağırlığını bilmiyorum henüz ortamı görmedim ben genel merkezle görüştüm çünkü .. yol 600 gidecek herhalde ,yemeği bilmiyorum .. psikolojik olarak rahatlamak istiyorum ama hafta sonu da dahil çalışmak kötü etkiler sanki

Okul kaydı hafta sonu da dahil hafta içi 1 gün izin

Denenebilir bence

ben satış deyince daha bir ayakta bir iş düşünmüştüm

Ortam olurum daha sosyal olabilir müşteri olmadığı zamanlarda daha dinlenebileceğini zamanınız kalabilir

Ama iş geçici mi olacak yani okul kaydının süresi bellidir 15-20 günde olursun kaydı biter

Hatta özel okulların kayıt dönemleri bu zamana kalmıyor

Okul sıfırdan kurulsa 1000 tane öğrencisi olsa belki bir süre sürer iş ama olağan oturmuş bir okula en fazla 100-150 kişi kayıt olur

Yukarıda bir arkadas yazmış. Uzun vadeli değil de birkaç ay da olsa bir deneyin bence de. Hem hiç yoktan birkaç ihtiyacınızı karsilarsiniz. Baktınız olmuyor, sizi yıpratıyor, e kimse zorla çalıştırmayacak ya sizi, ayrılırsınız işten.

İşçi çıkarmak yasak olduğundan 1 ay deneyelim dediler eğer istersem ,sonrası onlar için sıkıntı olabilir ama en kötü 1 ay bakarım uymazsa çıkarım

Okul kaydi ise denenebilir. Satis ise hic degmez diyecektim.

Yemek yok yol yok hafta sonu yok ,asgari ücret hiç bi getirisi olmuyor psikoloji için de değmez sanki çünkü daha çok yorulacağım gibi Ya
Bilmiyorum ki. Bir ay belki deneyebilirsiniz. Bu nasil okul anlanadim.senede 12 ay kayit mi aliyor? Benim bildigim okula kayitlar belirli tarihlerde olur. Yani hergun yuzlerce insan kayit yaptirmaz herhalde. Isterseniz bir ay deneyin baktiniz size gore degil birakirsiniz.

Dil okulu özel , bir de prim diye yüceltiyorlar ama günde belki hiç kayıt yapamayacaksın çünkü tek olmadığım için diğerleri de yapacak .. zaten 5 TL her kayıt günde kaç kişi gelecek ki kayıt olan .. öğle yemeğini düşünüyorum 20 gün dışardan 6 gün evden ayarlasam yine bi sürü masraf oluyor ,zaten yol 600 çünkü merkezde değilim araçla gideceğim ,bi yandan da artık evden çıkmayı çok istiyorum ama masrafı geçtim her gün bu pandemi de dışardan yemekte ürkütüyor

Asgari ucret 2800 civari sanirim. 600 tl yol parasi tutsa sana 2200 kaliyor. Ilk ay evden birseyler goturursun olmadi. Sen bilirsin. Bir dene istersen.

Asgari ucret 2800 civari sanirim. 600 tl yol parasi tutsa sana 2200 kaliyor. Ilk ay evden birseyler goturursun olmadi. Sen bilirsin. Bir dene istersen.
Eşiminde ben çalışırsam maaşından 320 kesiliyor ,1000 TL eve versem borç harç için tatmin etmiyor Ya ,bu iş verenler biliyor zor durumda insanlar iliğini kurutacaklar böyle

Çalıştığınız da yemek + yola gidecek. Eşinizle hiç görüşememek de cabası. Böyle işte çalışmak size hiçbirşey kazandırmayacak, çok şey götürecek. Bence iş aramaya devam edin.

Değmez... Otobüs de değil, benzin yakacaksin.her gün yemek yiyeceksin, satış yapman lazımmış, devamlı yeni kıyafetler, ayakkabılar alacaksın.
Geriye ne kaldi?
Hiç...
Ben olsam böyle iğrenç bir işe sadece birkaç ay niyetiyle girerdim. Kendimi de ona şartlardim. Hem sana bir degisiklik olur, çevren gelişir, hem de birkaç ay olunca katlanmasi kolay olur. Çoğu şey gözüne 'amaaan nasılsa çıkacağım' rahatlığıyla daha güzel gorunur. Birkaç ay elime geçen parayı biriktirir (hatta altın falan al), sonra gönül rahatlığıyla ayrıl, daha iyisini ara...derim ben.
yani ben olsam böyle yapardım herhalde. Şimdiki işimin mesleğimle alakası sıfır. O dönem issizdim, sevgilim birkaç aylığına Türkiye'ye taşınacaktı. Aynı sana tavsiye ettiğim şekilde, birkaç ay çalışıp sonra çıkıp çocukla ezerim diye çalıştım... Ama 2,5 yıldır hala buradayim sen de seversen kalırsın,sevmezsen cebine para grier, kenarda köşede acil durum parası olur .

Ben de eşim de aynı şekilde düşünüyoruz .. sırf iliğimizi sömürüp az maaşla çok iş yaptırma kurnazlığını oynuyorlar .. akşam da sosyal medyadan gelen soruları yanıtlıyorsun tamamıyla iş yerine kölelik .. kıyafet olayını hadi bi şekilde idare ettim biraz var evde ,yemek yol ihtiyaçlar zaten başlı başına 1 maaş .. o kadar iş yok ki düşünün acaba diye bakıyorum olaya .. aslında zorunda değilim ama psikolojim ,yalnızlığım ,özgüvenimi kaybetmem hepsi çok zor geldi ve bi çevrem olsun istiyorum ama bir yandan pandemi var astım hastasıyım bağışıklığımda çokdüşük değmez diyorum o kadar kararsızım ki beynim bulanıyor

Tüm gün çalıştırıp akşam da sosyal medyadan cevap vermenin isteyen kurum seni daha çok sömürür ya . İnsan evinde işten bağımsız , huzurla oturmak ister. Bu hakkını elinden alamazlar.
Bence daha iyi şartları olan bir iş bulabilirsin

Ve bunları o kadar normal anlatıyorlar ki :)))) kendileri böyle çalışmaz ama çalıştırmak isterler ,ne güzel dünya ..
bir de satış kısmı var düşünsene kaç bin TL dil okuluna kayıt yapıp uğraşıyorsun ikna etmek için,prim prim diyorlar bir de .. Ne kadar”5” TL :)))

şaka gibi değil mi 5 TL ,yazıyla yazıyorum “beş tane 1 lira jdkslsşsşs

O kadar insanla muhattap olup ,kayıt yapıp karşılığını görmüyorsun ve biz insanlar artık bunlara bile muhtacız ne kötü cidden

Akşam da sosyal medyadan gelen soruları cevaplıyorsun .. o kadar berbat bi dönem ki ,iş ilanı bile yok zaten küçük şehir .. böyle kölelik sistemi işlere bile acaba diyoruz .. acınacak durumdayız ülke olarak cidden

Şunu soracağım tam kapanma varken görüşmeye nasıl gidebildiniz ? Çalışmadığınıza göre sigortanız izniniz olmaz zannediyorum.iş yeri görüşme için izin mi çıkardı ? Şu kapanma bitse de herkes evine girse

Bende işsizim ilanlara bakıyorum meslek dışı işlere de bakıyorum, tek avantaj ben ailemle kalıyorum bekarım ama ona rağmen insan kendine zaman kalacak alanlar yaratmak istiyor.O yüzden haftasonu uzun vadede baya onemlı bır hal alıyor.Fiziksel şartları uysa, içime sinse ücretine bakmadan kabul edeceğim.Tek fark ben artık bu iş arama süreci beni çok yıprattıgından uzun vadede olabılecek yerlere bakıyorum artık.3 ay durur cıkarım gıbı dusununce bu sureclerı hep tekrar yasamak benden cok götürüyor.En son öyle bir işi reddetmek zorunda kaldım 3 vesait yol 1.5 saatti cumartesi de full çalışıyordu.Umarım gönlünüze göre olur. Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…