Eve yardımcı alınMerhabalar hanımlar,
Henüz bir yıllık evliyim. Mühendis olarak yoğun tempolu bir işte çalışıyorum. Mesai saatlerim 08:30-18:30 arası, bazen de işleri yetiştirebilmek için eve iş getirdiğim oluyor. Bu yoğunluk içerisinde ev-iş dengesini bir türlü kuramadığım için eşime karşı (kendisi aslında çok anlayışlıdır fakat bu tamamen benim kuruntum) suçluluk duygusu yaşamaya başladım. Bu suçluluk hissi de ev işlerini daha fazla aksatmama, işler aksadıkça ise daha çok mutsuz olup çaba ve hevesimi kaybetmeme sebep oluyor. Yani bir döngünün içine girmiş durumdayım.
Kimi zaman istifa edip ev hanımı olmayı düşündüğüm oluyor ama bugüne kadar verdiğim kariyer emeğinin böyle sona ermesini de istemiyorum. Ayrıca ekonomik olarak da bizi zor durumda bırakacağı için bu pek mümkün görünmüyor.
Bu seneden itibaren bir de yüksek lisans eğitimim başlayacak. Daha yoğun bir tempo beni bekliyor. Bu süreçte benden daha deneyimli olan hanımların bu tempoya nasıl ayak uydurduklarına dair önerilerini veya nasihatlerini duymak istedim. Belki de benimle aynı durumda olan arkadaşlarla tanışıp yalnız olmadığımı hissetmek istiyorum.
Dipnot: Eşim günlük ev işlerinde yardımcı olur fakat genel temizlik kısmında pek katkı sağlayamıyor, o da kendi iş yoğunluğundan dolayı.
Ayda 1 büyük temizliğe bir yardımcı kadın alsanız,çocuk yoksa her aldığınızı da yerine koysanız ev işi neden bu kadar sorun oluyor anlamıyorumMerhabalar hanımlar,
Henüz bir yıllık evliyim. Mühendis olarak yoğun tempolu bir işte çalışıyorum. Mesai saatlerim 08:30-18:30 arası, bazen de işleri yetiştirebilmek için eve iş getirdiğim oluyor. Bu yoğunluk içerisinde ev-iş dengesini bir türlü kuramadığım için eşime karşı (kendisi aslında çok anlayışlıdır fakat bu tamamen benim kuruntum) suçluluk duygusu yaşamaya başladım. Bu suçluluk hissi de ev işlerini daha fazla aksatmama, işler aksadıkça ise daha çok mutsuz olup çaba ve hevesimi kaybetmeme sebep oluyor. Yani bir döngünün içine girmiş durumdayım.
Kimi zaman istifa edip ev hanımı olmayı düşündüğüm oluyor ama bugüne kadar verdiğim kariyer emeğinin böyle sona ermesini de istemiyorum. Ayrıca ekonomik olarak da bizi zor durumda bırakacağı için bu pek mümkün görünmüyor.
Bu seneden itibaren bir de yüksek lisans eğitimim başlayacak. Daha yoğun bir tempo beni bekliyor. Bu süreçte benden daha deneyimli olan hanımların bu tempoya nasıl ayak uydurduklarına dair önerilerini veya nasihatlerini duymak istedim. Belki de benimle aynı durumda olan arkadaşlarla tanışıp yalnız olmadığımı hissetmek istiyorum.
Dipnot: Eşim günlük ev işlerinde yardımcı olur fakat genel temizlik kısmında pek katkı sağlayamıyor, o da kendi iş yoğunluğundan dolayı.
Eve yardımcı alın
15 günde bir yardımcı alın nie bu kadar kendınızı sıkıntıya sokuyorsunuz
Yok estağfurullah, umarım ben de bu rahatlığa ulaşırım tez zamandaKadın tutabilirsiniz görevli her ay belli günler birisiyle anlaşabilir siniz bunun için bir şeylerden kismaniz gerekse bile detay temizlik için iyi olur .Yoksa plan programda olsa zor.Daha bir yıllık evlisiniz geçer o güzel suçluluk duygusu minnoş minnoş ne güzel geldi lakin geçer hele bı 5.ci sene gelsinYanlış anlamayın lütfen yorumumu biraz sıkıldım bazı konulardaki alinginliklardan da baştan yazıyorum artık espri diye .
Aslında çok haklısınız. İşe hiç bu yönden bakmamıştım. Toyluğuma verin, teşekkürler yanıtınız için.Eşiniz pek katkı sağlayamadığı için size karşı bir suçluluk hissetmiyordur diye düşünüyorum.
Ev işi yapmak için meslek bırakılıp ev hanımı olunmaz yapmayın, eşinize söyleyin yardımcı alsın, onun sağlayamadığı katkı da dengelenmiş olur böylece .
Aynı dertten muzdariptim konu açmayı düşünüyordum hatta .Bakayım nasıl cevaplar gelecek.Ben de nasipleneyimMerhabalar hanımlar,
Allah yardımcımız olsunAynı dertten muzdariptim konu açmayı düşünüyordum hatta .Bakayım nasıl cevaplar gelecek.Ben de nasipleneyimEşim çok yoğun ondan destek bekleyemiyorum.
Rica ederim ne demek, eşiniz yardımcı fikrine sıcak bakmıyor, kendi de evde iş yapmıyor bence, yardım demişsiniz çünkü genelde ıvır zıvır işler oluyor o yardımlar , hiç sordunuz mu peki kendisinin güzide çözümü neymiş bu konuyla ilgili.Aslında çok haklısınız. İşe hiç bu yönden bakmamıştım. Toyluğuma verin, teşekkürler yanıtınız için.
Olduğu gibi bırakalım gitsin der o. Rahat bir insandır ahahahRica ederim ne demek, eşiniz yardımcı fikrine sıcak bakmıyor, kendi de evde iş yapmıyor bence, yardım demişsiniz çünkü genelde ıvır zıvır işler oluyor o yardımlar , hiç sordunuz mu peki kendisinin güzide çözümü neymiş bu konuyla ilgili.
e madem oyle neden mahcubiyet hissediyorsun adama?Olduğu gibi bırakalım gitsin der o. Rahat bir insandır ahahah
Haklısınız, gerçekten de yıllarca verilen emeğin üzerine işi bırakmayı düşünmek biraz fazla dolmuş olmamdan kaynaklanıyor. Ataerkil bir düzende yetiştirildiğim için de, ev işi konusunda eşime karşı suçluluk hissediyorum. Sonuçta hangi okulu okursak okuyalım, eğitimin temeli ailede başlıyor.O kadar sene sadece sınav geçmek icin mi okuyorsunuz? İlginç yanine kadar çok var böyle konu açan. Ayni okullar okunur, aynı işler yapılır. Nedense yemek temizlik kadında olduğu gibi bi de parayla yardımcı tutma konusunda da mutlaka fikirleri vardır.
Anladım , ama aynı rahatlığı ve konforu sizin için sağlamakta istemiyor , neyse o zaman ya olduğu gibi bırakacaksınız ya da yardımcı alacaksınız ( eşiniz para çıkmasın cebinden diye istemiyor bu arada ) .Olduğu gibi bırakalım gitsin der o. Rahat bir insandır ahahah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?