İş ve ev dengesi

Ynlgnl

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2023
23
14
8
Merhabalar hanımlar,

Henüz bir yıllık evliyim. Mühendis olarak yoğun tempolu bir işte çalışıyorum. Mesai saatlerim 08:30-18:30 arası, bazen de işleri yetiştirebilmek için eve iş getirdiğim oluyor. Bu yoğunluk içerisinde ev-iş dengesini bir türlü kuramadığım için eşime karşı (kendisi aslında çok anlayışlıdır fakat bu tamamen benim kuruntum) suçluluk duygusu yaşamaya başladım. Bu suçluluk hissi de ev işlerini daha fazla aksatmama, işler aksadıkça ise daha çok mutsuz olup çaba ve hevesimi kaybetmeme sebep oluyor. Yani bir döngünün içine girmiş durumdayım.

Kimi zaman istifa edip ev hanımı olmayı düşündüğüm oluyor ama bugüne kadar verdiğim kariyer emeğinin böyle sona ermesini de istemiyorum. Ayrıca ekonomik olarak da bizi zor durumda bırakacağı için bu pek mümkün görünmüyor.

Bu seneden itibaren bir de yüksek lisans eğitimim başlayacak. Daha yoğun bir tempo beni bekliyor. Bu süreçte benden daha deneyimli olan hanımların bu tempoya nasıl ayak uydurduklarına dair önerilerini veya nasihatlerini duymak istedim. Belki de benimle aynı durumda olan arkadaşlarla tanışıp yalnız olmadığımı hissetmek istiyorum.

Dipnot: Eşim günlük ev işlerinde yardımcı olur fakat genel temizlik kısmında pek katkı sağlayamıyor, o da kendi iş yoğunluğundan dolayı.

Eve yardımcı alın

Kadın tutabilirsiniz görevli her ay belli günler birisiyle anlaşabilir siniz bunun için bir şeylerden kismaniz gerekse bile detay temizlik için iyi olur .Yoksa plan programda olsa zor.Daha bir yıllık evlisiniz geçer o güzel suçluluk duygusu minnoş minnoş ne güzel geldi lakin geçer hele bı 5.ci sene gelsin Yanlış anlamayın lütfen yorumumu biraz sıkıldım bazı konulardaki alinginliklardan da baştan yazıyorum artık espri diye .

Ayda 1 büyük temizliğe bir yardımcı kadın alsanız,çocuk yoksa her aldığınızı da yerine koysanız ev işi neden bu kadar sorun oluyor anlamıyorum

Eve yardımcı alın
15 günde bir yardımcı alın nie bu kadar kendınızı sıkıntıya sokuyorsunuz

Teşekkür ederim yanıtınız için öncelikle.

Eşim bazı akrabalarının kötü deneyimlerinden dolayı bu fikre pek sıcak bakmıyor. Aile evimizde de hiç yardımcı alınmadığı için ben de bu konuda biraz yabancı ve çekingen kalıyorum. İnternetten bulmak sakıncalı mıdır sizce ve başında durmak gerekiyor mu?

Yok estağfurullah, umarım ben de bu rahatlığa ulaşırım tez zamanda

Aslında çok haklısınız. İşe hiç bu yönden bakmamıştım. Toyluğuma verin, teşekkürler yanıtınız için.

genel temizlik sende, yemek yapmak sende, evin genelini cekip çevirmek alisveris listesi falan hep sende. eve para da getiriyorsun
ama hala ese (isten gelip devirip g.tü senden yemek bekleyen eşe) mahcupsun
vay bu ulkede erkek olmak ne guzel birsey yaaaa

Aynı dertten muzdariptim konu açmayı düşünüyordum hatta .Bakayım nasıl cevaplar gelecek.Ben de nasipleneyim Eşim çok yoğun ondan destek bekleyemiyorum.

Aslında çok haklısınız. İşe hiç bu yönden bakmamıştım. Toyluğuma verin, teşekkürler yanıtınız için.
Rica ederim ne demek, eşiniz yardımcı fikrine sıcak bakmıyor, kendi de evde iş yapmıyor bence, yardım demişsiniz çünkü genelde ıvır zıvır işler oluyor o yardımlar , hiç sordunuz mu peki kendisinin güzide çözümü neymiş bu konuyla ilgili.

Eşine niye suçlluluk hissediyirsun anlamadım, sen adamın hizmetlisi misinikinizin de evi orası, 2 taraf da evişine eşit çaba koymalı vaktiniz olmadığı için ikiniz de 0 koyuyorsunuz çare belli eve yardımcı almakbütçenize uygun 2 gün gelsin içinize sinerse yemeğe de anlaşırsınız. Benim 4 yıldır ev çalışanım var, tek yaşıyorum canım eviş yapmayı çekmiyir eve getirdim oldu bityi o kadar.

Olduğu gibi bırakalım gitsin der o. Rahat bir insandır ahahah

Haklısınız, gerçekten de yıllarca verilen emeğin üzerine işi bırakmayı düşünmek biraz fazla dolmuş olmamdan kaynaklanıyor. Ataerkil bir düzende yetiştirildiğim için de, ev işi konusunda eşime karşı suçluluk hissediyorum. Sonuçta hangi okulu okursak okuyalım, eğitimin temeli ailede başlıyor.

Yine de burada yazılanları okudukça yalnız olmadığımı ve anlaşıldığımı görmek beni rahatlatıyor, teşekkürler yanıtlarınız için.

Olduğu gibi bırakalım gitsin der o. Rahat bir insandır ahahah
Anladım , ama aynı rahatlığı ve konforu sizin için sağlamakta istemiyor , neyse o zaman ya olduğu gibi bırakacaksınız ya da yardımcı alacaksınız ( eşiniz para çıkmasın cebinden diye istemiyor bu arada ) .

Umarım bir çözüm bulursunuz kolay gelsin.

Okumuş emek koymuş mühendis olmuş bir kadının bile kadınların hizmetli olduğu gibi aptalca bir fikri kabul etmesi gerçekten acıklıkadın olarak doğunca bütün işleri yapmak şart mı yani, böyle bir şeyi nasil akla mantığa sığdırıyorsunuz?? Hele ki yılların emeğini evişi yapmak için çöpe atıcam diyorsan bırak gitsin o zaman konu sahibesi, niye çalışıyorsun, her şeyden once kendi emeğine saygın yok. Aynı mesleği yapan biri olarak şunu söyleyeyim teknik işlerde tek yatırım vardır, o da kendine yaptığın yatırımdır. 1 boş saatin varsa kendine yatırmalısın. Mühendislik yapanlar şirket için değil, proje için degil kendileri için çalışırlar, ne kadar çalışırsan kendine o kadar koyarsın. Muhtemelen genç bir kızsın , bu cümleyi kafana iyice kazı, en iyi yatırım kendine yaptığın yatırımdır, hayatboyu senimle kalır. Seçim senin, ya zamanını çerçöp işlerle ziyan edip vasat bir meslek hayatı yasayacaksın ya da yardırıp gideceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…