İş ve ev dengesi

Aaa çok iyi. Keşke daha önce bilseydim bunu. Çok teşekkür ediyorum
Rica ederimmm ben karnıyarık falan da yapıp buzlukta tutuyorum onu da, çıkarıp borcama koyup sadece sosunu yapıp fırına atıyorum. Tabi kıymanın pişme süresine dikkat etmek lazım öncesinde. Aynı şekilde kuru biber patlıcan da doldurup buzluktan çıkarıp pişirmişliğim var. Şimdi doğum öncesi bunları halletmem lazım yine annemle yoksa işimiz iş

Ev işi sadece kadının görevi değildir. Ev işi için kariyerinden vazgeçmek de duyduğum en saçma şey olabilir. Kasmayın o kadar. Olduğu kadar.

Benim annem de çalışan bir kadındı. Her şeyi de o yapıyordu; yemek, temizlik, çamaşır. Aklına ne gelirse her şey ondaydı. Babamın hiçbir şey yaptığını görmedim. Adamın tek artısı evi dağıtmaması, çamaşırlarını çamaşır sepetine atmasıydı zaten. Şimdi 62 yaşında, kolları sıkıntılı, çabuk yoruluyor. O kadar temizlik yapmaktan kol kalmadı kadında. Uzun yolda araba kullanırken aşırı zorlanıyor mesela. Fibromiyaljisi var, psikolojik olarak da zorlanıyor vs vs.

Geleceğim nokta, siz çalışan bir kadınsınız. Kimseye bir borcunuz, sorumluluğunuz ya da adına ne derseniz ondan borcunuz yok. Eşinizle ikinizin evi, siz 50 yapıyorsanız eşiniz de 50 yapmalı. İş yoğunluğu onu bağlar, sizi değil. Sonuçta ORTAK yaşadığınız, kirlettiğiniz bir yer.

Birkaç ay öncesine kadar ben de çalışıyordum. Son 4 yıldır da evime haftalık yarım gün yardımcı abla geliyordu. Sadece temizliği yapması bile üzerimden inanılmaz yük alıyordu. Ev 200m2 idi, başka türlüsü mümkün değil zaten. Güvenilir biriydi Allah razı olsun ondan. Temizliği öyle güzel değildi ama benim işimi görüyordu. Daha ne isteyeyim? Siz de evinizi, temizliği değil kendi beden sağlığınızı düşünün lütfen. Robot süpürgeniz de olsun, belli saatlerde çalışsın. Öyle olunca evi de toplu bırakmak zorunda kalıyorsunuz. İş inanılmaz hafifliyor.

Sakın ama sakın işi bırakmak gibi bir şey yapmayın, şahsen 10 saat çalışıp bir de evin beyini memnun etmek için kendimi paralayamam. Eve yardımcı alın diğer arkadaşların da dediği gibi. Eşinize de daha fazla sorumluluk yükleyin, onun işi ağırsa sizinki de uzun ve yorucu. Bu erkek milletine ne kadar yüz verirsen o kadar yüzsüzleşir, bunu sakın unutmayın.

Ne demek sıcak bakmıyor ?
Birkaç kötü deneyim gördü diye bu saçma genelleme niye ?
Güvenmiyorsanız başında durursunuz ayrıca güvendikçe de yalnız bırakırsınız işten helip tertemiz ev bulursunuz.
İnsan bu kadar yoğun çalışıp neden aklına yardımcı birini çağırmak gelmez anlamıyorum.
Ayrıca kendinizi suçlamanız tamamen ataerkinin suçudur.
Esas eşiniz kendini suçlu hissetmeli eşim böyle hissediyor diye.

Kuru patlıcan dolasını dolaba koymadan bitiririm sanırım bulsam dolaba gerek kalmaz.

Bu yoğun çalışıp evde iş yapamayan erkekler ne iş yapıyor, nasıl bir yoğunlukla çalışıyor çok merak ediyorum.
Eşim genelde 6 gün çalışıyor ve haftanın 3-4 günü de akşam evde çalışıyor. Bundan daha yoğunu nasıl oluyor acaba, hayal edemiyorum.

Ben eve iş getirmiyorum, 5 gün çalışıyorum. Ama yemeği ben yapıyorsam eşim çamaşırları asar ya da çamaşırlıktakileri katlar yerleştirir.
Yemeği o yapıyorsa bulaşık makinesini ben doldururum vs...
Kimin eline hangi iş düşerse onu yapar yani.
Market alışverişini, haftalık temizliği falan da birlikte yapıyoruz. Sadece benim yaptığım ve sadece onun yaptığı işler de var.
Ev ikimizin sonuçta. Her zaman pırıl pırıl olmayabilir ama yaptıysak da yapmadıysak da ikimizin sorumluluğu. Mahcup olacak bir şey yok.
Siz oradan oraya koştururken eşiniz "bütün işi de kadının üstüne yıktım ya" demiyordur ve bir gram mahcup olmuyordur eminim.

Ev işi yapmak için işten ayrılma fikrine de ne desem bilemedim.
Eşim çok zengin, istediğim an istediğim yere tatile gidebiliyorum, evde 7/24 çalışan var, ben de çalışmaktan sıkıldım falan deseniz bir nebze anlarım ama tavuk sotenin yanına pilav yapacak zaman ve enerji kalsın diye tüm kariyeri çöpe atmak da ne bileyim

Son düzenleme:
İşi bırakma tabii ki mahcup hissetme de. Az eşya az iş. Bence mutlaka hem robot hem kablosuz hem de normal süpürge olmalı. Eşin mecbur yapacak o kadar kadın var yoğun çalışıyor yapıyor eksilmezler nasıl alışırsa öyle gider gerekirse koca adama elma kızartma görevi vereceksin yapmıyorsa o huzuru bozacaksın. Yardımcı ayda 1 alabilirsin bence parasını da o ödesin. Ben de evliyim ne kadar eşitiz tartışılır ama asla saçını süpürge eden bi kadın olmadım mahcup hissetmem. Bu akşam yemeği menümüz kıymalı yumurtaydı öldük mü yok besleyici adam olana çok bile. Ben de 7 yıllık evliliğimizde hep çalıştım bu sene ev hanımıyım 1 aylık bebeğim var. Hamileyken de bi süre hep yattım işten gelip ev işi yaptı. Ben şu şekilde yapıyorum her gece evi mutlaka toplarım eşim de makineyi boşaltır bu sayede sabah makine boş olur. Sürekli çamaşır yıkamazdım artık bebekle yıkıyorum. Haftada 2 gün yıkayıp kurutmaya atıyorum yatak odasında da kirli sepeti var. Gece diş fırçaladıktan sonra süngerli deterjanlı ürünler var onunla lavaboyu ovarım klozete de temizleyici sıkarım en son ıslak temizlik mendiliyle silerim aynayı vs. Bu uzun değil rutin hayat kolaylaştırıyor duş sonrası da çekpasla iki dk sabah toplu eve uyanıyorum evim açık mutfak gece bazen ben bazen kocam süpürge açar müstakil olduğu için sizde bu imkan yoksa robotu çalıştırın işten gelince. Yemekte de planlı ve az çeşit dolma mı yaptın yoğurt et mi yaptın pilav 3 4 çeşit yok ben de sulu yemek yapınca kavanoza koyarım buzlukta köfte ve tavuk hep var aynı şekilde kavurma da var. Atıyorum taze fasulye 1 kilo yaparım ayırırım çorba 2 kişi bizde bitmiyor direkt yarısını kavanoza. Sen yemek yapıyorsan o da kaldırsın. Mutfak dolaplarını da ıslak mendille siliyorum ocak yanını sadece prille siliyorum. Ev eşya yeni olunca tozu çok oluyor ben direkt süpürge ile süpürüyorum mobilya başlığı ile sonra sprey bez bitti. Ayda 1 yardımcı alsan daha ne.

Sakın işinizi bırakmayın. Aynı çaresizliği hissederek işini bırakmış bir kadın olarak yazıyorum. Ben sizin gibi düşünme aşamasını bile yaşamadım. Direkt hem ev hem iş olmuyor diyerek bıraktım. Tekrar dönmek istiyorum ama kendimi çok körelmiş hissediyorum. Başlarda her şey çok güzeldi. Gençleştiğimi hissettim resmen. Ancak bi zaman sonra ev döngüsü daha fazla yoruyor ve bu döngü insanı sessizce yiyip bitiriyor sonradan farkediyorsunuz bazı şeyleri. Ev işinde yükselme imkanını bırakın takdir dahil yok ayrıca ne yaparsanız yapın yetişemeyeceğiniz için ev işi için evde otururken de yardımcı tutmak zorunda kalıyorsunuz. İnanır mısınız çalışırken eve gelen ablanın yaptığı temizlik gayet güzel gözükürdü gözüme. Evdeyken abla gelince yaptığı hiç bişeyi beğenmemeye başladım. Bide bu konforu kaybettim diyebilirim yani. Ev hanımlığı çok zor sevgili hemcinsim. Kimseye tavsiye etmem. Çalışırken ev hanımlarına özenirdim. Ben de şöyle koca parası yesem, sorumluluğum olmasa vs derdim. İnanın manevi götürüsü o kadar çok ki… rahatlığı hissettiğiniz zamanlar devede kulak kalıyor. Bomboş hissedip, aşırı yorgun oluyorsunuz. Olmayacak şeyleri kafaya takmaya başlıyorsunuz. Mesela benim instada laf sokmalı story atmama ramak kaldı o kadar söyleyeyim

Yok şaka yaptım zaten
Calissam ,esim çok yardımcidir. Elinden geleni yapar

Bu armut uygulaması veya elaman yönlendir den bana hep geliyor temizlikçi düzenli alın ben ev işleri için alıyorum hep güvenli

Site içerisinde oturuyorsanız güvenliğe veya temizlik personeline sorabilirsiniz mutlaka gelen giden vs vardır. Yada işyerinde size yakın oturan arkadaşlarınıza danışabilirsiniz. Yada armuttan risk alarak deneyebilirsiniz beğenirseniz ayrıca armut olmadan devam edersiniz.
Temizliğe gelineceği gün anneniz kv deniz vs başında durup destek te olabilir.

Eşinize suçluluk hissedeceğiniz bir şey yok. Yardımcı konusunda sizi cesaretlendirmediği için o suçlu.
Ben de 12 yıllık tecrübeli Mühendis bir kadınım. Bol vardiyalı mesaili nöbetli çalışıyorum. Bekar evime bile yardımcı alırdım. Evlenince haftada 1 almaya başladım. Çocuk yokken haftada bir yetiyor. Şimdi çocuk var hamileyim. her gün 8-5 gelen yardımcımız var. Parayı konforumuz için kazanıyoruz. Huzurlu bir yuva için evleniyoruz. Zaten eziyet devam edecekse evlilik de iş de saçmalık haline geliyor.

Aile evinde yardımcınız yoktu çünkü annenizin yaşadığı hayat ile sizinki farklı.

Bu şartlarda bile evde haftada 1-2 yardımcı gelse bile eşinize iş bölümünü öğretmeniz lazım. Günlük işlerde yardımcı oluyor diye kendinizi iyi hissedemezsiniz çalışan bir kadın olarak. Annenizin kafasından bir an evvel çıkın.

kadınlarımızın yetiştirilme şekline bak içler acısı. okumuş etmiş mesleğini eline almış ama kocaya hizmeti görev bellemiş ve ona yeteri kadar köle olamadığı için kendini suçlu hissediyor.

sen kocana hizmet etmek için mi senelerce üniversite okudun? anneleriniz kalk 1 bardak su ver dese kalkıp vermezdiniz, ben ders çalışıyorum yaaa derdiniz. şimdi elin oğlu çorba istiyormuş da ev dağınıkmış da falan. okumayın o zaman ya çalışmayın da. oturun evinizde paşa kocanıza 7-24 hizmet edin. akıl işi mi. kafayı yiyeceğim.

Temizliği tam yapamadığınız için mühendisliği mi bırakacaksınız?
1 yıllık evlilikte düzen oturmaması normal, zamanla belli bir plan program düzene sahip olacaksınız. Belki o zamana kadar yardımcı ablalarla ilerleyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…