İş mi , bebek mi ?

Freshh

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2017
1.537
5.848
158
Arkadaşlar merhaba. 5 aylık evliyim.
3 aydır da işsizim. çalışmam lazım. Deli gibi iş arıyorum, fakat büyük kurumsal yerler genellikle yeni evlileri tercih etmiyor. 2-3 sene çocuk düşünmeyen birisini istiyorlar. Çünkü hamile kalıp ya işi bırakıyorlar ya da doğum iznine çıkıp geri dönmüyorlar. İstisnalar hariç tabi.

Gelelim problemime...ben delicesine çocuk istiyorum! Ama vajinismus olduğum için çocuk sahibi olabilmem mümkün değil. kendi kendime vajinismusu yenmeye çalışıyorum ama ne kadar sürer bilmiyorum. Sorunumu aştığımda hemen hamile kalmak istiyorum.

Görüştüğüm şirketlere mecburen 1 yıl çocuk düşünmediğimizi belirtiyorum. 1 yıl sonrasında da eğer hamile kalırsam Doğum izninden sonra geri geleceğimi söylüyorum. Fakat ne 1 yıl sonra çocuk düşüncem var, ne de izinden sonra geri gelme düşüncem... bebeğimi kendim büyütmek istiyorum. Anneanne ve babaannesinin değil, annesinin yetiştirdiği bir evlat olsun istiyorum.

İki arada bir deredeyim. Vajinismus sürecim belki 2 ay, belki 2 yıl sürer bilemiyorum gerçekten. Ama bebek sahibi olana kadar çalışmak istiyorum. Çalışabilmem için de çocuk yapmamam lazım. Ben ne yapacağım, ne yapmalıyım bilmiyorum...

Bunun kararını sen vercen .
İyice düşün taşın .
Hakkında hayırlısı...

Önce sorununuza yogunlasın belki hemen aşamayacaksınız senelerce vajinusmusu yenemeyen var. Çocuğu sonra düşünürsünüz. Is görüşmelerinde de sorun olmaz böylelikle dereyi görmeden paçaları sıvamayın yani

Bence ilk doktora gitmelisiniz sorununuz aşıldığında karar verirsiniz

Bence iş ve bebekten daha önemli bir sorununuz var. O da vajinismus.
Bence tedavi desteği alarak aşmayı deneyin, daha kontrollü yol alır, daha çabuk aşarsınız.

Ben senin yetinde olsam çnce bi işe girerdim sonra da doktora gider hastalığı yenerdim . Ondan sonrası zaten senin kararına kalmış .

Ya siz önce şu vajinusmusu halledin. Daha ortada ilişki yok ama çocuk istiyorsunuz. Allahaşkına biraz mantıklı olalım.
Hanımefendi ortada ilişki olup olmadığı benim problemim. Ben sorunumu aştığım zaman çocuk istediğimden bahsediyorum. Sorunumu da ne zaman aşacağımı bilmediğim için o ihtimali değerlendirerek karar vermek zorundayım.

İlk ve asıl probleminiz vajinismus bence
Bunu halletmeden bebek işine girmeyin
Neden daha cinselliği yaşamadan, kendini keşfetmeden acele ediyorsun?
Bi işe gir kafan rahat olsun
Birikim yaparsınız
Sen o sırada tedavi olursun

Bebeğe de sıra gelir sonra.
Daha çok yeni evlisin

E diğerleride bizim değil sizin probleminiz olduğuna göre neden konu açmıştınız acaba?

Bence tedavi desteği alarak aşmayı deneyin, daha kontrollü yol alır, daha çabuk aşarsınız.

Argentaya katiliyorum. Ilk tedavi olmaniz lazim. Vajinismus oldugunu kim söyledi? Yani doktora göründünüz mü? Calismak istiyorsaniz su anda cocuk planlamadiginizi söyleyin. Calismaya baslayin ve tedavi görün. Ilerde bebeginiz de olur insallah. Bir rahatsizliginiz varsa kendinizi daha da strese sokmayin

Bence ilk doktora gitmelisiniz sorununuz aşıldığında karar verirsiniz

Ben senin yetinde olsam çnce bi işe girerdim sonra da doktora gider hastalığı yenerdim . Ondan sonrası zaten senin kararına kalmış .

Aslında ilk hedefim sorunumu aşmak, ama ne kadar sürede halledeceğimi bilemediğim için kendimi sıkıyorum. Biraz daha çalışıp para biriktirmem gerekiyor. Hem de çalışırsam doktora tedavi olabilirim.

Görüşmelerimde 1-2 yıl çocuk düşünmüyorum diye de yalan söylemek huzursuz ediyor beni. Çünkü eğer başarırsam ve kısa sürede de hamile kalabilirsem hem çalıştığım yeri yarı yolda bırakmış olacağım hem de “iş görüşmesinde farklı anlatmıştın” diyecekler. Biraz vicdan yaptım. Dediğiniz gibi doğmamış çocuğa don biçtim.

Bence işe gir kafanı dağıtırsın evde olduğun zamanlar belki sürekli kafanda bir şeyler kuracaksın canını sıkan belki daha çok yorulacaksın iş yerinde ama sana iyi gelen tarafları da olacak işe girmezsen bazı şeyler bi süre daha yolunda gitmezse keşke işe girseydim diyebilirsin
Ama tam tersi sorun hemen çözülür hamıle de kalabılırsın o zmaan da girmeseydim der misn
O sorun aşılmayacak bir şey değil hayırlısyla o da geçer inşallah istedğin zaman hamıle de kalırsın

düşünmüyorum demenizde sorun yok bence
belki bir sağlık probleminiz var hemen yapmanız lazım geldi.
belki kaza ile oldu
ne yapabilirler en fazla işten çıkarırlar başka bir sebep göstererek.

her şey planlandığı gibi olmuyor hayatta.

Daha 5 aylık evlisiniz.
Cinsel hayatınızı çözümlemeden direkt çocuk hayali kurmak çok sağlıklı gelmiyor bana.
Evlilikte sevgi ve aşk diyoruz ya, cinsellikte bir kadar önemli. Bir evliliği yasamak, oturtmak ve kavuşmak gibi günleri yaşamayı es geçmek sonrasında sorun olarak önünüze gelebilir.

Onun dışında ise girin, çalışın. Kenara birikim yapın. Kendinizi geliştirin. Kafanizin rahatlatması bu sorunu asmanıza da yardımcı olacak çünkü.

Haklısınız kaza ile de olabilir.

Gerçek düşüncemi söyleyememiş olmak, yalan konuşmak huzursuz etti beni sanırım. Ama işi alabilmem için böyle konuşmam gerekiyor. Kendi kendime dertlendim işte...

siz önce varolan sorununuzu yenmeye çalışın bu arada işinize başlayın çocuk kısmet...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…