İş Ortaklığı Mevzusu 🙄

sma-21

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2023
531
796
23
43
Herkese merhabalar . Arkadaşlar konuyu uzatmadan giriş yapayım.Eşimin iş arkadaşı ile ortak iş yapmaya karar verdik. Daha doğrusu birbirimizden haberdar olmadan aynı sektörde aynı işi yapmak istiyormuşuz konu denk geldi biz de birlikte yapalım dedik. Sonrasında lokasyon bölge vb gibi ön çalışmalarda bulunduk. İstediğimiz lokasyon için araya tanıdık birilerini dahil etmemizi istediler biz de çabaladık ama tanıdık birilerini ne yazık ki şimdilik bulamadık.(Araştırmalarımız devam ediyor ) Bu süre zarfında araya zaman girdi biz çabalarken karşı taraftan böyle bir ışık göremedim ben , sanki hep bizim üstümüzden yürüyor gibi. Ben de eşime bu böyle olmaz hep ben çabalıyorum ne düşünüyorlar bana geri dönüş yapsınlar ona göre ben de bir yol haritası belirleyeceğim dedim.( Bu arada maddi-manevi benim tarafımdan karşılanacak eşimin bir katkısı olmayacak ) Akşamına karşı tarafın eşi bana mesaj göndermiş bir saate kadar dönüş yapacağız sana diye aradan 3 hafta geçti hala dönüş yapmadılar. Bugün artık eşime söylendim bu nasıl iş beklediğimi biliyorlar ve bana ne düşündükleri ile ilgili dönüş yapmıyorlar son kez konuş dedim. Eşim konuşmuş karşı taraf abi sen olmayacaksan eşinle konuşma ihtiyacı hissetmedim, patron sensin , sen ne dersen öyle olsun demiş. Açıkcası ben bu duruma baya bozuldum sanki beni önemsemiyorlarmış ve dikkate almıyorlarmış gibi hissettim. Dışlanmış gibi hissettim.Bir yanım diyor ki yanlış anlamış olabilirsin fevri davranma ama ortak olsanızda mesafeli davranırsın bu halde, bir yanımda bu durum çok saçma konuş eşinle böyle bir ortaklık istemiyorum artık herkes yoluna baksın de. İkilemde kaldım . Objektif bir göz olarak düşüncelerinizi yazabilirsiniz sevinirim

Daha baştan patlamış olay. Bu işe girişirseniz üzülürsünüz gibi

İş yapsanız bile size saygı duyacak insanlar değil gibiler, ben olsam ortaklık işinden vazgeçerdim. Ama eşinizi aracı gibi kullandığınız için sizde de biraz hata var. Süreç boyunca siz doğrudan bu kişilerle görüşüp ciddiyetinizi ve ağırlığınızı ortaya koyabilirdiniz. Neyse sonuç olarak bu kafa yapısındaki insanlarla işiniz zor yürür, hem işleri de size yıkarlar gibi görünüyor. İyi düşünün derim. Yolunuz açık olsun.

Ortak olmadan siz kendiniz yapamıyor musunuz?

Fevri davranınca sonra pişman olurmuşum gibi hissettim ama durumda tam anlamıyla böyle. Teşekkür ederim

Yok , öyle düşünmeyin. Ortaklık her şeyden önce 50-50 olamk, karşıdakine güvenmek demek. Eee karşısınızda ık mık çeken birileri var, baştan yanınızda destek değillerse o iş ortaklık olmuyor zaten.

en başından beri eşinle iş yapacaklarını sanmışlar sanki ?
orada bi yanlış anlaşılma mı var?
yani aslında en başından kiminle iş yapılacağını karşı taraf bilmiyor muydu?
maddi manevi katkıyı kimin yapacağı kısmını bi yana bırakalım, eşinizin arkadaşı bu işi sizinle mi yürütecekti yoksa eşinizle mi?

En başından beri benimle yürüyeceğini biliyorlardı ki zaten hepsi tam zamanlı çalıştığı için işin başında ben duracağım ama şu tavır cidden canımı sıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…