- 25 Nisan 2022
- 2.386
- 3.021
- 83
mercimek çorbası maksimum ne kadar bekler acaba bu şekilde kavanozun kapağını açmadan?Mercimek ezogelin ve yayla(yoğurt) yapıyorum hep bu şekilde. Sadece yoğurt çorbasında üstüne yaptığımız naneli sosu eklemeden kavanozluyorum
3 hafta falan kalmıştır bizde buzdolabındamercimek çorbası maksimum ne kadar bekler acaba bu şekilde kavanozun kapağını açmadan?
Aaa çok iyi. Keşke daha önce bilseydim bunu. Çok teşekkür ediyorum3 hafta falan kalmıştır bizde buzdolabında
Rica ederimmm ben karnıyarık falan da yapıp buzlukta tutuyorum onu da, çıkarıp borcama koyup sadece sosunu yapıp fırına atıyorum. Tabi kıymanın pişme süresine dikkat etmek lazım öncesinde. Aynı şekilde kuru biber patlıcan da doldurup buzluktan çıkarıp pişirmişliğim var. Şimdi doğum öncesi bunları halletmem lazım yine annemleAaa çok iyi. Keşke daha önce bilseydim bunu. Çok teşekkür ediyorum
Ev işi sadece kadının görevi değildir. Ev işi için kariyerinden vazgeçmek de duyduğum en saçma şey olabilir. Kasmayın o kadar. Olduğu kadar.Merhabalar hanımlar,
Henüz bir yıllık evliyim. Mühendis olarak yoğun tempolu bir işte çalışıyorum. Mesai saatlerim 08:30-18:30 arası, bazen de işleri yetiştirebilmek için eve iş getirdiğim oluyor. Bu yoğunluk içerisinde ev-iş dengesini bir türlü kuramadığım için eşime karşı (kendisi aslında çok anlayışlıdır fakat bu tamamen benim kuruntum) suçluluk duygusu yaşamaya başladım. Bu suçluluk hissi de ev işlerini daha fazla aksatmama, işler aksadıkça ise daha çok mutsuz olup çaba ve hevesimi kaybetmeme sebep oluyor. Yani bir döngünün içine girmiş durumdayım.
Kimi zaman istifa edip ev hanımı olmayı düşündüğüm oluyor ama bugüne kadar verdiğim kariyer emeğinin böyle sona ermesini de istemiyorum. Ayrıca ekonomik olarak da bizi zor durumda bırakacağı için bu pek mümkün görünmüyor.
Bu seneden itibaren bir de yüksek lisans eğitimim başlayacak. Daha yoğun bir tempo beni bekliyor. Bu süreçte benden daha deneyimli olan hanımların bu tempoya nasıl ayak uydurduklarına dair önerilerini veya nasihatlerini duymak istedim. Belki de benimle aynı durumda olan arkadaşlarla tanışıp yalnız olmadığımı hissetmek istiyorum.
Dipnot: Eşim günlük ev işlerinde yardımcı olur fakat genel temizlik kısmında pek katkı sağlayamıyor, o da kendi iş yoğunluğundan dolayı.
Haklısınız, gerçekten de yıllarca verilen emeğin üzerine işi bırakmayı düşünmek biraz fazla dolmuş olmamdan kaynaklanıyor. Ataerkil bir düzende yetiştirildiğim için de, ev işi konusunda eşime karşı suçluluk hissediyorum. Sonuçta hangi okulu okursak okuyalım, eğitimin temeli ailede başlıyor.
Yine de burada yazılanları okudukça yalnız olmadığımı ve anlaşıldığımı görmek beni rahatlatıyor, teşekkürler yanıtlarınız için.
Ne demek sıcak bakmıyor ?Teşekkür ederim yanıtınız için öncelikle.
Eşim bazı akrabalarının kötü deneyimlerinden dolayı bu fikre pek sıcak bakmıyor. Aile evimizde de hiç yardımcı alınmadığı için ben de bu konuda biraz yabancı ve çekingen kalıyorum. İnternetten bulmak sakıncalı mıdır sizce ve başında durmak gerekiyor mu?
Kuru patlıcan dolasını dolaba koymadan bitiririm sanırım bulsamRica ederimmm ben karnıyarık falan da yapıp buzlukta tutuyorum onu da, çıkarıp borcama koyup sadece sosunu yapıp fırına atıyorum. Tabi kıymanın pişme süresine dikkat etmek lazım öncesinde. Aynı şekilde kuru biber patlıcan da doldurup buzluktan çıkarıp pişirmişliğim var. Şimdi doğum öncesi bunları halletmem lazım yine annemleyoksa işimiz iş
Yok şaka yaptım zatenBu arada işe girmek de her zaman kurtuluş değil ne yazık ki. Ben evlenmeden önce de evlendiğimden beri de çalışıyorum yine eşim az da olsa yardımcı oluyor fakat çalışma hayatına sonradan başlamış arkadaşlarımın eşleri hala tüm sorumluluğu arkadaşlarımda görüyor. Hem ev hanımı hem çalışan olarak devam ediyorlar şu an. Umarım sizin eşiniz anlayışlı biridir bu konuda
Bu armut uygulaması veya elaman yönlendir den bana hep geliyor temizlikçi düzenli alın ben ev işleri için alıyorum hep güvenliMerhabalar hanımlar,
Henüz bir yıllık evliyim. Mühendis olarak yoğun tempolu bir işte çalışıyorum. Mesai saatlerim 08:30-18:30 arası, bazen de işleri yetiştirebilmek için eve iş getirdiğim oluyor. Bu yoğunluk içerisinde ev-iş dengesini bir türlü kuramadığım için eşime karşı (kendisi aslında çok anlayışlıdır fakat bu tamamen benim kuruntum) suçluluk duygusu yaşamaya başladım. Bu suçluluk hissi de ev işlerini daha fazla aksatmama, işler aksadıkça ise daha çok mutsuz olup çaba ve hevesimi kaybetmeme sebep oluyor. Yani bir döngünün içine girmiş durumdayım.
Kimi zaman istifa edip ev hanımı olmayı düşündüğüm oluyor ama bugüne kadar verdiğim kariyer emeğinin böyle sona ermesini de istemiyorum. Ayrıca ekonomik olarak da bizi zor durumda bırakacağı için bu pek mümkün görünmüyor.
Bu seneden itibaren bir de yüksek lisans eğitimim başlayacak. Daha yoğun bir tempo beni bekliyor. Bu süreçte benden daha deneyimli olan hanımların bu tempoya nasıl ayak uydurduklarına dair önerilerini veya nasihatlerini duymak istedim. Belki de benimle aynı durumda olan arkadaşlarla tanışıp yalnız olmadığımı hissetmek istiyorum.
Dipnot: Eşim günlük ev işlerinde yardımcı olur fakat genel temizlik kısmında pek katkı sağlayamıyor, o da kendi iş yoğunluğundan dolayı.
Site içerisinde oturuyorsanız güvenliğe veya temizlik personeline sorabilirsiniz mutlaka gelen giden vs vardır. Yada işyerinde size yakın oturan arkadaşlarınıza danışabilirsiniz. Yada armuttan risk alarak deneyebilirsiniz beğenirseniz ayrıca armut olmadan devam edersiniz.Teşekkür ederim yanıtınız için öncelikle.
Eşim bazı akrabalarının kötü deneyimlerinden dolayı bu fikre pek sıcak bakmıyor. Aile evimizde de hiç yardımcı alınmadığı için ben de bu konuda biraz yabancı ve çekingen kalıyorum. İnternetten bulmak sakıncalı mıdır sizce ve başında durmak gerekiyor mu?
Teşekkür ederim yanıtınız için öncelikle.
Rahat bir insan degil, evdeki islerin yapilacagini bildigi icin oyle diyor. Bir birakin bakalim 2 hafta ortaligi bok gotursun camasirlar yikanmasin, o kadar rahat kalabilecek mi?Olduğu gibi bırakalım gitsin der o. Rahat bir insandır ahahah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?