Asgari ücretle geçinmeye çalışırken bi de çocuk yapılmış... Bizim milletimiz üremeye neden bu kadar meraklı acaba... Önemli olan pıtır pıtır doğurmak değil vatana millete hayırlı, eğitimli, modern bireyler yetiştirmek.
Bir an önce işe girip kariyerinizde yükselmeye çalışın bence. Zira çocuk yaptıysanız ona kaliteli bir hayat sunmak zorundasınız doğurmakla bitmiyor hatta doğurmak hiç bi sey.
Eğer maddi durumunuz bu haliyle kalırsa kızınız yabancı dil öğrenemeyecek, sosyal aktivitelere katılamayacak, spor kurslarına gidemeyecek.. Bunlar bizim ülkemizde lüksmüs gibi algılanıyor ama olmamalı kaliteli birey bunları yaparak olur, bu yüzden ülkemizde işssizlik Çok, nitelikli gencimiz az. Tüm bunları geçtim sıradan bir devlet okuluna giderken bile defterini kitabını alırken zorlanacaksiniz bu çocuğun 1400 tl asgari ücretle (hadi sizin ek gelirinizle 2000 olsun) 3 kişi nasıl geçinsin?
özel sektörde dişinizi tirnaginiza takmanız lazım şu an kpss yi falan unutun bence.
Kiziniz okul öncesi eğitim de almamış anladığım kadarıyla çocuğunuz daha ilk defa sosyallesecek ilk defa okul ortamıyla karşılacak yani. Uzmanlar bas bas bağıriniyor okul öncesi eğitim önemli diye ama bizim ülkemizde mümkün olmuyor işte.
Geleceğimiz sizin gibi ebeveynlerin elinde lütfen siz bu durumu aşın. Ne yazık ki bu devirde her şey paraya bakıyor çocuğunuza iyi bir gelecek kurun. Kadin isterse her seyi yapar.